Ovako zanima me na kojem OS-u ce baterija MAX trajati na DELL STUDIO 1537
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Na DOS-u.
Po onome što sam pročitao na ovom forumu - Windows 7. Vista troši više, a XP je prošlost (i ja sam prošlost zajedno s njim ). Dakle, Windows 7, tu ne bi trebalo biti nekakve dvojbe.
Pretpostavio sam da tražiš isključivo Windowse. Ako u odabir ulazi i Linux, možda bi se mogao naći i neki koji manje troši od Sedmice.
Nije toliko bitan os koliko što radiš na njemu. Ali onako objektivno mislim da linux najmanje troši pošto obično nije nabrijan s vizualnim efektima. Možda griješim.
Ja sam mislio instalirati WINDOWS 7 neznam koju verziju koju mi kazete da malo trosi i to i naravno sto se mene tice meni je dovoljna tema WINDOWS CLASSIC iz windows 98
oce ko
Ja ti na laptopu koristim Windows 7 profesional, no sumnjam da ti verzija windowsa ima veze sa time. U windowsima 7 pod power options imas hrpu opcija za podesit da si usparas bateriju. Pretpostavljam da graficke najvise tu gutaju, no na mom laptopu imam neku radeonku i pod windowsovim power opcijama imam i opciju za nju da maksimizira vijek trajanja baterije.
Aj kazi ti meni sta bi meni bilo BEST vratiti lap na VISTU ili tak nes
Na stolnom kompu imam Vistu, na laptopu Windows 7. I Vista i sedmica koliko vidim imaju jednake opcije za podesiti power i imaju po mom misljenju iste vizualne efekte. Dakle po onom sto tebi treba su izgleda jednaki, a obzirom da je sedmica novija moja preporuka ti je Windows 7.
ma meni bude lap brz to mi je najbitnije jer mi je brzina najbitnija
I komp i laptop mi imaju po 4 gige rama i podjednake procesore i sedmica mi se cini brza, pogotovo kod bootanja. Ako vec biras izmedu viste i sedmice uzmi sedmicu i mislim da neces pogrijesiti. To je bar moje skromno misljenje :D
koju verziju HOME PREMIUM, HOME BASIC, PROFESSIONAL ili ULTIAMTE
koju verziju HOME PREMIUM, HOME BASIC, PROFESSIONAL ili ULTIAMTE
Ma nema tu nekakve razlike u brzini ili štednji baterije. Pogledaj što nudi svaka verzija na Microsoftovoj stranici i odaberi onu koja ti odgovara.
Jedino ti od tih jedino mogu preporuciti Profesional jer nju koristim i druge nisam probao. Koliko sam ja upoznat razlika izmedu verzija je u nekim dodatcima i alatima i ne bih rekao da to ima veze sa stednjom baterije. Pogledaj si OVDJE razlike izmedu verzija i odaberi ono sto ti treba.
di da nadem na forumu one postove di pisu programi za pc odrzavanje i ta sranja