Pozdrav!
Prije otprilike 2 godine sam kupio konfiguraciju na osnovu savjeta dobivenih ovdje, te kako sam zadovoljan, htio bih pitati za misljenje o kupovini laptopa.
Kako nisam bas u vodama trenutne tehnologije i ne znam sto se isplati uzeti za odredenu lovu, zanima me postoji li konfiguracija koja bi odgovarala cijeni i nekim mojim "zahtjevima".
Laptop bi trebao vuci na gamerski, jer sam prije 6 godina uzeo laptop bez Pixel shadera sto mi je stvaralo izuzetno mnogo problema. Alienware ne dolazi u obzir, jer ne zelim placati marku. Gledao sam HP renew stranicu, te mislim da cu najvjerovatnije laptop uzeti iz tog programa (iako ne mora biti slucaj).
Sto se tice samih specifikacija, u NVidiju se nimalo ne razumijem da bi znao koja je graficka bolja od koje, te bih se vise-manje baziram na ATIjevim grafickim karticama.
Procesor bi volio da je i5, ili minimalno i3, eventualno AMD ekvivalent.
Grijanje (nadam se) nece biti problem, jer trenutni laptop je cesto na stolu i planiram uzeti leziste s coolerima za hladenje.
Laptop bi uzimao u cijenovnom rangu od 3000 - 4500 kuna. Koliko dize cijenu laptopa ako se uzmu Windowsi u paketu s laptopom?
TL;DR
- laptop do 4500kn, predviden vise za poneke igrice na poslu, tipa WoW i LoL.
- ATI graficka (nije nuzno, ali imam povjerenja u ATI)
- placam gotovinom, ukoliko postoji popust na placanje gotovinom odlicno
- pretpostavljam da cu kupnju napraviti u sklopu HP Renew-a
Hvala unaprijed na informacijama / ponudama.