Igre se pokrecu na intel HD-u umjestu na Nvidiji

poruka: 11
|
čitano: 1.696
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
odjavljen

Postovanje. Prije dva dana sam kupio acerov laptop sa i3-6006U 4GB 256GB SSD i GT940mx. Laptop nije kupljen s namjerom za igranje, ali bi poslozio za pokoju igre dok me nema u Zagrebu. Igre koje sam probao su Minecraft, Gothic 3, Risen 1, CS Go i Bo2. Sve su stariji naslovi i mislio sam da na 720p mogu radit bez problema na medium detaljima ako ne i vise. No medjutim cak i gothic 3 iz 2006 ide u 23 fpsa na defaultoj rezoluciji koja je 1024x768. Takodjer i minecraft jako lose radi s obzirom na zahtjevnost te igre. Kad klinkem "F3" u minecraftu pise mi da se igra pokrece na Intel HD 520 i eto mi odgovora losih performansi. Kako onemogucit da se igre pokrecu na Intelovoj grafici? Kad sam iskljucio Intel HD, nisam mogao pristupit Nvida control panelu jel su mi rekla da monitor od laptopa nije spojen na Nvidia GPU. Takodjer sam probao i High Performance i na CPU i na grafici i dalje nista i dalje se prelose performance. Gledao sam ekipu koja ima puno bolje perofrmanse sa jos gorim specsima tako da mi nije jasno. Grafa je GDDR5 updejtano sve.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nemožeš isključit Intel HD jer preko njega je spojen ekran. Odi u nvidia control panel i tamo prebaci da ti je prioritet Nvidia.

2 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Re: Igre se pokrecu na intel HD-u umjestu na Nvidi

Stavio sam, ali mi idalje pise u mc-u intel hd.

16 godina
neaktivan
IvanDado kaže...

Stavio sam, ali mi idalje pise u mc-u intel hd.

Intel HD će ti uvijek pisat jer preko njega je spojen ekran nemožeš napravit bypass jer je ekran fizički spojen sa intel HD grafikom preko nje ide video izlaz.  staviš u nvidia control panelu  manage 3d settings prefered graphics processor tu odabereš nvidiu i uvijek će bit nvidia odnosno sve igre će pokretat nvidia.

11 godina
odjavljen
zeroname kaže...

Intel HD će ti uvijek pisat jer preko njega je spojen ekran nemožeš napravit bypass jer je ekran fizički spojen sa intel HD grafikom preko nje ide video izlaz.  staviš u nvidia control panelu  manage 3d settings prefered graphics processor tu odabereš nvidiu i uvijek će bit nvidia odnosno sve igre će pokretat nvidia.

Restartao sam laptop napravio sve jos jednom kako si mi reko i sad pise gt940mx i nesto su bolje performanse. Koji vrag? Hvala puno! Jedino mi je neobicno da mi cs go radi u 40fpsa sa svime na low pri 720p tako lose performanse nisam ocekivao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.7.2017 12:57 (IvanDado).
11 godina
odjavljen

Evo ga, problem rijesen. Ostale igre sada rade normalno, a cs go je imao lose performanse zbog xbox dvr-a. Hvala puno jos jedmon kolega 

0 0 hvala 0
14 godina

Dovoljan je naslov bio, rjesenje je kako je kolega naveo.

everyday i'm shuffling...
14 godina

Imam slican problem,laptop Asus X751n koji ima HD grafiku i GeForce 920MX,znaci ne mogu iskljucit nikako HD??

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
volegradele kaže...

Imam slican problem,laptop Asus X751n koji ima HD grafiku i GeForce 920MX,znaci ne mogu iskljucit nikako HD??

intel HD graphics niti nemožeš isključit jer preko nje je spojen monitor. Čitaj gornji post. Odi u nvidia control panel i postavi da ti je nvidia glavna.

14 godina
zeroname kaže...
volegradele kaže...

intel HD graphics niti nemožeš isključit jer preko nje je spojen monitor. Čitaj gornji post. Odi u nvidia control panel i postavi da ti je nvidia glavna.

Da stavio sam u Nvidia panelu,ali opet ne moze 4K video pokrenit bez stekanja,procesor kuca u 100%,meni sa i5 6600K sa HD grafikom radi bez problema

AUDIOFIL
11 godina

Da ne otvaram novu temu..

Imam na laptopu GTX 950M V2 4GB a proc je i5 7200U.

Dal je hdmi od maticne ili graficke? 

Zanima me koja je to hdmi verzija i dal mogu s tim laptopom gledat filmove 4K na telki? 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice