Koristim 4G Tele2 mrezu. Imam 3GB podatkovnog paketa i obicno mi je dovoljan za mjesec dana. Konkretno, ovaj mjesec sam dosta koristila podatke i kad sam potrosila, kontala sam cekati 26. kad ce mi sami uzet 35 kn i dati mi paket. Nadoplatila sam racun 9.3. i sad ja cekam da paket dode, nemam interneta, koristim samo i iskljucivo wifi. Podatci dakle ugaseni. Prolaze dani, kad evo prekjucer (18.) zovem ja prijateljicu, javlja mi se onaj automat "uskoro ce te potrositi iznos na racunu". Ja zapjenila, pa 9. sam nadoplatila sa 50 kn, obavila u vrh glave 10ak poziva po 29 lipa, dafuq? Zvala ja Sluzbu za korisnike, moj biserni mobitel (Galaxy S6) se SAM POVEZUJE. U pola noci i cijeli dan trosi po 25 lipa na spajanje. Tako da su mi dali opciju da mogu aktivirati zabranu (dok se to aktivira prode tri dana pa dok, kad pozelis opet koristit deaktiviraju produ jos tri, ja opet ni tamo ni vamo). Refundirali su mi iznos jer su vidjeli da nije do mene (hvala do neba) ali su mi rekli odnijet ga u servis. Naravno, zelim sama pokusati sto vise mogu pa sam se ova dva dana posvetila tome.
Podatke sam odavna, cim sam mobitel kupila, sama ogranicila da se nakon 3 GB gase podatci, da pozadinski ne vuku podatke i to ogranicila. Medutim debil je nasao nacin da 10 Kb svakih 45 min do sat vrimena trosi. Ja stvarno ne znan sta da radin. Deinstalirala sam sve aplikacije. Ugasila sva azuriranja i sinkronizacije. Cak sam i resetirala mobitel. Nista, i dalje trosi. 10 Kb svakih sat vremena. Jedini nacin da ne trosi je kad je na zrakoplovnom nacinu. A ne mogu ga tako drzati cijeli dan.
Mobitel je prakticki nov, 6 mjeseci je star. Ima garanciju i u krajnju ruku cu ga odnijeti na prodajno mjesto, servis, nebitno. Ali dajte mi ideju ako sto jos mogu sama isprobati da napravim.