T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.099.711
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: T-Com Internet
Acex kaže...
Balkana kaže...

Ima li itko da je nedavno dobio ovaj modem: speedport w724v type ci

kakav je interner/wlan, meni sve stekaje, online igre su postale offline, packet loss je kritican, web stranice se jedva otvaraju

Ja imam isti takav ruter i isto problemi,internet kad pregledavam yt ili forume se malo malo gubi al dok igram online igre sve super

I ja imam isti ruter i isti problem sa njim, živcira polagano. Pušteno mi je 52/11 Mbit/s, ali šteka prilikom otvaranja svake stranice. A da ne pričam o dometu wirelessa, jedva 10 metara (ako i toliko).  

11 godina
benji kaže...
Acex kaže...
Balkana kaže...

Ima li itko da je nedavno dobio ovaj modem: speedport w724v type ci

kakav je interner/wlan, meni sve stekaje, online igre su postale offline, packet loss je kritican, web stranice se jedva otvaraju

Ja imam isti takav ruter i isto problemi,internet kad pregledavam yt ili forume se malo malo gubi al dok igram online igre sve super

I ja imam isti ruter i isti problem sa njim, živcira polagano. Pušteno mi je 52/11 Mbit/s, ali šteka prilikom otvaranja svake stranice. A da ne pričam o dometu wirelessa, jedva 10 metara (ako i toliko).  

Jel imas problema da ti se stranice ugase samo od sebe na 10 sekundi i pise ti dns server stopped working,ja imam s tim problem i uzasno mi lagga u nekim igrama,vidit cu da mi promjene ruter.

13 godina
neaktivan
T-Com Internet

DNS_PROBE_FINISHED_BAD_CONFIG, DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN, err name not resolved

to su mi problemi koji se javalju kod koristenja chroma, a i kada otvori stranicu preskoci neke resurse (css ili slike), to je ono sto mogu skuzit

tehnicar je pokusao nesto popraviti, mijenjao je wifi kanal (ili sta vec), no mislim da od toga nema koristi kad oko mene nema drugih bezicnih mreza (selo lol)

na mobitelu je ista stvar, stranice se sporije otvaraju (iako to nemogu uzet u obzir, mozda je i do mobitela, koristim preview verziju win 10)

mislim da cu i ja zatrazit promjenu modema, ugovor istjece za manje od mjesec dana pa imam asa u rukavu :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
T-Com Internet

Također koristim Speedport W 724V

Mislim da nije router kriv nego HT i njihove postavke u njemu. Na žalost sve živo su zaključali i nisam u stanju napraviti
pošteni debugging.

Kako stvari stoje problem je veliki lag u DNS serveru i čim se dotični ne javi u dogledno vrijeme browser izbaci error ili vrti u nedogled.
Da li router ne priča adekvatno sa DNS serverom ili je sam server konfiguriran da nešto ne štima u njihovoj komunikaciji.

Problem možete riješiti ovako:

control panel
network and sharing
change adapter settings
properties
nađite Ipv4 i kliknite properties
dolje pod sekcijom DNS server adresses upišite

preferred dns server 8.8.8.8

alt dns server 8.8.4.4

ok

----------------
Nađite sad ipv6 i maknite kvačicu sa njega
----------------

Biti će nešto sporije početno otvaranje stranica (koja ms više) jer je to googleov DNS server i tko zna di
je najbliži postavljen za razliku od HT-ovog koji je u HR

----------------
također uradite ovo u routeru

Login u router (def. 192.168.1.1)

Home network LAN > name and address of the router

Maknuti kvačice sa:

Use local IPv6 address (ULA)

Basic data privacy (IPv6 only)

---------------

---------------
DNS za mob (android) http://xslab.com/2013/08/how-to-change-dns-settings-on-android/
---------------

ukoliko želite dual stack (ipv4 i ipv6) jer vaš OS preferira ipv6 (nekad radi i brže ovako)

Login u router (def. 192.168.1.1)

Home network LAN > name and address of the router

Staviti kvačicu na Use local IPv6 address (ULA)

Maknuti kvačicu sa Basic data privacy (IPv6 only)

ok save
---------------------
Na PC uraditi kao što je gore objašnjeno za ipv4 i DNS
s tim da također upalite ipv6 i upišete

• preferred dns server   2001:4860:4860::8888
  • alt dns server         2001:4860:4860::8844

A jednom kad ekipa iz HT-a skuži problem i napravi update firmwarea ili što već vratite na staro.
Nadam da će netko uskoro otkriti login podatke za admin acc od routera jer smješno je da nam nije omogućena izmjena običnog DNS servera ili naziva za LAN.
stoji defaultno Speedport_W_724V_xxxxxxxx_xx_xxx (sitnica od 32 char.!)

Zahvaljujem svima koji su kliknuli like i hvala – lijepo od vas

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2015 19:27 (Oxy Dac).

16 0 hvala 16
17 godina
Balkana kaže...

DNS_PROBE_FINISHED_BAD_CONFIG, DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN, err name not resolved

to su mi problemi koji se javalju kod koristenja chroma, a i kada otvori stranicu preskoci neke resurse (css ili slike), to je ono sto mogu skuzit

tehnicar je pokusao nesto popraviti, mijenjao je wifi kanal (ili sta vec), no mislim da od toga nema koristi kad oko mene nema drugih bezicnih mreza (selo lol)

na mobitelu je ista stvar, stranice se sporije otvaraju (iako to nemogu uzet u obzir, mozda je i do mobitela, koristim preview verziju win 10)

mislim da cu i ja zatrazit promjenu modema, ugovor istjece za manje od mjesec dana pa imam asa u rukavu :)

No bar nisam jedini! Točno to mi se dešava. Ne jako često, ali dovoljno da živcira; Speedport router...

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
10 godina
CroRex kaže...

ok, hvala, sto se tice zicnog spajanja, imam kabel i spojio sam ga u ruter i iza u pc a prije toga iskopcao onaj d link, ali nista se ne dogada, ni device manager niti se mogu spojit na internet ili nista, ako netko ima vremena malo da mi to objasni i vodi me kroz to bio bih jako zahvalan, slobodno moze i pm.

Ako ti je sve dobro instalirano nema tu sta. Kad se spoji lan port iz routera u komp veza se uspostavlja. Jedino ako si nesto posebno namjestao radi tog dlinka onda to moras "odmjestit". Ili da nisi ustekao u krivi lan port? Jer nekad znaju na routeru rezervirat lan port za iptv, pa ne radi za internet. Obicno lan 1-2 bude za vezu, 3-4 za iptv ako je tak. Koji ti je uopce router i jesi sto posebno na njemu konfigurirao?

Acex kaže...

Jel imas problema da ti se stranice ugase samo od sebe na 10 sekundi i pise ti dns server stopped working,ja imam s tim problem i uzasno mi lagga u nekim igrama,vidit cu da mi promjene ruter.

Izgleda da vecina nasih providera ima problema s dns serverima. I ja sam imao problema s h1 dns pa sam rekao da mi postave googlove i od tad sve radi ok. Na tcomu sam s adbom imao problema s "stekanjem youtuba" gdje se nije htio bufferat.

11 godina
T-Com Internet

Ma poludit cu totalno,probo sam skoro sve dns adrese i na svakoj mi se internet gubi i lagga u igricama uzasno,a znam da mi ovi iz t coma nece dat drugi ruter posto sam tek sklopio ugovor prije 2 tjedna na 1 godinu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
T-Com Internet

Pozdrav svima, imam jedno pitanje vezano za brzinu interneta, imam aktivirano opciju turbo 30 Mbps, u pocetku mi je na speedtestu pokazivalo odlicnu brzinu 31Mbps download i 5.5Mbps upload, medjutim u zadnjih mjesec dana brzina se smanjila na 25Mbps download i 3Mbps upload.

Kad udjem u ruter vidim da se Actual rate promjenio na odnosu kako mi je bilo prije pa me sad zanima u cemu je problem ak bi netko mogao pojasniti, moze li se to vratiti kako mi je bilo prije, mislim dali je to do modema ili do t-coma odnosno parnice? 

Probao sam resetirati kompletno modem medjutim nema nikakve razlike, modem je onaj ZTE

Prije Prije
Sada Sada
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2015 19:24 (Robilad).

1 0 hvala 1
17 godina

Jel zna netko kako mogu unutar ZTE 931 promjeniti dns server?

BF3:fluffy_inside
10 godina
Acex kaže...

Ma poludit cu totalno,probo sam skoro sve dns adrese i na svakoj mi se internet gubi i lagga u igricama uzasno,a znam da mi ovi iz t coma nece dat drugi ruter posto sam tek sklopio ugovor prije 2 tjedna na 1 godinu.

Zasto mislis da nece? Hoce hoce, dobri su sto se toga tice. samo ti prijavi gresku.

Robilad kaže...

Pozdrav svima, imam jedno pitanje vezano za brzinu interneta, imam aktivirano opciju turbo 30 Mbps, u pocetku mi je na speedtestu pokazivalo odlicnu brzinu 31Mbps download i 5.5Mbps upload, medjutim u zadnjih mjesec dana brzina se smanjila na 25Mbps download i 3Mbps upload.

Kad udjem u ruter vidim da se Actual rate promjenio na odnosu kako mi je bilo prije pa me sad zanima u cemu je problem ak bi netko mogao pojasniti, moze li se to vratiti kako mi je bilo prije, mislim dali je to do modema ili do t-coma odnosno parnice? 

Probao sam resetirati kompletno modem medjutim nema nikakve razlike, modem je onaj ZTE

Ovo sto si stavio je da ti se smanjila na 8/1, ne 25/3 ako ja dobro vidim ove male slike :) A smanjila se jer je margina drasticno porasla. Zasto imas toliko gresaka na liniji da te dlm tako spusta je sad pitanje. Ili je stvarno greska na liniji, u tom slucaju prijavi i nek dodje tehnicar pogledat, ili nesto od opreme ne stima pa salje krive podatke. U svakom slucaju, prijavi gresku nek dodju vidjet.

Wolf88 kaže...

Najcesce nemozes jer ti provider ne da. Ono sto ti stavis u router ignorira. Barem je meni tako bilo kod fritza.

17 godina
neaktivan
Wolf88 kaže...

A što bi mijenjao unutar rutera? Podesi u svojim mrežnim postavkama: odaberi fixnu ip adresu za svoj komp (npr. 192.168.1.62) i odmah upiši ip dns servera kojeg želiš (8.8.8.8 i 8.8.4.4). Podesi ostalo kako je prethodno sugerirano i sve OK.

Zora puca, biće dana ...
16 godina
neaktivan
T-Com Internet

Nemogu vjerovat . Nakon što sam odabrao Turbo 30 trebalo je manje od 5 minuta da mi tu brzinu i puste . Sada 31/6 , a prije 21/2. Svaka čast T-com

yIn nI` yISIQ `ej yIchep
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Wolf88 kaže...

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
Jura iz druge galaksije kaže...
Wolf88 kaže...

A što bi mijenjao unutar rutera? Podesi u svojim mrežnim postavkama: odaberi fixnu ip adresu za svoj komp (npr. 192.168.1.62) i odmah upiši ip dns servera kojeg želiš (8.8.8.8 i 8.8.4.4). Podesi ostalo kako je prethodno sugerirano i sve OK.

Bio sam podešavao ali nije ništa pomoglo, kada koristi chrome ili edge uvijek mi prvo javi da imam problema sa dns-om, u bf 4 mi konstano javlja da imam pocket lost.

Bio sam deinsalirao windows, stavio majnovije mržne drivere ali mi niša ne pomaže.

To mi se dešava svakih par mjeseci, već mi stvarno postaje više iritantno.

BF3:fluffy_inside
11 godina
Acex kaže...

Evo danas sam zvao t com sluzbu i objasnio im problem da mi se dns server gasi i da imam laggove u igricama.Dakle dao mi je njihovu ip adresu i njihov dns server i zasad se dns server negasi i sve je uredu zasad,ali idalje ima laggove u igricama,imam windows 10 i rekao je da moze bit problem do windowsa zbog laggova u igricama,trenutna brzina mi je 10 mbit/s  a ponudio mi je 30 mbit/s za istu cijenu ako jos bude takvih problema,ali meni jos uvijek lagga u igricama i neznam kako veca brzina moze to popravit

15 godina
Acex kaže...
Acex kaže...

Evo danas sam zvao t com sluzbu i objasnio im problem da mi se dns server gasi i da imam laggove u igricama.Dakle dao mi je njihovu ip adresu i njihov dns server i zasad se dns server negasi i sve je uredu zasad,ali idalje ima laggove u igricama,imam windows 10 i rekao je da moze bit problem do windowsa zbog laggova u igricama,trenutna brzina mi je 10 mbit/s  a ponudio mi je 30 mbit/s za istu cijenu ako jos bude takvih problema,ali meni jos uvijek lagga u igricama i neznam kako veca brzina moze to popravit

nek ti samo stavi 30 ako može (imat ćeš veći upload), windows vjerojatno nije, nisam ništa primjetio da bi štekalo na 10

nemam za potpis
11 godina
tenac kaže...
Acex kaže...
Acex kaže...

nek ti samo stavi 30 ako može (imat ćeš veći upload), windows vjerojatno nije, nisam ništa primjetio da bi štekalo na 10

Ali opet mi vjerovatno nebude popravio lagg u igricama,dakle uopce nemogu nijednu online igricu igrat bez lagga

14 godina
protjeran
Acex kaže...
tenac kaže...
Acex kaže...
Acex kaže...

Ali opet mi vjerovatno nebude popravio lagg u igricama,dakle uopce nemogu nijednu online igricu igrat bez lagga

Ako je tebi isto imati 10/640 kao što i 30/10 onda ćeš se teško razumjeti sa nekim zašto ti neka igrica može laggat.. Naravno da nije to jedini kriterij ali je prilično bitan..

11 godina
lovacmaki kaže...
Acex kaže...
tenac kaže...
Acex kaže...
Acex kaže...

Ako je tebi isto imati 10/640 kao što i 30/10 onda ćeš se teško razumjeti sa nekim zašto ti neka igrica može laggat.. Naravno da nije to jedini kriterij ali je prilično bitan..

Na proslom ruteru imo 4 mbit/s nije nimalo laggalo u igricama i doso ovaj ruter speed port i eto lagga na 10 mbit/s

11 godina
neaktivan
T-Com Internet

Stigao novi modem, spojen zicno i leti na 30 Mb.

Modem Modem
Test Test
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
CroRex kaže...

Imam isti takav modem i kod mene samo problemi,nemoj se cudit ako ti dns server na browseru izbaci da je presto radit,imam isti takav ruter i uzasan lagg u igricama

15 godina
Acex kaže...
CroRex kaže...

Imam isti takav modem i kod mene samo problemi,nemoj se cudit ako ti dns server na browseru izbaci da je presto radit,imam isti takav ruter i uzasan lagg u igricama

Znaci zte 931 je bolji za vdsl_

17 godina
T-Com Internet

Ja nemam nikakvih problema s lagom ili DNS errorima od kad sam prebacio na google DNS (Speedport W 724V)

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
T-Com Internet

Ja sam se isto prebacio na google dns i tako sprijecio one dns errore na chromu, a laga nema nigdje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
T-Com Internet

Uskoro uzimam vdsl i vidim da se javljaju određeni problemi s nekim ruterima.

Bilo bi super da mi netko kaže koji je najbolji za vdsl i da nema dns problema(zte 931??) pa ću ja onda zatražit taj ruter.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Lovac kaže...

Ja nemam nikakvih problema s lagom ili DNS errorima od kad sam prebacio na google DNS (Speedport W 724V)

Meni su ovi iz t coma dali neki njihov dns server i njihovu ip adresu i nema problema sa dns server ali idalje ima lagga,online igrice postale offline,prije sam imo gigaset ruter i sve je normalno bilo

10 godina
neaktivan
T-Com Internet

I ja sam imao problema sa DNS-om onda sam prebacio na Google DNS-Servere

Prvi    8.8.8.8

Drugi 8.8.4.4

Zovite me X-Men

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
T-Com Internet

Za lag u igricama treba gledati PING

To je vrijeme koje treba proći između vašeg PC i HOST-a (servera na kojem se vrti igra) u izmjeni informacija.
Ukoliko je taj host udaljen tisućama kilometara onda je i ping veći.

Također nije isto živite li u većem gradu ili u nekom malom mjestu.

Recimo da živite u nekom selu pored Osijeka, vaša komunikacija se prvo šalje u prvo najbliže čvorište (Osijek), potom u Zagreb,

Iz Zagreba u Italiju, Austriju, Njemačku, i sl.

što više HOPS-a (skokova) vaša veza mora uraditi to je i ping veći.

DNS – ljudi teško pamte brojeve i poradi toga su uvedene adrese u tekstualnom obliku (www.google.com),
a onda takvu tekstualnu adresu DNS server pretvara u pravu adresu na kojoj pričaju strojevi (brojevnu).

Lag u igrama može doći iz puno razloga.
Ljudi skinu utorrent i ne podese ga, pa ovaj seed-a na max upload speed u pozadini, a oni misle da su ga ugasili.

Firewall ima puno više posla na bržim vezama jer mora provjeriti puno više paketa u jednakom vremenu.

Antivirusna zaštita baš radi update dok vi igrate.

Windowsi rade update, šalju telemetriju na MS servere, error logove i sl.

Vaš PC je dio botneta ;)
hrpa pozadinskih service (instalirani programi koji jedva čekaju da odu na net da vide jel' ima kakav update).
Gori skype, steam, browser i sl. koji uzimaju dio vaše veze.
ima toga…

14 0 hvala 12
11 godina
Oxy Dac kaže...

Za lag u igricama treba gledati PING

To je vrijeme koje treba proći između vašeg PC i HOST-a (servera na kojem se vrti igra) u izmjeni informacija.
Ukoliko je taj host udaljen tisućama kilometara onda je i ping veći.

Također nije isto živite li u većem gradu ili u nekom malom mjestu.

Recimo da živite u nekom selu pored Osijeka, vaša komunikacija se prvo šalje u prvo najbliže čvorište (Osijek), potom u Zagreb,

Iz Zagreba u Italiju, Austriju, Njemačku, i sl.

što više HOPS-a (skokova) vaša veza mora uraditi to je i ping veći.

DNS – ljudi teško pamte brojeve i poradi toga su uvedene adrese u tekstualnom obliku (www.google.com),
a onda takvu tekstualnu adresu DNS server pretvara u pravu adresu na kojoj pričaju strojevi (brojevnu).

Lag u igrama može doći iz puno razloga.
Ljudi skinu utorrent i ne podese ga, pa ovaj seed-a na max upload speed u pozadini, a oni misle da su ga ugasili.

Firewall ima puno više posla na bržim vezama jer mora provjeriti puno više paketa u jednakom vremenu.

Antivirusna zaštita baš radi update dok vi igrate.

Windowsi rade update, šalju telemetriju na MS servere, error logove i sl.

Vaš PC je dio botneta ;)
hrpa pozadinskih service (instalirani programi koji jedva čekaju da odu na net da vide jel' ima kakav update).
Gori skype, steam, browser i sl. koji uzimaju dio vaše veze.
ima toga…

Ping mi je u bf3 50-60,zivim u selu ali je nedaleko od grada ali prije nije bilo problema s laggom dok nisam dobio taj ruter,antivirusni ni nemam.Stvarno neznam do cega bi mogo biti problem

9 godina
protjeran
T-Com Internet

ping ispod 20 je odlično, a iznad 150 je drama.
jesi uradio bas sve navedeno (posebno link sto se tiče postavki u routeru)

http://www.bug.hr/forum/topic/povezivanje-internet/t-com-internet/38199.aspx?page=263&jumpto=4751366&sort=asc&view=flat

možda je problem baš to što nemaš antivirusni pa si zaražen s nečim.

nekad pomogne obični restart routera.

ne znam što bi ti rekao osim da probaš sa nekim drugim kompom, npr. laptop od prijatelja, pa ćeš "lakše" odgonetnuti jel do routera ili do tvog pc.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.8.2015 21:53 (Oxy Dac).

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice