EGPU - Eksterna graficka za laptop

poruka: 184
|
čitano: 97.473
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: EGPU - Eksterna graficka za laptop

-vic o (dvije žene) nakon izlaska iz 10godišnjeg zatvora.. ..'ej, još ti ovo nisam stigla reći..' .. :)) ..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina

mhm, ihush je žena, sad ovi dugački postovi imaju smisla

Pixel 4A (HTC 10 | HTC 8X :) no more)
4 tjedna
MGloc kaže...

1000e je taj framework laptop ja bi radije isao na neki gaming laptop da sam na tvome mjestu s obzirom da sumnjam da je taj 7640u ista bolji od 5800x a ostajes na 3070 bolje uzet gaming laptop sa RTX 5070 ili itx konfu.

Skuplji... 1,500.00€ za "ok" konfiguraciju, i r5 procesor.

I ne, nije usporediv sa šrot 1000€ "gaming" laptopima. 

4:5 ekran, malen i lagan, modularno sastavljen, lako ga se popravi i nadogradi, visokokvalitetan display, proširiva memorija, mogućnost personaliziranja izgleda... Možda meni najbitnije, podrška za 2 i više fullsize DisplayPort i/ili HDMI priključka istovremeno.

Zadnja dva laptopa su otišla u smeche jer je skuplje popraviti ga nego kupiti novi.

On je nekih 500€ skuplji od laptopa svoje klase kvalitete (metal, ekran, tipkovnica), odnosno 800€ skuplji od laptopa iste sirove snage. I nije me briga.

Sudeći po limitacijama USB-4 priključka, te priče kako će Frame.Work MOŽDA uvesti Oculink adapter jednog dana, odustajem od ove ideje i ostajem pri fullsize desktop + framework.

Oculink je valjda ok na 50/60/70 klasi kartica. One koje su bolje od integruša, ali open ništa strašno. Ako imaš za 80/90, onda stvarno nema smisla to raditi.

Bilo bi super, imati jako thin&light laptop i onda preko Oculink ga pretvoriti u solidnu gaming mašinu.

No meni to nema smisla sa minipc. Ok, u IDLE i 80% vremena će trošiti samo 10W struje, pa kad krene gaming, priključi se i cucla 300+W. Ali nije baš prijenosan.

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 17:21 (Vafel_Proizvod).
12 godina
Vafel_Proizvod kaže...

Gledam riješiti se desktop PC-a. Velik je, stalno se čuje (jedva jedvice, <40db, ali se i dalje čuje) i cucla previše struje čak i u IDLE.

Case: Neki MS šrotex od 200kn

probaj uzet normalno kućište, pa ti se neće stalno čuti, a što se tiče struje u idle... ne znam što bi rekao

kod mene je fractal define 7, ima pet ventova na kućištu, tri na grafi, po jedan na napajanju i procesoru, dakle ukupno 10 komada

u idle se automatski gase, radi samo onaj na cpu i to na 200-300rpm i ne čuje se apsolutno ništa, kao da ne radi

u gejmanju je podešeno da nejde preko 1000rpm ovi na kućištu, grafa se jedva čuje i na 1200-1300rpm... dakle itekako može biti tiho

sa laptopom i vanjskim kućištem za grafu tek ćeš čuti buku

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice