T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.101.712
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
T-Com Internet

Eto, ja nažalost ne mogu imati VDSL jer sam previše udaljen od centrale.

Naime, centrala podržava VDSL, ali tko nije u krugu od 1 km centrale, automatski sustav t-coma neda da se napravi zahtjev za VDSL.

Ja sam nekih 1300-1400 m od centrale i uvjeren sam da bi VDSL radio odlično, samo treba isprobat i nekako forsirati taj zahtjev da se napravi..

Pitanje za one koji rade u T-Comu, je li to moguće ? Nekako zaobići taj sustav i promjeniti profil na VDSL, pa viditi kako bi radilo ? 

Imam već ZTE ruter, a kolko znam to je prvi uvjet za VDSL, trebam samo nekoga tko je u mogućnosti promjeniti taj profil i 'zaobići' tih 1 km pravilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: T-Com Internet
Jel mi moze netko rec koliko je tocna cijena max2 paketa sa turbo 30 i fletom? Jel tih 215kn sa pdv ili bez?
roman
12 godina
T-Com Internet

Jel je netko uzeo ovu max 3 m+ šta ide i hard za 99 kn

jel se to fiksno plaća 320 kn ili se još nešto mora plaćati jel sam se čuo sa agentom pa kako sam ga ja skužio to se plaća 320 kn fiksno no još se dodatno plaća 30 kn 2 godine kao za hard?

Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Danas mi stigao paket VDSL2 - 30 download/5 up. Bez ikakvog zahtjeva ili nadoknade u cijeni, sami su poslali. Imao sam standardnu 10 download 0.7 up. Ali proslog tjedna su nesto prespajali u naselju pa nije bilo struje cijeli dan, moguce da je to. Ugl. odlicno, nisam ocekivo da u tako malom gradu (Belišće) bit propustena linija. Sad me samo malo frka to spajat :D Modem je ZTE ZXDSL 931 VII, koliko sam citao na prijasnjim stranicama on nije radio probleme ?

Battlelog: D3lBoy-00
14 godina
tenac kaže...
dinos3 kaže...
Drakon kaže...

Evo nešto novo iz T-coma. Pošto sam prije pokušavao VDSL dobiti ali nije bilo moguće zbog centrali, sad me zovu  da je ona omogućena i da će mi poslati novi router.

inače, ovo je za područje Požege(Vidovci)

Evo da i ja javim da sam dobio VDSL (Turbo 20) u Požegi (Sajmište).
17.5 narucio router, dosao mi jucer. Sve ja to pospajam i nazovem ih i kazem da mi aktiviraju VDSL, prvo se javila neka zena i kaze oke sad cu vam ja to restartati, pricekajte 10 minuta i dobit ce te VDSL. Ja pricekam kad ono opet pise ADSL modul, i ista brzina. Zovem ja opet i javlja se neki decko i kaze da oni moraju svojoj administraciji poslati da mi je stigao router pa ce to biti aktivirano sutra.
Eto tako je i bilo, probudim se danas oko 11 sati kad ono ceka me punih 20/2Mbps. ;)

po ovom, možeš i na 30 bez problema

Da tako su mi i rekli, ali nisam htio pristati.

Nije mi mrsko davati 30kn vise za Turbo 30, ali stvarno nema potrebe. Jer se koristi samo 1 komp i nekad bude upaljen i 1 smartphone na WiFi...

Nisam neki torrent freak (mozda jednu stvar tjedno skidam)...

12 godina
protjeran
D3lBoy kaže...

Danas mi stigao paket VDSL2 - 30 download/5 up. Bez ikakvog zahtjeva ili nadoknade u cijeni, sami su poslali. Imao sam standardnu 10 download 0.7 up. Ali proslog tjedna su nesto prespajali u naselju pa nije bilo struje cijeli dan, moguce da je to. Ugl. odlicno, nisam ocekivo da u tako malom gradu (Belišće) bit propustena linija. Sad me samo malo frka to spajat :D Modem je ZTE ZXDSL 931 VII, koliko sam citao na prijasnjim stranicama on nije radio probleme ?

pa ja u selu od 3000 stanovnika vdsl imam a ti se čudiš za "velegrad" Belišće 

15 godina
Silent horror1992 kaže...
D3lBoy kaže...

pa ja u selu od 3000 stanovnika vdsl imam a ti se čudiš za "velegrad" Belišće 

ja u selu od 300 stanovnika imam vdsl

nemam za potpis
17 godina
D3lBoy kaže...

Ugl. odlicno, nisam ocekivo da u tako malom gradu (Belišće) bit propustena linija.

Pa djelovi Belišća ( Bazensko naselje, Centar i sve do "kombinata" a na drugu stranu do Gradskog Poglavarsta i dio Kralja Tomislava ) imaju VDSL2 od 1mj ove godine kao i Valpovo. U istom paketu su dobili s tim da se po Valpovu sad malo po malo prosiruje tako da ima vec korisnika sa VDSL2 u ulici na izlazu iz Valpova prema Gorici i Bocanjevcima no to je i negdje krajnji domet...,  jer je to vec oko 1500m od centrale u Valpovu.

17 godina
Zval sam pocetkom tjedna szk, provjeri mi tehnicar i veli da nazalost nemam mogucnosti za vdsl, no da im je to prioritet ove godine (ona traje jos duugo) i da se jos malo strpim.
Jos mi je naglasil da inace imam odlicnu liniju, nis detaljnije.

Kolko njima otprilike treba za napraviti centralu, po mom misljenju to nebi trebala biti neka velika "baustela"?
težiti pozitivi, opraštati i vjerovati u bolje sutra
13 godina
T-Com Internet

Mislim da neće raditi novu centralu, već samo obnovlti postojeću sa novom opremom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
D3lBoy kaže...

nisam ocekivo da u tako malom gradu (Belišće) bit propustena linija. Sad me samo malo frka to spajat :D Modem je ZTE ZXDSL 931 VII, koliko sam citao na prijasnjim stranicama on nije radio probleme ?

Kod kolegice u Veliškovcima VDSL je pušten par dana prije Božića prošle godine. A što se tiče rutera o kakvoj frki pišeš? Ruter ko ruter, spoji i upali, pričekaj dok se popale zelene lampice i na speedtest da se na svoje oči uvjeriš. Uživaj...

Zora puca, bit će dana ...
14 godina
T-Com Internet

Dal mogu kako isprobati na računalu koji je žično spojen na Internet, isprobati kolika mi je propusnost brzine Interneta? (pomoću kojeg softvera).
Za sada sam na 4Mbps...

0 0 hvala 0
16 godina
T-Com Internet

Jeli ima neki rok do kad sve centrale tribaju nadograditi na vdsl

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Navodno do kraja godine ce sve centrale nadogradit.

16 godina
T-Com Internet

I u tom slučaju dobivaju vdsl oni u krugu cca 1km, a što je s nama ostalima (ja sam cca 1,5-2km udaljen)?

0 0 hvala 0
15 godina
tintin kaže...

I u tom slučaju dobivaju vdsl oni u krugu cca 1km, a što je s nama ostalima (ja sam cca 1,5-2km udaljen)?

čekati optiku? :)

nemam za potpis
15 godina
tenac kaže...
tintin kaže...

Prijevod: Kad na vrbi rodi grožđe. A ni tad'.

17 godina
Upravo to, zato i moje pitanje oko centrale, sigurno nije nuklearni reaktor, vec vjerojatno nekaj kaj sam dopelaju gotovo i prikopcaju.
Sve ove godine placanja 60kn za telefon pa za net, tj za nikaj, nema tu opravdanja da ne nemaju od cega i jos puno vaznije, zbog cega!
težiti pozitivi, opraštati i vjerovati u bolje sutra
14 godina
Vkm996 kaže...
tenac kaže...
tintin kaže...

Ne nužno, grade se tzv. "udaljeni preplatnički stupnjevi", iliti mini-centrale tamo gdje je udaljenost od centrale prevelika.

Kod mene su sagradili jednu, ne zato što su dobra srca, već zato što je Bnet počeo nuditi svoje usluge u susjedstvu.

U biti Bnet je glavni razlog zbog kojeg je Tcom krenuo masovno u VDSL2 migraciju, ovi ostali su stoka sitnog zuba.

13 godina
neaktivan
Reedy kaže...

Eto, ja nažalost ne mogu imati VDSL jer sam previše udaljen od centrale.

Naime, centrala podržava VDSL, ali tko nije u krugu od 1 km centrale, automatski sustav t-coma neda da se napravi zahtjev za VDSL.

Ja sam nekih 1300-1400 m od centrale i uvjeren sam da bi VDSL radio odlično, samo treba isprobat i nekako forsirati taj zahtjev da se napravi..

Pitanje za one koji rade u T-Comu, je li to moguće ? Nekako zaobići taj sustav i promjeniti profil na VDSL, pa viditi kako bi radilo ? 

Imam već ZTE ruter, a kolko znam to je prvi uvjet za VDSL, trebam samo nekoga tko je u mogućnosti promjeniti taj profil i 'zaobići' tih 1 km pravilo.

Ma to je glupost da ekipa koja je udaljena 1-1.5km od centrale ne može imat VDSL. T-com samo treba nadogradit centralu...

Kažem Vam da su bakrene žice sposobnije nego što mi mislimo...

Iskon je kod mene nadogradio centralu na VDSL a ja sam udaljen oko 1.5km od centrale i imam brzinu 23mbps.Prije nadogradnje sam imao brzinu tj paricu do max 14Mbps.

I sad imam već mj dana VDSL i odmah sam se išao prebacit na H1 (koji nema mogučnost VDSL, samo do 10Mbps)...valjda će im Iskon prepustit tu paricu pa ću moči imat njihov VDSL. Ovo sam išao radit na slijepo - ako prođe prođe, ako ne ostajem na Iskonu.

15 godina
Antropofob kaže...
Vkm996 kaže...
tenac kaže...
tintin kaže...

Ne nužno, grade se tzv. "udaljeni preplatnički stupnjevi"

Oni se grade samo na mjestima gdje nije dostupan bolji internet od dial-up-a. Makar sam se ja susreo sa samo takvim slučajevima.

Pitanje je bilo što će oni koji imaju ADSL a ne mogu imati VDSL. Neće se za njih radit udaljeni prijenos...

15 godina
Vkm996 kaže...
Antropofob kaže...
Vkm996 kaže...
tenac kaže...
tintin kaže...

Ne nužno, grade se tzv. "udaljeni preplatnički stupnjevi"

Oni se grade samo na mjestima gdje nije dostupan bolji internet od dial-up-a. Makar sam se ja susreo sa samo takvim slučajevima.

Pitanje je bilo što će oni koji imaju ADSL a ne mogu imati VDSL. Neće se za njih radit udaljeni prijenos...

ja mislim da čak možda i hoće u manjim mjestima jer će im to biti jeftinije od optike (sumnjam da se isplati vući optički kabel do svake kuće). negdje sam čak vidio i skice da ide optika do tih mini centrala pa na njih vdsl

nemam za potpis
Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 11:21 (tenac).
15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Malo pročitaj na internetu što je VDSL i uvjeriti ćeš se da se na 1,6km ta tehnologija izjednačava s ADSL2+,znači da pomaka nema.

Gledajući naše uvjete,VDSL ćeš imati ako si ispod 1,2km,jer stanje je takvo.

To što neki od vas traže nemoguće,to je već druga stvar.

lp

EUNE: 321Zdravko
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
T-Com Internet

Ne tražim nemoguće. Nek povuku optiku ili naprave centrale tamo gdje treba. Lako je musti lovu i hvaliti se kolika je dobit, trebalo bi malo uložiti u infrastrukturu i to pogotovo tamo gdje se zna da postoje problemi ( to je slučajno ko nas ). Situacija je takva da unatrag godinu dana kopletno područje ima smanjenu brzinu net i konstantna pucanja veze, a tcom nije sposoban/voljan riješti problem kako treba. Siguran sam da bi ga riješili da je bent došao do nas. Doduše u blizini sam ih nedavno viđao tako da možda ipak doživimo da konkurencija odradi svoje .

Poruka je uređivana zadnji put pet 29.5.2015 14:12 (tintin).

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran
T-Com Internet

evo napokon proradilo sve kako treba,turbo20+maxtv,dal sam lud ili šta ali ovdje je možda moglo turbo30ili ipak ne 

speedtest speedtest
ZTE ZTE

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Neće ti nitko dovest optiku ako im nije isplativo,razmišljaj malo.

VDSL,još ovo-ono za tebe i možda još jednog u okolici,što im se neće isplatiti

da im plaćate pretplatu dok ste živi.

Ponavljam,tebi TURBO30 ne ide na tu paricu s MaxTV-om.Uvijek se pusti malo iznad propisanih 20.

LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
spaljeni kaže...
D3lBoy kaže...

Ugl. odlicno, nisam ocekivo da u tako malom gradu (Belišće) bit propustena linija.

Pa djelovi Belišća ( Bazensko naselje, Centar i sve do "kombinata" a na drugu stranu do Gradskog Poglavarsta i dio Kralja Tomislava ) imaju VDSL2 od 1mj ove godine kao i Valpovo. U istom paketu su dobili s tim da se po Valpovu sad malo po malo prosiruje tako da ima vec korisnika sa VDSL2 u ulici na izlazu iz Valpova prema Gorici i Bocanjevcima no to je i negdje krajnji domet...,  jer je to vec oko 1500m od centrale u Valpovu.

Sve je spojeno super radi, download mi je izmedju 19 i 21 a treba do 30, kuzim da na vdslu ima oscilacija, ali oni garantiraju minimalnih 21 do 30. Pa mi je to malo cudno, resetirali su liniju i jos uvijek je tako, ali zato upload odvaljuje koji preporod nakon onih 700kbit. Nadam se da nece zauvijek stojati tako

Battlelog: D3lBoy-00
13 godina
neaktivan
pandza94 kaže...

Malo pročitaj na internetu što je VDSL i uvjeriti ćeš se da se na 1,6km ta tehnologija izjednačava s ADSL2+,znači da pomaka nema.

Gledajući naše uvjete,VDSL ćeš imati ako si ispod 1,2km,jer stanje je takvo.

To što neki od vas traže nemoguće,to je već druga stvar.

lp

znaci oni koji su udaljeni od centrale tih 1,6 km realno mogu imat 20/2 mbps.

15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Ako imaju teoretski odličnu paricu onda da,inače ne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

pandza jeli mogu ja zatraziti da mi stave brzinu 20 na adsl-u posto jos nije nadogradjena moja centrala na vdsl propusnost mi 23 jako sam blizu centrali

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice