Pravo vrijeme za kupnju Tableta?

poruka: 15
|
čitano: 3.624
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Namjeravam uskoro ubost jedan tablet, konkretnije Acer Iconia Tab A510 (10.1", quad-core 1.3, Tegra3, Android4, 1280x800 reza).

Da li je bolje pričekati izlazak ostalih ful hd tableta, od kojih je jedan i nasljednik od A510, a i novi modeli Asus Transformera će isto biti full hd?

Za sve modele kažu da je expected release date Q3/2012, znači može bit sutra, a može bit i za 3 mjeseca... :( A ja sam nestrpljiv...

Većina review-a govori da je 1280x800 reza čisto dovoljna za 10.1" ekran. Naravno, od viška glava ne boli, ali da li je tolka razlika da se isplati pričekati?

Pitanje je isto koliko ce to dići cijenu novih tableta, a s druge strane će aktualni modeli vjerojatno malo i pojeftiniti, što me naravno veseli.

Tako bih mogao unedogled samo iščekivati sve novije i sve bolje karakteristike tableeta, ali to me nigdje neće dovesti, tj. uvijek ću biti praznih ruku.

Koje je vaše mišljenje? Da znam da će se već ovaj mjesec ponuda tableta proširiti, vjerojatno bih pričekao, al tko zna, može se protegnut i do 10. mjeseca...

Slušaj mater!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja bih pričekao još malo. Tek se budi tržište. Što se tiče rezolucije, rekao bih da je razlika primjetna. Na kraju ovisi o tebi.

www.bug.hr/forum/suspended/ *** Ne očekuj od mene populističke komentare. Hvala.
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.7.2012 23:13 (Random.).

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Re: Pravo vrijeme za kupnju Tableta?
Random. kaže...

Ja bih pričekao još malo. Tek se budi tržište. Što se tiče rezolucije, rekao bih da je razlika primjetna. Na kraju ovisi o tebi.

Znam da svima cure sline kad vide Retinu na iPadu, ali mislim da je ta reza za veličinu ekrana od 9.7" pravi overkill.

Mislim da oštrinu slike više daje sama tehnologija ekrana, a ne rezolucija (ali naravno nije zanemariva).

Ako slika na 1280x800 nije zrnata i fino izgleda, mislim da se samim dizanjem reze neće nešto drastično promijeniti, ne?

Opet s druge strane, pretpostavljam da bi duplo više piksela trebalo cuclati i duplo više struje?

Znači mogli bi samo radi veće reze stavljati i nešto jače procesore, možda više rama, i kapacitetnije/veće baterije.

To će onda sigurno utjecati i na cijenu, možda i na težinu, a sigurno i na autonomiju baterije ako ostave istu.

Nadam se da je to samo marketing. Kad su na 22" LCD monitore počeli stavljati ful hd, slika nije bila ništa bolja od standardne 1680x1050.

Znam da nije dupla razlika između te dvije reze kao i u slučaju tableta, al opet. "Fata je Fata, al dvaput je dvaput" - ako je tko čuo vic :)

Slušaj mater!
13 godina
neaktivan

Da pričekaš ovo - http://www.bug.hr/vijesti/priprema-se-10-incni-googleov-tablet/116932.aspx

Cijena bi trebala biti niža od konkurentnih tableta, a uz to dobijaš čisti android koji je definitivno puno bolji od svih onih loše napravljenih i usporenih sučelja na ostalim androidima.

Btw. ovo je direktno od googlea što znači da bi trebao imati duže podršku i update od ostalih tableta koje proizvođaći napuste nakon pola godine.

Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Definitivno pričekati!

Google Nexus samo što nije (7" - 200-250$) a možda i 10"; Apple gotovo sigurno fura novi iPad, a neki kažu i - dva! Kindle Fire (Amazon) novi također 2 modela; vjerojatno će i Barnes & Noble odgovirit s novim Nookom; Samsung fura od Notesa do pPad-a, ne pratim to ali bar par modela... I onaj Linux bi se trebao (KDE) pojaviti, mijenjali su mu ime pa ne znam kako se sad zove... i naravno Microsoft sa Surface-ima. I još gomila jeftinijih Androida sa novim SOC-ovima "sa strane" (Archos, Prestigio...)

Sve to će početi kapati od 7. mjeseca pa do 11., ali do 10. bi trebala ispaliti većina.

Zašto pričekati? Pa eto, jedni drugima će rušiti cijene: "There can be only one (beside iPad {#})"... u konačnici, i kod nas bi se trebalo pojaviti za <2000kn nešto od novije tehnologije... a više para i više muzike.

Za kraj: jedan zgodan i IMHO objektivan prikaz MS Surface-a & WART-a (a u ovom kontekstu objašnjenje zašto ne čekati Surface Pro verziju za shopping)

http://www.mobile-review.com/articles/2012/microsoft-surface-en.shtml
Ako si baš nestrpljiv, kupi si jeftiniji Prestigio i trpi... do jeseni.

...Cause It's Got Electrolytes.
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 1:31 (Brawndo).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Hydralisk kaže...

Da pričekaš ovo -  http://www.bug.hr/vijesti/priprema-se-10-incni-googleov-tablet/116932.aspx

Cijena bi trebala biti niža od konkurentnih tableta, a uz to dobijaš čisti android koji je definitivno puno bolji od svih onih loše napravljenih i usporenih sučelja na ostalim androidima.

Btw. ovo je direktno od googlea što znači da bi trebao imati duže podršku i update od ostalih tableta koje proizvođaći napuste nakon pola godine.

Hmmm... Verziju sa 7" sam bio odmah otpisao u samom startu zbog veličine ekrana.

Dodatni razlozi su što ima samo 8/16GB bez mem. kartice, dok drugi tableti imaju 32/64GB + dodatnih max. 32GB na kartici. Velika razlika.

Također ima istu 1280x800 rezu, a to je upravo jedan od razloga zašto sam otvorio ovaj thread.

10.1" verziju bi uzeo samo ako bi imala barem 32GB interne memorije sa/bez mem. kartice (ili možda 16GB interne + mem. kartica).

Cijenu i težinu veselo pozdravljam. Još da i on izađe sa ful hd, čekao bih ga do Božića! :)

Šteta što su sve to spekulacije i nagađanja, nigdje nisam našao detaljnije informacije... anyone?

btw, i Acer i Asus također imaju super optimizirane i najnovije verzije Androida ICS, a update ne zaboravljaju kao drugi proizvođači.

Brawndo kaže...

Definitivno pričekati!

Google Nexus samo što nije (7" - 200-250$) a možda i 10"; Apple gotovo sigurno fura novi iPad, a neki kažu i - dva! Kindle Fire (Amazon) novi također 2 modela; vjerojatno će i Barnes & Noble odgovirit s novim Nookom; Samsung fura od Notesa do pPad-a, ne pratim to ali bar par modela... I onaj Linux bi se trebao (KDE) pojaviti, mijenjali su mu ime pa ne znam kako se sad zove... i naravno Microsoft sa Surface-ima. I još gomila jeftinijih Androida sa novim SOC-ovima "sa strane" (Archos, Prestigio...)

Sve to će početi kapati od 7. mjeseca pa do 11., ali do 10. bi trebala ispaliti većina.

Zašto pričekati? Pa eto, jedni drugima će rušiti cijene: "There can be only one (beside iPad {#})"... u konačnici, i kod nas bi se trebalo pojaviti za <2000kn nešto od novije tehnologije... a više para i više muzike.

Za kraj: jedan zgodan i IMHO objektivan prikaz MS Surface-a & WART-a (a u ovom kontekstu objašnjenje zašto ne čekati Surface Pro verziju za shopping)

http://www.mobile-review.com/articles/2012/microsoft-surface-en.shtml
Ako si baš nestrpljiv, kupi si jeftiniji Prestigio i trpi... do jeseni.

iPad - hell no! Sve da je i obrubljen 24-karatnim zlatom sa mašnicom na vrhu :)

Novi Kindle, Nook, Note... Trenutne verzije su tolko lošije od aktualnih modela, da sumnjam da će im nasljednik biti nešto previše revolucionaran. Svakome nešto fali: ili nema GPS, ili malo storage-a, ili je procesorski/grafički dosta slabiji, mali ekrani, svakome nađem barem dvije "mane". Nah, ne privlači me nijedan od njih...

Surface mi je ok samo zbog Windowsa8, ali siguran sam da će mi i Android pružiti ono što mi treba. Nisam siguran kako će zaživit njegov mlađi brat RT, ali Pro verzija je ispred svega skupa, a i 900g nije lako za vucarat okolo-naokolo. Također kažu da će izaći tek u 12. mjesecu, a to mi je predugo za čekati.

Tako da od svega toga, ili bi kupio Acera A510, ili Asus Transformer 300, oba izašla u 4. mjesecu, ali me i Nexus 10" privlači, samo da li će i kada izaći i sa kojim karakteristikama? Budem se još malo strpio, možda doznam nešto novog kroz slijedećih par tjedana...

Slušaj mater!
14 godina
protjeran

Nemoj samo tako prekrižit iPad. Probao sam par tableta i ništa se nemože mjerit s njime... više nije ni skup i uvijek ga možeš prodat. Furaš ga do jeseni/zime pa vidiš ostale. Također ove "buduće" tablete ti se ne isplati ni planirat dok ne izađu jer bi se mogao jako razočarat (xoom mi padne na pamet).

0 1 hvala 0
16 godina

Tako da od svega toga, ili bi kupio Acera A510, ili Asus Transformer 300, oba izašla u 4. mjesecu, ali me i Nexus 10" privlači, samo da li će i kada izaći i sa kojim karakteristikama? Budem se još malo strpio, možda doznam nešto novog kroz slijedećih par tjedana...

Imam Asus Transformer TF300/32GB. Sad kad su nakon I/O konferencije došle nove Googleove aplikacije (konačno stabilni Chrome!) cijeli doživljaj je jako jako dobar. Mislim da neće biti problema niti sa brzom nadogradnjom na Jelly Bean sad kad je Asus izabran za "glavnog" Google tablet partnera.

Tablet inače koristim i za čitanje svoje 100+GB kolekcije stripova i nisam još poželio da ima bolju rezoluciju...

Dakle - kupiti odmah ili počekati mjesec-dva da padne na 2500kn, ako imaš vremena & discipline:

http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=tf300

17 godina
neaktivan

@Eol: tnx za dojam iz prve ruke... Dvojba je još uvijek prisutna.

Asus Transformer Pad TF300: IPS LCD, 8MP cam, BT 3.0, opcionalni mobile dock, 2.900kn

Acer Iconia Tab A510: TFT, 5MP cam, BT 2.1, Dolby Sound, nešto brži CPU/GPU, bolja baterija, 3.400kn

Kolko čitam, razlika u kvaliteti slike je minimalna (TFT vs LCD).

Oba snimaju 1080p video (ali 5MP vs 8MP), kažu ljudi da nijedan nije impresivan (u tome rijetko koji tablet briljira).

Razlika u cijeni je 500kn, iako po osobnoj procjeni mislim da bi obje cjene trebale biti ~500kn niže.

Ali tek su izašli u 4. mjesecu, tako da će cijene sigurno padati.

Ako sad nešto ubodem, imam osjećaj da ću požaliti guglov nexus 10" (ako uopće izađe).

Slušaj mater!
16 godina
Burs kaže...

Kolko čitam, razlika u kvaliteti slike je minimalna (TFT vs LCD).

Oba snimaju 1080p video (ali 5MP vs 8MP), kažu ljudi da nijedan nije impresivan (u tome rijetko koji tablet briljira).

Razlika u cijeni je 500kn, iako po osobnoj procjeni mislim da bi obje cjene trebale biti ~500kn niže.

Ali tek su izašli u 4. mjesecu, tako da će cijene sigurno padati.

Ako sad nešto ubodem, imam osjećaj da ću požaliti guglov nexus 10" (ako uopće izađe). 

Ne mogu reći da baš gledam na te sitne razlike u HW jer me zapravo ne zanima - moje je pitanje

uvijek "čemu to služi?" i "je li program dovoljno dobar za upotrebu?" - dakle, SW...

Mislim da ćeš biti nesretan do kraja života ako uvijek budeš čekao prvi sljedeći uređaj,

jer će se poboljšanja u tehnologiji još samo ubrzati. {#}

17 godina
neaktivan
Eol kaže...

Mislim da ćeš biti nesretan do kraja života ako uvijek budeš čekao prvi sljedeći uređaj,

jer  će se poboljšanja u tehnologiji još samo ubrzati.  {#}

Točno. Ali ako mjesec-dva igra ulogu, možda bi se isplatilo žrtvovati :)

Slušaj mater!
17 godina
neaktivan

Da li netko zna u kojim se trgovinama u Zagrebu mogu isprobavati tableti?

Slušaj mater!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Moram priznat da se palim na transformer... makar mi je malo preskup. ali ono, oddatna baterija u tipkovnici, možeš na pusti otok koliko dugo radi... :)
Surface bi uzeo odma'... kad bi koštao 250$ ;-)

Ima expert adria u škorpikovoj, imali su dosta dobar izbor... a vidio sam i u harvey norman (king cross), čak i ipade imaju za prčkanje.

EDIT: http://www.expertadria.hr/pretrazivanje/?q=tablet&category_id=16 nije baš neki izbor ali je dobra ponuda. i može se prčkati :-))

...Cause It's Got Electrolytes.
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.7.2012 19:16 (Brawndo).
17 godina
neaktivan
Brawndo kaže...

Moram priznat da se palim na transformer

Autobots, transform! :) Uvijek mi se pali asocijacija na Bumblebee kad vidim Asusov tablet :)

btw, A510 ima out-of-the-box autonomiju baterije kao i TF300 sa tipkovnicom. Jedan je od najizdržljivijih.

Surface... I meni je malo previsoka cijena od soma dolara, iako će imat i5, 2GB rama i 64/128GB interne memorije.

A i skoro punu kilu nije ugodno držati u rukama duže vrijeme i vucarati okolo-naokolo. Možda umjesto teretane :)

Mislim da ću ubost Acera. Možda već za vikend. Ali prvo na Jankomir malo isprobati, da ne kupim mačka u vreći...

Slušaj mater!
13 godina
neaktivan
Burs kaže...
Brawndo kaže...

Moram priznat da se palim na transformer

Autobots, transform! :) Uvijek mi se pali asocijacija na Bumblebee kad vidim Asusov tablet :)

btw, A510 ima out-of-the-box autonomiju baterije kao i TF300 sa tipkovnicom. Jedan je od najizdržljivijih.

Surface... I meni je malo previsoka cijena od soma dolara, iako će imat i5, 2GB rama i 64/128GB interne memorije.

A i skoro punu kilu nije ugodno držati u rukama duže vrijeme i vucarati okolo-naokolo. Možda umjesto teretane :)

Mislim da ću ubost Acera. Možda već za vikend. Ali prvo na Jankomir malo isprobati, da ne kupim mačka u vreći...

Pozdrav!

Evo vidim da i ja imam iste trojbe nakon 2 mjeseca.. Zanimao me i Toshiba AT300-101, ali sam ga isključio zbog "backlight bleedinga".

Dakle, jesi li na kraju kupio Acera A510?

Za sve ostale - ima li kakvih novosti (tračeva) o Nexus 10?

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.9.2012 11:07 (kiki2907).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice