Podloga s ventilatorima za laptop

poruka: 19
|
čitano: 15.239
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

znaci imam namjeru kupit si jednu takvu podlogu s ventilatorima za lap, al me muce neke stvari...  

prvo u kojim ducanima ga mogu kupiti bas novoga, model laptopa je Acer aspire 7720g 17''

preko njuskala sam nasoo kao univerzalne te podloge i nisu skupe, i sve su tipa kao i ove:
http://www.njuskalo.hr/scripts/get_image_variation.php?image_id=5614814&quality=90&var_suff=w185

e mene sad muci dali mi pase takva podloga jel mi se nekako cini da smjestaj tih ventilatora na podlogi bas i ne odgovara mojem laptopu:

ovako izgleda donja strana mog laptopa:

http://www.notebookreview.com/assets/20589.jpg

pa eto ko zna kako odabrati prav stvar za ovo neka me uputi... hvala pozz

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Podloga s ventilatorima za laptop

znaš kaj ja sam dosta skeptičan kaj se tiče tih podloga

ako ti ventilator nije na mjestima di su rupe onda je vrlo upitna učinkovitost,

nadalje da li on puše unutar laptopa ili izvlači zrak?

po meni je najbolje da lap malo podigneš (malo deblja gumica kao nožice) i više će biti koristi nego od stalka (IMHO)

lap nemoj nikad držati na stolnjaku, već ga drži isključivo na tvrdoj ravnoj podlozi

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 12:50 (Darky).
16 godina

Ja ti imam ovu http://www.laptoptestovi.com/Testovi/Dodatna-oprema/TEST-COOLER-MASTER-NOTEPAL-HLADNJAKA-ZA-LAPTOP.html

W2 model, na Aceru koji se grijao ko blesav i malo-malo se gasio je ova čudo napravila. Nije baš najugodnija ako ćeš lap držat u krilu, ali na stolu ako će ti bit nemožeš nikako fulat. Nemam pojma ni gdje sam ju više kupio, al mislim da je negdje oko 200 novaca bila

If you try and don't succeed, cheat. Repeat until caught. Then lie.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

ma da zbog toga me i muci, a jos kad ti velim da mi je prije mjesec dana pregorila graficka upravo zato jel sam konstantno 2 god imao laptop u krilu na krevetu ili na poplunu, pa sad imam repariranu graficku jel mi je nova bila preskupa za kupiti...pa sad ga ni u ludilu ne micem sa stola pa trazim tak jos nacine da mi cim manja temperatura bude..skinuo sam si programe za ocitavanje temp i za grafu mi pokaziva oko 63°C a procesore oko 65-70°C... to je cist ok kao ali posto je reparirna grafa uvijek mi je neka doza straha, makar ce ona od sad stalno biti prisutna :D

15 godina
neaktivan

Hvala MENIT na prijedlogu

16 godina

Ma nemaš beda, još jedan bonusić je i dodatni usb. Ovisi kolika dijagonala ti je lapa, moj je bio 17" i portovi su mu bili sa lijeve strane pa sam se malo mučio sa dosegom kabla do njih, ali ako imaš ijedan sa desne, ili ti je nanja dijagonala nemoraš se ni za to brinut...Samo ti nemam pojma gdje da ga kupiš, ali i za to ima www.nabava.net

If you try and don't succeed, cheat. Repeat until caught. Then lie.
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 13:01 (MENIT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pedjo99 kaže...

ma da zbog toga me i muci, a jos kad ti velim da mi je prije mjesec dana pregorila graficka upravo zato jel sam konstantno 2 god imao laptop u krilu na krevetu ili na poplunu,

nikad ne držati na deki ili poplunu laoptop dok radi....

Ako baš želiš imati u krilu na krevetu napravi si mali stolić pa na njemu drži laptop ili ovako nešto

15 godina
neaktivan

@MENIT: ma i moj je 17'' i imam sa desne strane portove...budem se snaso vec nekako valjda, bitno mi je da neko ko koristi to preporuči samo nesto i uputi me...mozda ce se jos neko javiti tu...

@Darky: hahaha pa eto skuzio sam i ja to, al mi je eto trebalo 100€ da shvatim to :) hvala...

14 godina
neaktivan

Ja bi ti preporučio ovaj .

Ima tri venta koja možeš rasporediti kako ti odgovara i cijena sasvim ok.

EDIT: i kompatibilan je sa prijenosnicima od 17"-19" , laptop ti lipo "sidne" na podlogu  jer koliko vidim više manje su većina podloga/hladnjaka za lap od 15"-17" tako da ti neće virit sa svake strane po par cm. 

Nemoj očekivat čuda od bilo koje podloge/hladnjaka za lap jer ti oni spuste temp za par stupnjeva tako da bi ja više pripazio na održavanje laptopa (na prašinu koju ti povuće vent od lap-a, svakih  3-4mjeseca ga pročistiš/propušeš ili ga odnosi na servis da ga oni  očiste od prašine ako ne znaš sam i temperature će ti biti osjetno maje)

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 13:37 (mudantos).

1 0 hvala 0
17 godina

žali bože novaca za te podloge. dođu 200-njak kuna a ohlade laptop 2 stupnja.

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Harold kaže...

žali bože novaca za te podloge. dođu 200-njak kuna a ohlade laptop 2 stupnja.

njima nije cilj bogzna kak sniziti temperaturu nego omoguciti drzanje lapa na koljenima i neravnim povrsinama, krevetu bez da

ti je vruce za noge ili da se sprijeci ulaz zraka u lap sa doljnje strane,

i onaj najjeftinij model bez ventilatora odrađuje kak se spada, a i svaka veca knjiga sa tvrdim koricama sluzi svrsi,

osobno nebi mogao koristiti lap bez podloge jer znam cesto programirati iz krevetauz nocnu lampu

14 godina
neaktivan

Meni nije žao novca što sam dao jer stvarno ohladi donju stranicu i spusti za par stupnjeva temperaturu, i što je najvažnije, onaj dio gdje dlanove naslonim je bio prevruć za držati ruke, sad je skoro pa leden.

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

pa što kupujete nesretne Acere kad se toliko griju??{#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

reci to mom firmenom kumu...

13 godina
neaktivan

Na ebay-u ovakve podloge kostaju 6$. Meni se smanjile temp za oko 50C :)

kupujem sve pomalo, Rest In Peace Steve Jobs
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
linuxjuzer kaže...

pa što kupujete nesretne Acere kad se toliko griju??{#}

pa koliko san ja ima prilike primjetit svaki se pristojno zagrije recimo kad vrtiš neku igru bio to toshiba, hp ili dell tako da nije to samo acerov problem kod laptopa !!{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 22:45 (mudantos).
17 godina

ma svi laptopi se zbog skučenosti prostora  pod opterečenjem preko lita griju na 70,80 C + tako to šta podloge ohlade 2 stupnja nema nikakvog efekta.

0 0 hvala 0
15 godina

Ja imam imam hp dv6 3030 em,koi se veoma grije pogotovu kad igram mp cod mw2 toliko da jedva drzim ruke na njemu.Koristim postolje cooler master u2 i interesuje da li pravim kontra efekat sa ventialtorima na postolju koji bacaju hladan vazduh direktno u otvore za ventilatore na dodjoj strani laptopa.

atila2602

0 0 hvala 0
15 godina

Zašto bi te podloge bile glupost?

Laptop odozdola uvlači zrak i na stranu ispuhuje....

Pošto je većina laptopa niti pol cm od podloge i kad se stavi na ravnu površinu, stakleni stol il slično, nema dovoljno zraka za povuć u vent koji ga rashlađuje(proc/vga)

Ta podloga s ventom uvlači veliku količinu zraka, koja se raširi po cjelom donjem dijelu laptopa, hladeći i direktno i omogučuje ventu od laptopa da povuče više zraka

I onda zašto bi to bila glupost....

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice