Eto stalno mi T-com šalje pamflete i brošure ne bi li ja "ujedinio" sve njihove usluge na jedan račun, naravno, sa produljenjem ugovora na sve, na dodatnih 24 mijeseca.Fine, rekoh sam sebi, da vidimo što ja dobivam tim "objedinjavanjem" adsl 10mbit, maxtv+10snimalica, i halo 60 telefonske linije.Pogledam ja svoje račune, i pogledam njihovu ponudu, i shvatih da mi nude, jedno veliko, NIŠTA.
Ali baš ono, NIŠTA.Ajd dobro, dobiješ besplatno telefoniranje u t-com fiksnoj mreži, ali što to znači, kome to treba u današnje vrijeme interneta i mobitela, a i u halo 60 imam besplatnih 60 minuta u fiksnoj, što mi je i više nego dosta.Tako da se sve svodi na veliko NIŠTA.A trebao bih se zavezati sa sve tri usluge na dodatne 2 godine, D V I J E godine.Kao da je to malo.Fakat misle da sam žestoka budala kada mi nude ovako nešto.
Ajd da daju neki komad hardwarea u vrijednosti nekih čest sedam glavi, ili da mi barem u te dvije godine "poklone" dva mjeseca badava, makara samo adsl i maxtv.Ali ne, oni ne nude ništa.Prodaju ciglu, istina na finjaka, i ne moraš ju uzet, ali je i dalje cigla.
PS
Zaboravih, daju besplatni hotspot, i maxtv to go.A koji će mi to racku, bandwidth na hotspotu ti sigurno padne u bananu nakon kojeg gigabajta, a glupavu TV ne gledam ni doma (starci gledaju), onda moš misliti kako ću je gledati na ekranu od 5 inča.Kako gore rekoh nedaju ništa šta mogu isoristiti.
PS 2
I gledao sam onu ponudu za optiku (UltraMax) jel, net 20/5 mbita, maxtv, i tulifon.500 kuna mjesečno.NEMA FLAT nego je maksimalni paket 250 GB.Istina nikada nisam potrošio više od nekih 180 GB, a prosječno povučem nekih 80 - 140 GB, no uopće ne žeim razmišljati o mogućnosti da bi mi mogao doć veći račun nego što ga očekujem.Apsolutno ne dolazi u obzir da plaćam po data potrošnji.Slučajnoj ili namjernoj.Pa neka i bude 250 GB ali mora postojati blokada na centrali koju nitko živ ne može skinuti osim T-coma na izričiti zahtjev korisnika.A ono sa prelijetanjem od 20 kuna po gigabajtu, daj zaboravi.
Sem toga, gdje bih ja to iskoristio 20 mbita downloada, gdje se to meni doma tako žuri, na streamline videa tipa youtube možete i tako zaboraviti, ako ste mislili gledati nešto na 720p ili 1080i a da ne trza (a da to nije keširano na T-com hr serverima) možete slobodno zaboraviti, ja imam doma 10 mbita, pa zaštekava ako nije u kešu t-coma (jednostavno neće vuć, jer server otpušta koliko otpušta).Šta će ti formula kada se voziš po Zagrebu gdje je dopušteno 50 na sat, a čepovi su svakodnevnica.
Ne funkcionira net na način da možeš vuć podatke sa servera ili preko čvorišta koliko te volja, to jest brzinom koju imaš od sebe do T-com centrale, već postoji nešto što se zove ogranićenje bandwidtha na serverima, i svi ga imaju i po količini protoka podataka i po brzini otpuštanja sa servera.Badava ti cijev za vodu koja može podnesti protok od 100 kubika u minuti, kada ti na vodocrpilištu pumpa druka 100 kubika, za 8 sati.Platiš, a ne možeš iskoristiti.