Laptopi: kvarovi, objašnjena, održavanje, kupovina

poruka: 721
|
čitano: 229.742
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Laptopi (kvarovi,objasnjena,odrzavanje,kupovin

Ovisi jel postoji uopce za tvoj lap, zadnji put sam to vidio za Lenovo T430

Odi na ebay ili negdje i ukucaj model laptopa + backlit keyboard

16 godina
Laptopi (kvarovi,objasnjena,odrzavanje,kupovina)

kupio sam nedavno xps 15 (9560) i naisao na dosta problema prilikom samog setupa (out of the box)

nakon surfanja internetom naisao sam na ovu temu pa za sve one koji budu pretraživali here you go

https://www.reddit.com/r/Dell/comments/5unlmb/got_my_brand_new_xps_9560_a_couple_days_ago_it/

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Pozdrav,

Imam HP laptom na koje je otišao ili konektor punjača ili sam punjač, a nemam drugi za usporedbu, pa me zanima postoji li neki servis u Zagrebu sa besplatnom dijagnostikom kvara?

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Mozda netko prima placanje u naturi?

Ako ne zelis placati diagnostiku - kupis novi punjac i probas - cijena punjaca je uglavnom cijena diagnostike.

9 godina
neaktivan
Pa ne kužim, zašto ne bila besplatna, kako za mob imaš besplatnu dijagnostiku kvara na puno mjesta?

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Zato sto je mobitel manje kompleksan - jedna tiskana ploca sa svim komponentama i to je to.

Moze - besplatna diagnostika - ako se pristaje na popravak. Nitko ti nece 3-4h raditi diagnostiku dzabe.

Odvezi automobil na servis i pitaj jel mogu besplatno diagnosticirati zasto nesto cudno zvuci u masini.

9 godina
neaktivan
Čuj 3 sata, ako imaš punjač uključiš i ako radi eto ti dijagnoze, ako ne otišao konektor.

Kako neki ljudi vole od svakog sranja znanstvenu disciplinu raditi to nisu istine.

0 3 hvala 0
9 godina
neaktivan
A i našao garanciju pošto sam uzeo super jamstvo od 3 godine, taman traje još 3 mjeseca.

0 0 hvala 0
16 godina

Mislim da je na punjač i bateriju  šest mjeseci, ali ako je pukao konektor, onda ne ide pod garanciju.

uključite logiku, prije postavljanja pitanja
Poruka je uređivana zadnji put pet 11.8.2017 21:11 (ivo454).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Sve ide ako je super jamstvo sine, to jamsrvo se plaća dodatno ali je zato vidiš bolje jer bi morao plaćati a ovako je sve uključeno a skoro 3 godine prošle.

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Bok zanima me dali ova temperatura šteti radu lapotopa i ako šteti molim savjete.Hvala

0 0 hvala 0
16 godina

Ne šteti, to su normalne temperature za laptop.

uključite logiku, prije postavljanja pitanja
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

zanima me je li itko imao iskustva sa cooler pad-om za laptop ,ja imam Lenovo G510 laptop star 3 godine koji se često pregrijava kada upalim zahtjevne programe ili igre. Hoće li cooler pad pomoći dovoljno da se laptop brže hladi?

EDIT:I također je li itko ima neku preporuku za cooler pad

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.8.2017 15:21 (miško95).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Bolje ti njemu prvo ispuši hladnjak.

Ugasi ga i puši ko manijak kroz rebra hladnjaka.

Odmah bude ogromna razlika.

Jer ako je hladnjak zaštopan cooler pad ti ne bude uopće pomogao.

Kruha i igala...
8 godina
neaktivan
Pozdrav ekipa :-)

Planiram kupit laptop pa trebam neke prijedloge..
Ukratko koristen bi bio za cad, sibelius, dotu2..
Cjenovni rang je 6000-7000 kn, pozeljno kupovina na rate amex ili pbz banka..

Hvala na odgovoru i ispričavam se ako sam falio temu! :-)

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
11 godina

Pozdrav zna li netko koji je model ekrana u asusu k550jx, fhd panel. I gdje se moze naci kod nas povoljno ekran? Ili u nekom servisu da se moze samo dio kupit, mogu ga sam izmenit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Pozdrav,
krepao mi je laptop. Potpuno. Ne daje nikakav znak života.
Na servisu su rekli da je crkla matična ploča, što sam odmah pretpostavljao.

Jamstvo mi nisu priznali tvrdeći da je krivnja moja. Naime, pinovi na utičnici od punjača su se nekako nakrivili, što ja nisam vidio jer - tko gleda u utičnicu punjača dok sve radi? Spoj je bio loš, dolazilo je do kratkog spoja i matična je crkla.
To je njihovo objašnjenje.

I to računaju kao "fizičko oštećenje", pa mi ne žele priznati jamstvo. To je druga tema.

Zanima me sljedeće. U slučaju kvara matične ovog tipa ,da li su moguće popravke? Vidio sam da se matične mogu popraviti, ali ovisno o tipu kvara.

Drugo, ukoliko bih kupovao novu matičnu, za koliko novca mogu dobiti neku s kojom mogu solidno raditi u AutoCAD-u, Blenderu, VisualStudiu i sličnim programima.
Pri tome, verzije tih programa mogu biti stare i 5,7,10 godina, svejedno mi je. Bitno mi je da mogu naučiti dobro raditi u njima. Poslije je lako prijeći na novije verzije.

Hvala onima koji pomognu :)
"Ne znan ja šta je to feminizam..."-S. Vuco

0 0 hvala 0
11 godina

@Mrzim*Pokazivače

Pa, ne bi znao baš odgovoriti na tvoje pitanje, al' jednostavno pošalji upit ka servisima koji bi ti možda mogli pomoći ili pak nazovi/od do njih i pitaj. Opiši svoje problem, te pitaj za cijenu, te odluči što ti više paše.

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.TMATIJA1.Leaving or dead, always ahead...
9 godina
neaktivan
Evo i specifikacije.

A gledaj, servisima je osnovni smisao postojanja zarada na popravcima, pa vjerujem da na forumu mogu dobiti iskrenije odgovore.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Inače, servis kojem sam slao laptop mi je dao ponudu za popravku cijene od oko 5000 kuna.
Laptop koštao oko 6000.
Smijao sam im se i rekao da je ponuda suluda.

0 0 hvala 0
11 godina

@Mrzim*Pokazivače

Ne mora biti suluda. Pa, npr. glava printera dođe recimo kao sami printer.

Tako da i cijena same kompenete lapa, kada se kupuje posebno, može doći više.

Cijena njihovog rada ne igra tu veliku ulogu.

Zato sam ti i napisao da vidiš kaj ti se više isplati u prethodnom postu.

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.TMATIJA1.Leaving or dead, always ahead...
9 godina
neaktivan
Suludo mi je dati 5000 za matičnu, ako za taj novac mogu kupiti nov laptop slične kvalitete.
16 godina
moderator
Mrzim*Pokazivače kaže...
Evo i specifikacije.

A gledaj, servisima je osnovni smisao postojanja zarada na popravcima, pa vjerujem da na forumu mogu dobiti iskrenije odgovore.

Odakle si?

Mislim da mi je dostupna matična za taj laptop za dobru cijenu, al morao bi vidjeti koja točno ide unutra jer ima više modela.

Kuponi s popustima na Gearbest-u: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EThg_or_CPBJMHZ00pufBNc0o_-sSPWwHXA9d_RXsG8
9 godina
neaktivan
Split.
OK, javi što je s tim.
Mada, najvjerojatnije ću prijeći na desktop računalo. Pun mi je falus laptopa.
9 godina
neaktivan
I da, volio bih da netko prokomentira pitanje vezano za kvar, ako ima nekog iskustva s tim ili zna nešto.

0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Kažem, morao bih vidjeti točno o kojoj se ploči radi da mogu dati točnu informaciju.

A možda se da i popraviti, treba vidjeti gdje je točno kvar.

Servisi se generalno ne bave popravcima, već je sve što rade zamjena cijele ploče.

Kuponi s popustima na Gearbest-u: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1EThg_or_CPBJMHZ00pufBNc0o_-sSPWwHXA9d_RXsG8
11 godina

Pozdrav ekipa.

Prije par dana na svom lenovo y50-70 par tipaka mi je počelo kao gubiti kontakt. Malo sam čitao i vidio da to može biti do nakupljene prašine u tipkama pa sam našao na yt neki tutorial kako zamijeniti i očistiti tipku. Izvadio sam jednu tipku koja mi nije najbolje radila, malo očistio i vratio natrag, ali nije pomoglo ništa nego sam još i sje*ao tu tipku pa sada malo ispada. Nije mi to problem, nego to što su mi i ove ostale tipke koje su nekad radile, nekad ne potpuno otkazale. Sad sumnjam da je to možda do onog kabela što spaja tipkovnicu i matičnu. S tim se nebi zezao jer ima toga dosta za raskapat dok se dođe do kabela. Ili bi možda moglo bit nešto treće...?

Laptopu je inače istekla garancija tako da mi nije neka velika šteta ta tipka koju sam zeznuo.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Pozdrav,
Bios na Lenovu z51-70 ne pamti postavke koje se promjene, ne pamti tvornicke postavke, u boot menu-u nije dostupan usb ( samo su dostupni hdd,dvd te network). Pokusao sam updejtati bios na najnoviju verziju međutim bios ostane na sadašnjoj verziji.
U windowsima nprmalno prepoznaje usb. Imam jos 2god garanciju ali bi si probao sam popraviti ukoliko netko zna rjesenje

Molim pomoć.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pozdrav, moze preporuka koji tocno ram ide na ovaj laptop http://www.toshiba-croatia.com/discontinued-products/satellite-l655-1dw/ i moze preporuka na neki link iz ducana ili njuskala ?

hvala

lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice