Trenutno imam HP Compaq 8710p, ali već mi je drugi put na servisu, pa nisam baš zadovoljan! Može li mi netko predložiti koji laptop da kupim do cca 15000 kn (naravno što bolji, ne treba mi za igre, nego za sve ostalo (grafika, filmovi, posao itd... :))) Treba mi nešto kvalitetno što dobro radi, a ne kvari se lako :) (Toshiba, dell, lenovo, asus ????.... HP više ne dolazi u obzir).
Laptop do 15000 kn
- poruka: 25
- |
- čitano: 3.836
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
TOSHIBA QOSMIO X300-130
Ta TOSHIBA mi se sviđa i sigurno je u užem izboru, ali čitao sam recenziju u novom BUG-u za TOSHIBA QOSMIO F50-10K da nema hrvatske grafeme na tipkama, a ja imam takav posao da bez toga ne mogu, pa ne znam da li TOSHIBA QOSMIO X300-130 ima hrvatske grafeme na tipkama???
Ovo je laptop za tebe Lenovo T61... Po želji možeš ubaciti još 2Gb RAM-a i kupiti externi disk poput ovoga WD-ovog...
http://www.senso-mikro.hr/Artikl.aspx?idArtikl=17594
toshibica je više za igre... možda neki Lenovo thinkpad, a i prođeš jeftinije ak ne tražiš gamerski laptop, ne?
evo jedan lijepi
http://www.arhiteh.hr/shop/index.php?main_page=product_info&manufacturers_id=3&products_id=3701
- pretekel me je brainiac s linkom, nije isti komp, al, eto...
Sve je to mačiji kašalj prema caru među laptopima MacBook Pro-u.
Moj je naručen i stiže ovaj petak :)
Mod nek izbriše.
Pa ako je to tako velika suma
Mogao bi nabaviti neki Alienwere
Jedno pitanje,
Jesi ti to na slici sa mačetom.
Jedno pitanje,
Jesi ti to na slici sa mačetom.

Nisi baš naveo neke, po meni bitne, detalje (kvaliteta ekrana i rezolucija, masa laptopa, konektori,...) tako da je teško nešto preporučit 'iz prve'. Vidi na http://www.notebookcheck.net/.
Po mom iskustvu uzimaj Dell, Lenovo ili Toshibu (ili Mac). Sony i HP nikako. Za ove tajvance (Asus, Acer, MSI, itd.) - kako ubodeš. Alienware je pod Dellovom kapom (preko Dellovog weba možeš naručit i Alienware). Jefitniji modeli nisu nešto i sigurno nećeš dobit hr znakove.
Preporuka za ekran: uzmi Wide-LED. Ja ga imam na dellu i tko god ga pogleda kaže 'u šta ti je super slika' - naravno, slika je fantastična za gledat bilo šta, pa i filmove.
Preporuka: Dell Latitude E6500 ako ti ne smeta 1920×1200. A ako smeta, onda Dell Latitude E6400. (ili ako nećeš wide-LED ekran, moguće je birati od 1280×800 pa dalje).
Naravno, kao i uvijek kada čovjek nešto kupuje do neke cijene treba provjerit šta se dobije za 'koju kunu' više. Dell Precision M4400 .
Evo ti zvijer u buisness klasi za ca.15000kn:
Dell Precision M6400
PROCESSORIntel® Core™ 2 Duo T9400 (2.53GHz, 6M L2 Cache, 1067MHZ) Dual Core
OPERATING SYSTEMGenuine Windows Vista® Business Downgrade, XP Pro SP3 Installed, English
LCD17" UltraSharp™ Wide Screen WXGA+ (1440x900) LCD Display
WARRANTY & SERVICE3 Year Basic Limited Warranty and 3 Year NBD On-Site Service
VIDEO CARDNVIDIA Quadro FX 2700M, 512MB Discrete
MEMORY2.0GB, DDR3-1066MHz SDRAM, 2 DIMMS
RAID CONFIGURATIONAll Hard Drives, Non-RAID, 1 or 2 drive total configuration
HARD DRIVE250GB Hard Drive, 7200RPM with Free Fall Sensor
OPTICAL DRIVE8X DVD with Cyberlink Power DVD™
BATTERY OPTIONS9 Cell Battery
WIRELESS CARDIntel® WiFi Link 5300 802.11a/g/n Draft Mini Card
BLUETOOTH WIRELESSDell Wireless® 370 Bluetooth Module
INTERNAL KEYBOARDInternal English Backlit Keyboard
FINGERPRINT READER OPTIONNo Fingerprint Reader
WEBCAM / MICROPHONENo Camera, with dual digital array microphone
SYSTEM DOCUMENTATIONResource DVD - Contains Diagnostics and Drivers
MODEM
No Modem
Evo ti zvijer u buisness klasi za ca.15000kn:
Dell Precision M6400
PROCESSORIntel® Core™ 2 Duo T9400 (2.53GHz, 6M L2 Cache, 1067MHZ) Dual Core
OPERATING SYSTEMGenuine Windows Vista® Business Downgrade, XP Pro SP3 Installed, English
LCD17" UltraSharp™ Wide Screen WXGA+ (1440x900) LCD Display
WARRANTY & SERVICE3 Year Basic Limited Warranty and 3 Year NBD On-Site Service
VIDEO CARDNVIDIA Quadro FX 2700M, 512MB Discrete
MEMORY2.0GB, DDR3-1066MHz SDRAM, 2 DIMMS
RAID CONFIGURATIONAll Hard Drives, Non-RAID, 1 or 2 drive total configuration
HARD DRIVE250GB Hard Drive, 7200RPM with Free Fall Sensor
OPTICAL DRIVE8X DVD with Cyberlink Power DVD™
BATTERY OPTIONS9 Cell Battery
WIRELESS CARDIntel® WiFi Link 5300 802.11a/g/n Draft Mini Card
BLUETOOTH WIRELESSDell Wireless® 370 Bluetooth Module
INTERNAL KEYBOARDInternal English Backlit Keyboard
FINGERPRINT READER OPTIONNo Fingerprint Reader
WEBCAM / MICROPHONENo Camera, with dual digital array microphone
SYSTEM DOCUMENTATIONResource DVD - Contains Diagnostics and Drivers
MODEM
No Modem
u pravu si, u nas nigdje! ako ima nekoga u njemačkoj onda bez problema!
tek sam sada vidio koliko u nas takav dođe! pa ovo nije normalno...10000 kuna razlike na jednom laptopu... šta je tim ljudima?
To se zove marža. Ma kakva kriza! Pih!
Trenutno imam HP Compaq 8710p, ali već mi je drugi put na servisu, pa nisam baš zadovoljan! Može li mi netko predložiti koji laptop da kupim do cca 15000 kn (naravno što bolji, ne treba mi za igre, nego za sve ostalo (grafika, filmovi, posao itd... :))) Treba mi nešto kvalitetno što dobro radi, a ne kvari se lako :) (Toshiba, dell, lenovo, asus ????.... HP više ne dolazi u obzir).
ACER ASPIRE 8930G-944G64Bn,,iz mikronis-a,,
Hvala svima, puno ste mi pomogli , najvjerojatnije će biti navedeni dell :)
Provjeri samo, da li dobijaš tri godine garancije u cijeni. Bitna je to stvar.
kupi novi Thinkpad T500 !
to je laptop! ovo ostalo je katastrofa!
I ja bi ThinkPad T500 sa LED pozadinskim, čvrst k'o tenk, a i podrška je super. MacBookPro na 2. mjestu (inače nisam obožavatelj mekova, ali mu je matrica vjerovatno najbolja u ponudi)... Ostali brendovi se mogu sakrit...
Vidim da su ti mnogi nasli vec i modele, pa cu ja samo dodati da je Dell vjerojatno najbolji izbor, a ja bi jos opcenito nadodao da uzmes sto jacu makinu u što manjem kućištu i sa malom težinom, jer je mobilnost ono za što je laptop i namjenjen. A nikako one mrcine sa velikim ekranima i velikom težinom. Nisu baš ugodni za nošenje...
Neznam kako je sada situacija, ali susretao sam se sa Toshibama koje su imale velike probleme sa kompatibilnošću USB uređaja. Neke uređaje nisu preoznavale nikako. Bila je riječ o jednom multifunkcionalnom uređaju (scanner,copy,print i faks) i nikako ih nisi mogao upogoniti da radu.
I ja bi ThinkPad T500 sa LED pozadinskim, čvrst k'o tenk, a i podrška je super. MacBookPro na 2. mjestu (inače nisam obožavatelj mekova, ali mu je matrica vjerovatno najbolja u ponudi)... Ostali brendovi se mogu sakrit...