Pivo prolijano po laptopu

poruka: 5
|
čitano: 2.249
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Da, bas jucer, taman nedje dok je polnocka trajala, ja sam prolio fakin pivo po krajnje lijevoj strani mog Dell Studio 1535 laptopa.

I nis se ne dogadja, on ne trza, radi, al necu se zafrkavat, prvo iscupam kabel a nakon minute i bateriju. Znaci nema nikakvih para, dimova, a bome ni mirisa (otvorio sam ga odozdo i nis ne smrdi onak ko dok se elektronika sprzi). Tak otvorenog sam ga iso susit susilom za kosu. I sad, vrag mi ne da mira, idem ga palit al ne reagira, samo se cuje potpuno tihi "zzzzzzz" (zvuk koji emitira dosta uredjaja kad ih se usteka, ne i ukljuci) kad dio di mu je (pretpostavljam) napajanje prislonim na uho. Odlezo je preko noci uz radijator i dalje ista stvar.

Sad ujutro sam ga jos vise rastavio, maknuo i tipkovnicu i naso jos vlage unutra, obrisao je i ocistio destiliranom vodom. Sad je i dalje uz radijator i svakih sat vremena ga par minuta sušilom za kosu sušim lagano.

Pošto se više ne nadam pozitivnom ishodu, namjeravam ga odnijeti u Ve-Mil na servis, pa me zanima koliko bi to trosak mogao biti te koliko je tesko doc do komponenti?

Hvala unaprijed, sretan Božić.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zagrijavanje komponenti na radijatoru??? :p

trosak ce bit realan+krada= nece nac problem jer im se nece dat zajebavat

placa im je fixna pa ih bas briga

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Jednom jedan kolega prolije colu ( i kaže 'ode cola' :-D )po A500,ili je bila 1200...hm,uglavnom po tipkovnici oko tipke space.Odlučio je riješit problem fenom,no nakon 10ak min držanja fena dosjetio se da bi bilo lakše da fen postavi na nešto što bi fen držalo usmjeren na tipkovnicu i u uspjeo u tome te otišao kratko van....-Na večer se vratio ( :-D ) i našao cijeli space u topljeni sir stanju.Kasnije je drvena letvica bila space :-)

Eto, pa ako je pomoglo...

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.12.2008 20:24 (QFlash).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Pivo prolijano po laptopu
Jogi kaže...

Da, bas jucer, taman nedje dok je polnocka trajala, ja sam prolio fakin pivo po krajnje lijevoj strani mog Dell Studio 1535 laptopa.

I nis se ne dogadja, on ne trza, radi, al necu se zafrkavat, prvo iscupam kabel a nakon minute i bateriju. Znaci nema nikakvih para, dimova, a bome ni mirisa (otvorio sam ga odozdo i nis ne smrdi onak ko dok se elektronika sprzi). Tak otvorenog sam ga iso susit susilom za kosu. I sad, vrag mi ne da mira, idem ga palit al ne reagira, samo se cuje potpuno tihi "zzzzzzz" (zvuk koji emitira dosta uredjaja kad ih se usteka, ne i ukljuci) kad dio di mu je (pretpostavljam) napajanje prislonim na uho. Odlezo je preko noci uz radijator i dalje ista stvar.

Sad ujutro sam ga jos vise rastavio, maknuo i tipkovnicu i naso jos vlage unutra, obrisao je i ocistio destiliranom vodom. Sad je i dalje uz radijator i svakih sat vremena ga par minuta sušilom za kosu sušim lagano.

Pošto se više ne nadam pozitivnom ishodu, namjeravam ga odnijeti u Ve-Mil na servis, pa me zanima koliko bi to trosak mogao biti te koliko je tesko doc do komponenti?

Hvala unaprijed, sretan Božić.

evo vako opet rastavi svoj lap top samo ga ovaj put temelitije raszavi skini ploću odnosno odstranije od lap topa i isperi u svom tušu da dobro si proćita u tušu da ispereš ostatke lošeg piva
i nikako je nemoj sušiti fenon ostavi je na suncu ili vjetru ili pokraj radiatora nikako blizu njega jer naglo sušenje stvara kondezat trebala bi se sušit najmanje 5 dana naravno skini proc njegove noge
oćisti mediciskim arkoholom  također i podnožje  i sve kontakte na ploći utore za hard dvd jer kondezata uvjek ostane zašto medicinski arkohol zato što brzo hlapi i ne ostavla tragove pogotovo na kontaktima
i nemoj ga sastavljat naimanje 5 dqana i uz bozju pomoć triba bi raditi .ps svakako prodaj ga sto prije
17 godina
neaktivan

To je božja kazna, bio vjernik ili nevjernik, što nisi na polnoćki. Cool

Šalim se, samo sušenje fenom komponenti osjetljivih na toplinu ne bih preporučivao.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice