Dilema između dva HP-a

poruka: 20
|
čitano: 4.008
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Dilema između dva HP-a ***review***

pozdrav

evo cca dva tjedna kopam,trazim i proucavam koji laptop da uzmem do 5000 kn

gledao sam toshibe,acer i hp laptopove dosao sam do zakljucka da za 5000 kn najbolji laptop sta se tice i imena,konfiguracije i sl. je hp

acere sam odma otpisao,toshibe isto jer su skoro duplo slabije od onog sta mi nudi hp jedina po meni prednost je garancija od 24 mj. i sad imam jos jednu malu dilemu i 2-3 pitanja i to je to

naime dvoumim se izmedu dva hp-a

prvi :

4800 kn

HP-PRESARIO VT264EA

drugi:

5000kn

HP PRO BOOK 4510 S VC357ES (ceveni)+ POKLON TORBA

e sad pitanja

prvi hp mi nudi malo slabiji procesor odnosno intel dual core ali mi zato daje bolji ekran od 17 dok mi drugi ima core 2 duo procesor ali ima 15 ekran,i sad neznam ni sam sta da radim dali bolje uzet veci ekran (uzmite u obzir da ce on biti vise kucni komp meni,za faks,igre i surfanje) i zrtvovati bolji procesor ili ne???

dali bi mi bolje bilo uzet veci ekran ili to i nije bas tolika razlika,mislim cisto kad budem blejao po 5 sati u komp

e da bitna stvar,uzmite u obzir da sam ja ubiti laik za kompove i cisto sumljam da cu skuzit tu malu razliku u radu procesora, barem tako mislima.mozda se i varam..neznam,ispravite me.

e sad par malo konkretnijih pitanja:

1. zanima me kako se ponasaju ti led ekrani, vidim da neki imaju problema sa pikselima i sl.tj.da im se pojavljuju neke tockice itd.

2. dali su opcenito hp dobri laptopi sta se tice kvaliete ili spadaju u nizu kategoriju???

hvala

;)

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.12.2009 19:44 (rodryguez).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dilema između dva HP-a

Svoju dilemu vrlo jednostavno možeš riješiti na način da uzmeš HP ProBook 4710s, koji ima i jači procesor, a i veći ekran.

Sve u svemu, to je samo 500 kuna više, a ne moraš raditi kompromis.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Dilema između dva HP-a
macak kaže...

Svoju dilemu vrlo jednostavno možeš riješiti na način da uzmeš HP ProBook 4710s, koji ima i jači procesor, a i veći ekran.

Sve u svemu, to je samo 500 kuna više, a ne moraš raditi kompromis.

da,upravo sam i ja sam dosao do tog zakljucka prije cca 20 min. ali sad je tu jedna druga stvar,kad sam poceo gledat laptope trazio sam do 4000 kn,pa do 4500 kn pa sam dosao do 4800 kn he,he i na kraju sam ocajnicki rekao ok dajem 5000 kn,i sad isto to gledam i kontam,ok pa sta filozofiras imas ovaj za jos 300 kn (euro trade) vise i onda imam i jedno i drugo he,he ali sam filo slomio budet za cca 1500 kn..i tako imam osjecaj da cu doc do 10 000 kn....jer vidim da ovo nema kraja...

dizs....prokleti laptopi,najbolje je nista ne znat,doc u ducan i kupit prvi laptop za 3500 kn i bit sretan

;)

17 godina
neaktivan
Dilema između dva HP-a

Onda neka ovo bude konačna odluka. Taj laptop je odličan i zadovoljit će sve potrebe.

- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -

0 0 hvala 0
17 godina
Dilema između dva HP-a

I ja mislim uzet ovog 4710s... nakon surfanja i surfanja, reviewa, usporedbi ovaj mi se jednostavno cini bestbuy do 5500 kn...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

da,kod mene je taj laptop 5299 kn,sad i cini mi se da je i torba na poklon...

neznam

kakva je opcenito kvaliteta tog hp-a

neznam,svasta citam...a cini mi se da ih bas i ne hvale pre vise???

17 godina
protjeran

ne znam za taj konkretno,ali ja sam imao desetak hp-a i sve ok ! ali imao sam i acera i s njima sam bio prezadovoljan.

Z
17 godina
Dilema između dva HP-a

Ja sam imao acera i nije bio los, samo kvaliteta izrade je bila nikakva... Jeftina plastika, sve pucketalo... prija mi takodjer ima acera isti problem tako da sam njih prekrizio. Imao sam i Asusa... jako dobra kvaliteta izrade samo nikako u hrvatskoj da pronadjem Asusovog dealera koji ima lap sa procom jacim od celerona (svi koje sam gledao - Mikronis, Links i drugi, imaju po par modela koji su poprilicno slabi...)... Nakon toga sam kupio hp-a 6830s... onak... izmedju acera i asusa po kvaliteti izrade... ali sam kod frenda testirao 4510s i mogu reci da me zadovoljio... jedini problem mi je ona blesava tastatura... no dobro... samo je ruzna, nije problem tipkat na njoj.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
rodryguez kaže...

da,kod mene je taj laptop 5299 kn,sad i cini mi se da je i torba na poklon...

neznam

kakva je opcenito kvaliteta tog hp-a

neznam,svasta citam...a cini mi se da ih bas i ne hvale pre vise???

Rodryguez... ono sta sam ja citao je ok... ne mozes ocekivati da ces na njemu igrati crysis, ali mozes zaigrat nekakvu igru sa nekim srednjim postavkama. Meni je on prvenstveno bitan za rad (VS2008, Photoshop...)... za igre i ostalo imam kucni PC...

I'm going woo woo
15 godina
neaktivan

evo ljudi to je to...

idem po laptop...sad

amen  ;)

hp probook 4710S VC437EA

sorry krivo sam napisao....pa sam sad promjenio

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.11.2009 10:10 (rodryguez).
17 godina
Dilema između dva HP-a

:) sretno, moj stize za koji dan :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

..u kako je dobar  ;)

instaliranje krenulo..

;)

17 godina
Dilema između dva HP-a

Ajd malo review... sto ti pase sto ne, kako se ponasa u radu :)))) uputi me...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

HP 4710s...s time da moraš imati u vidu da to DEFINITIVNO nij stroj za mobility work....to je u biti desktop replacement.....isto tako..po meni jedina mu je zamjerka malo slabije izrađeno kučište(plastika se uvija) no ako ga misliš parkirati...i ne šetati puno..izbor je ok....

17 godina
Dilema između dva HP-a

Prije ovog sam kupio 6830s... takodjer 17''... po tome ni on nije za mobility work ali ja sam zadovoljan...

Treba mi velika dijagonala... a sto se tice desktop replacement ni blizu :) Trebalo bi jos toliko platiti za nekakav jadni desktop replacement.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

...sad..nećemo se bahatiti.....replacement podrazumjeva full format tipkovnicu i bar 17" monitor....ne podrazumijeva neku moćnu grafiku i sl...madanedavno sam kupio Pavilion dv 7 2250 em i mogu reći..full je replacement....mislim na konfiguracije za pristojni rad i ne pretjerano zahtjevnu  zabavu..ako pak misliš na nabrijane strojeve...kupi si ALIENWARE....ali lapovima prioritetna namjena nisu igre....

17 godina
Dilema između dva HP-a

Ma nebitno... mislim da je to pristojan laptop... meni je pristojan i ovaj 6830s samo eto :) curi se svidio :) pa ga prosljedjujem njoj, a sebi uzimam novi :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

..komp sam jucer poceo lagano sredivat ali sam ga ipak prepustio strucnjaku da ga sredi kako spada tako da ce mi doma doc u subotu

uglavnom,monitor je super,malo je cudan jer nije sjajan nego mat pa i nije bas za filmove,stavio sam windows 7 64 bitne i rade super ,ostalo tek stize jer driveri koje sam ja stavio nisu bas bili kako spada i kao sto sam i prije napisao sad je u boljim rukama za to

onako na prvu ,komp je strava,izgleda perverzno,ali se perverzno masti tipkovnica je sjajna i ostaju prsti ko kad ulovite suncanim naocale,a ostali mat djelovi su jos gori he,he i 3 puta ih je teze cistit nego ovo sjajno jer su mat i kao da upijaju sranja.

ali meni to ne smeta i jos jedna zamjerka je sta su stvarno plastike malo njezne,i vec imam reklamaciju za jednu izvitoperenu plastiku ali su mi rekli da nema frke i da ce se to rijesit.

moja greska je ta sta nisam isao sa starim kad ga je kupovao da ga pregledam a on je polu corav dakle kad ga kupujete pregledajte sve plastike pogotovo onu kod zvucnika ta je meni u banani sjela s desne strane.

sve u svemu nisam jos objektivan jer sam se uzivio ko kad sam prije 15 god dobio  comodore 64

;)

bez brige sve vam pisem kroz sljedecih 15 dana,ako imate savijet za igrice(koje da vam probam igrat) recite iako meni i nece pre vise sluzit za njih aj koju strategijicu i to je to...

15 godina
neaktivan

evo da se malo javim..

uglavnom

komp j savrsen,windows 7 je zakon i sve radi savrseno

sad cu vam pisat sta sam skuzio i sta je u banani

prvo prlja se lap strahovito tj.svaki dodir znaci usran laptop

ima na seb sjajne povrsine koje su kad ih taknete kao a ste takli suncane a one mat kao da upijaju masnocu,znoj  sl.sa dlanova i nikako ih ocistit.

plastike na laptopu su ono,solidne ali prije nego ga uzmete doma dobro pregledajte sve jer sam ja dobio  slomljenu plastiku od zvucnika ali kako sam malo kasniej skuzio tj.vec sam sve ugruvao u njega(programe i sl.) nisam trazio novog nego su mi narucili u servisu nevu pa ce mi je zamjenit..dakle dobro pregledajte sve prije nego ga nosite doma.

velik je fuuulll i slika mu je savrsena ali samo za vas,dakle ako vi gledate i sjedite ispred njega ok,oni koji su okolo  ne vide nista tj.vide ali sliku 30 puta bljedu nego vi..

jos mala zamjerka je ta da se zvucnici kopcaju ispred pa meni barem ide to na zivce iako za slusalice to i niej tako lose

sve u svemu,ja sam iako se mozda to i ne cni pre zadovoljan i da mogu birat opet kupio bi ga bez razmisljanja

e sad nesto za gamere....

igram i to od danas call of duty 4 modern warfare i radi savrseno.....bolesna igra.......bolesna

eto toliko do mene..

pitanja slobodno.....

17 godina
Dilema između dva HP-a

Evo da se i ja nadopunim na tebe malo... meni je jucer dosao, ekran famozan, baterija traje 4+ sati (instalacije uz surfanje i muziku), tipke ugodne (malo tvrde za moj gust al eto)... To sta se prlja glupa sjajna plastika... ne sekira me previse... konektori za sluje takodjer... al me nervira glupi polozaj USB portova... no dobro... uz ove novce ne mozete dobit bolji lap... E da ne zaboravim Seagate Momentus 7200.4 500 GB ;)))

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice