Pozdrav,
naime na laptopu, Acer 7720G mi je pregorila graficka, imao sam na njemu nvidia 8400m DDR2 256MB....
pošto sam sad u potrazi za novom nazvao sam par ljudi sa njuskala koju prodaju graficke, prvo i prvo me strah kupiti neku polovnu graficku jer neznam da li je reparirana il ne, pošto neznam po cemu to skuziti...
našao sam jednu nvidia 8400m za 500kn rabljenu, ali mi je kasnije jedan covjek rekao da bolje da od njega uzmem ATI radeonku HD3400 DDR2 256MB
On nju cijeni 700kn i daje mi mjesec dana garanciju na nju...
Pa sad ako ima netko ovdje da me upputi malo što mi je bolje uzeti, i koje ja od ove dvije bolja zbog pregrijavanja i ostaloga( laptop mi sluzi samo za osnovne stvari, tiupa čitanje, gledanje filmova i poker... )
Hvala na odgovoru
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nemoj uzimati od nijednog , oba te hoce sjebat .
Radeon nema problema kao nvidia iz te serije. Kartice su daleko pouzdanije, hladnije što prati i znatno manja potrošnja.
Svakako radeon je preporuka, ali nekako mi se čini preskupa. Potraži još malo.
..
naime na laptopu, ..
..
našao sam jednu nvidia 8400m za 500kn rabljenu, ali mi je kasnije jedan covjek rekao da bolje da od njega uzmem ATI radeonku HD3400 DDR2 256MB
On nju cijeni 700kn i daje mi mjesec dana garanciju na nju...
..
-ostavi se popravaka i takvih majstora. Prvo pronađi bilo kog tko ti može pomoći..
Provjeri ovu temu prvo - tu su ti iskustva ljudi kod raznih nadogradnji. 700kn je previse za bilokoju od tih kartica - ja sam prije 3 mjeseca s ebaya narucio za 40$ 9600m GT.
Moj savjet ti je da odande ensto narucis, ali dobro pogledaj kako i sto seller nudi - s obzirom da sam letimicnim pogledom vidio da se u tvog 7720g moze staiti 9600m GT mogu ti dati link na frajera od kojeg sam ja kupio svoju. Eventualni problem moze bit kod hladjenja u tvom konkretnom modelu - ali to moras sam provjeriti na linku koji sam ti dao.
Ako te jos nesto zanima pitaj.
ma već sam se pomirio da ce me popravak ovoga koštati 500-800 kn, za novi laptop nažalost nemam neki da kupi, pa zasad još mi se isplati malo u ovoga ulagati....
stvar je u tome da taj laptop ne služi za ništa zahtjevno, i tako je radio 3 godine do sada...imam na njemu onaj FAN sensor program, i temperature mi se kreću tako CPU oko 50°C, hard i grafa 55-60°C, a to je koliko sam pročitao čisto normalna i pristojna temperatura.... ma ja i da imam gore grafičku od 32 MB bilo bi mi dosta, a pošto sad imam nešto novci viška, mislim da ću ipak uzet ovu HD radeonku, čisto zbog iskustva ljudi koje sam čitao...nadam se da necu pogrješiti i da će izdržati barem godinu i pol....
Ako netko još ima koji savjet za dodati, rado ću ga poslušati, hvala...
evo ovako, naišao sam na čovjeka kojemu je na sličnoj seriji laptopa 7520g acer, otišla matična ploča, ali grafička je uredu, laptop je dvije godine star. Nudi mi ovu grafičku za 500kn http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-8600M-GS.3707.0.html .... dakle geforce 8600M GS...... moja je geforce 8400M GS, njoj su tu specifikacije: http://www.notebookcheck.net/NVidia-GeForce-8400M-GS.3709.0.html
Mene sada zanima dali ta grafička paše na moj laptop(7720G), jer uspoređujem ove podatke o njima, ali neznam što je bitno i ključno
Provjeri ovu temu prvo - tu su ti iskustva ljudi kod raznih nadogradnji. 700kn je previse za bilokoju od tih kartica - ja sam prije 3 mjeseca s ebaya narucio za 40$ 9600m GT.
Moj savjet ti je da odande ensto narucis, ali dobro pogledaj kako i sto seller nudi - s obzirom da sam letimicnim pogledom vidio da se u tvog 7720g moze staiti 9600m GT mogu ti dati link na frajera od kojeg sam ja kupio svoju. Eventualni problem moze bit kod hladjenja u tvom konkretnom modelu - ali to moras sam provjeriti na linku koji sam ti dao.
Ako te jos nesto zanima pitaj.
Naso sam na netu da je tvoj model dolazio i s 8600gs u jacoj izvedbi pa prema tome nebi trebalo bit problema. Jos jednom prouci gore navedeni link i to je to.
Nažalost, evo čovjek mi je javio, kaže da paše taj MXM IIslot na acer 7720G seriju ali ju je prodao prije par dana..... sad gledam jedan dečko također ju prodaje ali nije iz acerovog laptopa nego iz nekog forcebook fl90 laptopa, to je drugačija ili ?
I da, darkydark, hvala ti puno na komentarima, i ovom linku pogtovo....
našao sam na ovoj stranici zanimljiv tekst, i mislio da je oto ta katrtica ko i moja, tj da je istih dimenzzija i sve:
http://forum.notebookreview.com/compal/513588-how-replace-your-broken-8600m-gt-graphics-card-i-fl90.html