POzdrav ekipa kao što i u naslovu piše imam problem s ekranom.Naime kada upalim laptop sve normalno radi ali ekran kao da nema svijetla crn ekran uopće se nepali jedino kad uperim svjetiljkom u ekran slabo se vidi pozadina operacijskog sustava.Laptop je radio predobro do danas, već je dva puta mijenjan lcd monitor na njemu pod garancijom(puknut podpiksel bio...) no garancija je jučer istekla pa mi smrdi na kapitalističke trikove no nebitno imali ko ideja šta bi mogo biti problem? inverter ili nekakvo pozadinsko svijetlo? zahvalan sam za bilo kakvu pomoć
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To se zove sreća :) Morati ćeš sam isprobati inverter pa ako ne bude radilo onda znaš da je pozadinsko osvjetljenje.( pregledaj njuškalo za invertere )
POzdrav ekipa kao što i u naslovu piše imam problem s ekranom.Naime kada upalim laptop sve normalno radi ali ekran kao da nema svijetla crn ekran uopće se nepali jedino kad uperim svjetiljkom u ekran slabo se vidi pozadina operacijskog sustava.Laptop je radio predobro do danas, već je dva puta mijenjan lcd monitor na njemu pod garancijom(puknut podpiksel bio...) no garancija je jučer istekla pa mi smrdi na kapitalističke trikove no nebitno imali ko ideja šta bi mogo biti problem? inverter ili nekakvo pozadinsko svijetlo? zahvalan sam za bilo kakvu pomoć
Nema to inverter.
Inače....rijetko kada preporučam ideju "na servis s tim" ali kada je riječ o ovakvim glupavim kvarovima...da.
Zato jer kvar može biti u lcd-u, flatu, ili matičnoj ploči. Ako nemaš dijelova, opreme i alata metodom pokušaja ćeš izgubiti puno više vremena i novaca nego da platiš nekom da ti napravi diagnostiku.
Ako kojim slučajem imaš nešto alata(dakle multimetar bi mogao biti dovoljan za početak) mogu ti dati upute kako ćeš doći do uzroka kvara.
Hvala na savjetu... nemam multimetar al ga mogu posuditi od frenda... šta bih trebao napravit s multimetrom?
eto pa pogle... hvala
dal da probam sustav novi dić iako znam da nije do tog....
Prije možeš testirati flat kabel tako da odvojiš ekran od lapa i dok je upaljen i na tom kablu ga pomičeš... ako proradi u trenutcima onda je do kabela odnosno žičica za pozadinsko osvjetljenje unutar flat kabela koje daju napajanje istom...
Ili ako nekog poznaješ da se kuži da jednostavno multimetrom provjeri.
Ako nije do kabla onda ti je pozadinsko osvjetljenje ošlo i nemože se popraviti. uobičajeno za CCFL rade super al kad krepaju-krepaju. morat ćeš kupiti novi ekran.
ok... hvala na savjetima
Itelektronika moram ti tu pisati, ne mogu vise privatne slat, ogranicene su... Ugl, ne radi mi :-(
Neznam o kojem je modelu riječ pa neznam koja je točno f tipka. Na dell prijenosnicima obično bude ctrl f8.
Napiši u kratko o čemu se radi da se i drugi forumaši mogu prikljućiti i da riješenje bude od pomoći svima s istim problemom