T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.963
|
čitano: 7.095.724
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Re: T-Com Internet
sandokan111 kaže...
Clarkec kaže...

Najprije govoris da sa vectoringom netko tko je imao 30 moze imati najvise 40 na cca 600 metara.

Hahaha :) Gdje sam to napisao moze neki citat. Mislim to ne bi trebalo bit tesko, odes natrag nadjes moje postove pa ovako nesto citiras. Toliko nista ne razumijes da ti je "onaj ko ima 20 sada nece imat 50" isto ko i da ce netko na 600m imat max 40 :)))))) Ovo je komedija za nekog tko je pionir interneta.

Clarkec kaže...

Znaci, na kraju se slazes sa mojom tvrdnjom da ako si imao 30 bez vectoringa, mozes imati cca 50-60 sa...

Niti si ti to rekao, niti se ja igdje slazem s tobom. Sto je najgore, ni ti se sam s sobom ne slazes jer ni neznas sto sve pises.

Clarkec kaže...

AK netko bez vectoringa na 1 km moze imati 30 onda s vectoringom ide 2x toliko :)

Jos jedan dokaz da opce ne razumijes kako i sto vectoring radi.

Clarkec kaže...
Trebalo bi 20 krivulja za to. Taj graf okvirno govori. Netko ce imati 10 Mbita vise ili manje. I nije 30 na 1 km nego 43 prema grafu. Pogledaj opet.. 

Sve u svemu, drago mi je da si se slozio s mojim tvrdnjama i da ne tvrdis vise da na 600 metara s vectoringom ne ide vise od 40 :) Ide i de :) I sve 5! 

Fino si nadrobio hrpu gluposti. Ajde sad pronadji mi negdje gdje sam napisao da "na 600m s vectoringom ne ide vise od 40". Kakvih 20 krivulja :)))) Daj se prvo sam sa sobom dogovori sto pokusavas opisat. Jer ono sto prije pricas i sad nema veze jedno s drugim.

I ponovno, nigdje se ja s tobom nisam slozio koliko god ti to ponavljao, al za ovo treba neko osnovno razumjevanje.

Znam ja itekako kako vectoring radi, jer sam sve tocno rekao, cak ti i crteze linkao, a ti si 5 puta promijenio plocu s ciljem da vrijedjas i omalovazavas... Moguci razlog je u mom postu iznas. Meni se cini da ti ne znas ni osnove ovoga o cemu pricamo nego ti je cilj trolanje i pokusaji omalovazavanja kolega tu na forumu. 20 krivulja se odnosi na 20 razlicitih korisnika koji imaju 20 razlicitih kvaliteta bakrenih zica ako ti je to bilo tesko za shvatiti. Od mene imas ignore jer ne zelim vise gledati tvoje provokacije. Zelim komunicirati s normalnim ljudima kojima nije glavni cilj tu vrijeđati, omalovažavati, trolati. Tako da, ne obracaj se meni je tak i tak ne vidim vise sta pises.  

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.10.2017 12:41 (Clarkec).
17 godina

Stručnjaci za vectoring, koliko bi moja parica davala da se uključi?

http://prntscr.com/h3fvev

Trenutno je Turbo 50+Maxtv, target margina 8

Uz vectoring bi moglo 60 ili 70mbps?

Recenzije kineskih mobitela na anton008.com +Banggood kuponi za -10$ na PP
10 godina
Clarkec kaže...
sandokan111 kaže...
To da ce 20 imat 50 je malo puno nategnuto. Vjerojatnije je da ce ovi s 20 imat 30ak. Pitanje je udaljenosti ne brzine, a po brzini je teze procjenit udaljenost jer imas, bas tu oko 20 skoro 600/700m razlike u razdaljini koja se moze dogodit. Recimo ovi s 31 attainable imaju pusten profil od 20 jer im 30 nece radit (ili im barem ne pustaju jer se boje da nece radit), a na vectoringu ce furat 30 bez problema.

No, dobro, evo, tu si lijepo napisao da sa 20 max mozes imati 30 (pricamo o udaljenosti 550-600 metara koje je kolega s foruma spominjao i oko cega je pocela rasprava, a tjedan dana poslije napises da ide 30 na 1 km bez vectoringa.

Naravno da nista ne razumijes jer ovaj sto ima 20 ni u snu nije 550/600 m od centrale vec je u rasponu od 1km do 1.5km ovisno o stanju linije, i jos sam ti i napisao da, da se citiram "Pitanje je udaljenosti ne brzine, a po brzini je teze procjenit udaljenost". Jos sam ti sve fino i objasnio. Recimo ovaj na 1km moze imat attainable 32, pustit mu 30 nece, pogotovo ako ima tv vec ce imat pusteno 20. To sto se na 1km ide 30mbita ne znaci da se MORA moc toliko uhvatit. Osim razumjevanja imas i problema s logikom. Na 1km se moze imat 30, al ne znaci da svi imaju 30. Tvoj graf koji si stavio je smjesan i pobija sve sto si napisao jer tamo na 1km vec s vectoringom imas nekih 45 attainable (znaci i realno imas manje) a ti za ove od 1km do 1.5km kazes da ce imat 50 i vise, sto se kosi s krivuljom koju si sam stavio jer znaci da ta krivulja nakon 1km raste itd itd.

Sam ti stavi ignore, tako je najbolje. Nisam ocekivao manjak argumenata za nekoga ko se 30 godina bavi internetom.

10 godina
neaktivan
Ag008 kaže...

Stručnjaci za vectoring, koliko bi moja parica davala da se uključi?

http://prntscr.com/h3fvev

Trenutno je Turbo 50+Maxtv, target margina 8

Uz vectoring bi moglo 60 ili 70mbps?

Ja strucnjak nisam, ali samo nemoj slusati Sandokana. Prema njemu bi se s vectoringom smanjilo na 30 :D

Vidim da imas nategnutih 50. Meni su uveli Max tv nedavno i ne daju mi 50 vise nego 40 iako mi je margina bila 9 a max attainable mi je bio 84 000.

Meni i ne treba, pa nisam forsirao da mi vrate na 50, ali s vectoringom ocekujem barem 100. 

Strucnjak nisam, ali moje misljenje je da ce ici min 80! Nek me netko ispravi tko se time bavi,, ako je neki tehnicar tu ... 

9 godina
neaktivan
T-Com Internet

NHF Sandokan ali meni se čini da si ti proštudirao ove DSL tehnologije na nekoj wiki stranici i sad tu pokušavaš dijelit pamet.

3 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Zanima me da li ima netko iskustva sa priključivanjem t-com na kuću koja ima nadogradnju. U taj nadograđeni stan potrebno je dovesti novi kabelski priključak da bi se dobio tel, internet i tel. Zanima me koja je cijena i koliko se čeka na spajanje.

0 0 hvala 0
13 godina
Tvoje je da osiguras zicu u kuci od mjesta gdje ce biti router do tavana. Dalje rjesavaju tehnicari. Prikljucak je i dalje 1kn ako ides na ugovor.
10 godina
non pasara kaže...

NHF Sandokan ali meni se čini da si ti proštudirao ove DSL tehnologije na nekoj wiki stranici i sad tu pokušavaš dijelit pamet.

Slobodno argumentima nadopuni ako nesto nevalja, uvijek sam otvoren za argumentiranu raspravu, ne gatanja bake vange. Kome je wiki literatura je vrlo lako ustanovit.

17 godina
T-Com Internet

Jel netko u zadnje vrijeme slagao ili zna sloziti pppoe konekciju na mikrotiku? Sto se sve mora sloziti da radi kak spada? Imam zte i zelim ga prebaciti u bridge jer se blesira svako malo..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
T-Com Internet

Ima li sto od najava TComa o zamjeni rutera postojecim i novim korisnicima?

Kakvu su vam utisci o novim ruterima i koji modeli su ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
T-Com Internet

Zar mjenjaju routere opet?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...

Zar mjenjaju routere opet?

Ma nisu niti će u skorije vrijeme. U ponudi je ZTE i Speedport v724ci AC(5Gz) njega obično daju ovima koji imaju optiku, ako ne onda ide standardni model i to je to.

12 godina
T-Com Internet

imam asus router na kojeg bih instalirao dd-wrt firmware (ili tomato, nisam jos odlucio) - ima li kakvih problema sa tim firmwareom i t-com optikom ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Fanu kaže...

imam asus router na kojeg bih instalirao dd-wrt firmware (ili tomato, nisam jos odlucio) - ima li kakvih problema sa tim firmwareom i t-com optikom ?

Nema razloga zasto bi bilo problema ako ga mislis koristit ko AP. E sad mislis li ga koristit kao AP ili zamjenit SpeedPorta?

12 godina
GeneralPag1997 kaže...
Fanu kaže...

Nema razloga zasto bi bilo problema ako ga mislis koristit ko AP. E sad mislis li ga koristit kao AP ili zamjenit SpeedPorta?

Iskljucivo kao zamjena speedporta - trenutno sam na stock asus firmwareu i izbacio sam speedport iz cijele price

14 godina
Fanu kaže...
GeneralPag1997 kaže...
Fanu kaže...

Iskljucivo kao zamjena speedporta - trenutno sam na stock asus firmwareu i izbacio sam speedport iz cijele price

I radi ti voip i iptv?

17 godina
neaktivan
T-Com Internet

Ja se stvarho ispricavam

https://www.bug.hr/vijesti/maxtv-svim-svojim-korisnicima-mijenja-set-top-boxo/160446.aspx

sjetio sam se te vijesti pa me nekako u glavi nukalo o novim ruterima,....

Will Smith Man in Black ,,,, bi trebao sad blicnuti, za djelomicno gubljenje pamcenja... sto sam pitao

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
T-Com Internet

Jel moguće da T com nema u ponudi Cinestar Premiere 1 i 2 na max tv-u? Ja ga nigdje ne nalazim na popisu programa. Pricam za iptv

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
GeneralPag1997 kaže...
Fanu kaže...
GeneralPag1997 kaže...
Fanu kaže...

I radi ti voip i iptv?

nemam ni voip ni iptv - koristim samo net

spojio asusa direkt na ONT i to je to 

ipak sam se odlucio za asus merlin firmware (lik i sluzbeno radi za asus i dizajnira im firmware)

flasha se preko stock firmwarea i sve postavke ostaju

sve sljaka bez problema

sad ni nemam potrebe za tomatom ili ddwrt :)

8 godina
neaktivan
T-Com Internet

Jel netko uopće dobio router za taj hibridni net?

Meni su obečali prije nekih tjedan dana i još čekam tehničare

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stuleni kaže...

16.10. u popodnevnim satima sam podnio zahtjev za hibridnim internetom, a 18.10. do podne je pošta već dostavila novi router

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 15:10 (Kukec).
8 godina
neaktivan
Kukec kaže...
Stuleni kaže...

16.10. u popodnevnim satima sam podnio zahtjev za hibridnim internetom, a 18.10. do podne je pošta već dostavila novi router

Ma da tak brzo, ajde super drugi tjedan ih zovem da vidim gdje je zapelo.

Znači poštom ti je doslo, a meni je rečeno da će mi doći tehničar to montirat doma

Nego da li si zadovoljan sad sa tim routerom kaj se brzine tiče?

14 godina
neaktivan
Stuleni kaže...
Kukec kaže...
Stuleni kaže...

Znači poštom ti je doslo, a meni je rečeno da će mi doći tehničar to montirat doma

Meni rekli da dolazi dostavnom službom. Došao poštom te sam odmah poštaru predao stari router. 

Za sada jesam, ovo je preporod u odnosu na 4Mb koju sam prije imao. Također kod starog routera (Siemens SX763) često pucala veza uslijed pregrijavanja, telefon zvonio sam od sebe, a tehničaru nisi mogao objasniti da je problem u routeru, jer je njemu prema mjerenju bilo sve ok. On se ujedno drži priče da ti stariji routeri bolje funkioniraju na veće udaljenosti, pošto sam udaljen preko 4 km od centrale. Evo sad novi router prema njegovim statistikama drži 15 dana dsl konekciju, nema zvonjenja telefona. 

7 godina
neaktivan
T-Com Internet

Je li bi mogao dobiti Turbo 50 preko ove parice?

0 0 hvala 0
15 godina
dev_urandom kaže...

Ne, 30 mozda i to je to.

13 godina
neaktivan
Stuleni kaže...

Obično ti stigne poštom (Huawei HA35-11 Hibrid), a stariji router predaš odmah ili kasnije.

Princip je samoinstalacije (isto kao i kod staroga) + što još imaš sim karticu unutra.
Kada zahtjev prođe kroz sustavu pusti se signal nakon dan/dva, konfigurira profil i to je to, tehničar nije potreban.

17 godina
neaktivan
T-Com Internet

Znači, skoro pa isti pokućni, samo što ovdje ima par ikona na routeru više :D

Why so serious?

0 0 hvala 0
10 godina
dev_urandom kaže...

50 ne. 40 mozda ovisno koja ti je sad target margina pa ako se moze spustit jos malo, ili ako drzi na targetu (ovisno koje usluge imas, ako je tu tv onda ne bi uhvatio 40 + tv vjerojatno. Sve je pitanje s kojom niskom marginom bi ti radilo bez problema.

7 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...
dev_urandom kaže...

50 ne. 40 mozda ovisno koja ti je sad target margina pa ako se moze spustit jos malo, ili ako drzi na targetu (ovisno koje usluge imas, ako je tu tv onda ne bi uhvatio 40 + tv vjerojatno. Sve je pitanje s kojom niskom marginom bi ti radilo bez problema.

Hvala na odgovoru! Probat ću onda to složiti s tehničarom. Nemam MaxTV, samo net+voip. Zanima me bi li se moglo nešto dobiti promjenom profila?

U biti mi je upload najbitniji, zato bi i uzeo Turbo 30/40 ili što već ide preko moje parice. Na lokaciji je jedino HT dostupan, nema ni GSM signala, samo tel. parica i to je to.

Što se optike tiče, DTK kroz koji prolazi HTov vod do FTTC ormarića na koji sam spojen mi je 65m od kuće ali su mi dali okvirnu cifru od 40.000 kuna za izgradnju/spajanje. Čak se ne treba ništa ni graditi jer mi parica ide kroz bužir do tog istog kabelskog zdenca (šahta), znači trebalo bi se izvući tel. kabel i zamijeniti optičkim.

Koristi li itko ovdje kojim slučajem MLPPP a da je na HT-u?

Poruka je uređivana zadnji put sub 4.11.2017 21:13 (dev_urandom).
10 godina
dev_urandom kaže...

Hvala na odgovoru! Probat ću onda to složiti s tehničarom. Nemam MaxTV, samo net+voip. Zanima me bi li se moglo nešto dobiti promjenom profila?

U biti mi je upload najbitniji, zato bi i uzeo Turbo 30/40 ili što već ide preko moje parice. Na lokaciji je jedino HT dostupan, nema ni GSM signala, samo tel. parica i to je to.

Uh ako se mozes dogovorit s tehnicarom onda su ti otvorene opcije da postelas tu liniju dosta ako se tehnicaru da s tobom radit na tome. Znaci nek ti pusti 17a profil, pogledaj onda stanje. Ako bude losije od ovog sada, vrati se natrag na 8b i malo se igrajte. Nek ti stavi target marginu na 6 i pusti max pa ces vidjet kako ce onda radit. Margina od 6 nije mala, ako ti je veza kvalitetna (a po parametrima mi izgleda ok, jer je pustena margina da raste van targeta nakon sto je postavljen profil od 20 dokle ti linija pusta, i naraslo je dosta) stoga bi ti trbalo radit na toj margini. Cak eventualno i nizoj.

dev_urandom kaže...
Čak se ne treba ništa ni graditi jer mi parica ide kroz bužir do tog istog kabelskog zdenca (šahta), znači trebalo bi se izvući tel. kabel i zamijeniti optičkim.

Nekuzim, ako ti je taj fttc tako blizu, ti ako si spojen na njega trebao bi na 17a profilu na vdslu furat 100mbita, znaci 50/15 bez pol muke. Ovo je 8b profil tako da je moguce da ce ti promjenom u 17a ovo ici puno bolje. Uglavnom, 12b ili 17a svakako postavi ako si rekao da ti je upload bitan. Cuj se s tim tehnicarem i kreni. Neka redosljed bude ovako

1. Nek te stave na 17a, pogledaj si stanje onda. Ako je bolje nego sada, ostani.

2. Nek ti stavi target marginu 6db i pusti max profil

3. Ako ti to drzi, nek ti jos malo smanji target.

Ovdje je jedini sad problem da li ce tehnicar znati ove stvari ili ce se uhvatit filozofirat "znas stari, pusti ti te price po internetu ne ide ti to vise od 30 iz iskustva ti ja sve znam" i takve neke nebuloze koje nemaju veze s vezom. Treba se znat postavit liniju. Ako nezna, dobit ces ova i svakakva druga opravdanja. Pokusaj barem doznat da ti kaze gdje si spojen i kolika ti je duljina petlje.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice