Pozdrav Forumaši!
Novi sam na forumu, stoga ispričavam se ako tema već postoji ili ako sam krivo postupaio pri otvaranju nove teme.
Dakle problem je u tome što kad palim laptop HP pavilion g6 2200sm windows se pokrene, lampice blinkaju, ventilator se čuje i sve kako treba biti osim toga što na monitoru zaslon mi ne prikazuje ništa već je u laganom sivom tonu osvijetljen. Sliku jedino mogu vidjeti ako spojim na dodatni monitor koji koristim na svom stolnom računalu. Tada pokrenem laptop spojim ga na monitor i mogu normalno se "ulogirati" u window-se, sve se pokrene normalno i jedino ga tako mogu korsiti.
Gledao sam mnoga rješenja za ovaj problem i kako vidim većina korisnika sa HP pavilion serijama iskljućivo g6 i g7 imaju dotični problem.
Probao sam najjednostavnije rješenje a to je da izvadim bateriju, isključim adapter i držim power button 30-60 sec kako bih ispraznio svu struju iz laptopa, zatim ubodem adapter i pokušam pokrenuti, ali i dalje ništa (kod nekih je ovo radilo). Druga opcija je bila da otvorim lap, izvadim RAM i ubodem ga u drugi slot jerbo može biti da je slot neispravan. Zatim opet pokušam upaliti, ali nula bodova. (isto tako kod nekih je znalo proraditi). A opcija tri je da korsitim laptop uz dodatni monitor -_-'
Osim navedenog napravio sam update BIOS-a i grafe tako da mislim da to ne bi trebalo stvarati poblem, no možda se varam.
Laptop je kupljen prije godinu dana u Linksu, garancija je istekla prije tjedan dana, a problem se naravno pojavio sada.
Lijep pozdrav, puno hvala.