T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.963
|
čitano: 7.093.716
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
T-Com Internet

Pozdrav
Kazu bice vdsl uskoro na svim kanalima ukoliko svi zahtjevi iz ova 3 centra oriđu dobro a prolaze zasad
Ima neko nekih pitanja dok sam na forumu i sutra provjerim

Lp

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: T-Com Internet
Drakon kaže...

Jeste vi svi iz Zagreba što se dobili Vdsl ili ima netko da je i dobio u nekoj pripizdini? 

Vrbovecka DUbrava. 50km od zagreba. Imam vdsl ;D

12 godina
Drakon kaže...

Jeste vi svi iz Zagreba što se dobili Vdsl ili ima netko da je i dobio u nekoj pripizdini? 

Strmec samoborski..

14 godina
T-Com Internet

BOk. Evo da i ja napišem svoje iskustvo s T Com-om. Živim u Petrovini Turopoljskoj pokraj Velike Gorice. I onaj dan kad je cijelom T com u pao internet, ja poludio net ne radi i ja resetiram router i obrišu se svi podatci. I tata ode u t com, prijavi kvar, drugi dan odmah dolaze tehničari popravit. Pohvala za njih. No nakon sto je tata otisao, ja nazvao sluzbu za korisnike, javi se tehnicar, on meni preko njih tamo nešto radi, al ne uspije, pitam ga dal mogu ja kako to preko routera napravit, kaze on da mogu, i pocne mi objašnjavat kako da uđem u router. Objasni mi kako da unesem podatke i ostalo. I internet proradi. Svaka pohvala na tehničara, čovjek je bio preljubazan, pomogao je i odgovorio mi na sva pitanja.

Moje iskustvo: 100/10 Svaka pohvala

P.S. Jedina zamjerka je to što tehnička služba i tehničar iz službe za korisnike nisu povezani, pa su tehničari bezveze dolazili, no svjedno pohvala na brzini dolaska i ljubaznosti.

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
T-Com Internet
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 14:16 (4mal).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
T-Com Internet

Ako je negdje več bilo sorry....
Kakve su cijene ako ide vdsl2 umjesto adsla?

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 14:30 (tintin).

0 0 hvala 0
14 godina
tintin kaže...

Ako je negdje več bilo sorry....
Kakve su cijene ako ide vdsl2 umjesto adsla?

Cijena ostaje ista, a brzina koju dobijes ti ovisi o paketu koji sada imas, ako ima 4mbit/s imat ces na vdsl2 20mbit/s itd.

This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
16 godina
T-Com Internet

Imam 10mbit/s ugovor ali mi je zbog slabe parice puštena brzina na oko 7,5mbit/s.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 14:54 (tintin).

0 0 hvala 0
17 godina
T-Com Internet

To ti nema veze ..ako si na do 10 oni ce pokusat isporucit 30..nemas brige 

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
T-Com Internet

isporučit će moj k ako nemaš uvjete ništa od toga jer brzina neće bit ta,rađe plačat 30kn manje i uzet turbo 20...ja imam 10mbit i prije božića sam uzeo turbo 30 i ispalo je sranje s tim jer nisam mogao imat više od 21mbit brzinu,bio sam se žalio i pošto kooperanti vrše uključenje vdsl-a,a ne t com pokačio sam se sa glupanima i svašta rekao jer mogli su mi prvo testirat liniju i reć čujte nemožete imat turbo 30 zbog toga i toga,da sam to znao skinuo bi se na 4 mbit i uzeo turbo 20 koji bi mogli složit da fino radi,ali u međuvremenu su opcije bile stopirane i nisam mogao ništa nek sam popizdio i reko da me vrate nazad na adsl i to sam gadno pogriješio jer sam trebao ostat na vdsl sa profilom od 10mbit adsl-a jer nisam očekivao da će mi sjebat sve,brzina pada na 8mbit sa upaljenim tv-om,a prije mi je uredno radilo mrvu preko 10mbit bilo tv upaljen il ugašen,zvao sam ih i svađao se i naravno da su se ogradili da mi je brzina uredu 5-10mbit makar sam im dao print brzine prije svega kako mi je uredno radilo...sad čekam da vrate nazad turbo opcije i tražit ću da mi tehničar izmjeri jel mogu il nemogu imat stalnu 20mbit brzinu po vdsl-u jer mi je pun k trošenja živaca i prepiranja,više ja znam nek ovi u szk i pojedini tehničari koji ne žele slušat nek tupe po svome.

laganini...
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.2.2015 20:53 (Hrco1002).
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
Zbog odredenih problema doma oko racuna (koji nije u cjelosti dolazil na moje ime, vec samo 81kn za flat) i toga kaj sam zavrsil u bolnici, napokon sam uspel nagovoriti vlasnika linije da iskljuci adsl.

Sad, ne znam ni sam kolko je uopce sigurno zvati szk dal je sve sigurno iskopcano, no router su uglavnom vratili jer su rekli da mora biti zbog voipa.
Dsl svijetli zeleno, internet crveno i serviser kojeg sam zval veli da je to ok...
Ukljucen je ostal i wlan, no mislim da je go samo router zapamtil postavke.

Sad sam na onoj Vip zakon tarifi i jadnom SGm2 mobitelu ko jedinom internet pristupu.

I ono najvaznije, dodatna tel. linija, koja mi je sad otvorena opcija, a na koju bi opet upiknul adsl, mozda i maxtv ak daju promotivno.

Uglavnom, ima neko s tim iskustva?
Presudno je da za aktualni broj dolazi samo racun za telefon.

Pa molim one s iskustvom ili znanjem o tome.
Samo bez "sibni kucni na pp" - u njemu nazalost i jesu svi ti problemi koji su do ovog doveli, nerazumijevanje.
15 godina
neaktivan
T-Com Internet

Ako internet svijetli crveno znači da je neispravan/neupisan username ili password,što bi značilo da ti 

je vjerovatno isključeno.

WLAN sve dok je uključen na routeru on će svijetliti,tak da nemaš problema!

LP

EUNE: 321Zdravko
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
T-Com Internet

Gledajte kaj ima ured HRT-a u Čakovcu:) Kad su pokrenuli test samo smo vadili mobitele da poslikamo:D

All rights reserved. Copyright (c) by Dipl. Pješak 2014.
Moj PC  
12 0 hvala 0
17 godina
T-Com Internet

direktan FFTH(server je u samoj zgradi ili cluster od t-coma) ali modificiran ipak nesto (nije za javnost samo par ustova ,instituta i faxeva ih imaju u hrv.) ali slabo je to 1000/1000 hmm Google fiber ih odere za duplo a i uskoro ce 10MBs

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.2.2015 20:11 (4mal).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
T-Com Internet

Znaci oko 2010 god, prvom su mi u zgradi ugradili opticki internet, i sad danas ja zovem pitam ih da li mi mogu ukljuciti taj opticki internet, on meni ali vi se ste spojeni preko bakra, i tako pricamo ja njemu objasnim kako su oni to nama testirali u zgradi prvom pa mi dali nekih 10 Mpbs promotivno jer sam bio tester, i covjek sve provjeri preko racunala i jeste tako...
Pitam ja njega posto mi je sve spojeno preko optickog kabela sad, da li mi moze brzinu prebaciti, da moze ali moram platiti kojih 600 kn da mi prebace paricu i bilo bi 280 kn tel+net, jer kad je prosla test faza skinuli su je i prebacili opet na bakar iako sam sad spojen preko optike nekuzim kako.... ili produljiti ugovor i platiti 60kn za ukljucivanje te super optike i onda bi bilo 240 kn mjesecno tel+net. Ja reko sinko, hvala ali nedilja je odo ja uzivaj.

Kakva gamad od firme, da sam bar u zagrebu pa bi odma onaj amis uzeo, a ne ovo... imam cijelu optiku provucenu kroz ulaz svoje zgrade i 2 uređaja u kuci, sve sto je potrebno, ali trebam platiti 600 kn da oni spoje neku tu paricu koju su iskljucili kad je prosla test faza, gamad od firme dabog da propali...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
T-Com Internet

Znači Ericsson ti je upaljen , svijetli link i on je povezan sa tvojim routerom? Ili ti telefonski kabel ide do modema?

Inače Instalacija i uključenje optike su besplatni , no obavezan je odabir MAX2 ili MAX3 paketa uz ugovor na dvije godine, a cijena ti ostaje ista jedino dobiješ brzinu 100 Mbit ...

Ako več imaš ONT - optički uređaj u funkciji onda se radi migracija , tehničar  ti donese ZTE931 i uključi profil 100Mbit.

Nekad je potrebno zvati više puta jer ako se javi student 60% da češ dobit krivu informaciju.

Studenti nemaju pojma, radim kao tehničar , prijavljujem smetnju kod sebe a lik u ZSK-u me pita koje mi lampice svjetle,

objašnjavam mu da modem nije u ACS-u nakon resetiranja i da ne povlači podatke a on meni resetira liniju i opet pita koje mi lampice svijetle, po treči put put mu objašnjavam da je linija u redu i da su parametri linije dobri jedino modem neče u ACS a on bi meni opet resetirao liniju?

Poklopio sam mu i ručno upisao podatke u modem

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2015 11:54 (Wontay).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

To je istina za HT jer tamo primaju sve i svakog. Na kraju krajeva, nije bitno tehnicko znanje nego sto ces prodati. Ako odes u neke druge firme, npr. Amis, vidjet ces da vecina agenata puno bolje zna raditi iako i tamo ima iznimaka. Znam jer sam radio kao student i u jednoj i drugoj firmi.

13 godina
Wontay kaže...

Znači Ericsson ti je upaljen , svijetli link i on je povezan sa tvojim routerom? Ili ti telefonski kabel ide do modema?

Inače Instalacija i uključenje optike su besplatni , no obavezan je odabir MAX2 ili MAX3 paketa uz ugovor na dvije godine, a cijena ti ostaje ista jedino dobiješ brzinu 100 Mbit ...

Ako več imaš ONT - optički uređaj u funkciji onda se radi migracija , tehničar  ti donese ZTE931 i uključi profil 100Mbit.

Nekad je potrebno zvati više puta jer ako se javi student 60% da češ dobit krivu informaciju.

Studenti nemaju pojma, radim kao tehničar , prijavljujem smetnju kod sebe a lik u ZSK-u me pita koje mi lampice svjetle,

objašnjavam mu da modem nije u ACS-u nakon resetiranja i da ne povlači podatke a on meni resetira liniju i opet pita koje mi lampice svijetle, po treči put put mu objašnjavam da je linija u redu i da su parametri linije dobri jedino modem neče u ACS a on bi meni opet resetirao liniju?

Poklopio sam mu i ručno upisao podatke u modem

Imam 2 uređaja, tako je bijeli Ericsson spojen optikom kroz ulaz on mi stoji u hodniku, i iz hodnika na njega je povezan na Gigaset SX 763 WLAN dsl, znaci do njega ide opticki sivi kabel provucen kroz hodnik do moje sobe gdje je taj gigaset. Problem je ja sam trazio samo ukljucenje te optike bez produljenja ugovora, sto je moguce! Ali ovaj sto se javio mi je rekao da troskovi spajanja na paricu iznose 600 kn bez produljenja ugovora, meni nista nije jasno kako sam sad na internetu preko toga onda... onda mi je objasnio kao da su tu paricu iz mog ulaza prebacili opet na bakar, nakon sto je prosla test faza i ukljucivanje parice kosta 600 KN, ali ako produljim ugovor na dvije godine onda je 60 kn, i manji racun...
A sad ce moj tata kako je vlasnik stanara ulaza, lijepo otici kod njih pa im reci da sve to povade, i plate troskove sto su busili kroz zid da bi stavili kablove i sve to zakrpaju i ofarbaju zidove pa ce vidit troskova, jer kad je prosla test faza trebalu su to sve i maknuti, jer sam dobio telefonski poziv ima godinu i pol dana da ce doci tehnicar tijekom sljedecih dana i nitko nije dosao... tako da sad cemo vidjeti ko ce placati tu, pa ja cu opet na telefon... a njiihov trosak ce biti kroz cijeli ulaz od 6 katova micati uređaje iz svakog stana, kablove sto su busili zidove, meni sad kabel doslovno prolazi kroz zid i zbuka je preko njega od te optike... bas me zanima sto ce biti. Gamad

a ovo za 100 Mbit, je istina ali samo 3 prva mjeseca imas tu brzinu kasnije ti smanje na 40Mbit Download / 20Mbit Upload. Ja sam lijepo zamolio da me se prebaci na tu brzinu kad je sve spojeno, kad nece milom, sad ce silom micati te uređaje i krpati zidove i platiti boju i stetu koju su napravili, jer nitko u ulazu nema t-com internet osim mene, jer su 70% ulaza 50++ godina a ostali su na drugim providerima preko telefonskog kabla.

17 godina
T-Com Internet

Da smanje ti ali za 10 kn mj. Ti je opet 100.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
T-Com Internet

Eto,zvao sam u četvrtak ili petak SZK,operaterka mi napravila zahtijev i danas stigao ZTE u 13h.neočekivano brzo,sad bi trebao u Tcentar tu u Umagu napraviti zahtjev za Vdsl.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Luka123 kaže...

Imam 2 uređaja, tako je bijeli Ericsson spojen optikom kroz ulaz on mi stoji u hodniku, i iz hodnika na njega je povezan na Gigaset SX 763 WLAN dsl, znaci do njega ide opticki sivi kabel provucen kroz hodnik do moje sobe gdje je taj gigaset. Problem je ja sam trazio samo ukljucenje te optike bez produljenja ugovora, sto je moguce! Ali ovaj sto se javio mi je rekao da troskovi spajanja na paricu iznose 600 kn bez produljenja ugovora, meni nista nije jasno kako sam sad na internetu preko toga onda... onda mi je objasnio kao da su tu paricu iz mog ulaza prebacili opet na bakar, nakon sto je prosla test faza i ukljucivanje parice kosta 600 KN, ali ako produljim ugovor na dvije godine onda je 60 kn, i manji racun...
A sad ce moj tata kako je vlasnik stanara ulaza, lijepo otici kod njih pa im reci da sve to povade, i plate troskove sto su busili kroz zid da bi stavili kablove i sve to zakrpaju i ofarbaju zidove pa ce vidit troskova, jer kad je prosla test faza trebalu su to sve i maknuti, jer sam dobio telefonski poziv ima godinu i pol dana da ce doci tehnicar tijekom sljedecih dana i nitko nije dosao... tako da sad cemo vidjeti ko ce placati tu, pa ja cu opet na telefon... a njiihov trosak ce biti kroz cijeli ulaz od 6 katova micati uređaje iz svakog stana, kablove sto su busili zidove, meni sad kabel doslovno prolazi kroz zid i zbuka je preko njega od te optike... bas me zanima sto ce biti. Gamad

a ovo za 100 Mbit, je istina ali samo 3 prva mjeseca imas tu brzinu kasnije ti smanje na 40Mbit Download / 20Mbit Upload. Ja sam lijepo zamolio da me se prebaci na tu brzinu kad je sve spojeno, kad nece milom, sad ce silom micati te uređaje i krpati zidove i platiti boju i stetu koju su napravili, jer nitko u ulazu nema t-com internet osim mene, jer su 70% ulaza 50++ godina a ostali su na drugim providerima preko telefonskog kabla.

http://docdroid.net/rxek ovdje ti sve piše pa si čitaj malo...tome i služi pdf na stranicama

laganini...
13 godina
Hrco1002 kaže...
Luka123 kaže...

http://docdroid.net/rxek ovdje ti sve piše pa si čitaj malo...tome i služi pdf na stranicama

Evo sad otac zvao, javila se neka druga i govori da netreba nikakvih 600 kn platiti, tko ovdje koga pravi ludim . Sutra idem u t centar da vidimo situaciju... optika je tu i sve instalirano je rekla operaterka... onaj jucer da moram platiti 600 kn prebacivanje parice, tko je upravu vidjet cemo sutra.

Stay tuned!

17 godina
neaktivan
Diplomirani pješak kaže...

Gledajte kaj ima ured HRT-a u Čakovcu:) Kad su pokrenuli test samo smo vadili mobitele da poslikamo:D

Prekokrasna slika za download, a koliki je upload?

Kupi mi majko kišobran da ne šetam po livadi bos.
12 godina
neaktivan
T-Com Internet

Luka123 e pa jebiga trebaš dobit ZTE ruter koji podržava optiku,treba ti se uključit profil da imaš 100mbit izabrat šta očeš koji paket net+tv il šta već i to je to

laganini...
Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2015 15:17 (Hrco1002).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Hrco1002 kaže...

Luka123 e pa jebiga trebaš dobit ZTE ruter koji podržava optiku,treba ti se uključit profil da imaš 100mbit izabrat šta očeš koji paket net+tv il šta već i to je to

Imam sve uređaje... nisi citao postove :). Sutra u t-com idem, da sredim to sve, samo problem je sto otac trenutno nezeli produljiti ugovor, ali brzina se naravno moze promjeniti kako mi je receno, sutra cemo vidjeti.

12 godina
neaktivan
T-Com Internet

ak koristiš wifi onda si ograničen na 54mbit po tom pitanju sa sx 763

laganini...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
T-Com Internet

koliko ZTE podrzava preko wi-fi a? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Hrco1002 kaže...

ak koristiš wifi onda si ograničen na 54mbit po tom pitanju sa sx 763

Nekoristim, koristim wireless za laptop i 2 mobitela, a main pc mi je spojen preko lan-a. I mene zanima kakav je ZTE?

16 godina
Tony1999 kaže...
tintin kaže...

vdsl umjesto adsla?

Cijena ostaje ista, a brzina koju dobijes ti ovisi o paketu koji sada imas, ako ima 4mbit/s imat ces na vdsl2 20mbit/s itd.

Zaboravih napisati da je udaljenost od centrale oko 2,5km....jel to još ok za vdsl ili ne?

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.2.2015 18:01 (tintin).
17 godina
tintin kaže...

Zaboravih napisati da je udaljenost od centrale oko 2,5km....jel to još ok za vdsl ili ne?

Jel to unutar 1500 metara? Ne daju baš ako je više.

Twitter: @191x7
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice