HP 620 spor i nakon formatiranja

poruka: 7
|
čitano: 2.164
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav!

Prijateljica ima jedan HP 620 koji je bio neupotrebljivo spor i zamolila me da ga očistim. Nije imala puno stvari na njemu, pa mi ga je najlakše bilo odmah formatirati, instalirao sam novi Windows 8.1 (original MS ISO) i opet je gotovo neupotrebljiv. Znam da to nije neka zvjer, ima dual core Pentium T4500 i 2GB RAMa, ali radi sporije od mog starog netbooka s jednojezgrenim Atomom i 1GB RAMa. Prvo sam pomislio da se pregrijava, ali po HWMonitoru su temperature OK, onda sam provjerio disk, nema bad sectora i S.M.A.R.T. je OK, pa sam probao memtest86 koji nije našao nikakve greške. Postoji li još nešto što mogu provjeriti?

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: HP 620 spor i nakon formatiranja

Možda će ti biti čudno pitanje - radi li jednako sporo i na bateriji i samo na punjaču?

Naime, naišao sam nedavno na jedan vrlo čudan slučaj starijeg hp-ovog laptopa koji je samo na bateriji radio korektno, a na punjaču je bio ekstremno spor - na kraju je ispalo da je problem bio u punjaču (prekidala se signalizacija na "smart" pinu, što je nekako "zbunjivalo" matičnu ploču).

Ako nije takav slučaj, može biti više uzroka - npr. hard disk (bez obzira na rezultat dijagnostike koja ne mora biti 100% točna), ploča,...

KaeR
11 godina
neaktivan

Provjeri ovo sa punjačem...Ne znam sada jeli baterija u laptopu 100% ispravna, ako nije izvadi je. Ja sam imao problema sa HP G7,nije mi htio nikako pokrenuti win loading sa neispravnom baterijom i usb mišom (primjer ti navodim samo).

A može više drugih problem,ja bi disk još jednom provjerio sa nekom drugom aplikacijom...I jeli ti pravilo probleme prilikom instaliranja win-a?

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 16:57 (Denon94).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nije do punjača ni baterije, probao sam sve kombinacije s baterijom i bez nje, jednako je. Disk mi je malo sumnjiv zbog nekih poruka u Windowsima, ali za vrijeme instalacije nije radio nikakve probleme, prije samog formatiranja sam napravio image diska (spojio sam ga na svoj PC) i to je isto prošlo bez problema, kasnije sam 30ak GB podataka isto bez problema vratio na njega... Nemam trenutno drugi 2,5" disk koji mi ne treba da isporbam s njime, ali probat ću naći nešto ako ne riješim

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.7.2015 21:07 (power_user).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

daj skini hard disk sentinel , pa vidi health i performance jesu na 100%?

0 0 hvala 0
16 godina
Re: HP 620 spor i nakon formatiranja
g3arv8 kaže...

daj skini hard disk sentinel , pa vidi health i performance jesu na 100%?

Da, sve savršeno

13 godina

hmm cudno, probaj stavit w7 32bit (clean,bez modifikacija) pa testiraj.... Power settings , sve je na high performance?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice