Mobilne radne stanice

poruka: 8
|
čitano: 6.692
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Mobilne radne stanice

Poštovani,

planiram nabaviti mobilnu radnu stanicu koju namjeravam koristiti za nD projektiranje i pripadajuću vizualizaciju.

Postoji trilema između Dell Precision M6600, HP Elitebook 8760w te Fujitsu Celsius H910.

Dali je itko upoznat sa prednostima i manama dotičnih računala te dali negdje postoji njihov usporedni test ?

Također, zanima me razlika između možebitne opremljenosti memorijom između 32GB 1333MHz i 16GB 1600MHz te kako se ona manifestira na rad računala ?

pozdrav

0 0 hvala 0
17 godina
Mobilne radne stanice

ultimativni stroj među radnim stanicama je lenovo W520!

uzmi tu mrcinu sa 750GB diska (7200rpm) i 16GB RAM-a (više ne ide u niti jedan drugi).

to je CRTIFICIRANI stroj za razne CAD/CAM/.. alate! odi na lenovo.com i potraži w510 ili w520 i vidjeti češ tko ga je certificirao i tko daje posebne drivere za njega! znači, svaki alat ima optimizirane drivere...

uz to, imaš i 1920×1200 rezu... savršeno!

a da ne pričam koliko je kvalitetniji ekran, tipkovnica, touchpad i sl od svih drugih (kučište je kao i kod svih iz T serije thinkpada SAVRŠENO)

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Mobilne radne stanice

Kopam malo po netu i slucajno naletio na ovaj post i iz ciste dosade sam kerenuo da slozim jednog lenovo w520 sa high-end specifikacijama... Prva razlika je 15'' monitor naspram Precisiona m6600 koj ima 17'', zatim sam malo pogledao graficku, Nvidia quadro m2000 svrstana kao najaci izbor, i dalje m6600 vodi sa Nvidia quadro m4000...  razlika poprilicno znacajna. Procesor je jednak kao i vrsta/rezolucija monitora, sta nas dovodi do sljedece teme, dok w520 moze podnijeti 16gb rama, m6600 moze 36 (perverzija)...

Uglavnom, w520 mora jos puno palente pojest kako bi mogo konkurirat sa Dell Precisionom m6600, i titula ultimativnog  stroja medu radnim stanicama je neopravdana... U svakom slucaju, ako zelis nes kupovat, nikad ne kupuj preko sluzbene stranice proizvodata, nego preko ovlastenog distributera, jer ako dode do kvara, oni su ti koji ce se znojit da ga poprave... + razgovori sa Indijom znaju bit frustrirajuci.

Pozdrav :)

17 godina
Hadezor kaže...

Kopam malo po netu i slucajno naletio na ovaj post i iz ciste dosade sam kerenuo da slozim jednog lenovo w520 sa high-end specifikacijama... Prva razlika je 15'' monitor naspram Precisiona m6600 koj ima 17'', zatim sam malo pogledao graficku, Nvidia quadro m2000 svrstana kao najaci izbor, i dalje m6600 vodi sa Nvidia quadro m4000...  razlika poprilicno znacajna. Procesor je jednak kao i vrsta/rezolucija monitora, sta nas dovodi do sljedece teme, dok w520 moze podnijeti 16gb rama, m6600 moze 36 (perverzija)...

Uglavnom, w520 mora jos puno palente pojest kako bi mogo konkurirat sa Dell Precisionom m6600, i titula ultimativnog  stroja medu radnim stanicama je neopravdana... U svakom slucaju, ako zelis nes kupovat, nikad ne kupuj preko sluzbene stranice proizvodata, nego preko ovlastenog distributera, jer ako dode do kvara, oni su ti koji ce se znojit da ga poprave... + razgovori sa Indijom znaju bit frustrirajuci.

Pozdrav :)

očito nisi nikada imao thinkpad t ili w seriju na korištenju!

niti jedan dell ili hp se ne može mjeriti sa thinkpad laptopima.

dell-u ne pomaže to što može imati više memorije. i može imati 32, a ne 36GB RAM-a.

i 17'' ekran koji ima ima koju rezoluciju? a koju ima w520? 1920×1080px

i kvaliteta ekrana je važna a ne samo veličina. i kvaliteta tipkovnice, kučišta,...

ali ok... ako čovjek želi dell.. neka.. eto ti primjer.. prošli tjedan frend dobio hp elitebook (konkurencija tom dellu i w seriji) i nakon 7 dana BSOD na Win 7!?!!?

i imam slučaj sa 2 hp elitebooka koji su koštali jednako kao w serija pa su za 2-3 mjeseca  imali savijene ekrane i kučište se nije dalo zatvoriti! a možda su 3 puta otvoreni!!!

eto... ja govorim iz iskustva, i hp i dell i thinkpad laptopi su bili na korištenju, ALI ništa se ne može mjeriti sa t ili w serijom

14 godina
neaktivan
Mobilne radne stanice

Nebi volio zapocet debatu radi marke laptopa jer odma se sjetim PC vs. MAC Rasprava koje nemaju kraja, Vjerujem da ste dovoljno sposobna osoba koja je u stanju otic na Dellovu stranicu i sami sastavit jedan dell precision m6600 bez da ja ovdje navodim specifikacije ko papiga. Takoder se nadam da ste u stanju uvidjeti razliku bez mojeg upucivanja.

Al ako je potrebno, i vasa zelja, da ovdje jasno prikazem razliku, nema problema.

Vlasnik sam Precisiona m6600, i bavim se animacijom... ali da budem iskren, zanimalo bi me kako ''w'' dise kad nabijem 30,000.000.00 poligona u ZBrushu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nije mi vrag dao mira:

Dell Precision m6600 – High-end specifikacije

Procesor;
- Intel® Core™ i7-2920XM (Extreme Quad Core 2.50GHz,8M cache) with Turbo BoostTechnology 2.0

Memorija;
- 32.0GB, DDR3-1333MHz SDRAM, 4 DIMMS

Graficka;
- NVIDIA® Quadro® 4000M with 2GB GDDR5

Ekran;
- 17.3" UltraSharp™ FHD(1920x1080) Wide View LED Multi-Touch w/Stylus

Diskovi;
- RAID 0,2. 2x750GB 7200rpm Hard Drive

Citac;
- Blu-ray Disc™ Reader

Materijal Kucista;
- Aluminum and magnesium alloy

Dakle, m6600 vodi 2:0 protiv w520..
Ta dva poena idu naravno u memoriju i graficku... ostatak je relativan gledajuci sa perspektive radne stanice, iako m6600 vodi u drugim podrucjima..

Da budem iskren, nebi sa ja toliko zamarao sa pisanjem ovog da je w520 bio samo preporucen, ali buduci da mu je dodijeljena titula ''Ultimativni stroj medu radnim stanicama'' ... morao sam malo preispitati.

15 godina
neaktivan
Mobilne radne stanice

Meni je bilo drago pročitati postove obojice. Mrzim preporuke samo na osnovu branda, ali svaku argumentiranu i kulturnu raspravu čitam s užitkom.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.

0 0 hvala 0
17 godina
Mobilne radne stanice

ok, nečemo se svađati, odrasli smo..

samo mala digresija.. 4 slota za RAM trea popuniti sa 8GB modulima DDR3 - pitanje je gdje ih nabaviti? kod nas nema.. eventualno ako tvornički preko weba naručite.

uglavnom, ne može se pogriješiti niti sa jednim strojem. samo je iznimno važno uzeti što dužu garanciju (zbog onnog mog primjera sa HP Elitebook-ovima).

Prema Dellu ne gajim emocije, jer mi kučišta ne izgledaju previše kvalitetna (usporedim li sa T/W serijom), ali OK... treba probati negdje u trgovini.

i samo pitanje.. ti, ako smijem na ti, radiš samo na tom 17'' monitoru animacije?! mislim, barem taj posao traži 1 ili 2 24'' ekrana ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice