Laptopi: kvarovi, objašnjena, održavanje, kupovina

poruka: 721
|
čitano: 229.546
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Laptopi (kvarovi,objasnjena,odrzavanje,kupovin
XXX-Man kaže...
doky01akablava kaže...

Jel moguće da baterija uopće nije dotrajala,evo sto pokazuje Aida64,cisto me informativno zanima.

Moguće je iako sumnjam.

Ne može ti točno pokazati dotrajalost sve dok bateriju ne napuniš do kraja. Dakle prvo potpuno punjenje, papražnjenje i opet punjenje pa ćeš znati.

Budem bas probao,hvala !

11 godina
Laptopi (kvarovi,objasnjena,odrzavanje,kupovina)

Pozdrav!

Kolega je nedavno kupio Lenovo b50-70 s i3 procom.

Instalirao je win 8.1 ali na nagovor jednog lika instalirao je win 10. Javlja mi jucer da mu se ventilator nece iskljucit. Kaze da je ostavio desetak minuta i vent se nece ugasiti.

Kaze da je updejto sve drivere i sad je mislio i bios jer ne zna u cemu je problem, a jedini nacin da se vent ugasi je drzanje tipke za paljenje.

Ima netko kakvo rijesenje?

Hvala :D

EDIT: Javlja mi sad da se vent ugasi ali mora iskopcati mis, ako mis ostaje ukopcan on se ne gasi!

Loyalty to country ALWAYS. Loyalty to government, when it deserves it. http://battlelog.battlefield.com/bf4/soldier/Llamaboy_Cro/stats/1228616394/pc/
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2016 11:58 (LLAMABOY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Imam Asusa K550jx (i7, 950m, 8 gb rama...) vec skoro pola godine.
Pošto znam nerijetko neki gaming udrit na njemu (NBA 2k16, BF4, gta 5) sta nekad bude i po 4-6 sati dnevno, bili bilo pozeljno zamjeniti u servisu pastu i počistit prašinu u njemu?
Temperature u idleu i browsingu i kad nije pod nekim opterećenjem su oko 35-40 C, u gamingu nikad ne prelazi 70 C stupanj gore dolje. U power optionsima drzim procesor na 50 % (smanjim temperature, a razlike u performansama su nikakve, duži loading jedino)

E sad

danas kod NBAa, bez razloga je poceo malo fps drop i opcenito pad fpsa tokom igranja, sta je mene zabrinilo i sad (možda) pretjerujen, pa me zanima sta mislite oko toga ciscenja i zamjene paste (premda mi razlike u temperaturi nema ni otprije nekoliko mjeseci i sad)?

Plus, stavio sam ssd u njega odmah cim sam ga kupio pa recimo kad ga ja budem poslao na servis na ciscenje i zamjenu tp, koja je procedura onda? (vjerojatno mi garancija vise ne vrijedi jer san morao otvoriti zadnji poklopac laptopa i izvadit dvd ladicu i stavit ssd) pa oce li bit veca cijena ciscenja radi toga, ili ako budu neka ostecenja (s njihove strane npr) šta onda? ja plaćam to? (apeliram na njihove za*ebe, kao "lik nema garanciju pa mu "pokvarimo nešto" i izvučemo novce)

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Aquila_hr kaže...
Plus, stavio sam ssd u njega odmah cim sam ga kupio pa recimo kad ga ja budem poslao na servis na ciscenje i zamjenu tp, koja je procedura onda? (vjerojatno mi garancija vise ne vrijedi jer san morao otvoriti zadnji poklopac laptopa i izvadit dvd ladicu i stavit ssd) pa oce li bit veca cijena ciscenja radi toga, ili ako budu neka ostecenja (s njihove strane npr) šta onda? ja plaćam to? (apeliram na njihove za*ebe, kao "lik nema garanciju pa mu "pokvarimo nešto" i izvučemo novce)

Hvala

Kada sam pitao o situaciji sa garancijom i nadogradnjom rama te ssda umjesto optike meni je prodavač u Elipsu rekao i citiram: "nemamo nikakvu naljepnicu tako da nije problem otvarati laptop zbog tih radnji i ne gubi se garancija osim ako se prilikom toga nešto fizički ne ošteti zbog nestručnog rukovanja".

A na kraju krajeva raspitaj se u servisu jer je moguće da se razlikuje od trgovine do trgovine.

11 godina
neaktivan

Pozdrav :)

Zanima me vaše mišljenje oko odabira uređaja. Naime imam uglavnom neugodna iskustva vezana uz životni vijek laptopa. Uglavnom sam kupovao uređaje u vrijednosti 4000kn max jer sam smatrao da nije potrebno potrošiti više. Nisam neki zahtjevni korisnik te mi je jedina bitna stavka da laptop traje min 5 god (ako je to uopće moguće). Nisam jedan od ''onih'' koji ne čuvaju svoje stvari te uistinu pazim kako rukujem uređajem. E sad, zanima me što ja uistinu dobivam ako kupim uređaj u vrijednosti cca 10 000kn. Da napomenem, kvaliteta izrade mi nije bitna kao ni performanse. Vidim da što se tiče ugrađenih komponenti i nema razlike između mog asusa od 3900kn (star godinu dana i vec 4 puta na servisu) i Thinkpada od 10 000kn. Pošto s laptopom ne idem na rafting čvrstoća šarki ekrana i slične stvari mi stvarno nisu bitne. Uglavnom...isplati li se potrošiti dvije plaće na laptop ili je sve stvar sreće?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Laptop mi je spor.Kupio sam ga u 2015.god. 6. mjesecu i sada mi je spor. moze mala pomoc?Ti programi koje mi planirate reci neka budu sigurni da nemaju virusa. Hvala.
1 Program je cist.
0 Program dobar.
0 Program se brzo skida
1 Program se treba platiti.
0 Program je besplatan
1 Program se sporo skida.
Josip
9 godina
neaktivan

Pozz imam jedan problem koji me jako nervira. Imam laptop , konfiguracija: 4gb ram , AMD 2.5gb , HDD 500gb , procesor AMD 2.4 Ghz... Solidno , ekstra laptop nikad ne steka internet , igrice takodje , medjutim prije 5 dana mi se pojavio problem dok igram neku igricu nista ne steka , sve je perfektno , ali za nekih 10-20 minuta odjednom zakoci laptop i nista vise ne mogu , samo ga moram restartovati i to je to... Ne igram neke jake igrice , cak kad igram i cs 1.6 to mi se desi... Molim ako moze neko reci rijesenje ovog problem...

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Minkka765 kaže...

Pozz imam jedan problem koji me jako nervira. Imam laptop , konfiguracija: 4gb ram , AMD 2.5gb , HDD 500gb , procesor AMD 2.4 Ghz... Solidno , ekstra laptop nikad ne steka internet , igrice takodje , medjutim prije 5 dana mi se pojavio problem dok igram neku igricu nista ne steka , sve je perfektno , ali za nekih 10-20 minuta odjednom zakoci laptop i nista vise ne mogu , samo ga moram restartovati i to je to... Ne igram neke jake igrice , cak kad igram i cs 1.6 to mi se desi... Molim ako moze neko reci rijesenje ovog problem...

Jesi provjeravao temperature,jesu one normalne? Meni se na starom laptopu dogadalo da kad igram igre temperature dosta narastu i laptop se automatski gasio.

9 godina
neaktivan
Pozdrav
Imam problem sa laptopom Toshiba Satellite L755 S5124. Laptop se ugasio iznenada i kada se ponovno upali podignu se windowsi ali ne radi ni mis ni tipkovnica ni touch pad ali dok se laptop pali s tipkovnicom se moze odabrati safe mode itd..Prije dva dana su rušeni windowsi na njemu dali je moguce da je tu nesto krivo napravljeno pa da zbog toga neradi jer je poslje toga je radio normalno 1 dan?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Isplatili li se popravak Toshibe SatelliteP100-219

-ovo sam postao prije desetak dana pod HARDVER pa ponavljam ovdje, ako netko ima kakav savjet:

Prije nego što stara Toshiba Satellite P100-219 završi u kanti zanima me da li ju se sada, nakon 5-6 godina možda ipak isplati popraviti pa da služi ženi za kuckanje u Wordu i za odlazak na internet. Radi se o solidnom računalu koje je imalo problema s grafičkom karticom tj zagrijavanjem, a istu je bilo strašno skupo zamijeniti kad je otišla. Stoji nam u kutu spavaće sobe već hrpu godina, nova je grafička bila u ono doba ako se dobro sjećam 4-5 000 kn, sve radi ostalo.

Nisam stručnjak, a po servisima mi se i ne ide baš, pa pitam prije nego što ga bacim.
MM
12 godina
neaktivan

x

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 22:41 (PaganiZonda130).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

UPOZORENJE!!!!!!!!

Ukoliko želite izbjeći malverzacije ovlaštenog servisera računala System1 (ASUS,Toshiba,Dell,Fujitsu) ne kupujte navedene proizvode. Temeljeno na nekoliko iskustava s dotičnim možete samo držati "fige" da vam se uređaj neće pokvariti a jamstvo ukratko možete objesiti "mačku o rep"! Ako se nadate da će vam osoblje u Elipsu moći pomoći - ZABORAVITE! Sa serviserom nije uopće moguće uspostaviti kontakt a kamoli istjerati pravdu u slučaju reklamacije. Ako smatrate da su vam nakon servisiranja pokvarene komponente zamjenjene novim - VARATE SE! Uglavnom...agonija će potrajati nekoliko mjeseci.

Ovo je dobronamjeran savjet temeljen na vlastitom iskustvu a protumačite ga kako želite.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Zanima me kupnja jednih od ova dva  laptopa pa koji je po vama bolji Dell Inspior 5558 ili Asus k550jx

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
JanPula kaže...

Zanima me kupnja jednih od ova dva  laptopa pa koji je po vama bolji Dell Inspior 5558 ili Asus k550jx

Hvala.

Ti modeli laptopa mogu doći sa različitim konfiguracijama tako da je nemoguće reći bez da se točno zna koji je procesor, grafička i ostalo unutra. A i pitanje na što misliš pod bolji, jer je bitna namjena.

Najbolje da napišeš za što ti točno treba laptop, koje programe ćeš koristiti na njemu, neke od igara koje misliš igrati ako su i one u pitanju, veličina ekrana, da li je bitno da ima što duži rad na bateriji, operativni sustav ili bez...

napiši tu ili zatraži savjet na temi Ultimativna tema za odabir prijenosnika, dosta je aktivna i brzo ćeš dobiti više odgovora i prijedloga

9 godina
neaktivan

Nezz u koju grupu da napisem ovo ali imam pitanj.Da li se moze na laptopu sa linux ubuntu OS staviti windows 10n 64-bit jako mi je važno

13 godina
neaktivan

Može, prilikom instalacije windowsa formatiraš disk ako ne želiš linux

10 godina
neaktivan
Pozdrav, prolio sam sok po donjem djelu tipkovnice laptopa, jako malo, vecina je i ostala na samoj tipkovnici koju sam odma obrisao, izvadio bateriju okrenuo ga i sve to, nakon sat vremena sam ga upalio, sve radi normalno bez greske, dali je moguce da kasnije nesto prestane raditi ili se desi ili sam imao srece? Od toga je proslo sad vec 10-12 sati Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
Pozz

imam stariji laptop Asus Eee PC 1201NL, nema na njemu nikakvih windowsa, slabije je konfiguranicje pa mroam na njega instalirati W XP
nema čitač cd-a, dvd-a
pokušao sam preko usb-a i sve dobro krene do dijela kad kaže da ne može naći setupORG.exe file ja preskočim i krene malo i opet kaže ne može naći presetup.cmd i aj preskočim i resetira se i krene se dizat i OPA neće ia kaže

C:\WINDOWS\system32\presetup.cmd - FILE NOT FOUND!
C:\WINDOWS\system32\setupORG.exe - FILE NOT FOUND!
(setupORG.exe - > Original windows Setup.exe)

POSSIBLE CAUSE:
1. "Presetup.cmd" not exist in the i386 folder on UXPCD
"setupORG.exe" not exist in the i386 folder on UXPCD

2. Check your "Txtsetup.sif" in the i386 folder on UXPCD
---Txtsetup.sif: -------------------------------------
[SourceDisksFiles]
setupORG.exe = 1,,,,,,,2,0,0; must exist
presetup.cmd = 1,,,,,,,2,0,0; must exist

ljud i na forumuima kažu da kao trebam sa cd ucitat la nemam čitaač cd-a

šta učiniti???

ovako nešto

PUNNNOOO HVALA

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Kupio sam mami novi laptop i sve super radi samo zelim prebaciti sve stvari sa onog starog na novi.Laptop sam kupio u linksu i oni su rekli da ce mi prebaciti sve na novi laptop ali kad sam im bio dao HDD od starog PC ja sve su mi sjebali na starom HDD-u tako da im vise nisss nedajem.Ako netko zna plssss nek mi napise sta da napravim(kako da prebacim)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Teško da su išta "sjebali", vjerovatno ne tražiš na dobrom mjestu. Ajd opiši malo problem pa ćemo vidit.

15 godina
neaktivan

Acer Apire One 756 i win8

situacija: ovo malo čudo je do prije par mjeseci radilo jako dobro, onda je stigao update koji se nije mogao završiti do kraja nikako. ajd dobro, neš ti apdejta, ali sad mu treba točno 40ak minuta da se uopće sve podigne.užas jedan kako je spor, a da odem na net preko chromea treba mi još dobrih pola sata. 

osim što mi pada na pamet da ga slupam čekićem - ima li tko kakvu ideju što da mu napravim? inače, nije zatrpan programima, ima ono što je stiglo s njim i chrome i avg dodan. i to je sve

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Probaj ugasiti antivirus pa vidi jel pomoglo, možeš provjerit šta ti se sve pokreće sa windowsom -> stisni win tipku i upiši "msconfig" pa tamo isključi sumljive/nepotrebne stvari (services), startup programi se provjeravaju u task manageru na win 8.

Druga opcija je nova instalacija windowsa - to bi trebalo sredit software probleme. U slučaju da je problem i dalje prisutan nakon toga, za predpostavit je da je stvar u hardveru, u većini slučajeva hdd.

9 godina
Imam laptop hp6730s s ati grafikom 3430. Poslije zadnjeg otvaranja laptopa zbog čišćenja capslock blinka 4 puta. Nakon toga windows se boota propisno ali bolesno sporo. Cca 10-15 se boota. Kad se otvori radi ali kao da vrti na 100mhz umjesto 2ghz.
Memorija ok
Hard ok
Fleshnuo sam novi bios jer je izbacio error recovery bios.btw fleshanje je trajalo 3 sata.
Mislim da je neki kontakt na matičnoj puko. Kondenzatori su ok.
Jel se otvorio neki hladni spoj?
Šta se može napravit da to popravim?
Jedino još nisam probao skinut procesor. Al ne znam dal to koristi ičemu.
Da li netko zna šta je krepalo i šta se može napravit?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ninica kaže...

Acer Apire One 756 i win8

situacija: ovo malo čudo je do prije par mjeseci radilo jako dobro, onda je stigao update koji se nije mogao završiti do kraja nikako. ajd dobro, neš ti apdejta, ali sad mu treba točno 40ak minuta da se uopće sve podigne.užas jedan kako je spor, a da odem na net preko chromea treba mi još dobrih pola sata. 

osim što mi pada na pamet da ga slupam čekićem - ima li tko kakvu ideju što da mu napravim? inače, nije zatrpan programima, ima ono što je stiglo s njim i chrome i avg dodan. i to je sve

Ukoliko možeš pokušaj pomoću system restore vratiti sistem na neki datum od prije update. Ako ne, onda napravi čistu instalaciju. Ako imaš legalne windowse onda oprez da ne izgubiš product key zauvijek.

Šta roda donese, to vrana odnese.
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2016 15:43 (Jura iz druge galaksije).
11 godina
odjavljen

Bok, ljudi, imam Lenovo g50-45, inače sam zadovoljan s njim, još nisam naišao ne neki veliki problem,par puta se znao smrznuti i sam od sebe upaliti, taj problem se više ne pojavljuje, sad  sve radi  dobro i koristim ga skoro godinu dana, međutim brine me količina prašine na otvoru gdje "diše" laptop, SLIKA, može li mi netko posavjetovati što trebam napraviti i kakva su bila vaša iskustva s time i kako ste ih rješili?

SLIKA SLIKA

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Odneses u najblizi servis, tamo imaju kompresor za zrak ocistiti ce ti vrlo jeftino ili cak i besplatno :)
12 godina
keyofdestiny13 kaže...

Bok, ljudi, imam Lenovo g50-45, inače sam zadovoljan s njim, još nisam naišao ne neki veliki problem,par puta se znao smrznuti i sam od sebe upaliti, taj problem se više ne pojavljuje, sad  sve radi  dobro i koristim ga skoro godinu dana, međutim brine me količina prašine na otvoru gdje "diše" laptop, SLIKA, može li mi netko posavjetovati što trebam napraviti i kakva su bila vaša iskustva s time i kako ste ih rješili?

Rastavit, očistit i usput prominit termalnu pastu, ako neznaš sam obavezno odnit u neki servis jer možeš napravit više štete neg koristi.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
11 godina
ZeroEffect kaže...
Imam laptop hp6730s s ati grafikom 3430. Poslije zadnjeg otvaranja laptopa zbog čišćenja capslock blinka 4 puta. Nakon toga windows se boota propisno ali bolesno sporo. Cca 10-15 se boota. Kad se otvori radi ali kao da vrti na 100mhz umjesto 2ghz.
Memorija ok
Hard ok
Fleshnuo sam novi bios jer je izbacio error recovery bios.btw fleshanje je trajalo 3 sata.
Mislim da je neki kontakt na matičnoj puko. Kondenzatori su ok.
Jel se otvorio neki hladni spoj?
Šta se može napravit da to popravim?
Jedino još nisam probao skinut procesor. Al ne znam dal to koristi ičemu.
Da li netko zna šta je krepalo i šta se može napravit?

Probaj s drugim punjačem ili samo na bateriju.

www.itelektronika.com
9 godina
Probo sam samo na bateriju i bez baterije. Nista se mijenja. Probo sam hard reset. Skinuo sam i bateriju s maticne i ostaje isto. Procesor na 100% i ultra sporo.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice