Paljenje i brzina lapa

poruka: 15
|
čitano: 1.524
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Paljenje i brzina lapa

Ovako zanima me na kojem OS-u ce baterija MAX trajati na DELL STUDIO 1537

z v o n e x p
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Paljenje i brzina lapa
zvonebaba kaže...

Na DOS-u. Izlanuo se Belji se

Po onome što sam pročitao na ovom forumu - Windows 7. Vista troši više, a XP je prošlost (i ja sam prošlost zajedno s njim Mršti se). Dakle, Windows 7, tu ne bi trebalo biti nekakve dvojbe.

Pretpostavio sam da tražiš isključivo Windowse. Ako u odabir ulazi i Linux, možda bi se mogao naći i neki koji manje troši od Sedmice.

Google is your friend. Use Google before asking dumb questions.
16 godina
neaktivan
zvonebaba kaže...

Nije toliko bitan os koliko što radiš na njemu. Ali onako objektivno mislim da linux najmanje troši pošto obično nije nabrijan s vizualnim efektima. Možda griješim.

16 godina
protjeran
Paljenje i brzina lapa

Ja sam mislio instalirati WINDOWS 7 neznam koju verziju koju mi kazete da malo trosi i to i naravno sto se mene tice meni je dovoljna tema WINDOWS CLASSIC iz windows 98

z v o n e x p
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Paljenje i brzina lapa

oce ko

z v o n e x p
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja ti na laptopu koristim Windows 7 profesional, no sumnjam da ti verzija windowsa ima veze sa time. U windowsima 7 pod power options  imas hrpu opcija za podesit da si usparas bateriju. Pretpostavljam da graficke najvise tu gutaju, no na mom laptopu imam neku radeonku i pod windowsovim power opcijama imam i opciju za nju da maksimizira vijek trajanja baterije.

Let's just say that if complete and utter chaos was lightning, he'd be the sort to stand on a hilltop in a thunderstorm wearing wet copper armour and shouting 'All gods are bastards'.
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.1.2010 21:38 (Avdija).
16 godina
protjeran
Paljenje i brzina lapa

Aj kazi ti meni sta bi meni bilo BEST vratiti lap na VISTU ili tak nes

z v o n e x p
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Paljenje i brzina lapa

Na stolnom kompu imam Vistu, na laptopu Windows 7. I Vista i sedmica koliko vidim imaju jednake opcije za podesiti power i imaju po mom misljenju iste vizualne efekte. Dakle po onom sto tebi treba su izgleda jednaki, a obzirom da je sedmica novija moja preporuka ti je Windows 7.

Let's just say that if complete and utter chaos was lightning, he'd be the sort to stand on a hilltop in a thunderstorm wearing wet copper armour and shouting 'All gods are bastards'.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Paljenje i brzina lapa

ma meni bude lap brz to mi je najbitnije jer mi je brzina najbitnija

z v o n e x p
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I komp i laptop mi imaju po 4 gige rama i podjednake procesore i sedmica mi se cini brza, pogotovo kod bootanja. Ako vec biras izmedu viste i sedmice uzmi sedmicu i mislim da neces pogrijesiti. To je bar moje skromno misljenje :D

16 godina
protjeran
Paljenje i brzina lapa

koju verziju HOME PREMIUM, HOME BASIC, PROFESSIONAL ili ULTIAMTE

z v o n e x p
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
zvonebaba kaže...

koju verziju HOME PREMIUM, HOME BASIC, PROFESSIONAL ili ULTIAMTE

Ma nema tu nekakve razlike u brzini ili štednji baterije. Pogledaj što nudi svaka verzija na Microsoftovoj stranici i odaberi onu koja ti odgovara.

Google is your friend. Use Google before asking dumb questions.
16 godina
neaktivan

Jedino ti od tih jedino mogu preporuciti Profesional jer nju koristim i druge nisam probao. Koliko sam ja upoznat razlika izmedu verzija je u nekim dodatcima i alatima i ne bih rekao da to ima veze sa stednjom baterije. Pogledaj si OVDJE razlike izmedu verzija i odaberi ono sto ti treba.

16 godina
protjeran
Paljenje i brzina lapa

ajde probati cu ja pa sta bude bude

http://www.speedtest.net/result/669036464.png

z v o n e x p
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Paljenje i brzina lapa

di da nadem na forumu one postove di pisu programi za pc odrzavanje i ta sranja