Dragi ljudi, mrežni genijalci :)
Upravo sam prešao sa T-coma na Iskon i uzeo uslugu Trio.Carnet. Dok sam krenuo instaliravati Adsl gadno sam se iznenadio kada mi je tehničar rekao da je kod korištenja Carneta ruter namješten tako da se svako računalo prije spajanja na internet mora podesiti tako da svako računalo ima drukčije Carnet HUSO podatke (username i pass), tj. da se dva računala ne mogu istodobno spojiti na internet sa istim Carnet podacima. Prije Iskona koristio sam T-comov ZyXel P-600 na kojemu sam upisao username i pass te bi se najnormalnije spajanjem na ruter spojio na internet.
Vidio sam da je na ovu temu već otvoren post "Ruter na ruter" ali pošto sam noob za takve stvari izgubio sam se u stručnim terminima tako da ako postoji neka dobra duša da mi objasni kako sa ovim uvijetima postavim mrežu kao prije (bežičnim putem da se spojim na internet tako da više računala može dijeliti konekciju).
Znači ovo posjedujem trenutno:
Carnet Trio uslugu - Ruter: Albis SLI-5460
Jedno stolno računalo koje ima Wirelles karticu jer je udaljeno od mjesta gdje se nalazi ruter (Windows VistA)
Uređaji koje želim spajati na net (gore navedeni desktop komp, dva laptopa WinXP, MacBook, iphone)
Stari ruter od T-coma: Zyxel P-600
Pitanje: Kako da spojim ova dva rutera koja imam da stvorim mrežu kako bi mogao dijeliti jednu konekciju preko Carnet računa? Postoji li lakše riješenje?