pa ja vam sada imam jedno pitanje mene interesira dali ja mogu instalirati windows xp 32 bit
Acer Aspire 5733
- poruka: 16
- |
- čitano: 2.259
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pa ja vam sada imam jedno pitanje mene interesira dali ja mogu instalirati windows xp 32 bit
Neću ulaziti u razloge i motive instalacije XP-a na takav laptop pored već originalne 7-ice, jer to nije tema, ali bilo bi dobro možda i to prodiskutirati.
A sa odgovor na pitanje, službeno Acer ne daje podršku za XP, ali postoje na internetu driveri za XP, tako da je moguće. Također kad bi već stavljao XP, budući da laptop ima 6 GB RAM-a, definitivno treba instalirati 64-bitne.
btw ja ti imam originalne xp i cisto sam ti ja zadovoljan sa njima a imam i 7 koju sam si ja bio instalirao i nikako se ja nisam mogao naviknuti na njih
Ali 32-bitni XP se ne isplati instalirati na laptop sa 6 GB RAM-a- budući će ti biti prepoznati samo 3,5 GB. Moraš svakako ići na 64-bitne Windowse.
btw a naviknuo sam se na xp pro koji imam originalni a imam i 7 pro isto originalnu i nikako nisam zadovoljan njima
eto to ti je cijela mudrost
btw a naviknuo sam se na xp pro koji imam originalni a imam i 7 pro isto originalnu i nikako nisam zadovoljan njima
eto to ti je cijela mudrost
Sve OK, svatko ima svoje razloge, i u to ne ulazim, ali obrati pažnju na količinu instalirane memorije.
Kao što sam već napisao u prethodnom postu, 32-bitni OS (i XP i 7-ica) će ti prepoznati samo 3,5 GB, a ostatak je neiskorišteno (kao da je nemaš).
Edit: možeš instalirati 32-bitne, ali nećeš moći iskoristiti svu memoriju.
Edit2: vjerojatno niti nemaš potrebe za korištenjem 6 GB memorije, ali kad je već ima, neka bude kompletna na raspolaganju.
btw puno ti hvala
Nisam pretjerano testirao 8-icu, ali to je ustvari dotjerana (ispeglana) 7-ica. U svakom slučaju (ako se zanemari Metro, jer ipak pričamo o "ne-touch" uređajima) nešto brža, sa nekim novim detaljima i aplikacijama.
Najvjerojatnije ću je instalirati na desktop PC u kombinaciji sa nadolazećim Office-om 2013.
unaprjed ti hvala
Ista je priča i sa 8-icom, jer je u pitanju čista matematika. Znači, ako želiš iskoristiti svu memoriju, 64-bitna verzija.
unaprjed ti hvala
Sve je receno; svejedno za koji OS se odlucis Win-XP, Win-7 ili Win-8 kvaka je u tom da 32 bit-ne verzije "prepoznaju" maksimalno oko 3.5 GB RAM-a, a 64 bit-ne verzije svu raspolozivu memoriju!
Ista je priča i sa 8-icom, jer je u pitanju čista matematika. Znači, ako želiš iskoristiti svu memoriju, 64-bitna verzija.
Pozdrav, uzeo bi si taj laptop ali bi stavio novi procesor.
Stavio bi i5 480m
Isti socket, sve isto
Sad, da li je to moguće?
Pozdrav, uzeo bi si taj laptop ali bi stavio novi procesor.
Stavio bi i5 480m
Isti socket, sve isto
Sad, da li je to moguće?
Dobar, ali iskompliciran