Acer Aspire One D250 - osposobljavanje za rad

poruka: 1
|
čitano: 1.121
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Acer Aspire One D250 - osposobljavanje za rad

Pozdrav,

imam Acer Aspire D250-0BK . Kupljen je krajem 2009. i praktički je zaboravljen (što je ironično jer je to jedini prijenosnik u kućanstvu).

E sad, problem je što sam krenuo na faks i uz moje nekakve hobije itd. ovo mi se čini kao logičan izbor za ponijeti jer u Zg ne mogu dofurati HAF-a. Gore je original XP, prilično zakrčen itd, sa ostalim tipičnim problemima. Kad bi ga osposobio (ima nekoliko problema) koristio bi ga za sitniju obradu fotografije (GIMP 2), rad vezan za školu, ePSXe emulator i tako nekakve, uobičajene stvari. Upgrade memorije na 2GB DDR2 667MHz SODIMM je idući korak nakon ovoga svega.

Moja pitanja/problemi jesu:

1. Što bi bilo pametnije staviti na njega jer ga planiram potpuno wipeat? Ponovo WinXP ili pak da pokušam prvi put sa Linuxom? Kakva je situacija općenito sa programima na Linuxu (za mene Linux početnika) koji su inače uzeti zdravo za gotovo na WinXPu?
  2. Radi se o potpunom zblesiranju ekrana, ponekad iz čista mira, a ponekad i ako malo pomaknem kut gledanja. Cijeli ekran "postane" bijel (kao da je izgubilo kontakt), a računalo i dalje radi. Prije se to moglo riješiti prebacivanjem outputa na oanj eksterni kraticom FN+F5 ili gašenjem ekrana, ali čini se da je baš hardverski kvar u pitanju. Zna li netko što je možda otišlo i koliko bi došao popravak?

Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice