Wireless network- kako se podešava

poruka: 17
|
čitano: 10.584
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Ovako ja surfam preko laptop i imam prikopčani kabel, to znači da  bez kabla nema ni interneta, a zanima me kako se postavlja ta Wireless network, jer dojadilo mi je sjediti na stolu i surfat zelim ono malo lezat na kaucu ujutro i igrat battlefield heroes, molim vas dajte mi step by step upute hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Vidoviti Milan kaže da ti je najjednostavnije nazvati svojeg internet providera i zatražiti da ti pomognu u tome.

Step-by-step:

1. ulogiraj se u ruter

2. uključi wireless ako nije uključen

3. daj neko ime mreži

4. nivo zaštite podesi na minimum WPA2

5. postavi neki podulji ključ, stih pjesme, na primjer, bez razmaka i čudnih znakova, velika i mala slova, zamijeni koje slovo sa brojkom

6. na laptopu se spoji na novostvorenu mrežu

Imaj na umu da ti DHCP mora biti uključen zbog pojednostavljenja postupka. Ako nisi neš sam postavljao, vjerojatno i jest, pa ne moraš brinuti o tome.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
RE: Wireless network- kako se podešava
Father_Dougal kaže...

Vidoviti Milan kaže da ti je najjednostavnije nazvati svojeg internet providera i zatražiti da ti pomognu u tome.

Step-by-step:

1. ulogiraj se u ruter

3. daj neko ime mreži

5. postavi neki podulji ključ, stih pjesme, na primjer, bez razmaka i čudnih znakova, velika i mala slova, zamijeni koje slovo sa brojkom

Imaj na umu da ti DHCP mora biti uključen zbog pojednostavljenja postupka. Ako nisi neš sam postavljao, vjerojatno i jest, pa ne moraš brinuti o tome.

Još bih dodao da uključiš i filtraciju po MAC adresama, uneseš MAC adrese uređaja koji koriste mrežu i to je to.

15 godina
mario.L_hr kaže...
Father_Dougal kaže...

Step-by-step:

1. ulogiraj se u ruter

3. daj neko ime mreži

Još bih dodao da uključiš i filtraciju po MAC adresama, uneseš MAC adrese uređaja koji koriste mrežu i to je to.

S obzirom na postavljeno pitanje, tj razlog otvaranja teme petljanje sa MAC adresama mu ipak nebi preporučio...

Tj ako ga već savjetuješ d to ipak napravi onda si mu morao reć i gdje će naći MAC adresu svog računala i da ako to uključi da će se moći spojiti SAMO oni uređaji čija je MAC adresa upisana, i ni jedan drugi dok god ga se ne doda na listu...

Da nebi bilo zabune, inače je to dobar savjet, ovisno o potrebama naravno, ali je dobar savjet, saom u ovom slučaju mislim da ne.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.10.2010 22:45 (miki1981).
14 godina

Dopunio sam listu onim što bih ja napravio. Očekujem da će se autor pitanja još koji put javiti s potpitanjima, ako se ne javi onda mu je valjda sve jasno.

17 godina
mario.L_hr kaže...

Pored WPA2 enkripcije ovo je stvarno nepotrebno :)

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
15 godina
neaktivan

Ja ovo nikaj ne kužim kaj je tak teško staviti to što nema nekog tutoriala i šta nebi to trebalo biti jednostavnije, kao prvo kak da se ulogiram u router, dajte može slike moolim vas nekužim se ja u tu, i kad se stovri novotečena mreža kak se isto plaća( jer sam na t-comu i neam flat), jel se onda duplo plaća dajte recite malo više ovo kaj ste rekli ne kuzim

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Bera kaže...

Ja ovo nikaj ne kužim kaj je tak teško staviti to što nema nekog tutoriala i šta nebi to trebalo biti jednostavnije, kao prvo kak da se ulogiram u router, dajte može slike moolim vas nekužim se ja u tu, i kad se stovri novotečena mreža kak se isto plaća( jer sam na t-comu i neam flat), jel se onda duplo plaća dajte recite malo više ovo kaj ste rekli ne kuzim

Bera, stvarno sam ti napisao najjednostavnije moguće. Nema tutoriala jer nije na svim ISPjevima isto, niti su svi routeri isti. Najbolje je da nazoveš korisničku službu svojeg ISPja, vodit će te korak po korak u kreiranju wireless mreže. Ne plaća se duplo, plaća se promet koji napraviš, svejedno jel preko žice ili bežično.

14 godina
Father_Dougal kaže...
Bera kaže...

Bera, stvarno sam ti napisao najjednostavnije moguće. Nema tutoriala jer nije na svim ISPjevima isto, niti su svi routeri isti. Najbolje je da nazoveš korisničku službu svojeg ISPja, vodit će te korak po korak u kreiranju wireless mreže. Ne plaća se duplo, plaća se promet koji napraviš, svejedno jel preko žice ili bežično.

Opet pišem samo dopunu, jer se slažem s prethodnim, za pojašnjenje autoru.

@autor

Kad si već tražio savjet i otvorio temu trebao si ubaciti minimalno ovo podatke: tip routera i naziv davatelja usluga. Globalno gledajuć,i kod svih davatelja usluga kod kojih sam dosad bio korisnik, uz router je došla i knjižica na hrvatskom u kojoj su objašnjeni načini povezivanja i kako enablati bežičnu mrežu i što napraviti kako bi se zaštitio od uljeza.Neki od boljih (kao što je moj trenutni davatelj usluga) isporučili su i user manual na engleskom (papirnati i na CD-u).

Ako knjižicu nisi dobio ili ne razumješ ono što piše unutra onda postaj proizvođača i tip routera. Lakše ćemo ti pomoći jer možda netko od nas upravo ima taj isti router ili zna kako ga podesiti. Prije toga odi na stranicu davatelja usluga i pogledaj da li na support-u imaju ovo što nas tražiš.

Ako ništa od ovoga ne pomogne onda ti preostaje vidoviti Milan (kao što reče kolega prije), samo što ti je on prevrtljiv ovih dana.

15 godina

I naravno treba reći, ponoviti, iz posta malo gore...svaki provider ima telefonsku podršku, najčešće besplatnu, i nisam još čuo da su nekom odbili pomoći da upogoni wlan, pa neće valjda ni tebi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Može pomoć mala, da ne otvaram drugu temu. Jedan PC sa T-com Speedtouch wirelles modemom imam u jednoj sobi. U drugom dijelu kuće imam drugi PC, bez ikakvog modema. E sada, kako da se spojim sa tog drugog PC-a na internet. Kupiti još jedan Wirelles modem, ili router, ima i nekakvih USB adaptera, ne znam niti što to je, što bi mi bilo najjeftinije i najstabilnije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Redeemer engaged.....redemption is yours...resistance is futile | http://www.youtube.com/watch?v=XwjO3Rj2RtU
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

imam ja wirrles u kompu odnosno u tom laptopu samo me muči kako da stvorim mrežu nekidan sam napravi morežu(create new wirlees connection) ja ju napravio nisam je mogao naći na wirrles range(tam gdje su i ostale mreže u zgradi). kad kliknem na mrežu puni se puni se i onda izbaci error

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Father_Dougal: 4. nivo zaštite podesi na minimum WPA2

Zašto na minimum??

Dakle, ako NE želim imati uključen wireless, trebam isključiti DHCP (neklik kraj ''Enable...'')?

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.11.2010 14:55 (Audrey).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Audrey kaže...

Dakle, ako NE želim imati uključen wireless, trebam isključiti DHCP (neklik kraj ''Enable...'')?

DHCP ti samo automatski dodjeljuje adrese u lokalnoj mrezi. ako ga iskljucis ne gasis wireless, samo ces morati rucno podesiti adrese na racunalima u mrezi

14 godina
neaktivan

Računalima? U množini? :(
Pa ja bih da je samo moj u mreži... strah me upravo toga da dijelim vezu s nekim. Da onda ostavim uključen DHCP, a zabranim wireless?

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.11.2010 15:33 (Audrey).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Audrey kaže...

Računalima? U množini? :(
Pa ja bih da je samo moj u mreži... strah me upravo toga da dijelim vezu s nekim. Da onda ostavim uključen DHCP, a zabranim wireless?

Ako se spajaš žicom, nemaš wireless karticu na računalu, niti imaš namjeru koristiti wireless za išta drugo, ugasi ga.

Meni na DLinkovom routeru lijepo ima opcija Enable wireless. Ako imas nesto takvo makni kvacicu i gotovo.

Ako koristis/htjela bi koristiti wireless onda postavi WPA key, i to je manje vise to. Ako netko i pozeli razbijati key sigurno ce se odluciti za neku rezu zasticenu WEPom, a takvih uvijek ima :P

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice