Dell inspirion n7110 veliki problem s ekranom

poruka: 13
|
čitano: 3.183
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

POzdrav ekipa kao što i u naslovu piše imam problem s ekranom.Naime kada upalim laptop sve normalno radi ali ekran kao da nema svijetla crn ekran uopće se nepali jedino kad uperim svjetiljkom u ekran slabo se vidi pozadina operacijskog sustava.Laptop je radio predobro do danas, već je dva puta mijenjan lcd monitor na njemu pod garancijom(puknut podpiksel bio...) no garancija je jučer istekla pa mi smrdi na kapitalističke trikove no nebitno imali ko ideja šta bi mogo biti problem? inverter ili nekakvo pozadinsko svijetlo? zahvalan sam za bilo kakvu pomoć

0 0 hvala 0
13 godina

To se zove sreća :) Morati ćeš sam isprobati inverter pa ako ne bude radilo onda znaš da je pozadinsko osvjetljenje.( pregledaj njuškalo za invertere )

1 0 hvala 1
11 godina
Re: Dell inspirion n7110 veliki problem s ekranom
big-sh1t kaže...

POzdrav ekipa kao što i u naslovu piše imam problem s ekranom.Naime kada upalim laptop sve normalno radi ali ekran kao da nema svijetla crn ekran uopće se nepali jedino kad uperim svjetiljkom u ekran slabo se vidi pozadina operacijskog sustava.Laptop je radio predobro do danas, već je dva puta mijenjan lcd monitor na njemu pod garancijom(puknut podpiksel bio...) no garancija je jučer istekla pa mi smrdi na kapitalističke trikove no nebitno imali ko ideja šta bi mogo biti problem? inverter ili nekakvo pozadinsko svijetlo? zahvalan sam za bilo kakvu pomoć

Nema to inverter.

Inače....rijetko kada preporučam ideju "na servis s tim" ali kada je riječ o ovakvim glupavim kvarovima...da.

Zato jer kvar može biti u lcd-u, flatu, ili matičnoj ploči. Ako nemaš dijelova, opreme i alata metodom pokušaja ćeš izgubiti puno više vremena i novaca nego da platiš nekom da ti napravi diagnostiku.

Ako kojim slučajem imaš nešto alata(dakle multimetar bi mogao biti dovoljan za početak) mogu ti dati upute kako ćeš doći do uzroka kvara.

14 godina
neaktivan

Hvala na savjetu... nemam multimetar al ga mogu posuditi od frenda... šta bih trebao napravit s multimetrom?

14 godina
neaktivan

evo i par slikica kak to izgleda uz blic na digitalnom se jedino slabo vidi ova poruka za genuine plava pogloda i ostalo ništa....

14 godina
neaktivan

eto pa pogle... hvala

14 godina
neaktivan

dal da probam sustav novi dić iako znam da nije do tog....

14 godina
neaktivan

error nakon dijagnostike....

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2015 20:39 (big-sh1t).
12 godina
neaktivan

Prije možeš testirati flat kabel tako da odvojiš ekran od lapa i dok je upaljen i na tom kablu ga pomičeš... ako proradi u trenutcima onda je do kabela odnosno žičica za pozadinsko osvjetljenje unutar flat kabela koje daju napajanje istom...

Ili ako nekog poznaješ da se kuži da jednostavno multimetrom provjeri.

Ako nije do kabla onda ti je pozadinsko osvjetljenje ošlo i nemože se popraviti. uobičajeno za CCFL rade super al kad krepaju-krepaju. morat ćeš kupiti novi ekran.

Seriously?
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.5.2015 19:42 (compov).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

ok... hvala na savjetima

10 godina
neaktivan

Itelektronika moram ti tu pisati, ne mogu vise privatne slat, ogranicene su... Ugl, ne radi mi :-(

10 godina
neaktivan
Ne znam gdje da ti pisem, ali ne radi mi onako sa ctrl i f1. Nema promjene
11 godina

Neznam o kojem je modelu riječ pa neznam koja je točno f tipka. Na dell prijenosnicima obično bude ctrl f8.

Napiši u kratko o čemu se radi da se i drugi forumaši mogu prikljućiti i da riješenje bude od pomoći svima s istim problemom

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice