Pomoć oko izbora prijenosnika

poruka: 13
|
čitano: 1.594
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Kupujem prijenosno računalo, koje mi treba za posao u svrhu prezentacija i pisanja radova. Znači nije mi potrbno računalo za igrice već računalo koje će imati dobar memorijski kapacitet, i koje će biti što lakše jer ga nosim sa sobom kao sastavni dio posla. Isto,kao i neki ljudi s foruma sam se izgubila u velikoj ponudi računala, Htjela bih kvalitetno računalo, ali isto tako ne bih na njega potrošila malo bogatstvo, cijena od nekih više-manje 6000 kn mi se čini prihvatljivom. Uz to bitno mi je da računalo ima dobar procesor, a moje iskustvo sa stolnim računalima mi govori da se treba kloniti Celerona. Evo ako mi možete dati koji savjet jer ja sam prvenstveno korisnik računala...Unaprijed Vam zahvaljujem...Osmijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Pomoć oko izbora prijenosnika
Anterra kaže...

Kupujem prijenosno računalo, koje mi treba za posao u svrhu prezentacija i pisanja radova. Znači nije mi potrbno računalo za igrice već računalo koje će imati dobar memorijski kapacitet, i koje će biti što lakše jer ga nosim sa sobom kao sastavni dio posla. Isto,kao i neki ljudi s foruma sam se izgubila u velikoj ponudi računala, Htjela bih kvalitetno računalo, ali isto tako ne bih na njega potrošila malo bogatstvo, cijena od nekih više-manje 6000 kn mi se čini prihvatljivom. Uz to bitno mi je da računalo ima dobar procesor, a moje iskustvo sa stolnim računalima mi govori da se treba kloniti Celerona. Evo ako mi možete dati koji savjet jer ja sam prvenstveno korisnik računala...Unaprijed Vam zahvaljujem...Osmijeh

HP 6715b. Imam dobro iskustvo s laptopom (upravo pišem s njega :)). Uzmi verziju s 4 giga rama i 250 gigabajtnim diskom. Procesor je i više nego dovoljan za ono što ti tražiš od njega.
#smajli koji koluće očima#
16 godina
neaktivan

HP 6715b, baš sam "bacila" pogled na njegove karakteristike i oduševila se sa samom prezentacijom prijenosnika. Zanima me težina, nisam je uspjela vidjeti, a izuzetno mi je bitno da imam lagano računalo. Kolika je garancija i da li se isporučuje s programskim paketom i kojim?  

17 godina
neaktivan
Anterra kaže...

HP 6715b, baš sam "bacila" pogled na njegove karakteristike i oduševila se sa samom prezentacijom prijenosnika. Zanima me težina, nisam je uspjela vidjeti, a izuzetno mi je bitno da imam lagano računalo. Kolika je garancija i da li se isporučuje s programskim paketom i kojim?  

Težak je 2,6 kg. Sad ti procjeni dal ti je to teško.

Garancija je 1 godinu (Vemil), a mislim da se može produžiti (ali moraš dodatno platiti, naravno).

Isporučuje se s FreeDos-om ili Windowsima. Naravno, verzija s Windowsima je skuplja.

#smajli koji koluće očima#
16 godina
neaktivan

Hvala, moram ga pogledati uživo...pa se javim Osmijeh 

17 godina
neaktivan

obavezno uzmi produljenje jamstva HP ima dobar support i zbog toga je dobra kupovina, ali da ti se ne dogodi da 13 mjesec rikne nesto jer iskustveno znam da ce to biti skuplje od novog prenosnika,  ovako za 580 kn dobijes jos dvije godine jamstva i ukupnu investiciju si zastitila ukupno 3 godine

vatrom

0 0 hvala 0
17 godina

Jel 6000kn sa ili bez PDV-a? Ako je bez PDV-a pogledaj seriju Dell XPS 1330 - ekrani 13,3" (1280×800), Core 2 T5550, 2Gb RAM, HDD 160 Gb, masa 1,8 kg i brdo konektora.

Iz mog iskustva za XPS1330  mogu reći da su ekrani izvrsni, baterija traje oko 3,5h, lagani ko perce, a solidno brzi. I poželjno je napraviti dowgrade na XP jer ipak radi brže.

(Dell XPS 1330 13,3" White LED, Core 2 T7500  2,2 GHz, nvidia 8400M GS, HDD 200Gb/7200, 2Gb  RAM , Win XP SP3)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Msi vr201x. Lagan (1.9 kg), dual core procesor, 2 gb rama, intel x3100 graficka, 12" ekran. http://www.nabava.net/msi-megabook-vr201x-121-core-duo__24683_p.php

I ja ga kontam kupiti danas ili sutra.

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala na savjetima. Moram sa suprugom proučiti prijedloge, ali ću sigurno ići na nešto lagano i manjih dimenzija. Predloženi Dell je predivan, a MSI ima vrlo privlačnu cijenu, i performanskeNeodlučan...javim vam se

17 godina
neaktivan
Anterra kaže...

Hvala na savjetima. Moram sa suprugom proučiti prijedloge, ali ću sigurno ići na nešto lagano i manjih dimenzija. Predloženi Dell je predivan, a MSI ima vrlo privlačnu cijenu, i performanskeNeodlučan...javim vam se

Evo ja sam danas kupio ovaj MSI Vr201X i prvi dojmovi su više nego odlični. Instalirao sam vistu home premium i radi kao urica. Konstrukcija mi se cini dovoljno čvrsta, ekran ima odličnu kvalitetu slike i izgleda kao milijun dolara.Smijeh. Puno bolje nego na slikama.
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
16 godina
neaktivan

Ja bih na tvome mjestu kupio:

HP, bilo koji iz serije 6000. neces pogrijesiti niti zazaliti.

bitno je min 2 GB RAM, i to je to. za to sto ce ti trebati bit ce i vise nego odlican! Belji se

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dell Precision Workstation M6300............cijena sitnica oko 9500 USD Osmijeh

http://www.dell.com/content/topics/reftopic.aspx/pub/products/precn_kat?c=us&cs=555&l=en&s=biz&~section=m6300

Imam ovaj, ali naravno da je to bezobrazno skupo. I naravno da je to firma platila.

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.8.2008 10:58 (hmerki).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moja preporuka je ovaj HP

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=8152&catid=19

ili za malo više novaca ovaj HP

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=8135&catid=19

Oba su jako dobra samo je ovaj za malo manje novaca naoružan s malo slabijom grafikom, manje RAM memorije i manjim tvrdim diskom.

http://www.dani_do_slobode.bloger.hr/

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice