DELL laptopi

poruka: 478
|
čitano: 260.623
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
DELL laptopi

Ne cu biti nepristojan pa ne mogu biti kreativan u komentaru :/

Odnesao sam N5010 zbog pregrijavanja.

Nije ga bili dva tjedna i kada sam nazvao rekli su da su probali i novu maticnu i da su zamijenili hladnjak (ja sam stavio sranje od thermal pada) i rekli su da u OCCTu ide do 70C GPU.

Poberem laptop i igrom slucaja nema servisera kad sam dosao, samo voditelj poslovanja.

Da mi laptop i kaze da ce racun poslati na adresu.

Dodjem doma, ista situacija, u loadu temp preko 110C. Samo su nove drivere instalirali i to je to.

Mislim da je ostao i stari hladnjak i moj thermal pad sa ebaya jer je sa tvornickim, kojeg su oni trebali staviti, sve bilo u redu.

Bar racun nisu poslali...

Dok ne kupim novi laptop, jos cu jednom promijrniti thermal pad(narucio kvalitetni).

Vise nema Della. Ne samo sto im je servis neadekvatan, nisu ni inzenjeri bajni...

Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
0 0 hvala 3
14 godina
neaktivan
Re: DELL laptopi
chutac kaže...

Ne cu biti nepristojan pa ne mogu biti kreativan u komentaru :/

Odnesao sam N5010 zbog pregrijavanja.

Nije ga bili dva tjedna i kada sam nazvao rekli su da su probali i novu maticnu i da su zamijenili hladnjak (ja sam stavio sranje od thermal pada) i rekli su da u OCCTu ide do 70C GPU.

Poberem laptop i igrom slucaja nema servisera kad sam dosao, samo voditelj poslovanja.

Da mi laptop i kaze da ce racun poslati na adresu.

Dodjem doma, ista situacija, u loadu temp preko 110C. Samo su nove drivere instalirali i to je to.

Mislim da je ostao i stari hladnjak i moj thermal pad sa ebaya jer je sa tvornickim, kojeg su oni trebali staviti, sve bilo u redu.

Bar racun nisu poslali...

Dok ne kupim novi laptop, jos cu jednom promijrniti thermal pad(narucio kvalitetni).

Vise nema Della. Ne samo sto im je servis neadekvatan, nisu ni inzenjeri bajni...

Znaci imas problem sa servisom. Zasto ne napises koji servis je u pitanju?

Dell Precision M6600
15 godina
neaktivan
DELL laptopi

To je bio odgovor na post prije o TecomTrade-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bruno11 kaže...

Samo jedno pitanje za vas koji su slali laptop na servis, koji je to servis?

Moj laptop je kupljen u ADM-u i oni su me uputili na tecomtrade kao ovlašteni servis, ima li itko iskustva s njima?

Moj savjet da odneseš u System One. S njima imam ugodna iskustva.

Dell Precision M6600
15 godina
neaktivan
DELL laptopi

Moje stvari servisa više ne budu vidjele. Jedino ako za nešto nemam alat ili ne znam.

Jedino reklamacije, ništa više.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DELL laptopi

Godinama koristim DELL laptope, ali iskljucivo Lattitude seriju. Dan danas imam lattitude d630 koji wrti win7 fluidno i bez lag-a. Posjedovao sam i E6400, E6420 a trenutno uz d630 imam 2x E6410 u upotrebi. Na SVIMA je bila (na nekima jos uvijek je) NBD garancija. Ja otvorim danas trouble ticket na dellovoj stranici i iduci radni dan dodje tehnicar i otkloni problem. Jednom je bio problem s napajanjem a jednom s maticnom plocom. U oba slucaja je popravak bio u sklopu garancije i bio je brzo odradjen.

No da ne bi brkali kruske i jabuke, laptopi niti su kupljeni, niti servisirani u Hrvatskoj.

battlelog: b4stardo_CRO
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bastardo kaže...

Godinama koristim DELL laptope, ali iskljucivo Lattitude seriju. Dan danas imam lattitude d630 koji wrti win7 fluidno i bez lag-a. Posjedovao sam i E6400, E6420 a trenutno uz d630 imam 2x E6410 u upotrebi. Na SVIMA je bila (na nekima jos uvijek je) NBD garancija. Ja otvorim danas trouble ticket na dellovoj stranici i iduci radni dan dodje tehnicar i otkloni problem. Jednom je bio problem s napajanjem a jednom s maticnom plocom. U oba slucaja je popravak bio u sklopu garancije i bio je brzo odradjen.

No da ne bi brkali kruske i jabuke, laptopi niti su kupljeni, niti servisirani u Hrvatskoj.

Za lattitude i precision seriju NBD jamstvo vrijedi u RH, eto meni su u roku par radnih dana uvijek dosli doma. Naravno dijagnozu sam primarno sam postavio, a Rajesh s druge strane telefona bi se u pravilo samo složio s menom.

Dell Precision M6600
13 godina
neaktivan
darkydark kaže...
Bastardo kaže...

Za lattitude i precision seriju NBD jamstvo vrijedi u RH, eto meni su u roku par radnih dana uvijek dosli doma. Naravno dijagnozu sam primarno sam postavio, a Rajesh s druge strane telefona bi se u pravilo samo složio s menom.

Meni support nije bila Indija nego neki Dell centar u Njemackoj ali su slali lokalnog support partnera iz Svicarske kod mene doma. Frajer dodje, popije kavu, rasarafi makinu, zamjeni dio, isproba, ispuni radni nalog i ode ... :)

battlelog: b4stardo_CRO
12 godina
neaktivan
DELL laptopi

pozdrav, imam pitanje više vezano za bateriju ali eo da neotvaram temu novu ovdje ću upitat

naime ima n5010, star negdje 4 godine, i ovako riknio mi danas punjač, baterija šljaka, i uzeo sam od lege punjač od hp-a

ima nekih razlika

moj punjač:  input - 90W, 100-240V, 1.5A, 50-60hz

output - 19.5V, 4.62A

njegov punjač: input - 90W, 100-240V, 1.5A, 50-60hz

output - 19V, 4.74A

znači razlika u boldanom, koliko to može biti štetno, ako je uopće štetno, jer zasad sve radi ok, osim što nepuni bateriju...

0 0 hvala 0
12 godina
DELL laptopi

Evo moj je star malo vise od pila godine i ni stucnuo nije stvarno sam prezadovoljan. Ne grije se a to mi je najvaznije i uz to je jako tih. Nakon losih iskustva sa drugim firmama tipa acera i asusa napokon dobro iskustvo. Od sada samo dell laptope kupujem. Sljedeci ce biti latitude ili xps serija za nekih godinu dana.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
heisenberg031 kaže...

pozdrav, imam pitanje više vezano za bateriju ali eo da neotvaram temu novu ovdje ću upitat

naime ima n5010, star negdje 4 godine, i ovako riknio mi danas punjač, baterija šljaka, i uzeo sam od lege punjač od hp-a

ima nekih razlika

moj punjač:  input - 90W, 100-240V, 1.5A, 50-60hz

output - 19.5V, 4.62A

njegov punjač: input - 90W, 100-240V, 1.5A, 50-60hz

output - 19V, 4.74A

znači razlika u boldanom, koliko to može biti štetno, ako je uopće štetno, jer zasad sve radi ok, osim što nepuni bateriju...

Bez problema mozes, bar sam ja svog M6600 spajao na punjac od HP-a dok bi mi pred kraj radnog vremena baterija bila pri kraju. Dokle god je napon unutar +/- 10% ne bi smjelo biti problema.

Dell Precision M6600
12 godina
neaktivan
denix kaže...

Premalo si detalja dao. Da li je laptop nedavno očišćen? Da li je uopće čišćen? Kažeš, bio je na servisu. Da li se grijao isto i poslije servisa kao i prije ili više?

Grijao se je i prije i poslije servisa. Servis sam čekao ukupno više od 3 mjeseca.

jednom su popravili pa je ispalo da nisu popravili pa sam opet čekao servis. Nije toliko ni loš laptop koliko je DELL loš laptop.

f off de
12 godina
neaktivan
Bastardo kaže...

Dobro si napisao  "No da ne bi brkali kruske i jabuke, laptopi niti su kupljeni, niti servisirani u Hrvatskoj."""",ali nisi dovoljno dobro naglasio. tvoj post se odnosi na dell laptope i servis izvan HR. DELL u Hrvatskoj nema riješen servis, jer su zaključili da ne trebaju. Imaju minimalni servis koji zakonski trebaju imati, a to znači da u slučaju kvara imaš problem jer nećeš brzo do laptopa. Zakaj je tako u hr izražen taj negizam. ako nekaj ne valja onda ne valja, a ne provocirati lažima. (ne odnosi se na tebe)

Uz to u HR dolazi roba lošije kvalitete.dok se to spoji dobiješ bačen novac.

DELL više nikad, kao i svatko tko se razumije u laptope i probao je dell s tim da ga je platio svojim novcem.

lijep pozdrav

f off de
12 godina
DELL laptopi

dell je uz apple nakvalitetniji a ti si mazi oci da su ostali bolji.

0 5 hvala 0
12 godina
neaktivan
omomomomoomm kaže...

kao prvo dell i apple nisu ni ista klasa. to je totalna glupost uspoređivati. apple je svemirska tehnologija prema dell.

Smeće od dell-a imam sad ispred sebe. nije star, niti jeftino plaćen ali  je užasno loš laptop. totalno smeće. samo da se stol ne zapali kako grije, jer evo firefox radi. čista instalacija windowsa je, tak da nije zbog nekih programa ili slično.

f o dell
15 godina
neaktivan
DELL laptopi

Imam dell n5010, star je oko 3g, zanima me kad je vrijeme za ciscenje od prasine i promjenu paste za hladenje?
Koji servis preporucate i koliko to kosta? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Svakih godinu dana barem. Ako je unutar jamstva ovlasteni servis imao sam dobrih iskustava sa system one u zagrebu. Ako je van jamstva nekog ovak probaj naci.
Dell Precision M6600
15 godina
neaktivan
DELL laptopi

Uh, znaci trebao je do sada 3 puta biti ciscen...
hvala ti, nije pod garancijom...znaci taj servis ili ovak nekoga, dal se ima sta zeznuti pri ciscenju-otvaranju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Skini service manual s neta za svoj laptop i pogledaj. U pravilu nije nesto prekomplicirano. Pratis upute i prema njima rastavljas. Samo polako i pazljivo.
Dell Precision M6600
14 godina
neaktivan
nn100 kaže...
omomomomoomm kaže...

kao prvo dell i apple nisu ni ista klasa. to je totalna glupost uspoređivati. apple je svemirska tehnologija prema dell.

Smeće od dell-a imam sad ispred sebe. nije star, niti jeftino plaćen ali  je užasno loš laptop. totalno smeće. samo da se stol ne zapali kako grije, jer evo firefox radi. čista instalacija windowsa je, tak da nije zbog nekih programa ili slično.

Dell nema samo inspiron seriju. Postoje XPS, Precision i Latitude - Inspiron i Vostro su im entry linija - i kolko god ih platis kupil si entry liniju proizvoda.

Dell Precision M6600
11 godina
neaktivan
DELL laptopi

bok, 

Vidim da su se svi počeli nabacivati linkovima a nitko ti zapravo nije dao odgovor.

Ja da sam trgovac svim silama bih se trudio odvratiti te na neki drugi brand!!! Zašto? Pa stvar je vrlo jednostavna!

Kada kupujes računalo gledaš neku osnovnu konfiguraciju npr. i3 procesor, 4gb rama, 500gb diska, diskretna ili integrirana grafička kartica! - niti jedan brand niti jedan trgovac ako ti ponudi specifikaciju drugog proizvođaća neće ti ništa uvaliti da se razumijemo, radi samih revizija komponenata možeš biti u minusu 10% ili u plusu 10%.

zalosno je što nitko od kupaca ne gleda na samu kvalitetu kućišta, kvalitetu tipkovnice, a ponajvise nitko ne prouči konstrukcijsku razliu hladenja koja se razlikuje od proizvođaća do proizvođaća... kada kupuješ ako vidiš istu specifikaciju 1100kn skuplju znaj da je caka u kvaliteti materijala od kojeg je napravljeno računalo...

Zašto ne DELL ! 

Servisna podrška je vrlo loša... cekanje na servis ukoliko nešto ode k vragu je 45 dana ili ti u razumnom vremenskom roku... sto god to značilo...

Dell nema jedinstveni servisni centar - pod time mislim da u hrvatskoj postoji više servisa Della no ti servisi "distributeri" servisiraju samo robu koju su oni uvezli! zato ti preporučam neki Acer, HP, Lenovo, ili toshibu....

Ne ocekuj da računalo koje kupiš bude savršeno i da će raditi 100 godina, jer to je jednostavno nemoguće, ali barem odaberi manje zlo i uzmi nešto s dobrom servisnom podrškom...

I nemoj padat na marketinške fore 24 mj jamstva itd.....

ovo pisem s prijenosnika U840 - toshiba i otvoreno cu ti reci uredaj je kostao 7000 kn i vrhunsko je smece...

8 Dell
0 Toshiba
1 HP
5 Lenovo
1 Acer
SOS Računala - www.sos-racunala.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.4.2014 20:17 (sos-racunala.com).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sos-racunala.com kaže...

Zašto ne DELL ! 

Servisna podrška je vrlo loša... cekanje na servis ukoliko nešto ode k vragu je 45 dana ili ti u razumnom vremenskom roku... sto god to značilo...

Dell nema jedinstveni servisni centar - pod time mislim da u hrvatskoj postoji više servisa Della no ti servisi "distributeri" servisiraju samo robu koju su oni uvezli! zato ti preporučam neki Acer, HP, Lenovo, ili toshibu....

Stvari su se od 11 mjeseca prosle godine dosta promjenile. Dell ima jedinstveni servis u RH i stvari dosta brzo funkcioniraju preko njih. System 1 je ovlašteni servis za Dell i jos nekoliko drugih firmi.

Dell Precision M6600
14 godina
protjeran
sos-racunala.com kaže...

bok, 

Vidim da su se svi počeli nabacivati linkovima a nitko ti zapravo nije dao odgovor.

Ja da sam trgovac svim silama bih se trudio odvratiti te na neki drugi brand!!! Zašto? Pa stvar je vrlo jednostavna!

Kada kupujes računalo gledaš neku osnovnu konfiguraciju npr. i3 procesor, 4gb rama, 500gb diska, diskretna ili integrirana grafička kartica! - niti jedan brand niti jedan trgovac ako ti ponudi specifikaciju drugog proizvođaća neće ti ništa uvaliti da se razumijemo, radi samih revizija komponenata možeš biti u minusu 10% ili u plusu 10%.

zalosno je što nitko od kupaca ne gleda na samu kvalitetu kućišta, kvalitetu tipkovnice, a ponajvise nitko ne prouči konstrukcijsku razliu hladenja koja se razlikuje od proizvođaća do proizvođaća... kada kupuješ ako vidiš istu specifikaciju 1100kn skuplju znaj da je caka u kvaliteti materijala od kojeg je napravljeno računalo...

Zašto ne DELL ! 

Ne ocekuj da računalo koje kupiš bude savršeno i da će raditi 100 godina, jer to je jednostavno nemoguće, ali barem odaberi manje zlo i uzmi nešto s dobrom servisnom podrškom...

I nemoj padat na marketinške fore 24 mj jamstva itd.....

ovo pisem s prijenosnika U840 - toshiba i otvoreno cu ti reci uredaj je kostao 7000 kn i vrhunsko je smece...

Prijatelju moj pričaš gluposti.

DELL je firma za koju bi rekao da ima najbolju podršku ! TecomTrade i S1 su defitivno među najboljim servisima, zapravo istu stvar mogu reć za MR Servis i za ZelCOS.

Oni koji su katastrofa su MOBIS i krajnji korisnici, jer ljudi žele nemoguće.

Acer je okej, Hp katastrofa, Lenovo okej a Toshibu nikome nebi ni preporučio, uvijanje tipkovnice pa se polako ploča pa krene čipsetu pucat kontakt itd dovoljno govori o sebi.

Imam doma 2 Della, 1 Acer i desktop pc pa znam o čemu govorim.

Dole slika je slika Acera kojem je skinut samo zadnji poklopac ! I odma se vidi da je hlađenje okej riješeno i da je sve pristupačno ! a sam laptop od 3300kn sa dobrim karakteristikama te aluminijom je okej !

15 godina
neaktivan
DELL laptopi

Tecom Trade dobroga vidio nije.

Ne samo što mi nisu ništa napravili sa laptopom koji je tamo bio tjedan dana nego su lagali kada sam ih pitao za temperaturu i kada sam došao, čudom su serviseri bili odsutni, a u stražnjim prostorijama su se čuli miševi kako pričaju...
Sudeći prema njihovoj web stranici, četvero ljudi je zaposleno - jedan je pričao samnom, tri su ostala, a jedan iza nije bio jer nije pričao sam sa sobom...

A za dezinformacije - "Temperatura je u OCCT-u 60C". Dođem doma i igram Half Life Opposing Force na Source engineu iz 2001. i temperatura je 100C, a na otvor za hlađenje ide jedva mlak zrak!
Je bem li ti takav servis.
Rađe kupiti novi laptop nego njima dati lipe za rad! 

Još da su mi račun poslali, sunce ti!

Mislim kako netko može reći da je radio, a ne da je loše napravio, nego nije niti počeo...

Sramota. 
Ja sam naručio što mi treba i sredit ću, a što da je netko tko se ne razumije, tko ne za što je pregrijavanje?

Ma jebeem ti takav sistem i one koji ga provode.

Na web stranici kažu da su vakvi i nakvi, a ne mogu heatpipe i thermal pad zamijenit.
U biti, ne zgraža me samo to što nisu napravili nego što su rekli da jesu i preko telefona je rečeno da su temperature izvrsne.

PUJ 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

@Bulldozer - ja nisam pričao o servisima !!! tecom tradeu, kodeksu, moj servis, zel-cos, mr servis, system one... Kažem da je je stock djelova kod della loš isporuka tih dijelova je do 40 dana - što kod lenova traje i Hp-a traje cca 7 dana - da ne pričamo da dell nema punjača na lageru a i kad ih ima košta 900kn ista stvar kod HP-a lenova i Acera košta max 400kn ... (punjač je stvar koja najćešće odlazi na svim laptopima....

Ovo su ti podaci IDC-a za 2013 god pa ti pričaj...

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.4.2014 9:02 (sos-racunala.com).
14 godina
neaktivan
sos-racunala.com kaže...

@Bulldozer - ja nisam pričao o servisima !!! tecom tradeu, kodeksu, moj servis, zel-cos, mr servis, system one... Kažem da je je stock djelova kod della loš isporuka tih dijelova je do 40 dana - što kod lenova traje i Hp-a traje cca 7 dana - da ne pričamo da dell nema punjača na lageru a i kad ih ima košta 900kn ista stvar kod HP-a lenova i Acera košta max 400kn ... (punjač je stvar koja najćešće odlazi na svim laptopima....

Ovo su ti podaci IDC-a za 2013 god pa ti pričaj...

Kakve veze trzisni udio ima sa svim? U hrv niko nema stock nikakav vise, eventualno imaju 2 centralna skladista u eu. 900kn jedino kosta 240w adapter. Dok 90 i 120 su oko 400kn. Ti si bas zapeo za pljuvat po brandu, a nemas pojma kak je to rjeseno na globalnoj bazi.

Dell Precision M6600
11 godina
neaktivan

kako trzisni udio nema veze molim te, u kojoj ti supi radis da ti peru mozak... u ovom trenutku m san ima 7k prijenosnika na lageru , a gdje su recro microline i ostali... 

O cem ti pricas hoces mi rec da dell ima veci lager kodeks i asbis zajedno nemaju 100 kom dell prijenosnika.

Nikoga ne pljujem, samo savjetujem korisnika da kupi nešto za što će imati kakvu takvu podršku, a ne Dell kojem je podrška u hrvatskoj nikakva!!!

Čitaj moj post u kojem sam dao savjet korisniku pa onda piši...

u kodeksu punjač za dell 90w - 560 kn http://www.kodeks.hr/Dell/ac-adapter,PID-3,P-1581,G-377.aspx

hp 90w 299kn - http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=ED495AA

nadalje kad vidim da si toliko upoznat s dellom - dali dell ima jedinstvene modele ? nema, zasto, zato jer svaki distri konfigurira svoje... tako da mi nemoj pričat o centralnim skladistima dijelova u europi...

14 godina
neaktivan
DELL laptopi

Genijalac i pol, hp linkas s nabave, a dell s jedne trgovine. Pogledaj cijene za 130 i 90w s nabave i sve je to tu negde. Cisto prijateljski kad vam tak rikavaju puno adapteri probajte sa stepen jacim. Svim svojima koji su na 90w hp-ima sam nabavljo 120w nakon i nijednog crkavanja vise nema.

A kakve veze ima uniformnost serija?  Svaki lap ima service tag po kojem se tocno zna kaj u njega ide. Maticne su u serijama uvjek iste ostalo sve je tak i tak nebitno jer je zamjenjivo i svi koriste vise vendora. Jos je po meni tu hp najveca pi**a jer koristi whiteliste.

Trzisni udio je nebitan jer nijedan distributer nece raskopat ispravan laptop da bi od štefa iz svete helene laptop popravio u razumnom roku. Djelove svi vendori sibaju iz skladista iz vana. Sam dolazak djelova je puno brzi kod svih vendora od kad smo u eu jer nema zafrkancije s carinom. Prije eu bi na špediciju izgubil sigurno 4-5 dana. Da i hp i dell salju djelove za laptope s centralnih eu skladista, jer je lager za zemlju s trzistem poput naseg preskupo imati. Mozda ako imaju koji panel, nesto rama ili wifi karticu, ali to je to. Heatpajpovi, ventilatori, maticne, antene, baterije - sve to dolazi iz vana.

Dell Precision M6600
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
12 godina
neaktivan
DELL laptopi

Prijatelj mi ima ovaj Inspiron 3737 , instalirao je windows 8.

Kad ode u sleep/hibernate, nakon podizanja poklopca laptop radi (cuje se) ali nema slike, tj. crn je ekran, te je hard reboot jedina opcija.

Itko imao ovih problema?

BTW, u mene je Inspiron 3521, odlican zasad. {#}

Under neon loneliness...Motorcycle emptiness...
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.4.2014 12:29 (lazy_punk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice