Potreban Savjet

poruka: 5
|
čitano: 909
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Potreban Savjet
Postovani zamolio bi vas za nekoliko savjeta pri izboru od ove dvije konfiguracije koja je bolja, mislim na procesor Turion ili Athlon?Drugo da li su ovo 64 bitni ili 32 bitni porcesori???Trece je li u pitanju procesor sa dva jezgra ili ne???Nisam mogao na internetu da nadjem koliko ove konfiguracije imaju cache memorije???Nisam informaticar pa mnogo se ne razumijem?I jos jedna informacija, je li cemu ova graficka za igranje nekih igrica tipa Caunter isl???

KONFIGURACIJA 1
Procesor (CPU): AMD® Turion X2™ Dual Core 2,2GHz ULTRA
Operační paměť (RAM): 4096 MB DDR2
Pevný disk (HDD): 320 GB SATA 5400rpm
Optická mechanika: DVDRW DL lightscribe
Display (LCD): 15,4" WXGA+ s rozlišením 1 280 x 800 bodů BrightView - lesklý extra-černý display
Síťové karty: 10/100/1000 mBit, WiFi 802.11b/g, Firewire
Grafická karta (VGA): ATI Mobility Radeon HD3450 256MB /sdílena pamět až 1534MB/
Zvuková karta: ano, 2xreproduktory
Webkamera, HDMI, eSATA, Čtečka karet, PCMCIA express, VGA D-SUB, 3xUSB,
Operacni system Windows Vista Home Premium
KONFIGURACIJA 2
Procesor (CPU): AMD® Athlon™ Dual Core X2 2,1GHz
Operační paměť (RAM): 4096 MB DDR2
Pevný disk (HDD): 320 GB SATA 5400rpm
Optická mechanika: BLU-RAY ROM / DVD-RW Double Layer
Display (LCD): 15,4" WXGA+ s rozlišením 1 280 x 800 bodů BrightView - lesklý extra-černý display
Síťové karty: 10/100/1000 mBit, WiFi 802.11b/g, Firewire, BLUETOOTH
Grafická karta (VGA): ATI Mobility Radeon HD3450 512MB /sdílena pamět až 1735MB/
Zvuková karta: ano, 2xreproduktory
Webkamera, HDMI, eSATA, Čtečka karet, PCMCIA express, VGA D-SUB, 3xUSB,
Operacni system :Windows Vista Home Premium
HVALA UNAPRIJED!!!

0 0 hvala 0
17 godina
Potreban Savjet

Malo sam gledao na netu, Turioni imaju 1 MB L2 cache i općenito su bolji u energetskom pogledu od Athlona (a i malo brži).

Da sam na tvom mjestu uzeo bi prvu konfu jer je to sasvim dobra konfa za igranje Countera, COD 2 i sličnih starijih igara (a možda i COD 4 na najnižim detaljima i nižoj rezoluciji)

E sada nisam siguran što znači ovo pored grafičke; je li to maksimalna količina memorije koja može biti "posuđena" grafičkoj?

EDIT: oba su procesora 64-bitni i dvojezgreni (dual core)

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.10.2009 15:57 (crystal6).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Potreban Savjet
da to je maximalna koja moze da se da grafickoj, bas me to zanima je li to sada nesto novije, prije znam da ako graicka nije integrovana ima npr. 512 MB memorije i to je to, da li je sada ovo bolje?Inace sta mislis o ovoj konfiguraciji?Ona me sa svim popustima izadje oko 500 eura, vrijedi li to?

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Potreban Savjet
Magistar M kaže...
da to je maximalna koja moze da se da grafickoj, bas me to zanima je li to sada nesto novije, prije znam da ako graicka nije integrovana ima npr. 512 MB memorije i to je to, da li je sada ovo bolje?Inace sta mislis o ovoj konfiguraciji?Ona me sa svim popustima izadje oko 500 eura, vrijedi li to?

Ove slabije grafičke nemaju vlastitu memoriju, nego mogu posuditi od RAM-a određenu količinu memorije koja bi služila kao grafička memorija. Recimo da daš grafičkoj 512 MB, a imaš 4 GB RAM-a, onda bi ti očitavao 3.5 GB RAM-a i grafičku s 512 MB svoje memorije.

Što se tiče konfe mislim da je dobra, no i ne kužim se toliko u laptop konfiguracije. Bolje neka netko s više iskustva i znanja oko cijena laptopa procijeni vrijednost tog laptopa.

92% tinejđera sluša turbo folk, pop, rap ili tehno. Ako si među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu rock i metal glazbu kopiraj si ovo u potpis.
15 godina
neaktivan
Potreban Savjet
U svakom slucaju ti hvala, necu da zurim sve cu lagano jos jednom da prekontrolisem.Dakle ni procesor nije lose nadam se da nece se puno grijati, iako sam vec do sada imao Celeron i navikao sam na to :D

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice