Acer bez znakova života

poruka: 3
|
čitano: 1.207
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Acer bez znakova života

Pozz kolege BUGeri :)

Imam problem sa Acer Aspire 8930G.

Frend ga je donio da vidim jel mogu išta napraviti vezano za problem kojeg ima, naime bez obzira što je baterija unutra, punjač spojen, ne daje nikakve znakove života.

Nije mi znao reć dal se neš dogodilo (pad, polijevanje itd) kada je prestao radit, samo jednostavno nije se htio upaliti.

Štoviše punjač je ispravan (baterija vjerojatno prazna ali nebitno jer sam ju izvadio i pobao preko punjača ali ništa) jer je isproban na drugom aceru kojeg je punjač punio / napajao.

Čak sam, pošto led lampica utičnice za punjač na laptopu nije svjetlila, probao vidit da slučajno nije prekid u kabelu utičnice prema matičnoj zbog pregibanja laptopa pri zatvaranju i otvaranju, no nije niti to.

Eto molim ljude koji su imali sličnih problema da pomognu barem pri dijagnozi kvara.

Unaprijed hava :)

početnik

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Acer bez znakova života
vuk3377 kaže...

Čak sam, pošto led lampica utičnice za punjač na laptopu nije svjetlila, probao vidit da slučajno nije prekid u kabelu utičnice prema matičnoj zbog pregibanja laptopa pri zatvaranju i otvaranju, no nije niti to.

Ili je crkla matična ili ne dobiva struju iz nekog trećeg razloga?

Rastavi laptop komplet, ostavi samo najosnovnije izvan kućišta laptopa (bez hdd-a, optike) pa vidi da li daje ikakve znakove..

- HTC 8S -
Poruka je uređivana zadnji put ned 22.12.2013 19:48 (NeoOS).
16 godina
neaktivan
Re: Acer bez znakova života
NeoOS kaže...
vuk3377 kaže...

Ili je crkla matična ili ne dobiva struju iz nekog trećeg razloga?

Rastavi laptop komplet, ostavi samo najosnovnije izvan kućišta laptopa (bez hdd-a, optike) pa vidi da li daje ikakve znakove..

Probao, izvadio hdd i discdrive, uključio ga ali opet ništa, dakle i dalje led napajanja ne svijetli, no kako sam rastavio i gornji panel s tipkovnicom otvorio sam i priključke napajanja na mainboard i izvadio cijelu utičnicu napajanja da bolje vidim dali se neš dešava.

Nažalost riknuo mi je mjerni instrument pa nemogu provjeriti dali je greška od napajanja prema matičnoj ili u samoj matičnoj, ali me ipak kopka to što led napajanja ne svijetli i čini mi se da je ipak dakle u dolazu do matične ali aj sad budi pametan :/

početnik
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice