ASUS G60VX vs MacBookPro

poruka: 24
|
čitano: 2.736
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
ASUS G60VX vs MacBookPro

Pozdrav kolege bugovci, došao sam do jednog malog problemčića, u vezi laptopa, e sada ja trenutno koristm ASUS G60VX, jedan od najjačih asusa 2009 godine koji je ikada izašao, dobro OS je Windows 7 x64, i moram reći da je brutalan, evo da pokucam nikada problema,  e sada dolazim do jednog stanja u vremenu da imam para odnosno da stvari budu bolje planiram ići u Ameriku za blagdane, i pošto sam si cijeli zivot htio kupiti MacBooka, ukazala mi se je prilika, e sada ako kupim maca moram se odreći asusa, odnosno ne moram ali teoretski je nemoguće koristiti 2 laptopa u isto vrijeme, e sada ja vas pitam jako iskusne ljude, dali mi se isplati zamjeniti MacBook Pro za Asus G60VX, evo i official linkova:

ASUS G60VX i Apple MacBookPro.

Molim vas za pomoć, i da jako mi je bitno da laptop bude gamerski i da puno traje baterija.

Hvala na pomoći unaprijed.

Cyroz
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
ASUS G60VX vs MacBookPro

Posto ces kupovati po americkim cijenama, ja mislim da se isplati. Kvaliteta izrade, dizajn i baterija su definitivno na appleovoj strani, moras jos jedino rec kojeg macbooka mislis uzet i s kojom opremom da bi se bolje moglo usporedit ga s tvojim trenutnim asusom.

Zapravo, posto kazes da si ga cijeli zivot zelio i kazes da trenutno imas para, sta se mislis uopce?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: ASUS G60VX vs MacBookPro

Mislim prvo u vezi modela,  postoje Macbook, Macbook air i Macbook pro, nebih uzimao 17", jer je prevelik, uzeo bi 15", ali za to nisam još siguran, što se tiče dvoumljanja, pa razlog je isto, što puno toga mac ne podrzava, odnosno drugi ne podrzavaju mac, i teško je naći programe , igrica, aplikacije za mac, a sve ostalo je bolje nego perfektno.

A i sto razlog mog dvoumljanja je to što sam razvio neku vezu sa mojim ASUSOM i onako više radi setntimentalne vrijednosti mi ga se je teško odreći, jer u tu godinu dana smo rasturili i ownali puno igrica, a s macom, to neće biti baš tako jer to je više poslovni kompjutor, i to je teško jer ne mozes uspoređibati MAC i PC, jer PC ima dosta bugova, ali zato sve je napravljeno isključivo za PC, da bi se napravila neka igrica za mac, apple mora platiti pare da bi se izradila na tom sorceu, i neznam dali mi se više isplati kupiti macka ili recimo ipad, iphone ili neku digitalnu kametu ili fotoaparat, iz tog razloga zam otvorio tu temu, meni ubiti treba netko ko radi većinu zivota na macu.

Ali hvaka ti ansha na replyu.

Oprema bi bila MacBookPro - http://www.apple.com/why-mac/compare/notebooks.html ova zadnja 2 na specifikacijama.

Cyroz
16 godina
ASUS G60VX vs MacBookPro

Ako ideš na 15'' ekran, onda samo macbookpro možeš uzeti jer običan i air model ti imaju najviše do 13,3'' veličine erkana.

Što se tiče igri, za mac ti je izašao steam, i preko njega možeš lako pronaći igre i kupiti ih, a uvijek možeš staviti i windowse na mac pa igrati sve igre. Koliko se sjećam, macbook pro je čak mogao i crysis vrtiti na medium postavkama tako da i za gaming može proći{#}

Stoja
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.11.2010 13:00 (Stoja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ASUS G60VX vs MacBookPro

ja sam vlasnik i mac pro i macbook pro ali custom , ali me zanima za sta bi ga ti koristio? za sta koristis inace racunalo?

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Mozes napraviti dual boot i staviti windows 7 na macbook pro...

Edit:ako ces gaming laptop zar ti nije bolje uzeti alienware?

My Life Is A Very Serious Game...
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.11.2010 13:04 (CroVandal).
15 godina
neaktivan

pa meni laptop koristi prvo za normalne stvari, tipo internet surfanje, pisanje dokumenata, onda gaming dio koji je dosta zahtjevan, isto  tako koristim dosta zahtjevne programe, visual studio, autocad, znam isto producirati filmove svako toliko, i što mi je najvazije ne zelim biti ovisan o bateriji, ono čim uđem u prostoriju prvo traziti utičnicu, dosta često odlazim na putovanja i volim uzeti laptop za rezervacije i kod ovog mi baterije traje max nad maxom 2h, i to je na najnizim preformansama, pa to je ubiti zo.

Cyroz
15 godina
neaktivan

E što se tiče igra, pa nisam baš kupovao svaku igru u zivotu ako znaš što mislim, pa neda mi se registrirati na steam jer tolike pare baš nemam, a što se tiče instalacije particije windowsa 7, to je dobra ideja, ali ubiti to je licemjerstvo prema appleu, i ono sramotno na neki način, tu imam bjesnog maca na kojeg vrtim windows.

Cyroz
15 godina

Ako ti treba vise baterija onda macbook inace nemoras ti brisat osx napravis dual boot pa biras hoces win 7 ili osx! kako mislis tolike pare za steam nemas? nadu se igre na akcijama za par eura evo moji frendovi jucer kupili left for dead 2 za 25kn!? ako ti je to previse onda neznam!

17 godina
neaktivan
Cyroz kaže...

pa meni laptop koristi prvo za normalne stvari, tipo internet surfanje, pisanje dokumenata, onda gaming dio koji je dosta zahtjevan, isto  tako koristim dosta zahtjevne programe, visual studio, autocad, znam isto producirati filmove svako toliko, i što mi je najvazije ne zelim biti ovisan o bateriji, ono čim uđem u prostoriju prvo traziti utičnicu, dosta često odlazim na putovanja i volim uzeti laptop za rezervacije i kod ovog mi baterije traje max nad maxom 2h, i to je na najnizim preformansama, pa to je ubiti zo.

macbook pro i graficki zahtjevne igrice se bas i ne vole...

morat cu te razocarat ali macbook pro ti apsolutno netreba, doduse, nijedan od serije maca...

za ono sta ti radis a ne ukljucuje profesionalniji rad na nekom podrucju grafike ili editinga macbook pro nije od koristi i samo je cijena visoka, sto je dobro jer mu ne pada toliko cijena polovnog uredaja kao PCu i laptopovima...

Ja sam isto po terenima i putovanjima ali se uvijek opredjeljujem za pro ili ipad... ako je to radno putovanje onda je to pro uz ipad :D ali kad je to samo uzivanje onda je ipad sasvim dovoljan za koji film mail surf i ostalo

iskreno, nevidim razlog zasto bi potrosio lovu na mac jer nema smisla ulozit novac u nesto sta neces iskoristit do maksimuma (kao da kupis BMW a vozis do 150)

sve je ostalo na tebi, ja sam samo bio iskren da ti ustedim koju tisucu na nepotrebnu stvar, a imas vec sasvim dobru

15 godina
neaktivan

Zao mi je nisam znao, da steam ima takve akcije, ali šta ako ja zelim, nešto što nije na steamu.

Cyroz
15 godina

Ako ga nepodrzava mac osx mislim dati windowsi neginu...

15 godina
neaktivan
ASUS G60VX vs MacBookPro

Razumjem, izgleda ja je zaključak ovakav, MacBook je za poslovne ljude, za ljude koji rade webdesigne, produciranje, a ne gaiming, surfanje ili skidanje torrenta, windowsi su bolji za ovakve stvari, dobre strane maca su nikad namaš bugova, jaki su CPU, design je fenomenalan, i on je za profesionalce.

PC, je ubiti za rookie, za gamere, one je nestabilan, ali ne toliko da se isplati trošiti 1000 dolara .

Odlučio sam da ostanem pri asusu, jer već imam mrcinu od laptopa, rađe si kupim iphone ;) .

Is baš ovog razloga sam stvoruo ovu temu, ja sam mislio si uzeti maca bez sumnje, a netreba mi.

Ovo je odličan forum, i zahvaljujem se svima na pomoći.

THX!!!

KRAJ TEME.

Cyroz
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cyroz kaže...

Is baš ovog razloga sam stvoruo ovu temu, ja sam mislio si uzeti maca bez sumnje, a netreba mi.

da zakljucim...

ja imam mac pro,macbook pro za posao tj doma i terenski rad, a stolni pc za gaming

od apple-a koristim iphone 3gs privatno i I4 poslovno, ipod classic sa zvucnicima i ipad...

ja bi ti preporucio da si uzmes novi Iphone 4 ili HTC evo 4g i Ipad i to Wifi+3g ako ga mislis koristit i po gradu, a mogu ti rec da na internetu nisam bio preko PCa jedno 2 mjeseca... sve imas na njemu i kad se naviknes postane nezamjenjiv...

surfat i citati novine uz kafu se promjenilo, a da ne pricam o biti na bug forumu usred pizzerie :D

dobar mi tek :p

17 godina
ASUS G60VX vs MacBookPro

Biraš između odraslog trkačeg konja i ždrjebeta izložbenog ponija?

Na poniju se neš najahat, zadrži konja.

Tako je, ostani na Asusu a ako baš hoćeš Apple - uzmi si iPod Touch. Ima sve osim mobitela. I Apple je.

Ako sam ikako pomogao, nešto pojasnio il se barem trudio - kliknite na HVALA; kao znak zahvalnosti. Hvala.
Moj PC  
0 1 hvala 1
15 godina
neaktivan

Misliš da je isplativ IPAD, koja je njegova glavna funkcija i za šta ga ti koristiš

Cyroz
15 godina
Cyroz kaže...

Misliš da je isplativ IPAD, koja je njegova glavna funkcija i za šta ga ti koristiš

Po meni ipad uz laptop potpuno nepotreban ako mislis kupiti mobitel i nesto od appla onda uzmi iphone 4 neces pozaliti...

15 godina
neaktivan

Znači prvo ja vidim da si ti čovjek koji već ide po terenima,  pretpostavljam da si neki automatičar, ja sam inače student FER-a na 2.godini, i ja mislim da bi mi ipad dobro došao, jer idem na net skinem si predavanja i ne trebam printati, i samo me je zanimalo da koje funkcije ima, što se tiče mobitela namjeravam kupiti nokia n900 i uskoro ću otvoriti temu za njega.

Što se tiče macka slazem se da mi ne treba, jer jedino zahtjevo što je radim je ono u moje slobodno vrijeme.

Pa samo ako mi mozes malo objasniti o ipadu, bio bih jako zahvalan, to je meni jedan uređaj koji još nisam imao prilike razotkriti, zasad to stoji u mom mozgu kao veliki iphone bez phonea odnosno i pod, meni treba za ići skinuti, aplikacije, odnosno slike, pdf, doc, xls i takve formate dali on to podrzava.

Cyroz
17 godina
neaktivan
CroVandal kaže...
Cyroz kaže...

Po meni ipad uz laptop potpuno nepotreban ako mislis kupiti mobitel i nesto od appla onda uzmi iphone 4 neces pozaliti...

potpuno krivo...

kad shvatis da mozes 0,79kg nosit umjesto 3,5 kile za gotovo sve, brzo promjenis misljenje... kao sto vidim po komentaru nikad ga nisi ni imao u rukama a ne koristio (i molim te da ne predemo sad u neke rasprave).

Ipad nudi sve sta ima laptop osim gaminga, osim ako netko ne radi 3D modele, cad, ili nesto zahtjevnije u slobodno vrijeme, ali to ionako radi sjedecki pa je tu laptop...

legnes u krevet, gledas tv, citas novine, surfas, mailas, gledas slike i to sve na njemu... jednom studentu savrsen ako ima visak love i zeli sve skripte na jednom mjestu...

kasnije ako osjetis potrebu za pisanjem necega duzeg poput seminara ili slicno, tu je uvijek apple tastatura koja cini cuda

i to sve pricamo o ne JB*jailbreak tj "crekiranom" ipadu...

na njemu mozes apsolutno sve, i to je jedna vrsta veceg iphona, ali sa puno boljom funkcionalnoscu surfanja i preglednosti...

jedini minus po meni je sto nema miniUSB ili ikakav USB ali postoje razni kitovi i aplikacije koje to mogu zaobici

ja ga ne koristim samo za gaming i profesionalan rad...

i uz automatiku radim i kao filmski montazer, sta ukljucuje reklame spotove itd itd

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.11.2010 14:56 (Hacker-ri).
15 godina

Imao sam ga u rukama i koristio par dana ja sam rekao da po mome misljenju netreba...preskup uredaj za ono sto nudi...ako ces tako bolje onda macbook air prenosiv,lagan,ima fizicku tipkovnicu,flash itd... kod ipada mi je dobro to sto ga nemoras palit nego ga ostavis u sleep modu i odmah je upaljen. Opet svako si kupuje sto njemu najbolje odgovara.

16 godina
CroVandal kaže...

Imao sam ga u rukama i koristio par dana ja sam rekao da po mome misljenju netreba...preskup uredaj za ono sto nudi...ako ces tako bolje onda macbook air prenosiv,lagan,ima fizicku tipkovnicu,flash itd... kod ipada mi je dobro to sto ga nemoras palit nego ga ostavis u sleep modu i odmah je upaljen. Opet svako si kupuje sto njemu najbolje odgovara.

Upravo to, i meni se ipad pored smartphona čini nepretjeranu korisnim za svoju cijenu(hrvatsku cijenu) kada za nešto više love dođe air koji ima sve to. I on zbog ssd-a ti se također odmah pali, možda pola sekunde nakon što otvoriš poklopac tako da ni tu ipad nema prednost{#}

Stoja
17 godina
neaktivan
CroVandal kaže...

IPAD

AIR

kupis apple keyboard i dobijes od IPada mac AIR...

prenosivost i jednostavnost i 400 $ popijes i pojedes i obuces se...

Stoja kaže...

Upravo to, i meni se ipad pored smartphona čini nepretjeranu korisnim za svoju cijenu(hrvatsku cijenu) kada za nešto više love dođe air koji ima sve to. I on zbog ssd-a ti se također odmah pali, možda pola sekunde nakon što otvoriš poklopac tako da ni tu ipad nema prednost{#}

to sam ja nesto promasio, ili apple nije napisao da air ima ssd?

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.11.2010 15:26 (Hacker-ri).
15 godina
neaktivan

A štanema ipad neku virtualnu tipkovnicu, i vjerujem da ima, a zašto onda inzistiraš na realnoj.

Cyroz
15 godina

macbook air je netbook a ipad tablet nemozes to bas tako usporedivat! macbook ima macosx do ipad ios! neznam kupi si sto mislis da je tebi potrebnije/bolje

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice