Variranje brzine nakon resetiranja routera

poruka: 2
|
čitano: 1.928
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Variranje brzine nakon resetiranja routera

Dakle nešto se čudno događa s mojom ADSL brzinom. Maksimalna brzina veze mi je oko 280kB/s i tolko je i prije bila.

Imao sam nekih problema s routerom. Pokazivao je cijelo vrijeme da nema ADSL signala, tj. da telefonski kabel nije spojen. Zvao sam T-Com službu za korisnike i oni su rekli da će pokušati stabilizirati vezu i nešto su petljali po vezi ali to nije pomoglo i na kraju se ispostavilo da router ne valja. Odnio router na reklamaciju i zamjenili mi taj pokvareni s novijim modelom iz iste serije (EDIMAX AR-7084gB).

Prikopčao ja novi router i primijetio da mi je brzina downloada pala na oko 100kB/s. Testirao sam na speedtest.net i bwm.carnet.hr i na obje stranice pokazivalo istu brzinu od cca 100kB/s. E sad ja sam se još malo igrao s tim i nakon što sam nekoliko puta resetirao router išao nešto downloadat i primijetio da mi je brzina pala na oko 30kB/s. Ali čudna stvar je da na bwm.carnet.hr pokazuje da mi je brzina oko 280kB/s, tj. brzina koju sam i prije imao ali speedtest.net pokazuje da je brzina oko 30kB/s što je i brzina kojom mogu downloadati.

I sad svaki put kad restartam router imam oko 50% šanse da mi brzina ili bude oko 100kB/s ili 30kB/s (tj. prema CARNetu oko 280kB/s).

Sad  sam malo zbunjola i više ne znam što da pokušam. Da li bi to moglo biti jer su T-Comovci petljali po vezi? Zvao sam T-Com dva puta u vezi toga i rekli su da će pogledati. Ali dok čekam ima netko neki prijedlog ili zna možda u čemu bi mogao biti problem?

BTW. Ima netko s malo dobre volje i s novijim Edimaxovim routerom pa da screenshoota postavke i stavi ih ovdje?

a.k.a. Z[C]onv1ct
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.9.2010 23:16 (ZC_Someone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Variranje brzine nakon resetiranja routera
Ima li tvoj provider neku ftp stranicu? Ako impokreni download sanjih i vidi koliko pokazuje. Ako je malo zali se a ako e normalna nemas se na osnovu cega zaliti. Ja tako rjesavam te probleme jer onda nemaju izgovora da nije do njih jer niko drugi nije u igri.
:)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice