Acer Aspire 5733

poruka: 16
|
čitano: 2.259
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Acer Aspire 5733
Acer Aspire 5733 15.6 inch Laptop (Intel Core i3-370M Processor, RAM 6GB, HDD 640GB, DVD-Super Multi DL Drive, Windows 7 Home Premium 64-bit)
pa ja vam sada imam jedno pitanje mene interesira dali ja mogu instalirati windows xp 32 bit
znam da sam dosadan ali j....a ko pita ne skita

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Acer Aspire 5733

Neću ulaziti u razloge i motive instalacije XP-a na takav laptop pored već originalne 7-ice, jer to nije tema, ali bilo bi dobro možda i to prodiskutirati.

A sa odgovor na pitanje, službeno Acer ne daje podršku za XP, ali postoje na internetu driveri za XP, tako da je moguće. Također kad bi već stavljao XP, budući da laptop ima 6 GB RAM-a, definitivno treba instalirati 64-bitne.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Acer Aspire 5733
ma ne radi se o nicemu nego sam ti se ja vec naviknuo na xp tako da ti mene ne zanimaju noviteti i sl. stvari
btw ja ti imam originalne xp i cisto sam ti ja zadovoljan sa njima a imam i 7 koju sam si ja bio instalirao i nikako se ja nisam mogao naviknuti na njih

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Acer Aspire 5733

Ali 32-bitni XP se ne isplati instalirati na laptop sa 6 GB RAM-a- budući će ti biti prepoznati samo 3,5 GB. Moraš svakako ići na 64-bitne Windowse.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Acer Aspire 5733
nema ti tu nikakvoga razloga niti motiva ja sam ti covjek koji kada se na nesto navikne i to mu je dobro drzi se toga
btw a naviknuo sam se na xp pro koji imam originalni a imam i 7 pro isto originalnu i nikako nisam zadovoljan njima
eto to ti je cijela mudrost

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Acer Aspire 5733
nema ti tu nikakvoga razloga niti motiva ja sam ti covjek koji kada se na nesto navikne i to mu je dobro drzi se toga
btw a naviknuo sam se na xp pro koji imam originalni a imam i 7 pro isto originalnu i nikako nisam zadovoljan njima
eto to ti je cijela mudrost

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Acer Aspire 5733
a zasto nemrem ti ja instalirati 32-bitne

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Acer Aspire 5733

Sve OK, svatko ima svoje razloge, i u to ne ulazim, ali obrati pažnju na količinu instalirane memorije.

Kao što sam već napisao u prethodnom postu, 32-bitni OS (i XP i 7-ica) će ti prepoznati samo 3,5 GB, a ostatak je neiskorišteno (kao da je nemaš).

Edit: možeš instalirati 32-bitne, ali nećeš moći iskoristiti svu memoriju.

Edit2: vjerojatno niti nemaš potrebe za korištenjem 6 GB memorije, ali kad je već ima, neka bude kompletna na raspolaganju.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.7.2012 23:27 (1Tony1).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Acer Aspire 5733
oki a cuj kaj ti velis na 8 jer ju ja upravo sada preuzimam
btw puno ti hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Acer Aspire 5733

Nisam pretjerano testirao 8-icu, ali to je ustvari dotjerana (ispeglana) 7-ica.  U svakom slučaju (ako se zanemari Metro, jer ipak pričamo o "ne-touch" uređajima) nešto brža, sa nekim novim detaljima i aplikacijama.

Najvjerojatnije ću je instalirati na desktop PC u kombinaciji sa nadolazećim Office-om 2013.

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Acer Aspire 5733
ah cuj opet jedno pitanje ali koja 32 ili 64 posto ti se ja bas ne kuzim u to ajde molim te jos samo odgovor na to ili neki link za pogledati
unaprjed ti hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Acer Aspire 5733

Ista je priča i sa 8-icom, jer je u pitanju čista matematika. Znači, ako želiš iskoristiti svu memoriju, 64-bitna verzija.

0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Acer Aspire 5733
hrvoje66 kaže...
ah cuj opet jedno pitanje ali koja 32 ili 64 posto ti se ja bas ne kuzim u to ajde molim te jos samo odgovor na to ili neki link za pogledati
unaprjed ti hvala

Sve je receno; svejedno za koji OS se odlucis Win-XP, Win-7 ili Win-8 kvaka  je u tom da  32 bit-ne verzije "prepoznaju" maksimalno oko 3.5 GB RAM-a, a 64 bit-ne verzije svu raspolozivu memoriju! 

14 godina
neaktivan
Acer Aspire 5733
oki puno vam hvala

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
1Tony1 kaže...

Ista je priča i sa 8-icom, jer je u pitanju čista matematika. Znači, ako želiš iskoristiti svu memoriju, 64-bitna verzija.

Pozdrav, uzeo bi si taj laptop ali bi stavio novi procesor.

Stavio bi i5 480m

Isti socket, sve isto

Sad, da li je to moguće?

Andrea
10 godina
neaktivan
ABCD1919 kaže...
1Tony1 kaže...

Pozdrav, uzeo bi si taj laptop ali bi stavio novi procesor.

Stavio bi i5 480m

Isti socket, sve isto

Sad, da li je to moguće?

Dobar, ali iskompliciran

Andrea
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice