HP Pavilion g6 2200sm blank screen

poruka: 8
|
čitano: 3.718
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Pozdrav Forumaši!

Novi sam na forumu, stoga ispričavam se ako tema već postoji ili ako sam krivo postupaio pri otvaranju nove teme.
Dakle problem je u tome što kad palim laptop HP pavilion g6 2200sm windows se pokrene, lampice blinkaju, ventilator se čuje i sve kako treba biti osim toga što na monitoru zaslon mi ne prikazuje ništa već je u laganom sivom tonu osvijetljen. Sliku jedino mogu vidjeti ako spojim na dodatni monitor koji koristim na svom stolnom računalu. Tada pokrenem laptop spojim ga na monitor i mogu normalno se "ulogirati" u window-se, sve se pokrene normalno i jedino ga tako mogu korsiti.
Gledao sam mnoga rješenja za ovaj problem i kako vidim većina korisnika sa HP pavilion serijama iskljućivo g6 i g7 imaju dotični problem.
Probao sam najjednostavnije rješenje a to je da izvadim bateriju, isključim adapter i držim power button 30-60 sec kako bih ispraznio svu struju iz laptopa, zatim ubodem adapter i pokušam pokrenuti, ali i dalje ništa (kod nekih je ovo radilo). Druga opcija je bila da otvorim lap, izvadim RAM i ubodem ga u drugi slot jerbo može biti da je slot neispravan. Zatim opet pokušam upaliti, ali nula bodova. (isto tako kod nekih je znalo proraditi). A opcija tri je da korsitim laptop uz dodatni monitor -_-'
Osim navedenog napravio sam update BIOS-a i grafe tako da mislim da to ne bi trebalo stvarati poblem, no možda se varam.

Laptop je kupljen prije godinu dana u Linksu, garancija je istekla prije tjedan dana, a problem se naravno pojavio sada.

Lijep pozdrav, puno hvala.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

99% san siguran da je grafika...točnije grafički čip zalemljen na ploči...osim ako ti nije pao na pod pa može bit i ekran...al prije ovo prvo

rješenje : reflow (grijanje grafike infracrvenom lemilicom ili puhalicom na zrak) ili reballing ( nove kuglice se stavljaju na čip i onda se ponovo zalemi)

prva opcija ti je manje trajna ali malo jeftinija...druga ti je trajnija (do god dana, možda više)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: HP Pavilion g6 2200sm blank screen
shegyman kaže...

99% san siguran da je grafika...točnije grafički čip zalemljen na ploči.....

tad nebi radio ni vanjski monitor..

- uobičajeno, otišla je traka za monitor, možda samo ispala... rastavi i vidi.

btw, nakon paljenja probaj prebacivati signal za monitor fn-tipke npr fn+F4 ili tako nešto.. možda je samo odabran pogrešan izlaz. (to bi reset BIOSa vjerojatno popravio).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan

Istina ne bih onda mogao dobiti sliku niti na drugom monitoru, a pogtovo pokretati igre ili multimediju što mogu kad ubodem dodatni monitor.
-Laptop mi nije nikada ispao, uvijek sam dobro pazio da ne dode do udaraca i slično.

Idem pookušati resetirati BIOS softverski, ako to ne uspije što se bojim jerbo kad sam instalirao prvi puta update za BIOS, pitao me da napravi posebnu particiju za BIOS (koju ja nisam napravio), a služi da pohrani podatke izvornog BIOSa koji je stavljen tvnornički.
Što možda mogu opet napraviti ako skinem update te ga iznova instaliram.

Na kraju mislim da prije nego odnesem na servis, pokušam ovo http://h30434.www3.hp.com/t5/Desktop-Audio-Video-Monitors/How-do-I-reset-BIOS-to-default-when-I-have-no-monitor/td-p/872515

Što vi misilte o tome?

Hvala na savjetima, lijep pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.2.2014 13:00 (Limpidgreen).

0 0 hvala 0
16 godina

resetiraj BIOS, probaj Fn tipkama, na kraju rastavi notebook (imaš za sve modele upute ili YT)... ili servis. Takav kvar nebi trebao biti preskup.. ali tko zna što će sve servis 'popraviti'.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan

Resetirao sam BIOS tako što sam ušao u BIOS i F9 tipkom resetirao na default settings, ali i dalje ništa.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ja san ti reka...imam i previše iskustva s hp-om...moguće je i da je ekran ili flat kabel...to ulazi u onaj 1% šta san navea..

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Ma jasno, nego sam bio siguran tada da nema veze sa grafom. Jedino što ostaje, jest ekran ili flat kabel...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice