Wifi repetiror? moguce?

poruka: 10
|
čitano: 3.429
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Wifi repetiror? moguce?

jel moguce da kupim jednu usmjerenu antenu od 26dbi i s njom hvatam neki odaljeni signal a da nemoram biti stalno kablom spojen na nju?

tipa da antenu spojim na neki odasiljac sa omi 5dbi antenu da se mogu kretat po stanu? jel tako sta postoji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Wifi repetiror? moguce?
Escudo kaže...

jel moguce da kupim jednu usmjerenu antenu od 26dbi i s njom hvatam neki odaljeni signal a da nemoram biti stalno kablom spojen na nju?

tipa da antenu spojim na neki odasiljac sa omi 5dbi antenu da se mogu kretat po stanu? jel tako sta postoji?

mi na mrezi ovaj problem rjesavamo tako da kupimo 2 jeftina access pointa (od kojih jedan mora podrzavati client mode), te ih spojimo lan kablom. na jedan se spoji velika usmjerena antena, na drugi mala antena za po kuci, i to je u principu to.

iako ima bas repeater uredjaja, praksa je pokazala da su jako nepouzdani i spori...

I lost one of my machines... I can ping it and everything, but I can't seem to find it in my apartment...
16 godina
neaktivan
Wifi repetiror? moguce?

2 acess pointa?

mozes mi vise rec?

trenutno imam omi antenu 10dbi, kasens g500 adapter, yagi antenu, 3m antenskog kabla i vise komada mreznog kabla

sta jos treba i sta di da spojim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

kupis 2 access pointa (oko 250kn komad), prvog spojis na yagi antenu, postavis u Client mode, i slozis da se spaja kam se vec spajas inace. onda lan kalbom spojis drugoga APa na ovaj prvi, stavis na njega omni antenu, podesis da radi u AP modu, i spajas se laptopom na njega. posto sve radi u bridge modu, krajnji effect je kao da si direktno spojeni na taj wireless kam se spajas inace.

I lost one of my machines... I can ping it and everything, but I can't seem to find it in my apartment...
17 godina
Wifi repetiror? moguce?

Ili kupis ruter sa 2 wifi kartice, jedna hvata, druga salje dalje.

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Posto su takvi ruteri?

[=XII=] {_.:BRUNO:._} ||| ''If something is hard to do, then it's not worth doing.'' Homer ||| Follow me - @bmarasovic
17 godina
Šef kaže...
tnakir kaže...

Posto su takvi ruteri?

Nisu jeftini. Ja radim sa mikrotikom.

17 godina
neaktivan

Na staranu sto mikrotik nece znati podesiti varijanta sa dva AP- a je jeftinija.

:)
17 godina
logic kaže...

Na staranu sto mikrotik nece znati podesiti varijanta sa dva AP- a je jeftinija.

A i nije neka pamet to povezat.

17 godina
neaktivan

Mislis na AP? Ako ima imalo znanja o tome gotovo je za par minuta.

Sada vam moram ispricati kako sam ja jedan AP podesavao 2 dana i skinuo sam sve sa nebesa i proizvodjacu i prodavcu navedenih uredjaja (promijenio sam ih 4 ;)) kao i telekom operateru. Router mi bio iza monitora i ubadao sam kabel napamet u prvi slobodan port a taj je ugavnom bio broj 3 jer je u broju 2 bio kabel pa mi bilo lakse. Ukratko tek drugi dan nakon 4 promijenjena uredjaj koji su u prodavnici svi radili uredno i nekoliko poziva tehnickoj podrsci dobio sam nekog admina koji mi je objasnio da su portovi 2 i 3 za IPTV koji tada kod nije nui postojao ali su routeri bili vec podeseni ;) a portovi 1 i 4 za net ;)

Posao od par minuta se razvukao na dva dana ;) Eto sad mi to pade na pamet pa sam morao podijeliti to frustrirajuce iskustvo sa vama ;)

:)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice