Slike vaseg hardvera-Pitanja & odgovori izdvojena tema

poruka: 11.973
|
čitano: 1.964.320
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vašeg Hardvera
17 godina
Re: Slike vaseg hardwera-Pitanja & odgovori
athlon64 kaže...

eh , imao mi je prijatelj nešto tako starog hardwarea pa mu se ovo dogodilo , nije bio u funkciji doduse : {#} niti ce ikad vise bit

ja sam se tih starih kompova nakupio kao hrcak, no na kraju je zbog prostora trebalo uslijediti ciscenje...

ja sam ipak od malih nogu bio ljubitelj hardwarea i od svega sam odlucio ostaviti procesore kao uspomenu - znaju i oni ispricati dobru pricu

17 godina
neaktivan
igy kaže...

ja sam se tih starih kompova nakupio kao hrcak, no na kraju je zbog prostora trebalo uslijediti ciscenje...

ja sam ipak od malih nogu bio ljubitelj hardwarea i od svega sam odlucio ostaviti procesore kao uspomenu - znaju i oni ispricati dobru pricu

Da, nostalgija.  {#}

To mi je bio prvi vlastiti komp, sa 6 godina. Otac uzeo sebi novi stroj sa tek izašlim Win98(kasnije je požalio), a meni dao "staru kantu".

Svejedno, ja sam se na njemu dobro izigrao. (Doom 2, Heretic, ako upali vidjet ću još)

Nego, kakav mi je bio proc? {#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2011 14:05 (Penryn).
15 godina
igy kaže...
athlon64 kaže...

eh , imao mi je prijatelj nešto tako starog hardwarea pa mu se ovo dogodilo , nije bio u funkciji doduse : {#} niti ce ikad vise bit

iskreno nakon ovoga sam izvadio procesor iz njega ( tj sam se izvadio u padu lol ) pa sam ga otvarao lol , i vidio silicijsku jezgru , iako ništa interensantno nisam našao.

Penryn kaže...
igy kaže...

Da, nostalgija. {#}

To mi je bio prvi vlastiti komp, sa 6 godina. Otac uzeo sebi novi stroj sa tek izašlim Win98(kasnije je požalio), a meni dao "staru kantu".

Svejedno, ja sam se na njemu dobro izigrao. (Doom 2, Heretic, ako upali vidjet ću još)

hah da je bio moj vjerojatno ga nebi imao srca bacit , btw javlja prijatelj da jedna crt televizija ćeka da je maznemo s neke zgrade hahahahahaha

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
Slike vaseg hardwera-Pitanja & odgovori

@ MilkMan

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/2155674.aspx

To si kupio ili si dobio taj PS3!?  {#}

Ako si kupio, nadam se da nisi to puno platio jer ne izgleda obecavajuce...hebote da dobijem tako neku stvar, prvo bih je dezinficirao tri dana sa svim mogucnim sredstvima i tek je onda poceo koristit!

Uzas....

Sretno sa slaganjem...nadam se da ces slozit sve to bez beda i lijepo to ocistit.

Ne vjerujem sta ljudi sve rade sa svojim stvarima i koliko ih znaju unistit!

Onda se ekipa cudi kada vidi stvari koje ja prodajem....sve je u stanju "novo", jer pazim na tako neke stvari....ipak sve sam kupim, a lova mi ne raste na drvecu!

Primjer:

Lik mi prije cca god. dana prodaje BlackBerry i kazem da trazim nesto u stanju "novo" te se kune da je BB bez ogrebotine, nademo se a BB izgleda ko' da ga je traktor pregazio! 

Izgrebano kuciste, izlizana slova...pitam lika sta je to, a on odgovara "Da tek vidis kakvih sve ima, ovaj je jos dobar"! Naravno, zahvalio se i otisao kuci....samo mi oduzimaju vrijeme bezveze i onda se jos cude jer sam kao "picaj.la", a lijepo im kazem da mi se bolje ne javljaju ako je nesto shebano posto to ionako necu kupit!

Ma nove stvari su "majka"! {#}

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.8.2011 16:18 (win32).
16 godina

hahahhahahahahhah, ma platio sam 150kn+moja postarina tako da sam proso odlicno, neradi blu ray i na hladnjaku su prosli navoji i nije prikazivao sliku a samo je trebalo restart ps3,blu ray cu zamjenit iz starog ps3 a kupit cu novi hladnjak, smrdio je cjeli to sam sa vlaznom krpom sve pobriso i sad ne smrdi toliko, a fale srafi cvjc....dobro sam proso za male pare i fora mi izgleda case :D

a ovo za bb sto si iso vidit vjerujem ti...

GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
17 godina
Penryn kaže...

To je jedna od jačih 486-tica... takt 120Mhz, L1 cache 8 KB, no ne među najbržima... zadnji derivati 486-tice išli su do 150 MHz i imali su 16 KB L1 cachea...

15 godina
igy kaže...
Penryn kaže...

To je jedna od jačih 486-tica... takt 120Mhz, L1 cache 8 KB, no ne među najbržima... zadnji derivati 486-tice išli su do 150 MHz i imali su 16 KB L1 cachea...

Moja 486-ica je sa ukljucenim "Turbo" radila na 100 Mhz, bez "Turba" je koliko se sjecam isla na 66 Mhz.

Uz to imala je i 4 MB RAM-a, ako me sjecanje jos sluzi. {#}

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
win32 kaže...

Moja 486-ica je sa ukljucenim "Turbo" radila na 100 Mhz, bez "Turba" je koliko se sjecam isla na 66 Mhz.

Uz to imala je i 4 MB RAM-a, ako me sjecanje jos sluzi. {#}

zato je kod mene turbo uvijek radio :)

16 godina

@ford elanor MOARRRRRRRRRRRRR

GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis...
14 godina
neaktivan

@vrx

daj sad meni kučište da ti ga pofarbam izunutra u mat crno :D

Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.) Baška voda ljepo mjest za odmor i jeftino pogledajte i zovite: pansion-baskavoda.tk
15 godina
15 godina
timmyzg kaže...

@vrx

šta,dok su komponete ovak unutra {#}...

lako za farbanje...

imam ja drugi plan{#}

nabavljam još jedan vent za donji intake i radim "hula-hopka mrežicu" za njega...

pošto je case star cca 6mj. ,još mi je žao da ga raskopam ALI bi mogao (možda) napraviti na proljeće sljedeću stvar :

bušilicu u ruke i raskopati sve na dijelove...

pošto svaka šuša ima mat crnu unutrašnjost ,e ja nebudem{#}{#}

frend mi radi u firmi koja se bavi galvanizacijom metala ,i ako se budem upuštao kakav paintjob ,

dao bi da mi sredi cijelu unutrašnost ,da bude sve krom "boje" (srebra/bijelog zlata, kako god vam paše)...

napokon dočekao DNF!
14 godina
neaktivan
vrx kaže...
timmyzg kaže...

@vrx

šta,dok su komponete ovak unutra {#}...

lako za farbanje...

imam ja drugi plan{#}

nabavljam još jedan vent za donji intake i radim "hula-hopka mrežicu" za njega...

pošto je case star cca 6mj. ,još mi je žao da ga raskopam ALI bi mogao (možda) napraviti na proljeće sljedeću stvar :

bušilicu u ruke i raskopati sve na dijelove...

pošto svaka šuša ima mat crnu unutrašnjost ,e ja nebudem{#}{#}

frend mi radi u firmi koja se bavi galvanizacijom metala ,i ako se budem upuštao kakav paintjob ,

dao bi da mi sredi cijelu unutrašnost ,da bude sve krom "boje" (srebra/bijelog zlata, kako god vam paše)...

hhh, na tom kučištu mislim da nemaš neš za bušit sve je već napravljeno, jedino sprejanje :D

probaj si nać negdje sliku ako netko ima takvu unutrašnjost da vidiš kak to izgleda, ne zvuči mi baš krom najbajnije :D

al tvoje kučište i tvoj ukus {#}

ja sad razmišljam ljudima farbat kejsove i rezat tj. ''moddat'' za neke sitne pare :) i mislio sam čak kupovat izgrebane i oštečene kejsove i popravit ih i moddat pa prodat neš malo više, al jbg kad nema nikog ko bi tko kupio :S

Ako imate pitanje u vezi case moddinga slobodno pitajte. (sprejanje i rezanje itd.) Baška voda ljepo mjest za odmor i jeftino pogledajte i zovite: pansion-baskavoda.tk
15 godina
timmyzg kaže...

hhh, na tom kučištu mislim da nemaš neš za bušit sve je već napravljeno, jedino sprejanje :D

probaj si nać negdje sliku ako netko ima takvu unutrašnjost da vidiš kak to izgleda, ne zvuči mi baš krom najbajnije :D

al tvoje kučište i tvoj ukus {#}

ja sad razmišljam ljudima farbat kejsove i rezat tj. ''moddat'' za neke sitne pare :) i mislio sam čak kupovat izgrebane i oštečene kejsove i popravit ih i moddat pa prodat neš malo više, al jbg kad nema nikog ko bi tko kupio :S

u ovom slučaju ,pod bušenje sam mislio na uklanjanje pop-nitni da se može rastaviti na dijelove cijeli case....

mislim da nema niti jedan sa krom unutrašnjosti ,a možda bi moglo i iz vana {#}{#}

iako, ima potencijala za bušenje i rezanje ,mogao bi npr . napraviti veću rupu za donji vent ,

mislim da bi za 140mm vent bilo ok (ili čak 200mm) jer iako je ovaj naprijed 230mm i dobro radi propuh ,AF mu donekle ubija hdd bay ...

a AMD edišn nema bočnog venta... pleksi ne želim rezati {#}

definitivno bi se moglo doraditi ,samo treba dobra ideja , vremena i dobar alat...

napokon dočekao DNF!
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 11:23 (vrx).
15 godina

Rupy kaže...

Stigli jučer Zalman ventovi... 3 komada za ispuh, kao što sam i rekao.

Ugradio danas, a usput i počistio komplet sve od prašine, osim Noctue naravno... nije mi ga se dalo skidat. Nadam se da će Noctua jednog lijepog dana izbacit na tržište drugu boju ventilatora.

Ovi su mi sad ko drek u oko!

Nema veze, bitno da je sve na svome mjestu i da funkcionira onak kak sam si i zamislio.

Što se tiče sad već bivših AC F12-ica, poklonio sam ih nećaku jer me molio. Nek se veseli.

Tako da oni koji su bili zainteresirani za iste da im ih prodam... sorry guys.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rupy kućište ti je odlično! I like it a lot!
Zanima me kolko si platio ventilatore tj. kolko dođe komad?
BTW - Zašto nisi stavio vent na dno ispred napajanja (nestne ti ili...)?

BF:BC2 ingame: Sapko ///// Steam: Sapko111 ///// Xf: shapina
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 19:09 (Gunner11).
15 godina
Gunner11 kaže...

Rupy kaže...

Ugradio danas, a usput i počistio komplet sve od prašine, osim Noctue naravno... nije mi ga se dalo skidat. Nadam se da će Noctua jednog lijepog dana izbacit na tržište drugu boju ventilatora.

Nema veze, bitno da je sve na svome mjestu i da funkcionira onak kak sam si i zamislio.

Što se tiče sad već bivših AC F12-ica, poklonio sam ih nećaku jer me molio. Nek se veseli.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

al stvarno , noctua ima vrhunske ventove ali ona boja je ogavna , ja se svoje nanoxia fx12 ne mogu nagledat onako lijepo zelene

14 godina
neaktivan
Gunner11 kaže...

Rupy kaže...

katastrofa.....

nemožeš imat tak dobar cable managment xD

ljubomoran sam :D

16 godina
Gunner11 kaže...

Rupy kaže...

Što se tiće ventilatora, piše ti sve na 23 str.

Nisam stavio vent tamo dolje jer moj HAF-onja (912+) nema opciju za vent na toj poziciji. Dosta mi je bočni vent koji i tak fino puše po grafi.

Sve u svemu mislim da je 6 ventova i više nego dovoljno za odličan protok zraka.

Po zimi ću morat ugradit mini radijator da se ne smrzne sve unutra... xD

timmyzg @ Kad si čovjek da truda i volje onda možeš sve, pa tako možeš imat i odličan cable management. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.8.2011 23:38 (Rupy).
14 godina

@Rupy, nemaš pojma kako si me napalio s tim kućištem. Fuck you!

Svaka ti čast! :) {#}

Btw. za dobar cable managment trebaš prvo imati dobro kućište koje to može primiti, da se razumijemo. Nije problem to napraviti u kućištu od 600(pa nadalje) kuna.

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
14 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Btw. za dobar cable managment trebaš prvo imati dobro kućište koje to može primiti, da se razumijemo. Nije problem to napraviti u kućištu od 600(pa nadalje) kuna.

ja se za svoj cable managment jesam potrudio ali ne toliko puno jer čekam da mi dođe plexi, bijeli sleeve i enermax modularno napajanje onda ćemo razgovarati o dobrom cable managmentu ;)

15 godina
timmyzg kaže...
sudy_freak kaže...

ja se za svoj cable managment jesam potrudio ali ne toliko puno jer čekam da mi dođe plexi, bijeli sleeve i enermax modularno napajanje onda ćemo razgovarati o dobrom cable managmentu ;)

šta namjeravas jos modificirat sidepannel na antecu??

14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...
timmyzg kaže...
sudy_freak kaže...

ne, imaš pod antec 1200 modding zadnju sliku di će doć taj plexi :)

samo još neznam šta da piše dole na plexiju jer sam ga već nacrtao di će biti rupe i kak će izgledati samo da još imam neki text ili logo onda ga mogu odmah poslat na izradnju :)

16 godina
sudy_freak kaže...

I da i ne, ali ima pun k.. ljudi sa takvim (skupljim) kučištima, a cable mangement... molim, a šta je to!?!? Užas živi, a ima ih takvih i na forumu.

Vidi moje bivše kučište (450kn)... puno manje prostora za kablovinje iza matične, i nedostatak dodatnih rupa pored matične. I opet sam neovisno o tim nedostacima uspio izvest dobar cable management.

{#}

Btw. odličan miš, ali hebiga kad je za dešnjake (ja sam ljevak).

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.8.2011 15:20 (Rupy).
15 godina
timmyzg kaže...
athlon64 kaže...
timmyzg kaže...
sudy_freak kaže...

ne, imaš pod antec 1200 modding zadnju sliku di će doć taj plexi :)

samo još neznam šta da piše dole na plexiju jer sam ga već nacrtao di će biti rupe i kak će izgledati samo da još imam neki text ili logo onda ga mogu odmah poslat na izradnju :)

AHA DA , vidia sam to bit ce lijepo.

15 godina

http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=182&jumpto=2171851&sort=asc&view=flat

pa niej valjda da hx620 drži gtx580 sli ?? ja sam mislio da moj tx650 nebi mogao to..

17 godina

Mene zanima @overhaul jesu to sve tvoje konfe i za što ih koristiš? Mislim na one iz potpisa jer je popis impresivan {#}

Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kad ju ponovite.
17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=182&jumpto=2171851&sort=asc&view=flat

pa niej valjda da hx620 drži gtx580 sli ?? ja sam mislio da moj tx650 nebi mogao to..

Oh, HX520W i 620W su bila legendarna napajanja.

Sićan se dok san ima HX520W, doša me 800kn. Šteta šta ga nisam zadrža.

15 godina
Penryn kaže...
athlon64 kaže...

Oh, HX520W i 620W su bila legendarna napajanja.

Sićan se dok san ima HX520W, doša me 800kn. Šteta šta ga nisam zadrža.

pff pa ja sam mislia da nema šanse da moj moze drzat takav sli.

15 godina

pa ja sam drzao na hx450 svasta,od 2x4890,gtx 295 do 2xgtx 275 itd...nikad nije zakasljucao niti davao priblizne naznake k tomu

16 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Mene zanima @overhaul jesu to sve tvoje konfe i za što ih koristiš? Mislim na one iz potpisa jer je popis impresivan {#}

profesionalni rad... koliko sam skuzia web dizajn i slicne stvari vecinom.. a i ima mota covik za to

Ste videli lepote, ko sredi noci Zapiha veter samote Rosa, reke in morja R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Slike vašeg Hardvera
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice