Čitam ovdje svakojake savjete što i kako bi trebalo ili kako neko misli ili je negdje pročitao.
A znam iz osobnog iskustva da moj HP laptop i nakon 10 godina ima originalnu bateriju i drži oko 1 sat normalnog rada. Baterija je bila van laptopa i napajanja uvijek kada nije bilo potrebe za njom. Dakle, radim samo na bateriju i 2x je ispraznim i napunim. Potom je napunjenu ostavim najduže 3 mjeseca van laptopa i opet ponovim postupak. Normalno da je dosta puta bilo potrebe za laptopom i van dosega externog napajanja.
Sada isti postupak radim i s novim Lenovo laptopom.
Kolega slazem se s tobom i apsolutno ti vjerujem da i nakon 10g baterija radi kao "prvog dana" i sam imam vremešan lap. i baterija drži 40-tak min...
ALI! komparirajmo to npr. s automobilskim gumama, skidao ti kotače s tim gumama s automobila nakon vožnje i iznova montirao na vozilo prije naredne vožnje... ili kotači kao pretpotavljam i na tvom automobilu bili stalno na vozilu... tim gumama prijeći ćeš u konačici jednako Km što zavisi o mnoštvu faktora (kvaliteti, prijeđenon putu...) a ne jesu bile na vozilu ili pored njega? tako i baterija&laptop zar ne?
Htio sam dodati da u temama sudjelujem isključivo na temelju iskustva iz prakse, jer na netu ima uistinu more nerelevantnih izvora, ako konzultiram manual ili stavljam link gledam da vodi na službene siteove proizvođača!