Da li nužno imati cooler za hlađenje laptopa?

poruka: 27
|
čitano: 12.946
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pri dužem korištenju laptopa, laptop se zna zagrijati na bočnim otvorima za zrak. 

Da li nužno imati cooler zbog toga?

btw. ovo je temperatura laptopa btw. ovo je temperatura laptopa

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Da li nužno imati cooler za hlađenje laptopa?
razbijach** kaže...

Pri dužem korištenju laptopa, laptop se zna zagrijati na bočnim otvorima za zrak. 

To su vjerojatno temperature u idle radu.

Dodatno hlađenje (postolje s hlađenjem) nije nužno imati, ali je preporučivo. I zbog boljeg hlađenja i zbog ergonomije.

KIA nagradna igra: http://www.kia.hr/fb/?p=1350933572
15 godina

sto ti je u folderu sranje.hahahahaahahahahahah

26 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Cooler za hlađenje laptopa je uvijek dobro imati, čak i bez laptopa {#} Ja sam ga okrenuo naopako pa upuhuje odozgora hladniji zrak u receiver. Metodom prsta, mislim da je sada hladniji petnaestak stupnjeva.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
OŽUJSKO PC kaže...

neki referati i nešto za školu hahahah :D

15 godina

gdje nabaviti to postolje za hlađenje laptopa? meni bi trebalo..

Kraj razgovora s Kobeom kaže novinar: Možda ipak nije kao Dražen Petrović ali ipak igra kao super zvijezda! (Success is my only motherfucking option, failure's not)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
razbijach** kaže...

Pri dužem korištenju laptopa...

OŽUJSKO PC kaže...

EPIC {#}

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 12:52 (vlad0).
16 godina
razbijach** kaže...

S tim temperaturama je sve ok..

Igraj neku zahtjevniju igru nekih 2 sata, pa onda ss-aj temperature

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
moderator
Top Bugovac kaže...

gdje nabaviti to postolje za hlađenje laptopa? meni bi trebalo..

u skoro svakoj trgovini računalne opreme

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................tko stisne TD ima malu k*tu :) ......////...... R.I.P. EnlightenedPhoenix
14 godina
neaktivan
passat kaže...

S tim temperaturama je sve ok..

Igraj neku zahtjevniju igru nekih 2 sata, pa onda ss-aj temperature

Nakon igranja igre (Mafia II)

17 godina

sve su ti temperature normalne.  sad pokreni prime 95

http://files.extremeoverclocking.com/browse.php?c=18

te ostavi speccy u uglu da ga vidis.  jedno sat vremena. brutala za dizanje temperature...koja ce bit visoka na laptopu vec za 3 minuta.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
torrente kaže...

sve su ti temperature normalne.  sad pokreni prime 95

http://files.extremeoverclocking.com/browse.php?c=18

te ostavi speccy u uglu da ga vidis.  jedno sat vremena. brutala za dizanje temperature...koja ce bit visoka na laptopu vec za 3 minuta.

Da, temperature su ti normalne i u full loadu.

Samo nemoj zaboraviti nakon nekih 5-6 mjeseci (mozda i krace, procijeni sam) ocistiti lap..ventilator tocnije. Ako sam mislis da znas, super, ako ne, odnesi u servis.

Mislim da nema potrebe za extremiziranjem...(pokrecat prime 95 :)

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
protjeran

Toliko otvorenih tema o hlađenju laptopa i apsolutno nikakav zaključak. Evo mene zanima dali je bio zadnjih godina u kojem od časopisa test cooling padova ili po vašem iskustvu koji je trenutno najbolji na našem tržištu?

15 godina

Koliko se ja sjećam, nije bilo takvog testa i usporedbe.

Prilično sam siguran da će u sljedećem broju BUG-a biti nekoliko recenzija smartphonea pošto ih u zadnjih par brojeva uopće nije bilo, pa da slučajno ne propustimo nešto {#}

And I assure you, I did not have sexual relations with that woman!
15 godina

ja sutra idem u emmezetu uzeti cooler.. pogledaj neke coolere...

A da li je potrebno imati cooler to ti ovisi o laptopu.. moj se zagrije jako uvijek..(moram ga malo propuhat) no uzet ću si i cooler..

Kraj razgovora s Kobeom kaže novinar: Možda ipak nije kao Dražen Petrović ali ipak igra kao super zvijezda! (Success is my only motherfucking option, failure's not)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Uzeo sam prije par dana laptop, prije sam uvijek koristio desktop računalo pa ovakve stvari nisam ni pratio. Laptop je odmah imao vatreno krštenje na ovim temperaturama oko 40 stupnjeva zadnjih dana i odlično se drži, tiho radi, ne buni se :) , nije vruć... ali bez obzira na to mislim uzeti kvalitetan cooling pad, kao podlogu. Ima li on kakvog utjecaja na količinu prašine koju laptop guta? To bi mi bio još dodatni veliki plus ako smanjuje unos prašine.

Koliko vidim Zalman NC2000 se spominjao kao kvalitetno rješenje, ali sad vidim da ima i Zalman NC3000 koji je i nešto jeftiniji. http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=Zalman+NC3000 

Evo ovdje sam našao i linkove za neke review-e http://thisisoli.hubpages.com/hub/Best-Laptop-Cooler-Brands

A evo za Zalmana http://thisisoli.hubpages.com/hub/Zalman-NC3000

i ostale zalman modele http://thisisoli.hubpages.com/hub/Zalman-Notebook-Cooler

Ima li netko koji od ovih modela?

17 godina

kao prvo..previse se buke dize oko te prasine.  gdje su te silne nakupne prasine?  ljudi sa laptopima od godinu dana se svako malo propituju,kako ispuhat prasinu.  ja otvorim svoj hp nakon 4 godine i nema trunka prasine,a makar sam njega svugdje naslanjao i potezao.

uvjerio se u to na jos par otvorenih uredjaja u prolazu. 

ljudi...nemaju oni ususne kulere koji srcu pola tapeta iz boravka i ljepe na lopatice kulera.  laptop je sam po sebi zbomban sa skucenim prostorom i upitno je smo koje su komponente unutra.  naravno da se samostalna graficka grije, naravno da se procesor grije, naravno da se hdd grije...a pazi sad ovo...evo pisem sa samsung netbooka...atom- mrtav hladan, hdd hitachi travel-nesto,najtanji 2.5 hdd trenutno na svijetu...mrtav hladan 33c..a u sobi 30.  stvar je komponenti ,a ne te silne price o prasini.

ti zalmani su super i na testovima skidaju 5-6 stupnjeva. nemojte ocekivat svemirski pad temperatura.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Pretpostavljam da su stričeki i tete koji su konstruirali laptop to odradili tako da mu ne trebaju nikakve eksterne hladilice. Ja sam svoj Thinkpad koristio barem pola vremena na kauču ili krevetu (najgora varijanta, nula ventilacije s donje strane + obilje prašine) pa ga je ipak dotuklo padanje na pod i lupetanje šakom a ne temperature :) Još i sad đubre zuji i skida torrente iako display i još štošta ne radi...

s.f. - s.n.
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
protjeran
torrente kaže...

kao prvo..previse se buke dize oko te prasine.  gdje su te silne nakupne prasine?  ljudi sa laptopima od godinu dana se svako malo propituju,kako ispuhat prasinu.  ja otvorim svoj hp nakon 4 godine i nema trunka prasine,a makar sam njega svugdje naslanjao i potezao.

uvjerio se u to na jos par otvorenih uredjaja u prolazu. 

ljudi...nemaju oni ususne kulere koji srcu pola tapeta iz boravka i ljepe na lopatice kulera.  laptop je sam po sebi zbomban sa skucenim prostorom i upitno je smo koje su komponente unutra.  naravno da se samostalna graficka grije, naravno da se procesor grije, naravno da se hdd grije...a pazi sad ovo...evo pisem sa samsung netbooka...atom- mrtav hladan, hdd hitachi travel-nesto,najtanji 2.5 hdd trenutno na svijetu...mrtav hladan 33c..a u sobi 30.  stvar je komponenti ,a ne te silne price o prasini.

ti zalmani su super i na testovima skidaju 5-6 stupnjeva. nemojte ocekivat svemirski pad temperatura.

Dobro svaka čast tom laptopu ali ja sam čistio curin HP nx6125 i izvukao sam iz njega kilu prašine, nakon čega je laptop jednostavno odahnuo, radio tiho kao nov i prestao se grijati. Očigledmo ima modela s bolje i lošije riješenim hlađenjima. Ja sam kupio paviliona dv7, prijatelj paviliona dv6 ali prije skoro 2 godine i čim pokrene igru nakon nekog vremena se laptop gasi, a čim ga uzdigne na 2 knjige iznad stola, puno bolje se drži, tako da očigledno ima svoju svrhu cooling pad.

17 godina

Velika večina laptopa koje sam čistio nakon godinu dana ili više nečišćenja imala je unutra TEPIH od muca i prašine.

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

to cudo definitivno moras kupiti. nema ti puno dileme.

- da bude aluminij

- da koristi samo jedan usb za napajanje

- da ima stelovanje nagiba

- da ima potenciometar vrtnje

- ako je mala razlika u cijeni,kupit za 17 inca modele

- da ta dva ili tri venta nisu bucna

sve to ti nude zalman modeli. i ne treba cjepidlacit oko 100kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
razbijach** kaže...

Aj otvori folder sranje{#}

15 godina
neaktivan

Ukoliko je s hlađenjem sve u redu cooler nije potreban(nisam rekao nije poželjan)

Ako bilo tko misli da će mu eventualno matična ploča laptopa duže trajat zato jer se hladi nekim coolerom....da ali za onaj mali postotak koji će doživiti duboku starost

Laptopi crkavaju uglavnom radi loše dizajniranih čipova te tehnologije lemljenja istih.

Ono što njima smeta je konstantno grijanje i hlađenje kao i svakom drugom materijalu

Da je to toliko neophodno proizvođaći bi davali uz laptop coolere

Držite laptope čistima s redovnom zamjenom t. paste a to je najbolja preventiva

I naravno u frižideru

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Da li cooler nužno produljuje vijek trajanja latopa ?

15 godina
neaktivan

Misliš zbog temperatura? Još moram vidjeti da je nekome od mojih mnogih poznanika s laptopima nešto zbog visokih temperatura otišlo kvragu.

Mes que un Club! FCBarcelona!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Može preporuka nečega za čišćenje laptopa izvana, najviše LED ekrana?

Valentin

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Nije nužno ali je pametno. Posebno ako držiš laptop na nekom materijalu (npr drveni ili stakleni sto) koji ne provodi toplotu kako treba, jer on još zagrijava laptop. Iako je u većini slučajeva dovoljno da ga odigneš od podloge

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice