Pozdrav,
Nakon što sam ustanovio problem kod svog laptopa, odmah sam požurio na BUG smatrajući da ću jedino ovdje dobiti pravi odgovor ;) !
Naime, koristim HP 635 notebook, i prije dva mjeseca crko mi je adapter. Jedno vrijeme ga nisam koristio, izvadio bateriju, da bi skoro naručio online i čovjek mi poslao pogrešan! Ccc.. mislim, maltene isti po "jačini", međutim opet nije to to. Utikač je isti kao moj stari. Eh sad.. šta sam primjetio malo prije na laptopu, a vjerujem da se dešavalo i ovo vrijeme kako koristim ovaj drugi adapter (cca 3 sedmice...) .. On je jači za pola volta od mog starog, orinalnog. U mene je bio 18,5 V a ovaj je 19V. U mene je bio 65W ovaj je 90W i, što se tiče amperaže, u mene je bilo 3,5A ovaj je 4,7A ! konstultirao sam se s nekim ljudim i kazali su mi da je volataža najbitnija, pa pošto razlika nije velika, savjetovali su mi da ga koristim (0,5A je razlika - novi je jači, kao što vidite).
Sad, šta mi se dešava? stoji mi nekih... 15-tak minuta 99% da je baterija puna, a uključen je adapter.. i očekivam da napuni na 100% ali .. "duze malo ide" i evo upravo kad sam vam počeo pisati post, tek sad se lampica promjeni iz crvene u bijeli (znak da je pun) ..
da li ovo može napraviti neke posljedice na bateriju? kao na primjer da je oslabi vremenom?
ili je to ustvari normalno, samo ja nisam na to obraćao pažnju dok je bio orginalni adapter.
PS. Šta mi savjetujete u vezi adaptera? Da li pod svaku cijenu da kupim orginalni ili mogu koristiti ovaj? Ili da bolje kažem, mislite li da je i ovaj adapter u redu te da neće pruzrokovati probleme?