HP compaq 615 problem

poruka: 3
|
čitano: 2.976
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
HP compaq 615 problem

Ovako ljudi, jučer sam dizao Windowse na ovom laptopu i nakon što mi je formatirao C disk na koje sam htio staviti windowse normalno mi je restartao laptop, no onda mi se nije pojavila instalacija windowsa nego opet formatiranje diska i te stvari. Znači windowse mi nije htio uopće instalirati i nakon toga više ne mogu uopće upaliti laptop niti ući u postavke istog (ESC button). Jedino se čuje rad ventilatora. Da li itko zna što je moglo otići i da li se može popraviti? Inače star je 2 godine, a radi se konkretno o ovom modelu

http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/en/sm/WF06b/321957-321957-64295-3955548-3955548-3958411-3958447.html

Svaka pomoć/savjet za servis je dobrodošla{#}

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: HP compaq 615 problem

Provjeri da ti nije u "Boot-menu" (F8 tipka prilikom starta računala) po default-u stavljen DVD-ROM na 1. mjesto, onda ti svaki put prvo čita dal na DVD-u koji je umetnut postoji Boot-sector. Ak je tak samo stisneš F8  kod starta računala (odnosno kod prvog restart-a nakon formatiranja diska) i na listi izabereš da ti prvo čita HD. (to moreš i u BIOS-u podesit da ti uvijek prvo čita HD)

A kaj se tiče toga da se neće upalit, 1. probaj izvadit bateriju i probaj ga upalit samo na punjaču, ak ne upali probaj ga rastavit i izvadit bateriju na matičnoj na kakvih 10-tak minuta da se BIOS resetira (ako nemaš iskustva sa time bolje ga odnesi k nekom ko ima iskustva sa rastavljanjem HP-a ili u servis (HP-i su malo zajebani za rastavljat. ima milijun šarafa i najbolje je s neta prije skinut "Service Manual")) ak se dobro sjećam na nekim HP-ima je bio odispod zaseban poklopac baterije pa je bilo potrebno samo jedan šarafić odšarafit i to je bilo to, al za ovaj model nisam siguran.

bolje haker nego šljaker
Poruka je uređivana zadnji put sub 13.8.2011 13:37 (ITman).
16 godina
neaktivan
Re: HP compaq 615 problem
ITman kaže...

Provjeri da ti nije u "Boot-menu" (F8 tipka prilikom starta računala) po default-u stavljen DVD-ROM na 1. mjesto, onda ti svaki put prvo čita dal na DVD-u koji je umetnut postoji Boot-sector. Ak je tak samo stisneš F8  kod starta računala (odnosno kod prvog restart-a nakon formatiranja diska) i na listi izabereš da ti prvo čita HD. (to moreš i u BIOS-u podesit da ti uvijek prvo čita HD)

A kaj se tiče toga da se neće upalit, 1. probaj izvadit bateriju i probaj ga upalit samo na punjaču, ak ne upali probaj ga rastavit i izvadit bateriju na matičnoj na kakvih 10-tak minuta da se BIOS resetira (ako nemaš iskustva sa time bolje ga odnesi k nekom ko ima iskustva sa rastavljanjem HP-a ili u servis (HP-i su malo zajebani za rastavljat. ima milijun šarafa i najbolje je s neta prije skinut "Service Manual")) ak se dobro sjećam na nekim HP-ima je bio odispod zaseban poklopac baterije pa je bilo potrebno samo jedan šarafić odšarafit i to je bilo to, al za ovaj model nisam siguran.

Pokušao sam i to sa F8, ali on doslovno ništa ne prihvaća.

Probo sam i ovaj trik sa baterijom, znači da radi samo punjač, ali isto ništa. A ovo za rastavljanje bolje ne jer nisam baš neki stručnjak{#}, ali jedan prijatelj je rekao da zna jedan dobar servis u Sigečici pa ću tamo odnijeti.

Makar, razmišljam da ga odnesem i u hp u radničkoj iako mi je garancija istekla {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice