Najbolja grafička za laptop

poruka: 20
|
čitano: 17.267
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

koja je po vama najbolja grafička za laptop koja se može kod nas kupiti? Mislim prvenstveno za igrice. Vidio sam da dosta skupljih i boljih laptopa ima u sebi Nvidia 8600GT sa 512MB,  kakva je ona za igrice? Ima li boljih u ponudi kod nas od te?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

koliko sam ja vidio 8600M gt sli je najjaca, ima je toshiba x200-21k i x200-23g

Ovdje imas usporedbu grafickih kartica pa mozes pogledati kako koja stoji u svojoj klasi

http://www.notebookcheck.net/Comparison-of-Grafic-Cards.130.0.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2008 16:32 (Dr.Malenica).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Najjača grafička kod nas u ponudi za laptop je GeForce 8800 M, ali ju je moguće naći samo na rijetkim modelima.

GeForce 8600 M (ili po novom nazivu 9500 M) ima 128 bitnu memorijsku propusnost a 8800 M 256 bitnu pa osim takta to im je najveća razlika.

Toni

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Najbolja grafička za laptop
ToniB kaže...

Najjača grafička kod nas u ponudi za laptop je GeForce 8800 M, ali ju je moguće naći samo na rijetkim modelima.

GeForce 8600 M (ili po novom nazivu 9500 M) ima 128 bitnu memorijsku propusnost a 8800 M 256 bitnu pa osim takta to im je najveća razlika.

daj onda navedi bar jedan s tom grafuljom, ali da je dobavljiv u domacim shopovima.
17 godina
neaktivan

Vidio sam prije koji mjesec neki model s tom karticom. Trenutno većina jačih modela ima GF 8700 M ali je i njoj sabirnica 128 bitna.

17 godina
neaktivan

http://www.mikronis.hr/shop/item.asp?itemid=6363&catid=28

Hrvatski top model by: Štefica Jambrišćak
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da ne otvaram novu temu, ovo može i ovdje...

Postoji li u Hrvatskoj bilo kakva trgovina u kojoj se može kupiti samo GPU za prijenosnik?

www.infinite-gamers-com ---> PC Gaming Community Don't you see their bodies burning Desolate and full of yearning Dying of anticipation Choking from intoxication

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
// ja mislim da je 8800M izuzetno jaka grafička za laptop, ali postavlja se pitanje: za kaj ti uopće treba tako grafički nabrijan laptop?
"U bezptičju i krava zvuči kao slavuj"
17 godina
neaktivan

Mislim da su prestali sa raspravom o tome prije 2 mjeseca. Ja samo pitam ima li kod nas za kupiti GPU za laptop...

www.infinite-gamers-com ---> PC Gaming Community Don't you see their bodies burning Desolate and full of yearning Dying of anticipation Choking from intoxication

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Da ne otvaram novu temu, ovo može i ovdje...

Postoji li u Hrvatskoj bilo kakva trgovina u kojoj se može kupiti samo GPU za prijenosnik?

U teoriji je nekako izvedivo nadograditi GPU na laptopu, ali u praksi nemoguće. Iako se kod nekih modela koristi standardno PCIe sučelje, točne dimenzije kartice i način na koji je izvedeno hlađenje osiguravaju da se grafulja ne može samo tako izmjeniti.
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.7.2008 15:07 (manic).
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Mislim da su prestali sa raspravom o tome prije 2 mjeseca. Ja samo pitam ima li kod nas za kupiti GPU za laptop...

da,... al nažalost zaboravio sam kak se zove taj dučan,...sry
17 godina
neaktivan

Davno prije sam hodao po servisima da bi promjenio grafičku na lapu ali to nije bilo moguće,a mislim da i danas to nije ili nije isplativo.Stoga sam odustao od takvih pothvata
kao i zamjene procesora...točnije prije par godina sam  htio zamjeniti procesor Celeron 900 za 1.2 ali bolje mi je bilo kupiti novi lap,radilo se o R30.
Mislim da je tako i s Grafičkom--neisplativo a dobitak je minimalan.

v_maxcpp
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.7.2008 17:47 (v_maxcpp).
17 godina
neaktivan

najbolje grafe za laptop kod nas su 8700m gt i 9500m gs. bila je toshiba s 8700 ali ga sad ne mogu naci. a 9500m gs ima u acerima 6920g i 8920g koji su dostupni kod nas

17 godina
neaktivan
MRK 22 kaže...

najbolje grafe za laptop kod nas su 8700m gt i 9500m gs. bila je toshiba s 8700 ali ga sad ne mogu naci. a 9500m gs ima u acerima 6920g i 8920g koji su dostupni kod nas

9500 je zapravo nasljednik 8600, performanse su kojih 5% jače, tako da ju ne bih svrstao u najbolje grafe.
http://s6.ba.bitefight.org/c.php?uid=16442
17 godina
neaktivan
kompotko kaže...
 9500 je zapravo nasljednik 8600, performanse su kojih 5% jače, tako da ju ne bih svrstao u najbolje grafe.
 daleko od toga da je najbolja. ali pitanje je bilo za grafe koje se mogu kod nas kupiti. bio je dell xps 1730 sa 8800m ali je bio 33.000 kn u linksu. i jedan sa 8700 gt SLI

3Dmark06
9500m gs     3694
8600m gt     3347

cca. 10% bolje performanse ima 9500m gs
17 godina

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ShadoW kaže...
slinio sam dok sam gledao specifikacije.Smijeh. Al tezina je gotovo 5 kg. neznam kome ovo treba, al eto uvijek se netko nađe.
FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
17 godina
neaktivan

nVidia NVS 135M, max 256MB

koliko moze ova graficka, u smislu vrcenja nekakvih igrica (srednje zahtjevnih)..

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Zar nije jedna od najboljih za laptop 8800M GTX?

0 0 hvala 0
17 godina

je ali je nema za kupiti kod nas.

Najbrži put do čovjekova srca je pomoću šake Chucka Norrisa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice