HP Pavilion, problem sa driverima

poruka: 17
|
čitano: 7.092
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav,
Kupio sam laptop HP Pavilion 17-e050sm e4q48ea, bez OS-a i nisam dobio nikakve drivere uz njega, točnije bili su u samom laptopu ali za windows 8,
Ja sam na njega instalirao windows 7 ali su mi problem driveri, jedva sam nekako našao driver za LAN kako bi ostalo sredio preko windows update-a ali bezuspješno.
Pa dali ima netko ovdje tko zna na koji način i odakle doć do ostalih drivera?
oni programi tipa driver scanner isto ne pomažu :o 

Studio4web - kod za 15% popusta na sve hosting pakete: s4wpopust
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: HP Pavilion, problem sa driverima

Evo samo da ti javim da odustaneš i ne gubiš vrijeme.

Ja imam sličan problem... kupio pavilion g7 2300sm (bez Windowsa) ali nigdje nije pisalo da na njega može jedino ići W8. Instaliram W7 i idem skinuti drivere za 7-icu kad ono... ništa... ne postoje... onda sam 3 dana tražio od drugih modela drivere i uspio nešto i sredit... ali sad imam drugi problem. Od 4gb radne memorije laptop mi čita samo 920mb (i to očigledno odmah po instalaciji)... praktički imam neupotrebljiv laptop.

Stoga: Imaš dvije opcije. Vrati sve u kutiju nazad i vrati laptop i zamjeni ga za neki drugi (zakonski rok za povrat robe ti je 7 dana i ako budu zabušavali reci da ćeš iči preko odvjetnika i da ćeš svakako dobiti pranicu, jer imaš pravo na to). Ili instaliraj W8 i rješio si probleme.

12 godina

er sa Pavilion 17-e010sm od kolegice, nakon dva dana muke uspio za win7 naći skoro sve drivere, no i dalje joj ne rade dva usb-a, iako sam instalirao zadnji amd-ov chipset sa usb controller driverom, i još fali driver za neki unknown device

na kraju sam odustao jer ni driver genius nije uspio to riješiti, a ona će se nekako snaći i s jednim usb-om

a da mi je još znati koji je to unknow device 

EDIT: i da mi je znati koji je to kreten u hp-u zaključio da je ok prodavati laptope bez os-a i onda ograničiti podršku isključivo na win8

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2013 8:51 (picajzla0707).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
picajzla0707 kaže...

...EDIT: i da mi je znati koji je to kreten u hp-u zaključio da je ok prodavati laptope bez os-a i onda ograničiti podršku isključivo na win8

-hmmm... oni su 'kreten', a što je kupac koji ne zna što kupuje? Loš kriterij.

-može se reči da su naši trgovci krivi, pa opet, kupac može pitati-provjeriti ako išta zna (jer planira instalirati OS, dakle nije početnik).

-driveri postoje, chipset, vga, audio, lan, wlan.. može od bilo kojeg drugog modela pa i drugog branda. Zgodnije je nači na jednom mjestu, drigu izvor je proizvođač konkretnog chipa (intel-nvidia-realtek..) Ako proizvođač ne daje support za neki model to je samo razlika da korisnik nema na jednom mjestu sve, nego se mora snaći.

-potražite na hpovim str neki sličan model ili na lenovo, asus.. ili skupljajte drivere. Nije nikakakv problem, pa čak i pitati trgovca (pc servis) jer vjerojatno ima neku kolekciju drivera.

-ljutnja nije od koristi.

btw, posotoji interes proizvođača i MSa, ponekad čak i kažnjivo. U ovom slučaju nije, jer ne postoji obaveza proizvođača da mora podržavati neki (stariji) OS s novim modelom. Da je negdje u reklami naveden neki OS (Sedmica) tad bi driveri morali biti dostupni. MS 'poticajima' dogovara takvo stanje, proizvođač radi ono što mu je u interesu. Kupac bira...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2013 9:43 (ihush).
12 godina
ihush kaže...
picajzla0707 kaže...

...EDIT: i da mi je znati koji je to kreten u hp-u zaključio da je ok prodavati laptope bez os-a i onda ograničiti podršku isključivo na win8

-hmmm... oni su 'kreten', a što je kupac koji ne zna što kupuje? Loš kriterij.

-može se reči da su naši trgovci krivi, pa opet, kupac može pitati-provjeriti ako išta zna (jer planira instalirati OS, dakle nije početnik).

-driveri postoje, chipset, vga, audio, lan, wlan.. može od bilo kojeg drugog modela pa i drugog branda. Zgodnije je nači na jednom mjestu, drigu izvor je proizvođač konkretnog chipa (intel-nvidia-realtek..) Ako proizvođač ne daje support za neki model to je samo razlika da korisnik nema na jednom mjestu sve, nego se mora snaći.

-potražite na hpovim str neki sličan model ili na lenovo, asus.. ili skupljajte drivere. Nije nikakakv problem, pa čak i pitati trgovca (pc servis) jer vjerojatno ima neku kolekciju drivera.

-ljutnja nije od koristi.

btw, posotoji interes proizvođača i MSa, ponekad čak i kažnjivo. U ovom slučaju nije, jer ne postoji obaveza proizvođača da mora podržavati neki (stariji) OS s novim modelom. Da je negdje u reklami naveden neki OS (Sedmica) tad bi driveri morali biti dostupni. MS 'poticajima' dogovara takvo stanje, proizvođač radi ono što mu je u interesu. Kupac bira...

- hmmmm..."kupac" koji kupuje je cura koja nema pojma o laptopima (kao i većina kupaca) i koja očekuje da bi sve trebalo raditi sa win7 koje je kupila prije godinu dana, dakle ne radi se o xp-u otprije deset godina nego o relativno novom os-u

- naravno da je početnik i naravno da nije provjerila jer joj je i ranije os instalirao netko drugi (kao i većina drugih kupaca)

- driveri na hp-ovoj stranici za win7 ne postoje, chipset sam instalirao direktno od amd-a (no, iako u sebi ima driver za usb controller - isti na pavilionu ne radi kako spada i dva usb ulaza ne rade) i većinu ostalih drivera sam našao, dakle snašao se kao i stotine drugih kupaca hp-ovih laptopa, no i ti drugi nisu uspjeli osposobiti sve do kraja i imali su brdo problema koje niti hp-ov suport nije uspio riješiti pa se na kraju hp-ov suport ispričava zbog neugodnosti i preporuča instaliranje win8 - koje većina njihovih kupaca NE ŽELI, kao i moja kolegica

- ljutnja nije od koristi, naravno, no btw, s druge strane ti si još manje od koristi s takvim pametovanjem i patroniziranjem, iako priznajem da si se potrudio opravdati ms i hp, skoro kao da si im većinski vlasnik ili bar direktor prodaje

17 godina
picajzla0707 kaže...

- hmmmm..."kupac" koji kupuje je cura koja nema pojma o laptopima (kao i većina kupaca) i koja očekuje da bi sve trebalo raditi sa win7 koje je kupila prije godinu dana, dakle ne radi se o xp-u otprije deset godina nego o relativno novom os-u

To nije problem ni trgovca ni proizvođača.

Nemoj kupovati plinski štednjak ako prije toga nisi siguran imaš li doma plin.

12 godina
Old Iggy kaže...

itekako je problem i trgovca i proizvođača jer s takvim odnosom prema kupcima dugoročno mogu staviti ključ u bravu...

17 godina
picajzla0707 kaže...
Old Iggy kaže...

itekako je problem i trgovca i proizvođača jer s takvim odnosom prema kupcima dugoročno mogu staviti ključ u bravu...

Mo'š mislit. Sve trče.

Taj "problem" je poznat godinama, jedini je problem što danas opremu možeš kupiti bilo gdje, s nikakvim znanjem i onda kukati.

Žene više vremena potroše proučavajući izgled opreme, da ne govorim koliko duže traje kupnja cipela ili gaća.

16 godina
picajzla0707 kaže...
..

- koje većina njihovih kupaca NE ŽELI, kao i moja kolegica

- ljutnja nije od koristi, naravno, no btw, s druge strane ti si još manje od koristi s takvim pametovanjem i patroniziranjem, iako priznajem da si se potrudio opravdati ms i hp, skoro kao da si im većinski vlasnik ili bar direktor prodaje

-a tvoje nepatroniziranje je od pomoći? OK, fuj HP (ne vidim zašto bi u kontekstu bio i fuj MS, osim što predpostavljam da je ugovorom potaknuo HP na takav odnos, ali dok je nedokazivo-ne postoji), ali evo, može, MS i HP su lopine, mućka đubrad, trgovci su prevaranti!!! (jel sad bolje, jel to nešto riješilo??)

-da, većinski sam vlasnik.

-koliko znanja ima kupac automobila, recimo koji u dizelaša natanka super? Dali je tomu krivac npr INA, Opel, Konzum? LOL.

-driveri postoje, korisnik ili onaj tko sređuje računalo se može (vrlo lako) snaći. Ako to ne zna, tad je to uzrok problema, neznanje. Za sve ostalo, tu je mastercard, platiš i koristiš.

-hint, prosearčaj teme hp-driveri na forumu... sve je već 100puta odgovoreno.

... btw, kolegica te je trebala pitati prije kupnje, ako znaš, tad bi je možda na vrijeme upozorio, jednako tako je kolegica mogla prije kupnje postaviti pitanje na forumu ili vidjeti postojeće probleme, kao i pitati trgovca, pročitati što je navedeno kao support... i problema-nesporazuma nebi ni bilo.

-malo me začuđuje osuda za patroniziranje, dok njih nazivaš kreteni.. zašto su oni kreteni? Zato jer rade nešto u svom legitimnom interesu dok istovremeno 'kolegica' je mislila... ? što?

Pa sve do relativno jednostavnog rješenja, vratiti računalo, ako prođe... (kod nas teško, ali možda), vratiti treba 'bez razloga', tj ne reči da nešto ne radi, jer je to tad reklamacija-neispravnost, nego samo pokušati vratiti (ili bar zamijeniti).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2013 10:52 (ihush).
16 godina
protjeran

Dakle, novi laptopi su napravljeni za win8 i nedaj bože da bi vam proizvođač dao neki cd sa driverima uz laptop jer u današnje vrijeme sve ide online.

Zato imate dosta zajebancije sa instaliranjem svih uređaja i komponenti koje se nalaze na laptopu u win7 jer ne znate koje drivere skinut, koju komponentu instalirat!

Ali postoji riješenje!!!

Svaka komponenta u vašem računalu ima u sebi upisan Vendor ID i Device ID.

Te brojeve možete pronaći u device manageru, ==> znatim Unknown device ==> properties ==> details ==> property (spusti vam se lista stavki koje možete pogledati a vas zanima Hardware Ids.

Tamo će vam biti npr ovo napisano:

PCI\VEN_1814&DEV_3060&CC_0280

(ovo je samo primjer sa mog računala, vi će te trebat pronači svoj Device ID)

Vas zanima boldani dio!

Odete na ovu stranicu: http://www.pcidatabase.com/index.php i tamo pod device search upišete svoj Device ID ( npr. broj koji će vam biti umjesto xxxx PCI\VEN_1814&DEV_XXXX&CC_0280)

Naći će vam vašu komponentu, odete na stranicu od proizvođača, (ako ga ne znate imate i Vendor ID, al u večini slučajeva bude napisan i pod device) i tamo si skinete drivere za win 7

Možda izgleda kao zajebancija, al sredite si laptop koji je namjenjen za win8 u pola sata da normalno radi u win7.

sretno

Stay awhile and listen...
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2013 11:03 (pad0branac).
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
pad0branac kaže...

Dakle, novi laptopi su napravljeni za win8 i nedaj bože da bi vam proizvođač dao neki cd sa driverima uz laptop jer u današnje vrijeme sve ide online.

Zato imate dosta zajebancije sa instaliranjem svih uređaja i komponenti koje se nalaze na laptopu u win7 jer ne znate koje drivere skinut, koju komponentu instalirat!

Ovisi o proizvođaču i uređaju. CD-ovi se odavno ne isporučuju jer nemaju koristi - dok dođu do korisnika već su davno zastarjeli.

Većina proizvođača zato imaju ili "autodijagnostiku" što treba ili preko serijskog broja.

12 godina
ihush kaže...

-a tvoje nepatroniziranje je od pomoći? OK, fuj HP (ne vidim zašto bi u kontekstu bio i fuj MS, osim što predpostavljam da je ugovorom potaknuo HP na takav odnos, ali dok je nedokazivo-ne postoji), ali evo, može, MS i HP su lopine, mućka đubrad, trgovci su prevaranti!!! (jel sad bolje, jel to nešto riješilo??)

-da, većinski sam vlasnik.

-koliko znanja ima kupac automobila, recimo koji u dizelaša natanka super? Dali je tomu krivac npr INA, Opel, Konzum? LOL.

-driveri postoje, korisnik ili onaj tko sređuje računalo se može (vrlo lako) snaći. Ako to ne zna, tad je to uzrok problema, neznanje. Za sve ostalo, tu je mastercard, platiš i koristiš.

-hint, prosearčaj teme hp-driveri na forumu... sve je već 100puta odgovoreno.

... btw, kolegica te je trebala pitati prije kupnje, ako znaš, tad bi je možda na vrijeme upozorio, jednako tako je kolegica mogla prije kupnje postaviti pitanje na forumu ili vidjeti postojeće probleme, kao i pitati trgovca, pročitati što je navedeno kao support... i problema-nesporazuma nebi ni bilo.

-malo me začuđuje osuda za patroniziranje, dok njih nazivaš kreteni.. zašto su oni kreteni? Zato jer rade nešto u svom legitimnom interesu dok istovremeno 'kolegica' je mislila... ? što?

Pa sve do relativno jednostavnog rješenja, vratiti računalo, ako prođe... (kod nas teško, ali možda), vratiti treba 'bez razloga', tj ne reči da nešto ne radi, jer je to tad reklamacija-neispravnost, nego samo pokušati vratiti (ili bar zamijeniti).

..."MS i HP su lopine, mućka đubrad, trgovci su prevaranti!!! (jel sad bolje, jel to nešto riješilo??)"   {#}

za divno čudo, je, bolje je sad...prošla me ljutnja, a ispričavam se i ako sam bio bezobrazan

16 godina
protjeran
Old Iggy kaže...
pad0branac kaže...

Ovisi o proizvođaču i uređaju. CD-ovi se odavno ne isporučuju jer nemaju koristi - dok dođu do korisnika već su davno zastarjeli.

Većina proizvođača zato imaju ili "autodijagnostiku" što treba ili preko serijskog broja.

ili win8 koji sam skine drivere, ali ljudi žele win7 pa nastane blokada kod običnih smrtnika (zato je google spas {#} i BUG-ov forum hehehe) 

Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2013 11:08 (pad0branac).
17 godina
pad0branac kaže...
Old Iggy kaže...

ili win8 koji sam skine drivere, ali ljudi žele win7 pa nastane blokada kod običnih smrtnika (zato je google spas {#})

Ili plaćena pomoć.

16 godina
protjeran
Old Iggy kaže...
pad0branac kaže...
Old Iggy kaže...

ili win8 koji sam skine drivere, ali ljudi žele win7 pa nastane blokada kod običnih smrtnika (zato je google spas {#})

Ili plaćena pomoć.

BUG-ov forum!!!

ugl. riješenje je gore {#}

17 godina
pad0branac kaže...

BUG-ov forum!!!

ugl. riješenje je gore {#}

Malo takvih zna doći do njega. {#}

12 godina
pad0branac kaže...

Svaka komponenta u vašem računalu ima u sebi upisan Vendor ID i Device ID.

Te brojeve možete pronaći u device manageru, ==> znatim Unknown device ==> properties ==> details ==> property (spusti vam se lista stavki koje možete pogledati a vas zanima Hardware Ids.

Tamo će vam biti npr ovo napisano:

PCI\VEN_1814&DEV_3060&CC_0280

(ovo je samo primjer sa mog računala, vi će te trebat pronači svoj Device ID)

Vas zanima boldani dio!

zahvaljujem na pomoći, upravo mi je ovo trebalo da kolegici riješim sve drivere na laptopu...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice