Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori izdvojena tema

poruka: 11.973
|
čitano: 1.964.374
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vašeg Hardvera
16 godina
neaktivan
Slike vaseg hardwera-Pitanja & odgovori

kablove sredi i odlicno...inace, kakav je case, dojmovi?  {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.10.2013 23:35 (boy005).
12 godina

ninofreak   pa di ti je asus 670 ...dobra je to grafa....i da...mjenjaj cooler...nepase s ostalim zvijerkama

razorblade
13 godina

@ Leopard_st

Uuuuu jbt pazi da ti ne pojedu igru! {#}

Danju zarađujem na crno,noću trošim na bijelo... :P
17 godina

leo

pa nije valjda samo za bf4? nekak mi govori da to služi poslu :)

svaka čast na prinovama :) sada cekamo neke detalje

Keep Calm and Carry On
15 godina

@Skidy

Kakvi su dojmovi s tim Velociraptorom , glasnoca , brzina ... ?

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
Re: Slike vaseg hardwera-Pitanja & odgovori
Haf932 kaže...

@Skidy

Kakvi su dojmovi s tim Velociraptorom , glasnoca , brzina ... ?

Koliko sam za sada primjetio (a vec sam ga dosta stisnuo sto se tice rada) :

Najveca moguca temperatura mi je bila 38 s tim da uzmes u obzir da sam prebacivao skoro jucer i danas cijeli dan podatke s polu-krepanog HDD-a koji ima temperature minimalno 45-50 i na 14% health-a na ovaj velociraptor te onda s njega na drugi HDD(znaci dupli posao je radio)

Najniza temperatura je 24, a prosjecna 28-30-ak s tim da je ispod njega drugi HDD s prosjecnom temperaturom isto tako oko 30-ak..

sto se tice glasnoce ja ga stvarno uopce ne cujem, (odmah iznad HDD-a mi je H110 s push-pull), ali i s obzirom na to iskreno po meni se necuje uopce (jednostavno nisam primjetio ono vitlanje i brujanje kad se dizu windowsi na kakvo sam navikao kod HDD-ova, ako znas na sto ciljam)..

A sto se tice brzine, iskreno, s obzirom na dosadasnje HDD-ove koje sam imao primjecujem dosta veliku razliku u performansama brzine te dizanja OS-a, necu reci duplo brze, ali nebi ni pretjerao da i kazem..

Zadovoljan sam izborom, i smatram da sam pogodio s ovim HDD-om jer stvarno nisam spreman jos prelaziti na SSD-ove jer za ono sto je meni potrebno nevidim nikakvu isplativost jos uvijek, mozda kad postanu standard i kad cijene s vecim kapacitetima budu pristupacnije..

Svaka preporuka za one koji zele veci kapacitet, nesto vece i bolje performanse te koji nisu spremni jos na SSD-ove:)

I`m not Jesus, but He`s my son..
14 godina

- TD is all around us.{#}

Skidy

- Odličan izbor diska.

- Radne stanice na poslu koriste takve diskove.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------ AVATAR: Pametan mačak, naučio ga raditi na računalu. Ha ha.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.10.2013 14:12 (Valentin17).
15 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

- TD is all around us.{#}

Skidy

- Odličan izbor diska.

- Radne stanice na poslu koriste takve diskove.

Ma uopce me nediraju nikakvi TD-ovi opcenito bilo na mojem postu ili nekom tudem, sam procjenim dal tko govori nebuloze il kako treba.. nek se vesele s tim TD-ovima, ja lupam hvala skoro svakom tko mi se obrati bilo dobro il lose i jos ako mi pomogne dobije TU i HVALA i ja miran :)

Vezano za HDD:

evo maloprije sam mjerio za koliko mi dode do radne povrsine kompjuter..

mjerio sam stopericom na mobitelu.. s tim da uzmite s rezervom sekundu-dvije ljudske greske..

znaci ugasen mi je komp bio i poceo sam mjerit od trenutka kad stisnem power tipku pa do trenutka kada ugledam radnu povrsinu tj. desktop.. znaci ne dok mi se sve ucita nego samo dok ne ugledam desktop.. i tocno 0:37:06 mi je ispalo.. znaci vjerovatno nekih 50-55 sekundi do punog dizanja OS-a s napomenom da je to bez ikakvih programa koji se pokrecu s kompjuterom.. znaci svi programi ugaseni, cak i utorrent.. :)

S obzirom na ovu informaciju ja sam presretan.. :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.10.2013 14:31 (Skidy).
14 godina

Ako si želio brzinu ne kužim zašto nisi spreman za SSD,jedan od 120 GB + hard za storage je u neku ruku postao standard!!Koliko god brzo vrti taj "dinosaur" SSD je uvjek brži!!

Ako je zbog novaca to je druga stvar!!

npr moj se boota za 12.5 sec!!

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.10.2013 16:05 (volegradele).
12 godina

Ja sam mu to govorio ali covjek je tvrdoglav i jos kaj je najbolje ce uzeti wd green 3TB pored raptora, ali ok njegovi novci njegova odluka :) I da raptor je brzi od 7,200rpm diskova bilo bi zalosno da ne osjetis barem nesto u brzini naprema starijih diskova. 

15 godina
neaktivan

Nije to tvrdoglavost ni nista slicno, uzeo sam najbolje sto je meni potrebno/korisno/isplativo.

Nisam spreman za SSD-ove iz par razloga, a najveci je cijena/kapacitet..

Vrlo jednostavno:

Treba mi sistem disk 500gb minimalno, te storage disk 2tb minimalno..
Znam da svi preporucuju 120gb ssd za OS i osnovne stvari + neki hdd za ostalo instalirat te storage s vecim kapacitetom, al u mom slucaju to meni ne odgovara..

Da ima kupit SSD od 500gb za 1000kn kupio bih odmah ili barem manje od 2000kn, sve vise je previse..

a za storage sam citao dosta da najvise svi preporucuju wd green seriju jer je dosta hladan disk i stedi energiju, a to je za moj pojam najbitnije jer ako cu drzat ukljucen storage disk ukljucen cijelo vrijeme a necu ga cesto koristiti sigurno nezelim da mi se grije i da mi trosi bezveze nesto sto uopce nema potrebe.. ako ima koji bolji za storage, svaka preporuka mi je dobro dosla..

Ja sam s ovim velociraptorom dobio na brzini te performansama, naravno nije to kao SSD, kuzim.. to se nemoze usporedivati.. ali opet kad usporedite samo hdd-ove onda se slazemo svi da je velociraptor pravi izbor za najslicnije ssd-ovima, za storage disk svaku preporuku prihvacam kao sto sam gore vec i napisao..

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.10.2013 18:41 (Skidy).
14 godina

zober

- Da tako ovdje slažeš, pobrao bi brdo TDova.

- Ali ovo odlično izgleda i najslabija komponenta nije ni matična, ni procesor, ni napajanje, nego grafička kartica.

- Tako se slaže računalo, ne gurati jake grafe i procesore u loša kućišta, zajedno sa preslabim napajanjima.

- Još jednom, svaka čast.{#}

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------ AVATAR: Pametan mačak, naučio ga raditi na računalu. Ha ha.
14 godina
neaktivan
Toma Kruz kaže...

@ Leopard_st

Uuuuu jbt pazi da ti ne pojedu igru! {#}

Hehehe, jedva cekam da ih probam.

toxic kaže...

leo

pa nije valjda samo za bf4? nekak mi govori da to služi poslu :)

svaka čast na prinovama :) sada cekamo neke detalje

Thx, cekam jos na full cover blokove, trebali bi sutra doci i onda idu u pogon.

multi-gpu 4 live
15 godina

Bijeli laptop...bez obzira što je za žensko, ali to je tako teško za održavati...već mi se u glavi vraćaju slike iz doma od pojedinih kolegica kad je bio prepun dlaka i smeća, jadnik posmeđio...a na početku bio lijepi bijeli.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
17 godina
Skidy kaže...

Nije to tvrdoglavost ni nista slicno, uzeo sam najbolje sto je meni potrebno/korisno/isplativo.

Ja sam s ovim velociraptorom dobio na brzini te performansama, naravno nije to kao SSD, kuzim.. to se nemoze usporedivati.. ali opet kad usporedite samo hdd-ove onda se slazemo svi da je velociraptor pravi izbor za najslicnije ssd-ovima, za storage disk svaku preporuku prihvacam kao sto sam gore vec i napisao..

Imaš Z77 chipset?
on ti ima keširanje SSD-a, tako da si mogao komotno kupiti najmanji mogući SSD, i bitno bi ubrzalo rad sa OSom.
Mislim, još stigneš, dobro to radi, posebno sa velociraptorom. Evo ovako je meni na ovom stroju s kojeg tipkam,

kod mene je stariji 150GB velociraptor i intel 40GB

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pet 4.10.2013 21:02 (overhaul).
15 godina
neaktivan

Cropunk - jesi li zadovoljan sa zvučnicima? Već neko vrijeme ih gledam, ali nekako mi je 500 kn puno, pa čak i 450. A ne znam isplatili se. Kažu da su stari par godina već? 

Optimizam je nedostatak iskustva.
14 godina
turbojc kaže...

Cropunk - jesi li zadovoljan sa zvučnicima? Već neko vrijeme ih gledam, ali nekako mi je 500 kn puno, pa čak i 450. A ne znam isplatili se. Kažu da su stari par godina već? 

Od 2.0 sustava, za nešto više novca ima puno boljih zvučnika.
Recimo u audio-pro se da naći super zvučnika.
Stvarno.

Nisam još konkretno uzeo, ali ću gledati neke kvalitetne studijske monitore.
Savjetujem ti isto.
Uštedi i kupi pravu stvar. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
15 godina
neaktivan
Znači da ih ne gledam,a? Šteta, izgledaju lijepo.
Optimizam je nedostatak iskustva.
17 godina

"i naravno moja draga dobila - nikon d3200 i sve zahvalno poslikala"

nadam se da je bila zahvalnija od samog fotkanja {#}

15 godina

Posto mi je stari mis vec pomalo krepavo danas sam si isao uzeti novi logitech g100s sve je super samo jedna stvar me nervira..a to je da desni klik moram malo jace stisnuti nego ljevi.. dali mozda netko zna kako to rijesit.. to je mala razlika ali nervira.. glupo mi je opet to vracat zbog takve iritantne sitnice

01010101 00100000 01001101 01100001 01100100 00111111
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 1:43 (Encyanix).
14 godina

Encyanix

- Ako ti nije po volji, imaš garanciju.

17 godina
neaktivan

@Migi

Mora da je zbog wirelesa  lol

@Tiby

Fino, fino, al poremetio si sve s  ovom pržom

HTPC: G530, ECS H67H-I, 2x4Gb Mushkin, Seasonic 430W, Fractal Node 304, Panasonic TX-P42X20E
13 godina

Tiby

da preljepo je i meni kučište...samo meni eto malo smeta što je šareno sve nutri...ja bi to pukao sve iste boje :D  da vidiš kako onda to ljepo moze zgledati

PCE nick: FRipper
14 godina
Pupo kaže...

@Tiby

Na žalost još je upotrebljavam dok me netko mlađi tu na forumu ne podući drukčije, old fashion school...{#}

FakeDeath kaže...

Tiby

da preljepo je i meni kučište...samo meni eto malo smeta što je šareno sve nutri...ja bi to pukao sve iste boje :D  da vidiš kako onda to ljepo moze zgledati

A ćuj znam kako bi to bilo bolje i ljepše, pomalo ne može sve od jednom ako me razumiješ...

14 godina

Plavi rami malo odudaraju od matične!

Ali mic po mic da se i to zamijenit!! :))

AUDIOFIL
14 godina
volegradele kaže...

Plavi rami malo odudaraju od matične!

Ali mic po mic da se i to zamijenit!! :))

He he od Noctue ih i ne vidim...{#}

Plan je ssd, h110 i onda ramovi naravno i sleev kablovinje ( ako netko zna gdje u Hr. nabaviti molio bi pp.).

17 godina
neaktivan
Tiby kaže...
Pupo kaže...

@Tiby

Na žalost još je upotrebljavam dok me netko mlađi tu na forumu ne podući drukčije, old fashion school...{#}

FakeDeath kaže...

Tiby

A ćuj znam kako bi to bilo bolje i ljepše, pomalo ne može sve od jednom ako me razumiješ...

Nabaviš si eksternu i to je to

HTPC: G530, ECS H67H-I, 2x4Gb Mushkin, Seasonic 430W, Fractal Node 304, Panasonic TX-P42X20E
14 godina
odjavljen

Sudy_freak, kakav je vent na TX650? Odnosno dali je tih ili je kao i na onom OCZu?

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.10.2013 8:21 (Deawood).
14 godina
Deawood kaže...

Sudy_freak, kakav je vent na TX650? Odnosno dali je tih ili je kao i na onom OCZu?

Kud i kamo tiše.
Nažalost, da sam to znao prije tj. da nisam riskirao, nikada ne bih uzeo ZT.

A ni drugima preporučio.

TX je čudo od tišine.
Nečujan do 40-50% loada. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
14 godina
Strm
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vašeg Hardvera
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice