6-cell Li-ion baterija kratko traje

poruka: 22
|
čitano: 9.845
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Pozdrav svima, imam Netbook Acer Aspire One D255, pod moj pc vam piše kakav je:) Kolko bi trebala ta baterija radit? Negdje sam pročito oko 8 sati a meni kad je puna radi 4 sata i 45 minuta maksimalno, kad gledam filmove i manje i to mi ide na živce, smanjim brightness na najmanje, pa me čudi da nisam nešto krivo namjestio ili mi to krivo piše, koristim win 7, pa možda on krivo pokazuje kolko će trajat.

ŠTO SE KRVLJU BRANI NE PUŠTA SE LAKO Ante Gotovina --- HEROJ
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: 6-cell Li-ion baterija kratko traje
gjurki kaže...

Pozdrav svima, imam Netbook Acer Aspire One D255, pod moj pc vam piše kakav je:) Kolko bi trebala ta baterija radit? Negdje sam pročito oko 8 sati a meni kad je puna radi 4 sata i 45 minuta maksimalno, kad gledam filmove i manje i to mi ide na živce, smanjim brightness na najmanje, pa me čudi da nisam nešto krivo namjestio ili mi to krivo piše, koristim win 7, pa možda on krivo pokazuje kolko će trajat.

Filmovi cuclaju bateriju, bluetooth i Wi-Fi isto tako. I ovisi o filmu, HD film trazi procesiranje a to angazira CPU koji trosi struju, jel?

Kako drzi kada ne gledas filmove? Kako si namjestio Power Profile u sedmici? Stavio ga na Power Saver? Pozadinske aplikacije iskljucene? Skype, driver od kamere, neki updater i slicno mogu trositi ako su prc. aktivni (Skype pogotovo)

Relation to the original topic decreases with every single post
16 godina
moderator
gjurki kaže...

pa trajanje je otprilike i ok za tu bateriju

za početak probaj ju kalibrirat (google it da vidiš kako)

postavi pod power options "power save" i pogasi nepotrebne procese da ti ne opterećuju proc što će još malo produžit trajanje baterije

EDIT: Lazo me preteko dok sam tipkao :D

R.I.P. EnlightenedPhoenix ......////...... TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................tko stisne TD ima malu k*tu :)
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2011 15:33 (XXX-Man).
15 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...
gjurki kaže...

Filmovi cuclaju bateriju, bluetooth i Wi-Fi isto tako. I ovisi o filmu, HD film trazi procesiranje a to angazira CPU koji trosi struju, jel?

Kako drzi kada ne gledas filmove? Kako si namjestio Power Profile u sedmici? Stavio ga na Power Saver? Pozadinske aplikacije iskljucene? Skype, driver od kamere, neki updater i slicno mogu trositi ako su prc. aktivni (Skype pogotovo)

wifi i bluetooth isključen, hd nemoze pokrenut, gledam samo dvd rip, powersaver  namjestio i još maknuo teme i sve nepotrebno. skype i sve isključeno, kad surfam traje malo duže ali isto ne 8 sati.

16 godina
moderator
gjurki kaže...

kad surfam traje malo duže ali isto ne 8 sati.

nema teorije da traje 8 sati, to može samo proizvođač navest u specifikacijama kao max trajanje

u realnim uvjetima toliko može držat samo ako je u stand by načinu rada

max ti je 5-6 sati

R.I.P. EnlightenedPhoenix ......////...... TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................tko stisne TD ima malu k*tu :)
15 godina
protjeran
XXX-Man kaže...
gjurki kaže...

kad surfam traje malo duže ali isto ne 8 sati.

nema teorije da traje 8 sati, to može samo proizvođač navest u specifikacijama kao max trajanje

u realnim uvjetima toliko može držat samo ako je u stand by načinu rada

max ti je 5-6 sati

E to me zanimalo, jer piše pod max. 8 sati:) hvala!

16 godina
moderator
gjurki kaže...

E to me zanimalo, jer piše pod max. 8 sati:) hvala!

ma piše i za moju 3-cell 3,5 sata pa traje 2 xD

zato sam kupio 9-cell

17 godina
protjeran

imaš nekoliko review-a na netu, svi navode oko 4 sata trajanja ako ga baš ''ganjaš'', a nekih cca 8 sati ako surfaš recimo.

''Acer Aspire One D255: Battery Life

The Acer Aspire One D255 has a very good battery. The netbook's six-cell battery lasted 4 hours 55 minutes through our synthetic tests -- at full screen brightness and high performance preset. This beats the Dell Inspiron Mini 10 and MSI Wind U160 battery time, making the Aspire One D255 one of the best performing netbooks we've seen. Expect easily close to 9 hours -- of battery life while surfing the Web over Wi-Fi off a single charge, if you turn on Acer's ePower management tool or on a conservative power plan. Although I didn't take it the whole hog, the Acer Aspire One D255, when switched to Android, still showed 50-percent charge remaining after close to five hours of browsing the Web over Wi-Fi.''

http://www.pcadvisor.co.uk/reviews/laptop/3250131/acer-aspire-one-d255-review/

Nobody expects the Spanish inquisition!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran

e puno vam hvala!! Jel mogu ja za ovaj svoj kupit 9-cell bateriju? pa da mi traje barem 8-9 sati? mislim jel može uć?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
gjurki kaže...

e puno vam hvala!! Jel mogu ja za ovaj svoj kupit 9-cell bateriju? pa da mi traje barem 8-9 sati? mislim jel može uć?

imaš ih na ebay-u pa si pogledaj cijene, možeš ju stavit bez problema

15 godina
protjeran
XXX-Man kaže...
gjurki kaže...

imaš ih na ebay-u pa si pogledaj cijene, možeš ju stavit bez problema

Okej, a jel ima neki poseban socket sta moram gledat ili  svaka je ista?

14 godina

Potrazi za taj laptop imam 3 laptopa doma acer ima debelu, stariji msi ima izduzenu a tanku, a novi ima isto izduženu al tanku al oni zubi koji trebaju sjest nisu isto udaljeni pa pazi nemoj se sjebat.{#}

[url=http://www.worldoftanks.com][img]http://ovocnari.eu/sig2@500276670-GeneralPag@eu@2@1@11111111111111@1111111111111@01001@hr@0.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
moderator
gjurki kaže...

Okej, a jel ima neki poseban socket sta moram gledat ili  svaka je ista?

samo upiši D255 battery tamo u tražilicu i onda traži koja je 9-cell

i ako ćeš kupovat, uzmi samo od onih koji su "top-rated seller" jer je sigurnije

15 godina
protjeran

Hvala!! Modovi može lock ako oćete:)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
moderator
15 godina
protjeran

ne jos lock

OVO sam našo na ebayu, i ne izgleda mi bas obecavajuce, sta vi mislite?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
gjurki kaže...

ne jos lock

OVO sam našo na ebayu, i ne izgleda mi bas obecavajuce, sta vi mislite?

neznam baš...

moja preporuka je u postu iznad :D

14 godina

Vidi kolko ti ova koju sad imas ima maH-a. Nebi stvaralo to probleme (bar na autu, penti-al za pentu sam siguran), al provjeri{#} Nemojte mi davat td-ove ako nisam u pravu. Samo napisite novi post.

[url=http://www.worldoftanks.com][img]http://ovocnari.eu/sig2@500276670-GeneralPag@eu@2@1@11111111111111@1111111111111@01001@hr@0.png[/img][/url]
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2011 16:45 (GeneralPag1997).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

tek sam sad vidio da si taj post napiso:) Uzet ću tu crnu! Puno hvala! Ova sadašnja ima 4400 mHa, a ova koju mislim kupi 7000 tako nešto,oće to stvarat probleme?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
moderator
gjurki kaže...

tek sam sad vidio da si taj post napiso:) Uzet ću tu crnu! Puno hvala! Ova sadašnja ima 4400 mHa, a ova koju mislim kupi 7000 tako nešto,oće to stvarat probleme?

to ti je kapacitet baterije, što je veći to baterija duže traje, problema naravno da neće bit

dakle tebi i treba baterija sa što više mAh

14 godina
XXX-Man kaže...
gjurki kaže...

to ti je kapacitet baterije, što je veći to baterija duže traje, problema naravno da neće bit

dakle tebi i treba baterija sa što više mAh

Je*** ti fiziku sam sam se sjetil sta su uopce mpH{#} mislim mAh nikad nisam volio fiziku{#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.8.2011 16:51 (GeneralPag1997).
16 godina

Malo kasnim, ali meni je na D250 trajala i po 7h(WiFi on, brightness na 50%), sada je oko 4h, ali ima već skoro 2 godine.

Volim jabuke :) | bugcraft.info
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice