Trosi podatke i kad ga ne koristim!

poruka: 21
|
čitano: 9.656
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Bok ljudi, evo javljam se sa, za mene neobicnim problemom.
Koristim 4G Tele2 mrezu. Imam 3GB podatkovnog paketa i obicno mi je dovoljan za mjesec dana. Konkretno, ovaj mjesec sam dosta koristila podatke i kad sam potrosila, kontala sam cekati 26. kad ce mi sami uzet 35 kn i dati mi paket. Nadoplatila sam racun 9.3. i sad ja cekam da paket dode, nemam interneta, koristim samo i iskljucivo wifi. Podatci dakle ugaseni. Prolaze dani, kad evo prekjucer (18.) zovem ja prijateljicu, javlja mi se onaj automat "uskoro ce te potrositi iznos na racunu". Ja zapjenila, pa 9. sam nadoplatila sa 50 kn, obavila u vrh glave 10ak poziva po 29 lipa, dafuq? Zvala ja Sluzbu za korisnike, moj biserni mobitel (Galaxy S6) se SAM POVEZUJE. U pola noci i cijeli dan trosi po 25 lipa na spajanje. Tako da su mi dali opciju da mogu aktivirati zabranu (dok se to aktivira prode tri dana pa dok, kad pozelis opet koristit deaktiviraju produ jos tri, ja opet ni tamo ni vamo). Refundirali su mi iznos jer su vidjeli da nije do mene (hvala do neba) ali su mi rekli odnijet ga u servis. Naravno, zelim sama pokusati sto vise mogu pa sam se ova dva dana posvetila tome.
Podatke sam odavna, cim sam mobitel kupila, sama ogranicila da se nakon 3 GB gase podatci, da pozadinski ne vuku podatke i to ogranicila. Medutim debil je nasao nacin da 10 Kb svakih 45 min do sat vrimena trosi. Ja stvarno ne znan sta da radin. Deinstalirala sam sve aplikacije. Ugasila sva azuriranja i sinkronizacije. Cak sam i resetirala mobitel. Nista, i dalje trosi. 10 Kb svakih sat vremena. Jedini nacin da ne trosi je kad je na zrakoplovnom nacinu. A ne mogu ga tako drzati cijeli dan.
Mobitel je prakticki nov, 6 mjeseci je star. Ima garanciju i u krajnju ruku cu ga odnijeti na prodajno mjesto, servis, nebitno. Ali dajte mi ideju ako sto jos mogu sama isprobati da napravim.

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Mene interesuje kako su ovo uspjeli vidjeti? "Refundirali su mi iznos jer su vidjeli da nije do mene (hvala do neba)"

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Trosi podatke i kad ga ne koristim!

Lijepo. Operater vidi kada si zadnji puta bio spojen na internet, tvoju IP adresu i koliko je podataka ukupno preneseno. Bilo bi glupo da joj nisu vratili novce jer da je išla na internet (ili radila nešto na internetu ili ažurirala aplikacije) potrošila bi minimalno 5 MB, a ovako je potrošeno ni manje ni više nego 10 Kb.

DeeJaa15 instaliraj aplikaciju 3G Watchdog i pogledaj koja se to aplikacija spaja na internet.

9 godina
odjavljen

Ako nije njen mob trosio zasto ce ga slati na servis a ako jest kako su oni znali da ona tonije htjela?

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 20:40 (Torent).
15 godina
neaktivan

Mobitel je njen jer je rekla "moj biserni mobitel (Galaxy S6) se SAM POVEZUJE.". Zašto bi slala mobitel na servis bez razloga?

9 godina
odjavljen

Nista ja tebe ne razumijem. Ako je mobitel skidao podatke zasto ce operater vracati pare jer ne moze znati je li ona sama skidala ili telefon sam.  Pominjes 5 mb. Kakve veze ima koliko si skidao? Operateri nisu tako dobre duse da trepenes okicama i oni vrate pare. Nemas nacina da dokazes da ti je telefon sam skidao a i da jeste sta to njih briga... Telefon je tvoja briga...

15 godina
neaktivan

Kako ne kužiš? Ti ne možeš skinuti samo 10 Kb. Čim ti upališ internet i otvoriš recimo Bug.hr, potrošiš više od 10 Kb (cca. od 1-5 MB, ovisi o složenosti stranice i raznim elementima). Da je surfala internetom ili radila nešto drugo, operater bi to vidio po potrošenom prometu (vjerojatno mogu vidjeti gdje odlazi sav promet) u sesiji ili po popisu spajanja (njoj mobitel nije stalno spojen na mobilni internet nego se očito sam pali i gasi, a prilikom svakog uključivanja interneta dolazi ti nova IP adresa). Tele2 nije kao što su ostali operateri, oni će ti vrlo rado vratiti novce na račun. Meni se jednom tarifa slučajno dva puta aktivirala i uzela 2x 35 kuna, nazvao ih i vratili su mi u roku od minute.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 20:54 (Marko :D).
9 godina
odjavljen

A internet na mobu se koristi samo za surfanje???????? Sama uspostava konekcije ti potrosi 10kb. Ja kuzim odlicno ali ti ne kuzis....Poptuno nebitno je na sta je i kako trosila promet bitno je da ne moze dokazati da nije njenom krivicom....

15 godina
neaktivan

Kužim ja sve, ali i uspostava konekcije ti potroši više od 10 Kb (dok se widgeti ažuriraju tipa vremenska prognoza, pa sinkronizacija...). Tu se radi o kilobitu, ne kilobajtu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 21:04 (Marko :D).
9 godina
odjavljen

O boze. Kakve veze imaju widgeti sa uspostavom konekcije?????

15 godina
neaktivan

Imaju veze jer čim se ti spojiš na internetu (ili Wi-Fi ili mobilni internet) oni se osvježavaju (kao što sam već rekao, primjer je vremenska prognoza, mail, Facebook,...)!

9 godina
odjavljen
Marko :D kaže...

Imaju veze jer čim se ti spojiš na internetu (ili Wi-Fi ili mobilni internet) oni se osvježavaju (kao što sam već rekao, primjer je vremenska prognoza, mail, Facebook,...)!

"Deinstalirala sam sve aplikacije. Ugasila sva azuriranja i sinkronizacije." Eto procitaj ponovo jer ja odustajem...

15 godina
neaktivan

Vremenska prognoza dolazi s mobitelom i ne može se deinstalirati (osim ako je mobitel ROOT-an). Jedino ako je prisilno ugasila aplikaciju (onda ne troši podatke), ali ne vjerujem. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.3.2016 21:13 (Marko :D).
16 godina

Operater zbog bilo kakve potrošnje (pa i kvara mobitela) nije dužan vračati podatke. Jedino ak je mob kupljen kod njih pa su se smilovali. Čista dobra volja.

Nikakva aplikacije ne smije zaobilaziti sustav i isključene podatke. Osim ako je malware ili sustav ne radi kako spada.

Moj PC  
1 1 hvala 0
9 godina
odjavljen

Dzaba pricati...

13 godina
Torent kaže...

a i ti si navalio, kao da ti je krivo što su joj vratili novce.

Sam si rekao, operateri nisu baš darežljivi i ne bi joj sigurno vratili lovu da nisu imali dokaz da stvarno nije njena krivica.

Možda nisu dužni vratiti ali ako mogu/hoće, zašto ne? eto i meni je bonbon vratio 35kn neki dan jer mi je poruka o potrošenim megabajtima stigla kasno, tj. stigla je tek nakon što je potrošen i preostali iznos s računa.

DeeJaa15  možda je ipak najbolje da ga odneseš na servis jer telefon ne smije trošiti niti 1kb ako su podatci isključeni. ili možda (ako znaš kako), stavi custom rom pa testiraj hoće li se i dalje spajati na internet s isključenim podatcima.

17 godina
Praktički nov, a star 6 mjeseci, možda je u tome problem...
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
Eyekool kaže...
Praktički nov, a star 6 mjeseci, možda je u tome problem...

kakve veze ima jel star 6 dana, 6 mjeseci ili 6 godina?

17 godina
Nikakve, pogotovo ako je praktički nov...
Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
neaktivan
Momci i cure (ako vas ima) sto se se potrudili objasniti i pomoci, hvala puno, poslusat cu vas.
Nisam rootala mob, ne usudim se to. Otic cu serviseru, pod garancijom je pa neka onda oni vide. App cu instalirati pa javim.
Evo kako su mi i zasto vratili novce (iako nisu duzni i znam to, ali su fer i zato sam i rekla svaka cast) : poruku da nemam vise GB su poslali puno prije nadoplate. Otad svaki dan, po tocno 10 Kb, u prosjeku svakih 45 min, ispis cura gledala i citala mi. U ta doba ja i nitko drugi, pogotovo ne neki unutarsobni fantom nije koristio moj mobitel, podaci iskljuceni. Preko testa sa zrakoplovnim nacinom sam skuzila da sigurno ja nisam kriva (ono ka slucajno ostavila upaljeno itd.). Jer i kad ga u toku dana ostavim normalno, trosi. Kad stavim na zrakoplovni, ne trosi. Da je korijen problema sami mobitel, pretpostavljan da ni ta funkcija ne bi dala pomaka. Vratila sam na tvornicke da se uvjerim da nije nijedna novoinstalirana app kriva, kako je i tad trosilo skuzila sam da je i taj dio osao u vodu. A kako bi smartphone trebao moci funkcionirati i bez da neka osoba koristi podatkovnu mrezu, Samsung ne bi imao predinstalirane i instalirane app koje nuzno zahtijevaju koristenje podataka. Ko bi onda kupio taj mobitel ako je nesiguran jer ce mozda kidat pare. Dakle, ni do mene ni do mobitela nije. Al servis je jedino sta iman u vidu kao rjesenje jer kome se drugo obratiti.
A vi teoreticari zavjera, dobre ideje al los redatelj. Da sam varala sustav, sigurno ne bi bilo TOCNO 10 Kb i to OTPRILIKE SVAKIH 45 MIN. Ili bi bilo svakih 45 min ili bi bilo konstantno ali druga kolicina. I da su ostali podaci upaljeni bez da sam koristila vise bi potrosilo, od sinkronizacija, dolazaka obavijesti za app itd. Dali su mi novce i sta ja sad tu mogu osim rec hvala i evo javno napisati da su fer. Nisam trazila i dobila sam ih.
Ponovo, hvala svima sta su dali neko konkretno rjesenje, za razliku od ostalih sto su laprdali uprazno pokazali su da imaju znanje o ovoj temi. Javit cu kad saznam sto je posrijedi.

3 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Momci i cure (ako vas ima) sto se se potrudili objasniti i pomoci, hvala puno, poslusat cu vas.
Nisam rootala mob, ne usudim se to. Otic cu serviseru, pod garancijom je pa neka onda oni vide. App cu instalirati pa javim.
Evo kako su mi i zasto vratili novce (iako nisu duzni i znam to, ali su fer i zato sam i rekla svaka cast) : poruku da nemam vise GB su poslali puno prije nadoplate. Otad svaki dan, po tocno 10 Kb, u prosjeku svakih 45 min, ispis cura gledala i citala mi. U ta doba ja i nitko drugi, pogotovo ne neki unutarsobni fantom nije koristio moj mobitel, podaci iskljuceni. Preko testa sa zrakoplovnim nacinom sam skuzila da sigurno ja nisam kriva (ono ka slucajno ostavila upaljeno itd.). Jer i kad ga u toku dana ostavim normalno, trosi. Kad stavim na zrakoplovni, ne trosi. Da je korijen problema sami mobitel, pretpostavljan da ni ta funkcija ne bi dala pomaka. Vratila sam na tvornicke da se uvjerim da nije nijedna novoinstalirana app kriva, kako je i tad trosilo skuzila sam da je i taj dio osao u vodu. A kako bi smartphone trebao moci funkcionirati i bez da neka osoba koristi podatkovnu mrezu, Samsung ne bi imao predinstalirane i instalirane app koje nuzno zahtijevaju koristenje podataka. Ko bi onda kupio taj mobitel ako je nesiguran jer ce mozda kidat pare. Dakle, ni do mene ni do mobitela nije. Al servis je jedino sta iman u vidu kao rjesenje jer kome se drugo obratiti.
A vi teoreticari zavjera, dobre ideje al los redatelj. Da sam varala sustav, sigurno ne bi bilo TOCNO 10 Kb i to OTPRILIKE SVAKIH 45 MIN. Ili bi bilo svakih 45 min ili bi bilo konstantno ali druga kolicina. I da su ostali podaci upaljeni bez da sam koristila vise bi potrosilo, od sinkronizacija, dolazaka obavijesti za app itd. Dali su mi novce i sta ja sad tu mogu osim rec hvala i evo javno napisati da su fer. Nisam trazila i dobila sam ih.
Ponovo, hvala svima sta su dali neko konkretno rjesenje, za razliku od ostalih sto su laprdali uprazno pokazali su da imaju znanje o ovoj temi. Javit cu kad saznam sto je posrijedi.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice