Laptop Gasi se na punjacu

poruka: 13
|
čitano: 11.450
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

pozz , vec nekoliko dana muku mucim sa LAPTOPOM , uglavno laptop kada je samo na bateriji , radi bez problema , sve odlicno ali ako ga ukljucim na bateriju i punjac ili samo punjac ugasi mi se , kada je laptop ugasen  punjac normalno naapuni bateriju ... do punjaca nije jer bi u situaciji kada su i baterija i punjac u laptopu ono bi automatski prebacilo na bateriju ali ne prebaci vec ga ugasi odnosno restartuje ... Nosio sam ga na servis , oni promjenili termalnu pastu i ocistili , donio ga kuci radio normalno cijeli dan i opet danas isti problem . Sta bi moglo biti problem ? Unapred Hvala

Sljedece specifikacije 

i7 2630m

12gb ram 

nvidia gtx 570

...

MSI GT630DX

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Re: Laptop Gasi se na punjacu
batfix kaže...

pozz , vec nekoliko dana muku mucim sa LAPTOPOM , uglavno laptop kada je samo na bateriji , radi bez problema , sve odlicno ali ako ga ukljucim na bateriju i punjac ili samo punjac ugasi mi se , kada je laptop ugasen  punjac normalno naapuni bateriju ... do punjaca nije jer bi u situaciji kada su i baterija i punjac u laptopu ono bi automatski prebacilo na bateriju ali ne prebaci vec ga ugasi odnosno restartuje ... Nosio sam ga na servis , oni promjenili termalnu pastu i ocistili , donio ga kuci radio normalno cijeli dan i opet danas isti problem . Sta bi moglo biti problem ? Unapred Hvala

Sljedece specifikacije 

i7 2630m

12gb ram 

nvidia gtx 570

...

MSI GT630DX

Jesi probao drugu bateriju ? 

Pa dobro šta sad da se radi ehehehehe heheheheh
9 godina
neaktivan
Ma baterija je uredu , kada je samo baterija unutra normalno radi , ali ako ukljucim punjac ,laptop se ugasi
16 godina

Probaj drugi punjač, ako se isto ponovi, znači da je kvar u naponskom sklopu, odnosno matičnoj ploči.

Za zahvalu klikni na Hvala
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Pa moze se rijesiti taj problem na maticnoj
13 godina
neaktivan

Vjerovatno ti negdje stvara kratki spoj koji gasi laptop, simptomaticno je da se gasi cim prikljucis.Ako je kvar na maticnoj tesko da se moze napraviti, ali topli prijedlog drugi punjac i nadaj se da je kvar na punjacu.

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Laptop se restartuje , ne da se normalno restartuje vec kao da je ostao bez napajanja pa opet se pali , to se desava kada je samo na punjacu ili kada je u njemu i Baterija i ukljucen na punjac ,dok kada je samo na Bateriji laptop se ne gasi . Stim da kada se laptop pokrene preko Safe moda ne gasi se preko punjaca niti baterije . Laptop se ne grije , zamjenjen mu Hard disk , zamjenjena termalna pasta , stavljen nov sistem . Laptop ponekada se upali i normalno radi i ne ugasi se dok ga ja sam ne ugasim . Zasto mislim da je zasebna graficka problem ?
Pa citao sam na jednom forumu ima momak isti problem sa istim laptopom i rijesio ga tako sto je zamjenio graficku , evo https://www.techinferno.com/index.ph...nd-restarting/ . Meni normalno radi na bateriji pa se drzim da ne mora znaciti da je to taj problem
17 godina

Problem je najvjerojatnije u AC power jacku, radi kratki spoj pošto ti računalo radi normalno na bateriji.

Pozdrav

Sajko
9 godina
neaktivan
Ali opet radi na Safe modu normalno
13 godina
neaktivan

Hajd ti provjeri temperature, nekako mi to mirise na pregrijavanje, pa kad se pregrije, onda se uradi restart.

17 godina

Ok. Skini Speccy. Zatim. Skini Prime95 I napravi test. Prati temperature ividi sta se desava. Ukoliko sumnjas na grafiku, pokreni ovaj test i prati temperature. Za grafiku skini ovo. FurMark. 

Prema mom iskustvu, ja bi rekao da je to nesto oko pregrijavanja. Moguce graficka karta a moguce i procesor. Probaj i vidi. Sretno. 

9 godina
neaktivan
Problen je kao sto sam mislio grafa ima limit 0.900V a ako skoci preko te voltaze gasi ga. , dok na bateriji ne ide preko 0.900 ...Moracu je pokusati underclockati , samo ne znam kako ne mogu naci program da mi pomogne
9 godina
neaktivan

Da li si probao drugi punjac?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice