T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.099.086
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: T-Com Internet
aleng3 kaže...

Dolazi račun samo na telekom portal. Odeš na moj.hrvatskitelekom.hr , registriraš se (trebaš OIB i oznaku korisnika koja se nalazi na računu (!!) :) ) Poslije registracije, dodaješ svoje usluge (adsl, tel linija, ako imaš mobitel i sl.) Na portalu možeš pratiti minute na tel, potrošnju prometa, račune, status ugovora, prijaviti smetnju i još 100000000 drugih stvari. Nije portal najbolje riješen (relativno dugačak load time, nestabilan....). Možeš tamo promijeniti način dobivanja računa (papirnati na adresu) ako nisi potpisao trajni nalog.

potpisao sam, no djelatnik me nije pitao na koji način želim primati račun :/

dal se to može u kontaktu s operaterima izmijeniti ili ?

11 godina
neaktivan
Gale92 kaže...

Da.

10 godina
aleng3 kaže...

Dolazi račun samo na telekom portal. Odeš na moj.hrvatskitelekom.hr , registriraš se (trebaš OIB i oznaku korisnika koja se nalazi na računu (!!) :) )

Tu oznaku imas i pod "moji dokumenti". Sve dokumente koje operateri salju administraciji imas tamo. Spasi me gledanja sifre za net, takvih gluposti kao sifra korisnika i slicno :)

Gale92 kaže...

Da, tak i meni. To valjda stavljaju po defaultu jer im je jeftinije od papirnatog izdanja :P

9 godina
T-Com Internet

Pozz ljudi. Zanima me jesu li ocitavanja moje mreze u granicama normale, ili ipak nesto ne stima? Dolje na slici pod FEC Errors brojke lagano rastu... Pa ako se netko kuzi da baci oko na sliku i komentira. :D   LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
deepshitcro kaže...

Pozz ljudi. Zanima me jesu li ocitavanja moje mreze u granicama normale, ili ipak nesto ne stima? Dolje na slici pod FEC Errors brojke lagano rastu... Pa ako se netko kuzi da baci oko na sliku i komentira. :D   LP

Tak nekak sam i ja imao... Ali sam ipak vratio na 40/6 bas zbog te margine koja mi je bila oko 5.9...slicno kao i tebi.. Manje errora imam od tad. Mozda sam i pogrijesio, ali nekako osjecam da mi je sve stabilnije otkad sam na 40/6.

10 godina
neaktivan
T-Com Internet

Zna li tko kad krece G.fast kod nas? Kazu da ce oni najblizi centrali na bakru moci imati i preko 500 Mbit vezu.., ali nakon 250 metara vec pada ispod 100 Mbit... Ja sam oko 200 m od centrale pa bih mogao navuci 300/100 mozda :D

0 0 hvala 0
17 godina
Clarkec kaže...
deepshitcro kaže...

Tak nekak sam i ja imao... Ali sam ipak vratio na 40/6 bas zbog te margine koja mi je bila oko 5.9...slicno kao i tebi.. Manje errora imam od tad. Mozda sam i pogrijesio, ali nekako osjecam da mi je sve stabilnije otkad sam na 40/6.

Sta bi ja trebao reci....

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
10 godina
neaktivan
T-Com Internet

Neznam što vi brinete oko margine i errora tolko, vozi net i ne gledaj te statistike jer dobiješ placebo efekt na kraju.

Vama margina ako imate takvu paricu može biti i jedan i veza može biti super stabilna a neko drugi mora imati marginu 10 da sve bude stabilno, to ovisi o parici. Ako vam veza ne puca nema razloga za brigu. Ja sam prije imao i po 3-4 milijuna FEC errora u danu ali to je nebitno jer su to greške koje router može sam ispraviti.

Clarkec taj G.fast se meni čini da će biti samo "gimmick" kojim će se operateri ku**iti a nitko ga neće ni koristiti, Tcom je imao VDSL opremu jedno dvije godine prije nego je VDSL krenuo u HR. Možda bude to par zgrada, no taj oramarić je jedino ispativo njima postavit direkt u hodnik zgrade jer to radi do nekih 100m, 200m. Za kuće to neće značiti ništa.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 17:15 (JozoBozo121).
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Jel ovo ok ili mogu imat više?

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 17:15 (galinjo24).
10 godina
neaktivan
JozoBozo121 kaže...

Neznam što vi brinete oko margine i errora tolko, vozi net i ne gledaj te statistike jer dobiješ placebo efekt na kraju.

Vama margina ako imate takvu paricu može biti i jedan i veza može biti super stabilna a neko drugi mora imati marginu 10 da sve bude stabilno, to ovisi o parici. Ako vam veza ne puca nema razloga za brigu. Ja sam prije imao i po 3-4 milijuna FEC errora u danu ali to je nebitno jer su to greške koje router može sam ispraviti.

Clarkec taj G.fast se meni čini da će biti samo "gimmick" kojim će se operateri ku**iti a nitko ga neće ni koristiti, Tcom je imao VDSL opremu jedno dvije godine prije nego je VDSL krenuo u HR. Možda bude to par zgrada, no taj oramarić je jedino ispativo njima postavit direkt u hodnik zgrade jer to radi do nekih 100m, 200m. Za kuće to neće značiti ništa.

Moji ukućani vole gledati MAX Tv to go pa sam mislio da bi preskakala slika sto je vise tih errora... Ja imam oko pola milijuna errora u 3 dana..

EDIT: Imam i oko 5000 CRC i HEC errora. Jel to problem??

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 17:52 (Clarkec).
11 godina
neaktivan
Power na ruteru svijetli,dsl lampica blinka cijelo vrijeme i ponekad se potpuno ugasi i odbija se povezat na net...problem se pojavio ovaj petak,tehnicar je dosao u subotu sa mjernim uredjajem i dosao do zakljucka da kabel nije ispravan od uticnice do rutera,zamijenili smo kabel i radilo je do danas ujutro....ujutro opet nastao potpuni prekid na nekih sat vremena a onda se opet sama od sebe veza uspostavila i radilo je evo do maloprije. Imate kakvih ideja dok cekam tehnicara da dodje sutra,ja bi rekao da ruter ne radi ispravno?

0 0 hvala 0
10 godina
JozoBozo121 kaže...

Ajd barem sam ovdje naišao na istomišljenika. Na forum.hr sam se jedno dobrano 2-3 stanice prepucavao sa likom i nikako dokazati mu da g.fast neće skoro zaživjeti već se implementirati VDSL sa FTTB-om. Evo što je zatnje zatupio: "G.Fast bi kod nas tek krajem godine mogao krenuti u komercijalne vode, čeka se odobrenje HAKOM-a po zadnjim informacijama koje imam." 

10 godina
neaktivan
froxie24 kaže...

Ajd barem sam ovdje naišao na istomišljenika. Na forum.hr sam se jedno dobrano 2-3 stanice prepucavao sa likom i nikako dokazati mu da g.fast neće skoro zaživjeti već se implementirati VDSL sa FTTB-om. Evo što je zatnje zatupio: "G.Fast bi kod nas tek krajem godine mogao krenuti u komercijalne vode, čeka se odobrenje HAKOM-a po zadnjim informacijama koje imam." 

Ma ljudi si svašta zamišljaju, a zaboravljaju da je povijest učiteljica, a svi mi dobro znamo kako je HT ulagao u zadnjih 10-15 godina. Tako da ja na 600 metara imam istu atenuaciju kao i čovjek koji je na 1200m. 

Ali sto bi vrijedio Tcomu taj G.fast ako bi oni u neboderu nudili u prizemlju jedne brzine a vec do vrha padnu. Ono sto su testirali nesto 415mbps to je bilo na jednom jedinom cat5e kabelu na 100m koliko se sjećam, sad zamisli gušenje kad si u zgradi sa 100 stanova i 100 parica. Samo neka oni prošire VDSL2 i neka smanje petlje, ne samo one koje su 2km duge nego i u gušće naseljenim područjima one od 1-1,5km pa ćemo imat sigurno 70% nas(koji smo na kratkoj petlji) jedno 60/20 ili slično. 

Upravo ovakvi ormarići bi bili super rješenje. Ima jedno 300 VDSL ili ADSL portova, a stane svugdje di ima malo mjesta uz pločnik. Jos da omoguće 30a profile pa da imaju simetričan upload, i imamo nesto sto ce zadovoljit korisnike sve dok ne rašire optiku.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 20:21 (JozoBozo121).
14 godina
neaktivan
djigibao kaže...
Clarkec kaže...
deepshitcro kaže...

Sta bi ja trebao reci....

Sto bi ja trebao reci? Imam ih koliko hoces. Nisam primjetio da je internet radi toga usporio ili da MaxTV prekida.

EDIT: Ovo je u samo 2 dana.

Never let a computer know you are in a hurry.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 20:36 (IVOX).
10 godina
JozoBozo121 kaže...
froxie24 kaže...

Ma ljudi si svašta zamišljaju, a zaboravljaju da je povijest učiteljica, a svi mi dobro znamo kako je HT ulagao u zadnjih 10-15 godina. Tako da ja na 600 metara imam istu atenuaciju kao i čovjek koji je na 1200m. 

Ali sto bi vrijedio Tcomu taj G.fast ako bi oni u neboderu nudili u prizemlju jedne brzine a vec do vrha padnu. Ono sto su testirali nesto 415mbps to je bilo na jednom jedinom cat5e kabelu na 100m koliko se sjećam, sad zamisli gušenje kad si u zgradi sa 100 stanova i 100 parica. Samo neka oni prošire VDSL2 i neka smanje petlje, ne samo one koje su 2km duge nego i u gušće naseljenim područjima one od 1-1,5km pa ćemo imat sigurno 70% nas(koji smo na kratkoj petlji) jedno 60/20 ili slično. 

Upravo ovakvi ormarići bi bili super rješenje. Ima jedno 300 VDSL ili ADSL portova, a stane svugdje di ima malo mjesta uz pločnik. Jos da omoguće 30a profile pa da imaju simetričan upload, i imamo nesto sto ce zadovoljit korisnike sve dok ne rašire optiku.

Pa tako bi se dalo i bilo bi im pametnije, umjesto da izmišljaju gluposti.  

16 godina
T-Com Internet

kod mene ispalo sranje s turbo 50. dobio turbo 30 i bio pohlepan i zatrazio turbo 50. brzine se promjenile u 25/11Mbps. onda opet bio pohlepan i trazio tehnicara da pogleda sto ne valja. sad imam turbo 30 opet i 21/5. bolje da sam bio tiho i zadrzao 25/10. tako mi i treba 

Lekcija: znati kad je dosta.

Black Mist (520) || Dark Mist (925) || Midnight Mist (735)
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 21:14 (Bass).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bass kaže...

kod mene ispalo sranje s turbo 50. dobio turbo 30 i bio pohlepan i zatrazio turbo 50. brzine se promjenile u 25/11Mbps. onda opet bio pohlepan i trazio tehnicara da pogleda sto ne valja. sad imam turbo 30 opet i 21/5. bolje da sam bio tiho i zadrzao 25/10. tako mi i treba 

Daj stavi ss parice...

16 godina
T-Com Internet

ss parice. sve je pocelo kad mi je receno da mogu imati kaktiga 60Mbps. na kraju ispada ni da punih 30Mbps ne mogu imati. velik je to napredak naspram 4/0.5 ali ipak, zasto ne vise?

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.3.2016 21:25 (Bass).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Bass kaže...

ss parice. sve je pocelo kad mi je receno da mogu imati kaktiga 60Mbps. na kraju ispada ni da punih 30Mbps ne mogu imati. velik je to napredak naspram 4/0.5 ali ipak, zasto ne vise?

Na takav line da imas 60..netko te je jako prevario..budi sretan i sa tih 20...

16 godina
T-Com Internet

tako sam i mislio. hvala galinjo 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Bass kaže...

Da.

Meni 30/5 radi stabilno i više od toga ne mislim ni tražiti jer bih dobio tek malo više u downloadu i gotovo ništa ili baš ništa u uploadu, sudeći prema vrijednostima u routeru. Ovako imam čistih i stabilnih 30/5 i to ne diram.

11 godina
neaktivan
Bass kaže...

Ček, ček, jesi li ti isti onaj koji je u poruci maloprije napisao:

"tako mi i treba 

Lekcija: znati kad je dosta."

I kako sad - zašto ne više? Zato jer sad imaš još manje.

13 godina
IVOX kaže...

Sto bi ja trebao reci? Imam ih koliko hoces. Nisam primjetio da je internet radi toga usporio ili da MaxTV prekida.

EDIT: Ovo je u samo 2 dana.

Milijarda u 50 min

Iskon

Ali je ovo ipak previše. I veza mi je znala puknuti.

Nazvao sam ih, bila je neka greška kod njih.

Ispravljeno. I sad u dan-dva imam tek nekoliko komada.

Tak da postoji i strana kad se trebaš zabrinuti. Al u ekstremnim situacijama.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
10 godina
neaktivan
Bass kaže...

Gledaj, imaš visoku atenuaciju(gušenje) i s 8b profilom (kad si imao Turbo 30) si imao veću izlaznu snagu signala iz modema, a kad su ti aktiviravali Turbo 50 morali su prebacit na 17a koji ima manju izlaznu snagu pa se na lošijim paricama smanji maksimalna propusnost. Kad ce te zvat tehničar reci da ti vrati 8b i onda bi to opet trebao normalno raditi Turbo 30.

10 godina
Clarkec kaže...

Normalno da imas manje errora kad je margina porasla s smanjenjem brzine :P Al to je naravno nebitno dok god veza radi kako spada. Ako se ti bolje osjecas, sve 5, al s tehnicke strane, nidje veze :).

galinjo24 kaže...

Jel ovo ok ili mogu imat više?

Imas koliko imas. Marginu mogu pokusat smanjit al je pitanje hoce radit, ta koja je (7.8) nije target pa bi se moglo mozda forsirat target za malo veci sync, al ne bi puno dobio.

Clarkec kaže...

Moji ukućani vole gledati MAX Tv to go pa sam mislio da bi preskakala slika sto je vise tih errora... Ja imam oko pola milijuna errora u 3 dana..

EDIT: Imam i oko 5000 CRC i HEC errora. Jel to problem??

CRCovi mogu stvarat probleme u maxtvu. Al ako ti nista ne vidis, ako link ne puca, ne sekiraj se oko errora.

ZokyCRO kaže...
Power na ruteru svijetli,dsl lampica blinka cijelo vrijeme i ponekad se potpuno ugasi i odbija se povezat na net...problem se pojavio ovaj petak,tehnicar je dosao u subotu sa mjernim uredjajem i dosao do zakljucka da kabel nije ispravan od uticnice do rutera,zamijenili smo kabel i radilo je do danas ujutro....ujutro opet nastao potpuni prekid na nekih sat vremena a onda se opet sama od sebe veza uspostavila i radilo je evo do maloprije. Imate kakvih ideja dok cekam tehnicara da dodje sutra,ja bi rekao da ruter ne radi ispravno?

Stavi sliku parice.

JozoBozo121 kaže...

sad zamisli gušenje kad si u zgradi sa 100 stanova i 100 parica.

Gfast s sobom donosi obavezno i vectoring koji je bas radi tog uveden. Nikakvih problema tu nece bit. Jedino je stvar sto tcom ne voli bit "inovator" i povlacit nove tehnologije dok ga "konkurencija" ne prisili. A u nekim slucajevima (optika) je cak i opstruriran od strane hakoma radi trzisnog natjecanja, pa zato i imamo situaciju da "manji operateri" prvi uvode nove tehnologije (vdsl2) iako je tcom imao vdsl. Ljudi su stavljali vdsl parice a imali adsl pakete na tcomu vec ohoho :).

Bass kaže...

Ah, klasicna navlakusa. Oni su vidjeli u sustavu da je to dostupno i to ponudili, bez da se gleda kakva ti je parica. Vec ti je napisano, trazi prebacivanje u 8b s 17a i stanje bi trebalo bit bolje, iako ne 60mbita bolje :)

16 godina
T-Com Internet

ja sam zadovoljan, za sad

battletag:MasnaKrvavic#2275
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
BudalastoStvorenje kaže...
Bass kaže...

Ček, ček, jesi li ti isti onaj koji je u poruci maloprije napisao:

"tako mi i treba 

Lekcija: znati kad je dosta."

I kako sad - zašto ne više? Zato jer sad imaš još manje.

mislio sam na to kad vec napredujem u brzini, onda zasto ne bi napredak bio maksimalan. ocito, kod mene je maximalan napredak turbo 30 i to oko 22Mbit s uploadom od 5Mbit.

11 godina
neaktivan
Bass kaže...

mislio sam na to kad vec napredujem u brzini, onda zasto ne bi napredak bio maksimalan. ocito, kod mene je maximalan napredak turbo 30 i to oko 22Mbit s uploadom od 5Mbit.

Meni bi sljedeći napredak bila optika. Ali tko zna kada će se to dogoditi...

17 godina
T-Com Internet

Sinoc sam dobio lijepu poruku:

Radi se o tome da testiram na virtualnoj masini dosta malware/antivirusnih programa pa su onda valjda pomislili da mi je PC zarazen.

Ako se to opet ponovi da ce me iskljuciti na 7 dana!!!

Sta mislite, da li bi mi VPN mogao pomoci u tome da i dalje testiram malware ali da T-Com to ne vidi?

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2016 11:09 (djigibao).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
djigibao kaže...

Sinoc sam dobio lijepu poruku:

joj kad ti fraud pocne lupat te suspenzije, nemres ih se rijesiti, najcesce krive privatne routere, dok ih ne maknes nece maknit suspenziju..... Bar je tak bilo dok sam ja radio .. Btw malo im je godina kriva

battletag:MasnaKrvavic#2275
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2016 11:09 (dado16).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice