Alternativa ThinkPadu 61p

poruka: 8
|
čitano: 2.370
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Vec neko vrijeme trazim laptop koji ce iskljucivo biti namjenjen za CAD te T61p se nameće kao idealno riješenje, ali postoji problem...imam samo 10 000 kn!

Imate li kakvih saznjanja o sličnim prijenosnim radnim stanicama unutar spomenutog cijenovnog ranga?!

Jedini uvjet koji se mora ispuniti je grafička...quadro FX ili Fire GL.

Veličina display-a .....15.4" ili 17"

hvala ljudi...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Baci oko na "obične T61" (bez p oznake)..... jer p (za power) obično uključuje 7200rpm HD i gigu-dvije rama više, dok GPU opet varira od modela do modela, a nažalost FlexView (kvalitetniji LCD u odnosu na standardnu opremu) više uopće nije u ponudi (osim kod X serije)....mislim da bi sa 10000kn mogao naći pošten komad T61....a ako baš hočeš thinkpad (ja ga imam...juuhu....), napravi kompromis, uzmi bolju GPU i manje rama (pa poslje stavi još koji modul, jer su danas stvarno jeftini).... hope it helps....

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

HP 8710p ako ne treba portabilnost, vrlo jaka grafika, mislim da je jaca i quadro 320 mislim da je jaci od one u t61p

ne znam da li moze parirati 8510p po konfiguraciji su slicni ali t61 ima bolju reputaciju.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Alternativa ThinkPadu 61p
exxe kaže...

Baci oko na "obične T61" (bez p oznake)..... jer p (za power) obično uključuje 7200rpm HD i gigu-dvije rama više, dok GPU opet varira od modela do modela, a nažalost FlexView (kvalitetniji LCD u odnosu na standardnu opremu) više uopće nije u ponudi (osim kod X serije)....mislim da bi sa 10000kn mogao naći pošten komad T61....a ako baš hočeš thinkpad (ja ga imam...juuhu....), napravi kompromis, uzmi bolju GPU i manje rama (pa poslje stavi još koji modul, jer su danas stvarno jeftini).... hope it helps....

ubo 8710w....nažicao jos 2 somica, a toj mašini niti T61p nije mogao konkurirati. Inače dodatna prednost je bila ekran od 17"  tako da je stvar bila riješena!
Hvala na postu..:)
Barbarosa kaže...

HP 8710p ako ne treba portabilnost, vrlo jaka grafika, mislim da je jaca i quadro 320 mislim da je jaci od one u t61p

ne znam da li moze parirati 8510p po konfiguraciji su slicni ali t61 ima bolju reputaciju.

Barbarosa, vidio sam još jedan tvoj post u kojem spominješ tu "jaku" quadricu, pa da ti ukažem na propust prije nego ti još koji put izleti...postoje znatno jače kartice od spominjane kao što su 570m, 1600m ili 3600m, u krajnjoj liniji baci oko na link...

http://www.nvidia.com/page/quadrofx_go.html

Of all the things I lost it's my mind i miss the most
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2008 22:21 (somi7).
16 godina
neaktivan

Postoji Thinkpad T61p, I drugi laptopi. Šutim

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

respect!!!

16 godina
neaktivan
exxe kaže...

p ima i najjacu rezoluciju!!!!! a to je najbitnije za CAD!!!!!
16 godina
neaktivan
somi7 kaže...
Barbarosa kaže...

Barbarosa, vidio sam još jedan tvoj post u kojem spominješ tu "jaku" quadricu, pa da ti ukažem na propust prije nego ti još koji put izleti...postoje znatno jače kartice od spominjane kao što su 570m, 1600m ili 3600m, u krajnjoj liniji baci oko na link...

http://www.nvidia.com/page/quadrofx_go.html

http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-Quadro-NVS-320M.6932.0.html
lista sa ovog sajta sa desne strane poredane su klase nvs 320 stavlja ispred 570m kojeg imam u T61, nije da mi nesto krivo na tvoj komentar nego stranice proizvodjaca su ipak bitne kad se trazi manual ili driveri a ako treba nezavisna procjena ide se malo dalje, moja greska je sto sma trpao NVS u CAD

nije ni bitno uostalom ciji je veci
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.6.2008 19:42 (Barbarosa).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice