HP 6735s otišla matična ploča

poruka: 35
|
čitano: 21.123
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Mom je vjernom laptopu, čini se, otišla matična ploča.

Radio je savršeno do prije par dana, a onda se odjedanput više nije htio upaliti. 

Pogledao sam rješenja na netu, probao sve standardno, provjerio memoriju, hdd, napravio hard reset i izvadio bateriju za bios na 15 + min, ali na žalost ništa.

Prema broju puta koliko se upali lampica za Caps Lock dobio sam da je general system board failure.

Našao sam "rješenje" problema; zagrijavanjem kritičnih djelova matične ploče da bi se kontakti ponovno spojili (

). 

E sada htio bih ako bi mi netko mogao uputiti što dalje napraviti. Naime ne znam kako bi izveo ovaj postupak (u pećnici) i malo sam sumljičav jer se bojim da bi se plastika mogla istopiti. Ili da upće ne pokušavam to raditi, možda neka alternativna metoda, i/ili ako bi mi netko mogao preporučiti dobar servis na području Zagrebe gdje bi mi mogli pomoći a da me usput i ne opljačkaju. Već sam bio u jednom servisu pa mi je lik onako hladno rekao da mi laptop za djelove ne vrijedi niti 200 kn. Naravno, gledao sam i po oglasniku da vidim kako se kreću djelovi i zaključio da bi za njih dobio barem 700kn, sama matične ploče za ovaj model kreću se između 350 i 700kn. Tu se također prodaju i reparirane matične ploče, tu se, pretpostavljam odnosi na ovaj postupka (jer vidim da nije rijetko da odlaze matične ploče i da se preko oglasnika i pokvarene matične za ovaj model prodaju)? Dali netko ima iskustva s ovim?

I na kraju pitanje - što sad? Da pokušam popraviti, zamjeniti ili prodati u djelove i kupiti novi? Našao sam dobar laptop preko nabave za 2300 kn (treba mi samo za fakultet), ali sam kratak s novcima. Možda ako netko ima polovni laptop kojeg je voljan prodati?  

Eto, svaki savjet je dobrodošao :)

Xanzzu jer je danas teško biti orginalan.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: HP 6735s otišla matična ploča
Xanzzu kaže...

Možeš pokušati zagrijavati, s naglaskom na pokušavanje. Pošto je riječ o dosta starijem modelu laptopa, upitna je i potražnja za dijelovima, odnosno matičnom pločom, a to zagrijavanje je u biti reballing. Kontaktiraj forumaša lucco85, on je popravio moj HP 6735b koji je nakon promjene vlasnika, eto zbog pregrijavanja uzrokovanog lošim odvođenjem topline, skoro otišao u vječna lovišta. Dobio račun i garanciju, i laptop kod frenda bez problema vrti velike fajlove u AutoCAD-u.

15 godina
neaktivan

Zagrijavanje do temperature tališta je metoda zvana reflow, dosta je nepouzdana i direktno ovisi o kvaliteti opreme s kojom se radi, ovom metodom se ne koristim.

Matične ploče po njuškalu su uglavnom popravljane ovom metodom no s obzirom da je svega par kvalitetnih lemilica u hr, teško da ćeš dobiti ploču na koju se možeš osloniti.

Reball je metoda koja je ipak malo pouzdanija, dakle taj čip se skida i sve one male kuglice se mijenjaju te se čip lemi nazad, 100% pouzdano samo u slučaju ako je kvar nastupio puknućem jednom od tih kuglica.

No ipak ako je došlo do kvara zbog popuštanja komponente koju zovu "undrerfill" što je najčešće kod Nvidie serije 8 i 9, reball otklanja problem samo privremeno.

U tom slučaju zamjena čipa novim je jedino trajno riješenje.

Na kraju cijele priče, bitno je da onaj koji pristupi problemu može razlikovati ove kvarove s potpuno istim simptomima kako bi otklonio problem

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.10.2012 23:01 (lucco85).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
lucco85 kaže...

Hvala na odgovoru. Ne znam koji je uzrok problema, možda bih mogao samo malo suziti izbor pošto sumnjam da ima Nvidi čipove jer je grafički čip ati-jev tj. amd-ov. Dali mi možeš preporučiti kome da se ubratim u vezi eventualnog popravka jer, kao što sam već rekao, čini mi se da ljudi kupuju pokvarene matične ploče po nekih 100-150kn (gledao sam preko njuskala) i onda ih preprodaju za 350+ kn.

16 godina
neaktivan
Rastavi laptop, izvadi ploču van, stavi na stol, nabavi ako nemaš neki solidniji pištolj vrućeg zraka i kružno grij na razdaljini 10-15 centi, cca 5-10min, ostavit pol sat minimum da se ohladi.. Dosta uspjeha sam imao ovom metodom, posebice kod starih xboxova, laptopa i grafičkih.. Pečnica je nepouzdana jer je nemoguće imat kontrolu.. Pištolj imam einhell za 200,00k iz pevec-a..
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Da, u tvom slučaju je ati-ev 216-0674026 čip navjerovatnije uzrok problema

Ekipa s njuškala to radi metodama fenom ili pećnicom u većini. Nažalost i dosta servisa.

Obije metode rezultiraju privremenim popravkom, uz iznimno velik postotak oštećena same matične ploče.

Nakon takvog tretmana nemoguće je i s profesionalnim alatom dobit pouzdanu ploču.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2012 12:11 (lucco85).
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Xanzzu kaže...
lucco85 kaže...

Hvala na odgovoru. Ne znam koji je uzrok problema, možda bih mogao samo malo suziti izbor pošto sumnjam da ima Nvidi čipove jer je grafički čip ati-jev tj. amd-ov. Dali mi možeš preporučiti kome da se ubratim u vezi eventualnog popravka jer, kao što sam već rekao, čini mi se da ljudi kupuju pokvarene matične ploče po nekih 100-150kn (gledao sam preko njuskala) i onda ih preprodaju za 350+ kn.

Zloglasna 6735s serija...

99% crkla grafička kartica. Reparirati se može relativno uspješno kod nekih servisera na crno. Košta otprilike 300 kn za uspješan popravak, garancija na popravak u suštini ne postoji.. 

15 godina
neaktivan
Lepi_Borko kaže...

99% crkla grafička kartica. Reparirati se može relativno uspješno kod nekih servisera na crno. Košta otprilike 300 kn za uspješan popravak, garancija na popravak u suštini ne postoji.. 

Taj model nema grafičku karticu, grafika je integrirana u NB a on je problematičan.

Reparirati se može uspješno i kod nekih servisera s računom, te s garancijom čak i do 6mj.

17 godina

Sve opisano, par puta ju pekao i javljam se s istog. Ne samo svoj već još 2 MBO s HP laptopa sam pekao. 185˘C na 10minuta. Samo pazi da ne okreneš krivo matičnu jer će ti se sve odlemiti i poispadati.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2012 21:25 (Najbrži).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
lucco85 kaže...
Lepi_Borko kaže...

Taj model nema grafičku karticu, grafika je integrirana u NB a on je problematičan.

Reparirati se može uspješno i kod nekih servisera s računom, te s garancijom čak i do 6mj.

Krivo sam se izrazio. Naravno da nema karticu već grafički čip, imo sam tih ploča u rukama sigurno 5 komada sa istim kvarom. Dvije sam uspio srediti. Nisam baš toliko dobar.

Mislim da nitko ne daje 6 mjeseci ali možda se i varam. Vidio sam da se uzima za uspješnu reparaciju 300-tinjak kn i mjesec dana garancije. Možda je taj servis najpovoljniji. 

Inače, to je vjerojatno najgori HP model u njihovoj novijoj povijesti. Ali, generalno se radi o jako lošim laptopima. Pogotovo starije bože sačuvaj serije.

13 godina
neaktivan
Najbrži kaže...

Sve opisano, par puta ju pekao i javljam se s istog. Ne samo svoj već još 2 MBO s HP laptopa sam pekao. 185˘C na 10minuta. Samo pazi da ne okreneš krivo matičnu jer će ti se sve odlemiti i poispadati.

A čuj, dosta toga je sreća, nije pravilo da će proraditi, pekao sam i ja. Radio i na IC lemilici, ali nula bodova. Veliki je tu faktor sreće.. 

Naravno, sugestija je na mjestu i svatko to može probat. Ionako nema ništa za izgubiti. 

15 godina
neaktivan

300kn je malo ali opet previše za popravak bez garancije.

U elektronici faktor sreće ne postoji, odnosno sreća ne utjeće na ispravnost komponenti{#}

Za popravke s zamjenom čipa dajem 6mj. jamstva. Neznam, ali uvjeren sam da nisam jedini koji daje takvo jamstvo.

Postotak popravka je daleko iznad 90%

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.10.2012 11:25 (lucco85).
13 godina
neaktivan
lucco85 kaže...

300kn je malo ali opet previše za popravak bez garancije.

U elektronici faktor sreće ne postoji, odnosno sreća ne utjeće na ispravnost komponenti{#}

Za popravke s zamjenom čipa dajem 6mj. jamstva. Neznam, ali uvjeren sam da nisam jedini koji daje takvo jamstvo.

Postotak popravka je daleko iznad 90%

Ne ne, ne govorim o tome. Ne znam zašto gurat riječi u usta. Ja sam replicirao sa faktorom sreće diskutantu koji je ploču ispeko u rerni. nisam pričao o zamjeni čipa, kuglanju ovom onom. U takvim situacijama si u pravu da se dobija okej jamstvo.

17 godina
Xanzzu kaže...
I na kraju pitanje - što sad? Da pokušam popraviti, zamjeniti ili prodati u djelove i kupiti novi? Našao sam dobar laptop preko nabave za 2300 kn (treba mi samo za fakultet), ali sam kratak s novcima. Možda ako netko ima polovni laptop kojeg je voljan prodati?  

1. pokušati popraviti pečenjem u rerni
  2. u slučaju neuspjeha kupiti repariranu MBO s njuškala
  3. prodati u dijelove ukoliko prethodni nisu ispunjeni
  4. prodam ti svog polovnog HP6735s,
    ali savjetujem ti uzeti neki novi s garancijom za 2~3 soma kuna

I vas dva što raspravljate ovo~ono riješite preko pp-a.

LOL: Crobrother MSN: najbrzi@live.com
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

1. Procijeniti ako je kvalitetan i trajan popravak isplativ.

2. Ako nije, stari laptop u dijelove i dodat za novi

3. Polovan laptop isključivo od osobe od povjerenja, nikako preko oglasnika.

Sve ostalo mislim da je bačen novac i izgubljeno vrijeme.

Svoja iskustva dijelimo s svim članovima, što i je poanta foruma.

@Lepi_Borko nismo se razumjeli.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Kao prvo želim se zahvatiti svima, cjenim vaše savjete i uloženo vrijeme.

Već sam napomenuo da mi laptop treba iskučivo za fakultet, tako da mislim se ne isplati popravljati/zamjenjivati ploču samo da bi mi crkla usred pisanja seminara. Tako da bi si najradje kupio novi laptop, a stari ili prodao u djelove ili ga pokušao/dao popraviti kad budem imao više vremena i novca.

Gledao sam u ultimativnu temu za izbor prijenosnika i izabrao sam ovaj model. Ako netko ima još kakav savjet/preprouku rado ću je pročitati i, još jednom, hvala na svim dosadašnjim odgovorima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.10.2012 23:03 (Xanzzu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako je laptop uglavnom za fax, preporučio bih ti Intel platformu.

Kao što vidiš Amd platforme su poprilično kvarljive, pogotovo kad je HP u pitanju.

Ako ti se sviđa taj model, onda neka bude 4530s

12 godina
protjeran
Xanzzu kaže...

Kao prvo želim se zahvatiti svima, cjenim vaše savjete i uloženo vrijeme.

Već sam napomenuo da mi laptop treba iskučivo za fakultet, tako da mislim se ne isplati popravljati/zamjenjivati ploču samo da bi mi crkla usred pisanja seminara. Tako da bi si najradje kupio novi laptop, a stari ili prodao u djelove ili ga pokušao/dao popraviti kad budem imao više vremena i novca.

Gledao sam u ultimativnu temu za izbor prijenosnika i izabrao samovaj model. Ako netko ima još kakav savjet/preprouku rado ću je pročitati i, još jednom, hvala na svim dosadašnjim odgovorima.

Prije svega,kloni se AMD-a općenito u laptopima.Sad me neki budu popljuvali,ali AMD nikada i nakako nije uspio uspješno implementirati mobilnu platformu,na način kako je to intel učinio sa svojom Centrino i Centrino 2 platformom. Dakle,HP je ok,ali idi na Intel-Nvidia kombinaciju.Uzmi neki low-energy procesor,poput i3,koji uz to što jako malo troši,još manje se i zagrijava.Ovaj sa kojeg piše, je Pavilion i3 i Nvidia 320M.Čak se i poigram na njemu{#}.Dvije godine radi bez popravka,temperatura se nije povisila niti za jedan stupanj,naravno,malo sam ga odigao od podloge(stola) i pazio da ne glumi usisavač.HP-i traju,jedino ako se malo i brineš o njima{#}.Preporučio bih ti ovaj model,ili ako izlazi iz cijenovnog ranga,pogledaj naniže..

13 godina
neaktivan
Xanzzu kaže...

NE isplati se popravljat, evo da ti kažem da sam u dijelove prodao do sada 70% tog laptopa. Do sada sam uzeo 700kn i očekujem još 200. Dijelovi su prodani u roku 30 dana. Ovaj laptop je HP-ov križ sam po sebi. 

Kupi si nekaj povoljno, čak možeš gađati i i3 platformu, mogu se naći i ispod 3k kn (to je obećana zemlja za ono što tebi treba)

13 godina
neaktivan
lucco85 kaže...

1. Procijeniti ako je kvalitetan i trajan popravak isplativ.

2. Ako nije, stari laptop u dijelove i dodat za novi

3. Polovan laptop isključivo od osobe od povjerenja, nikako preko oglasnika.

Sve ostalo mislim da je bačen novac i izgubljeno vrijeme.

Svoja iskustva dijelimo s svim članovima, što i je poanta foruma.

@Lepi_Borko nismo se razumjeli.

Za reparirane ploče na njuškalu ljudi traže cca 400 kn. I na ebaju su također takve cijene. To se definitivno ne isplati. Ova serija laptopa ima kronični kvar sa grafikom i radije neka meni uplati tih 400 kn da ih ja popijem. Bar bude nekog razveselio {#}

inače, guide je totalno na mjestu, tak se to radi 

EDIT:

HP4535 je malkice precjenjen laptop, sad nemam vremena da pretražujem, ali ja bih pucao na i3. 

OVaj sam imao u rukama prije par dana, materijali i izrada su super, čak su i performanse za tebe space shuttle. Zapravo, ako si ga možeš priuštit, kupi ga. Nećeš požaliti. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.11.2012 11:42 (Lepi_Borko).
16 godina
odjavljen
redneck kaže...

Prije svega,kloni se AMD-a općenito u laptopima.Sad me neki budu popljuvali,ali AMD nikada i nakako nije uspio uspješno implementirati mobilnu platformu,na način kako je to intel učinio sa svojom Centrino i Centrino 2 platformom. Dakle,HP je ok,ali idi na Intel-Nvidia kombinaciju.Uzmi neki low-energy procesor,poput i3,koji uz to što jako malo troši,još manje se i zagrijava.Ovaj sa kojeg piše, je Pavilion i3 i Nvidia 320M.Čak se i poigram na njemu{#}.Dvije godine radi bez popravka,temperatura se nije povisila niti za jedan stupanj,naravno,malo sam ga odigao od podloge(stola) i pazio da ne glumi usisavač.HP-i traju,jedino ako se malo i brineš o njima{#}.Preporučio bih ti ovaj model,ili ako izlazi iz cijenovnog ranga,pogledaj naniže..

Neznam zbog čega vlada takva averzija ovdje prema AMD-u. Imao sam do sada dva HP temeljena na AMD mobilnoj platformi i ja osobno nisam imao nikakvih problema, osim ploče koja je tražila reballing zbog nedovoljne brige korisnika za isti. A ni proizvodni proces nije 100% savršen. Isto tako večina proizvođača implementira Intel mobilnu platformu i AMD diskretnu grafiku, isit slučaj je česta pojava kod Mac računala, tako da ne vidim razlog za pridruživanje taboru{#}

Lepi_Borko kaže...

Za reparirane ploče na njuškalu ljudi traže cca 400 kn. I na ebaju su također takve cijene. To se definitivno ne isplati. Ova serija laptopa ima kronični kvar sa grafikom i radije neka meni uplati tih 400 kn da ih ja popijem. Bar bude nekog razveselio {#}

inače, guide je totalno na mjestu, tak se to radi 

EDIT:

HP4535 je malkice precjenjen laptop, sad nemam vremena da pretražujem, ali ja bih pucao na i3. 

OVaj sam imao u rukama prije par dana, materijali i izrada su super, čak su i performanse za tebe space shuttle. Zapravo, ako si ga možeš priuštit, kupi ga. Nećeš požaliti. 

Imam 4530 model, i nemogu se složiti da je precijenjen, kvaliteta izrade je na stvarno visokom nivo, odnosno stječe se dojam da je prijenosnik iz više klase.

13 godina
neaktivan

Iskreno, 400 kn previše košta za ono što nudi. Ajde, materijali i izrada su odlični, uz torbu, recimo da je ta cifra kompenzirana. {#}

Koliko sam stigo raditi na njemu, procesor je sasvim okej, grafika također. Nije sad nabrijani intel, ali se slažem da ni amd nije za bacit. 

Mislim da je acer sa i3 i dalje bolji izbor. Sjećam se da sam bio frendu izabro za 3400 acer sa i3 i nvidiom unutra, baš smo se našli na tulumu neki dan i čovjek je presretan i prezadovoljan. Čak i gejmanje funkcionira bez problema. 

Da ne govorimo o tome za što će ga koristit naš diskutant ovdje.

12 godina
protjeran
alankish kaže...
redneck kaže...

Neznam zbog čega vlada takva averzija ovdje prema AMD-u. Imao sam do sada dva HP temeljena na AMD mobilnoj platformi i ja osobno nisam imao nikakvih problema, osim ploče koja je tražila reballing zbog nedovoljne brige korisnika za isti. A ni proizvodni proces nije 100% savršen. Isto tako večina proizvođača implementira Intel mobilnu platformu i AMD diskretnu grafiku, isit slučaj je česta pojava kod Mac računala, tako da ne vidim razlog za pridruživanje taboru{#}

Prije svega Alane,ovdje ne vlada averzija,nego puno puta dokazani problem HP-ovih lapova baziranih na AMD-u.Malo pročešljaj forum,pa ćeš vidjeti da je HP došao na loš glas upravo radi toga.Da ne bi još pomislio kako sam HP hejter,sve što imam(8 lapova i dva stolna sustava-sve je od HP-a) ali obavezno od Intel-a,ili Intel&Nvidia.Ne znam u čemu je bed,ali evo neki dan je tip kukao na HP baziran na AMD-u,i dečki koji se podrobno bave time godinama,su rekli kako baš ta kombinacija kod rečenih HP-ova i AMD-a nikako da dođe na zelenu granu.

Opet,govorim o AMD-u kao platformi,ne kao komponenti grafike..

O kojem taboru pričaš,ja čisto kao i ti navodim svoje iskustvo,ali uzimam u obzir i one probleme koji su ovdje prikazani.I uvijek HP&AMD procesori.Osobno uvijek ću ići na kombinaciju HP&Nvidia.

Ovdje nije pritanje toga tko dalje pi*a,ali vidim dati to tako pojmiš..{#}

13 godina
neaktivan

Vi ovdje spominjete averzije prema AMD a ja odrastao na njima, i dan danas sam im vjeran. BIlo zbog cijene ili zbog toga što u potpunosti zadovoljavaju svaki moj kriterij. Čudi me samo da si toliko povezan sa HP, jer po mom skromnom mišljenju, to je nesumnjivo najveća škart roba na svijetu. Ne kažem da nemaju dobrih stvari, ali pamtim na 1 dobar notebook, 5 katastrofalnih. Sva sreća, nikad ih nisam kupio, samo servisirao.

16 godina
neaktivan

Nemam averziju prema AMD niti prema jednom proizvođaču samo želim povoljna laptop koji mi neće stvarati nepotrebne probleme i troškove. Imam HP 6735s skoro 4 godine i dobro me je služio tako da sam se iznenadio kada mi je ovako otišao, reklo bi se, iz čistog mira. Usput dobro sam održavao laptop osim do par ogrebotina i oštećenja kućišta prilikom rastavljanja. 

Budem još razmotrio par laptopa pa vas pitao za konačno mišljenje. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Vodim nekakvu evidenciju, i prema njoj je puno veći postotak zakazivanja amd platformi u odnosu na intel.

Činjenica je da bi kvarova uz održavanje bilo znatno manje.

Teško je pokazati prstom u Hp, Hp ne proizvodi matične ploče niti to radi Toshiba ili bilo koji drugi proizvođač(osim asusa). Eventualno se prstom može pokazati na nihov dizajn hlađenja koji je najčešće proporcionalan cijeni i konfiguraciji.

S druge strane Hp ako krepa u garantnom roku, dijelovi se čekaju par dana. Njihova podrška je iznimno dobra. A to je stvar koju ipak ne treba zanemariti.

Na kraju priče, danas se laptopi rade da bi izdržali garanciju pa prema tome preporuka je kupiti laptop s što više garancije ili dokupiti ako je moguće.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
redneck kaže...

Prije svega Alane,ovdje ne vlada averzija,nego puno puta dokazani problem HP-ovih lapova baziranih na AMD-u.Malo pročešljaj forum,pa ćeš vidjeti da je HP došao na loš glas upravo radi toga.Da ne bi još pomislio kako sam HP hejter,sve što imam(8 lapova i dva stolna sustava-sve je od HP-a) ali obavezno od Intel-a,ili Intel&Nvidia.Ne znam u čemu je bed,ali evo neki dan je tip kukao na HP baziran na AMD-u,i dečki koji se podrobno bave time godinama,su rekli kako baš ta kombinacija kod rečenih HP-ova i AMD-a nikako da dođe na zelenu granu.

Opet,govorim o AMD-u kao platformi,ne kao komponenti grafike..

O kojem taboru pričaš,ja čisto kao i ti navodim svoje iskustvo,ali uzimam u obzir i one probleme koji su ovdje prikazani.I uvijek HP&AMD procesori.Osobno uvijek ću ići na kombinaciju HP&Nvidia.

Ovdje nije pritanje toga tko dalje pi*a,ali vidim dati to tako pojmiš..{#}

Bojim se da se nismo razumjeli, ne radi se o tome tko dalje pi*a, nego sam htio navesti da sam dosad imao u zadnje 3 godine, 3 HP prijenosnika, i niti s jednim loše iskustvo. Vidio sam da dosta na forumu, baš ovdje prijavljuje probleme s HP-om.

16 godina
neaktivan

Evo dvoumim se između 1. DELL Inspiron 3520 (sa 3 godine garancije) i 2.ASUS X54C-SX377 (bolji procesor, ali manje memorije i 2 godine garancije). 

Naravno DELL mi je prvi izbor i vjerojatno bih uzeo njega. Gledao sam recenzije i nije pokupio baš neke ocjene (3,5/5), ali s obzorom na moje zahtjeve i garanciju mislim da je prihvatljivo, za ASUS nisam niti našao recenzije tako da bih cijenio ako netko ima nekakvu primjedbu na moj izbor.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Xanzzu kaže...

Evo dvoumim se između 1. DELL Inspiron 3520 (sa 3 godine garancije) i 2.ASUS X54C-SX377 (bolji procesor, ali manje memorije i 2 godine garancije). 

Naravno DELL mi je prvi izbor i vjerojatno bih uzeo njega. Gledao sam recenzije i nije pokupio baš neke ocjene (3,5/5), ali s obzorom na moje zahtjeve i garanciju mislim da je prihvatljivo, za ASUS nisam niti našao recenzije tako da bih cijenio ako netko ima nekakvu primjedbu na moj izbor.

Bolji je ovdje Dell izbor zbog jamstva po meni. Proc je slabiji, ali za tebe je to i više nego okej. Jedino nije neki zalog za budućnost.  Ova razlika u cijeni točno tih 2GB rama i više i veći disk

16 godina
neaktivan

isti je problem i treba reballing. ovdje su ga neki majstori spominjali pa me zamima gdje bi si mogao nabaviti barem onaj flux kod nas negdje da ne čekam izvana?

pa da si to napravim kako treba a ne fenom.

više anarhije i osobnosti,i svima bi bilo bolje!

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice