Problem sa performansama HP Pavillion dv6-6130eo

poruka: 5
|
čitano: 972
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav forumaši,

nakon savjeta vas nekolicine, odlučio sam kupiti frendov laptop:

http://bizsupport1.austin.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=c02921628&lang=en&cc=us&taskId=101&prodSeriesId=5082212&prodTypeId=321957

Muči me grafička kartica. Naime, na gotovo svakoj igri na stranici "Can you run it" mi daje do znanja da mi grafička nije dovoljno jaka za igre, sve ostale komponente su dobre, čak i na recommended.

A to se osjeti. Na primjer, za igre koje su meni bitne, League of Legends, Dota2 i Guild Wars 2, ne mogu povećati detalje a da mi fps drastično ne padne, nego igram na minimumu, i još mi fps nije dobar. Na GW2 ne prelazi 30 fps, Dota 2 jedva 50 (varira) a u LoL-u kad pojačam detalje opada (na lowest imam 60). Zanima me da li je to normalno? Ako je ta grafička tako loša, postoji li mogućnost da stavim neku drugu unutra? Preporuke? Dal je neka druga komponenta u pitanju?

PS. ovo mi je prvi laptop pa se ne kužim previše, hvala na strpljenju :)

~Anshin

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Prije svega optimiziraj sustav,jer je stroj dovoljno jak sam po sebi.To znači isključinaje hrpe,upitno potrebnih servisa,i od samog HP-a,apgrejdi,ovo i ono..također isključi aero shemu,potom u Performans Option-sima poisključuj hrpu ušminkanih stvari.Instaliraj Game Booster,koji će još dodatno poisključivati sve nepotrebno dok se igraš,a i napravit će ti po difoltu power shemu,koja će još više pripomoći..

Nema potrebe da bilo što petljaš po grafičkoj dok ovo sve ne iscrpiš.Ako niti tada nisi zadovoljan,onda budeš vidio..

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru. Gdje se može naći taj popis nepotrebnih servisa? Mrzim sam petljati po kompu da nešto ne zeznem :)

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

affff..evo daunlodaj si ovaj program ,zove se Autoruns,i koristan je jer možeš fino i jednostavno podešavati koje procese i druge stvari da ti diže ili ne..

Prije svega,idi redom i dobro prouči putanju procesa,od koga je,i vidi da li je nužno za sustav.Ako je od HP-a,ili 3rd dobavljača,vidi,da li je neki automatiziran update,ili upgrade i to slobodno isključi.Isključi sve slobodno što je automatska nadogradnja OSIM MSE(microsoft esentrial).Također nemoj isključiti Disk sentinel,od HP-a,jer on nadzire rad diskova i ako dođe do stresa(pad laptopa,ili naglo pomicanje,u trenu zaustavlja mag.glavu,da ne ošteti površinu mag.ploča-to nek radi..).Čekaj,što još...Isključi HP ADVISOR,Suport assistent,Sidebar,On screen gadgete,HP Cam Menu,razne Update schedulere,kako već i rekoh..

gle,idi polako i vremenom moraš znati što ti neki proces radi u sustavu..HP Media Smart,kod mene je uključen i ne pravi bed,jer je u biti neaktivan,dok se ne aktivira nekim zahtjevom..

ONO ŠTO JE BITNO,I TU POSLUŠAJ BEZ POGOVORA,JE DA ISKLJUČUJEŠ JEDAN PO JEDAN PROCES,NE ODJEDNOM SVE,PA NEŠTO UŠTOPA,A TI NE ZNAŠ KOJI JE TO PROUZROČIO,POTOM RESTARTAŠ I VIDIŠ,DA LI NEDOSTATAK TOG PROCESA PRAVI PROBLEM.

Puno sreće i samo polako bez žurbe.Uči polako što imaš u sustavu,.To je kvalitetan laptop i ako ga fino optimiziraš,odlično će te služiti..

Još jedna stvar..Malo ga odigni od površine stola(barem gumice školske pod svaku nožicu) će mu omogućiti veći protok zraka i bolje hlađenje..Zaboravi zvučne Kulmastere ispod lapa,jednostavno sa strane stavi veliki podni vent i usmjeri ga bočnolaptopa,pa ti na najmanjoj brzini vrtnje(niti se ne čuje) spusti temperaturu za 7-10 stupnjeva..{#}.Aako se još nečeg sjetim,napišem ti..

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav,

učinio sam sve navedeno.. Nisam baš htio petljati po procesima, neke sam isključio. Isključio sam aero, podesio power optionse etc. Našao sam jedan članak gdje tip pojašnjava još puno toga i poisključivao tonu stvari, i komp jest malo brži, ali na igre NEMA EFEKTA.

Pa sam se sjetio starog kompa, da sam jednom prčkao po opcijama same grafičke u Catalyst Control Centeru. Otišao sam sada tamo, poisključivao sva sranja (AA etc.), zatim sam našao neku opciju gdje kad pokrenem aplikaciju, windows me pita koju razinu performansi da odredi, tako da kad sam nanovo palio sve igre, iskakao mi je prozor, pa sam ih stavljao na high performance. Instalirao sam game booster.

I komp se preporodio čini se. LoL, Dota2, i SC2 se vrte na najjačim detaljima na konstantnih 60 fps-a. GW2 još uvijek zeza, ali budem ga pokušao podesiti kad se vratim s posla.

Siguran sam da ima još puno posla jer može to bolje :) Ali zadovoljan sam trenutno.

Puno hvala na savjetima, puno si mi pomogao.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice