T-Com Internet
- poruka: 19.965
- |
- čitano: 7.115.093
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Definitivno nek dizu upload ovo je cista sramota i bahatost od njihove strane. Ne trebaju ni spustit cijene sto se mene tice nek samo dignu upload...
btw
Jel ima tcom sdsl ili neki drugi ISP, najvjerovatnije samo za firme ali ak ima opcija uzimam odmah ...
Dok sam radio u Amisu, znam da je bilo par SDSL korisnika, cini mi se da su maksimalne brzine oko 10/10. Ali to je za poslovne korisnike i vjerujem da se kod toga sklapaju neki posebni ugovoru. Drugim rijecima, nemoguce je privatnom korisniku potpisati ugovor za tako nesto.
stvarno niste culi za taj fair usage limit? blazeni vi...cuo sam ja kazne razne okolo...da, imam flat
-postoji čarobna riječ, fair usage.. ali se (skoro nikad) ne primjenjuje. Od prije 2 god, se uz reklamirani flat ne smije pojaviti ograničenje, jer tad nije flat. Ako riječi flat nema, tad imaš paket x-GB. Nakon potrošenog prometa ostatak može biti nižom brzinom (ugl mobilna mreža ima takav paket). Na običnim linijama nema takvih problema. Problem što većinu usera operater može 'preplašiti' s par riječi, pirastski, download.. inače nema nikakve zakonske osnove. Još manje kazne-opomene. Moguća je samo obavijest o potrošenom paketu, prebacivanje na neku tarifu i sl... Važan je zakon, ne 'priča po kvartu' ili njihove klauzule koje se možda još nalaze na ugovorima.
-ta priča je ugl za kvartove gdje nema odgovarajuće infrastrukture/preopterećenje, pa tako plaše naivce (koji obično torrentiraju pa šute). Ili žalba HAKOMu.
Zna li tko kada bi T-HT mogao ponuditi VDSL s nekim pristojnim brzinama (npr 20 Mbps down 5 Mbps up)?
Iskon to već ima u ponudi, ali samo u njihovoj "narančastoj zoni" - dakle tamo gdje je infrastruktura njihova.
Htio bih se riješiti ovih 10Mbps/640Kbps, zamijeniti s nećim bržim za istu cijenu (najviše me zanima brži upload).
Navodno t-com na proljece krece u masovno uvodenje optike u HR 250 000 novih prilkjucaka ,zivim u mjestu otprilike 30km od ZG i uvode sad optiku u osnovnu skolu ,pa sam tako u razgovoru sa radnikom te nekakve firme zaduzene za radove saznao inf. ,mislio sam da ce kod mene prije doc lte nek optika ali eto ugodno sam se iznenadio
Ima li tko na podrucju rijeke t-com optiku 100/20 i neka iskustva? dali je to stvarno 100/20?
ne se radovati previše oko optike. Meni kojemu je dostupna imam brdo problema s njima da mi uključe, jer samo izmišljalju.
40 i par dana mi je prošlo od kada sam napravio zahtjev, a još mi nisu niti razdjelu kutiju na kući za optiku napravili.
Ali bitno da su mi uvalili dsl. Mamicu im
Ja imam njihov internet i otkad su me prebacili na digitaliju (sve ide preko rootera, tel, net, maxtv) sami problemi.... internet stalno pada, brzina pada, nemogucnost spajanja na bilo kakav torrent, nemogucnost spajanja vise uredaja na wifi itd itd.... da ne nabrajam.
Ugl poanta je ako imate mogucnost bilo kojeg drugog operatera osim T-coma uzmite bilo kojeg drugog samo ne njih jer nista nevaljaju....
ne se radovati previše oko optike. Meni kojemu je dostupna imam brdo problema s njima da mi uključe, jer samo izmišljalju.
40 i par dana mi je prošlo od kada sam napravio zahtjev, a još mi nisu niti razdjelu kutiju na kući za optiku napravili.
Ja sam ih pitao kazu da instalacija traje 60dana, bome...
Što se tiče kvalitete usluga kod t-coma, kod mene je sve zadovoljavajuće. Brine me koordinacija njihovih službi, jer na skoro svaki račun moram pisati prigovor, kod sklapanja ugovora sve krivo naprave, kod promjene vlasnika, od pet usluga, četiri prenesu, dok prijeno pete usluge "ganjam" par mjeseci.
Jel ja zabrijavam il je internet tj brzina (10mbit) jeftinija nego prije? Gledam ovu cijenu nakon 2 mjeseca. 192 kn + imam halo 60 koji dođe 60kn, znači 250 kn za brzinu duplo veću nego što imam sad. Jel to legit il samo ja krivo gledam?
5 | Da, ispast će te 250kn/mj |
---|---|
1 | Ne, skuplje je |
2 | Prebaci se na drugu mrežu lol |
Samo malo odkad su oni uveli ovaj limit za skidanje?
Limit? Daj se malo poigraj kalkulatorom, taj limit je višlji nego što možeš postići da konstantno skidaš punom brzinom, taman koliko bi ti trebalo da 24/7 skidaš i uploadaš maksimalnom brzinom.
Limit? Daj se malo poigraj kalkulatorom, taj limit je višlji nego što možeš postići da konstantno skidaš punom brzinom, taman koliko bi ti trebalo da 24/7 skidaš i uploadaš maksimalnom brzinom.
I koja je onda logika uopce naglasavati to? Jedino ako je zakonski regulirano.
To ti je premalo,mora biti bar 0,7-0,8 mbit.
I koja je onda logika uopce naglasavati to? Jedino ako je zakonski regulirano.
...vrlo vjerovatno...
Isto tako i kod mene. Kad im posaljes mail biti ce za 30-60 dana. Zadnji mail je bio onda da nisu ni projekt zapoceli.
A ja telefonski trazio 03.09. Pismeno nakon hrpu problema 10.10 a danas je 24.11 i jos nista. Nikakva obavijest i nista.
Meni barem dsl nisu uvalili. Jos sam na Bnetu i sta bi napravio da sam odjavio njih.
Isao bi im u centralu na Zagrebackoj ili gdje vec.
A ako je ovo istina da ce tek na proljece raditi onda nek lijepo odh......
Isto tako i kod mene. Kad im posaljes mail biti ce za 30-60 dana. Zadnji mail je bio onda da nisu ni projekt zapoceli.
A ja telefonski trazio 03.09. Pismeno nakon hrpu problema 10.10 a danas je 24.11 i jos nista. Nikakva obavijest i nista.
Meni barem dsl nisu uvalili. Jos sam na Bnetu i sta bi napravio da sam odjavio njih.
Isao bi im u centralu na Zagrebackoj ili gdje vec.
A ako je ovo istina da ce tek na proljece raditi onda nek lijepo odh......
O mamicu im hebem, pa meni su ga uvalili. Koji su to cigani, baš ću h zvati sad svaki dan da ih ganjvim, ali mislim da to neće baš nita pomoći.
Ne mogu vjerovati, pa što ga nude ako ga ne mogu u roku isporučiti. Majku im.
Frend mi upravo poslao da mu je danas ugrađena optika, on je u Čakovcu, nije prošlo niti tjedan dana od kada je zatražio zahtjev.
Zna li neko koji ruter, a da ga tcom daje drži vezu bolje na niskim marginama od zxv10 h201L?
Na koji način je najbezbolnije raskinuti ugovor, sve vezano uz fiksni internet?
Meni je za adsl istekel tam u 9. ili 10. mjesecu (nisam išel pitat jer prije 2god njima je upit bil automatsko produživanje+poslali i SGm2 koji sam moral nadoplatiti), a za flat sad u 11.
Problem je kaj linija ne glasi na mene i imam zbog toga višegodišnjih, točnije, sedmogodišnjih problema i vrijeme je da se tome stane na kraj - 64kn dolazilo je vlasniku linje, a 80kn meni, na moje ime i nisu mogli srediti da bude sve na mene.
Možebitno rješenje je dodatna telefonska linija ali ne znam kak to funkcionira, znam da su uzeli susedi jer sam njima spojil opet nanovo kad su uveli novi broj, a također su u istoj kući.
Pa ak neko ima s iskustva s tim...
Uglavnom, ak bi iskapčal, kaj i kad trebam napraviti - mislim da je sutra najbolji dan, da s 1.12. više nemam neta.
Ionak nemam ni para, a možda bi išel na mobilnu pretplatu, tek tolko da imam pristup tom zlu.
Hvala.
THOMSON TG782
U Hrvatskoj postoji više od 200 tisuća ljudi koji još uvijek ne mogu koristiti kvalitetnu internetsku mrežu, no svima njima će sada Hrvatska pošta ponuditi Eutelsat Tooway, uslugu širokopojasnog pristupa internetu putem satelita.
Usluga Tooway korisnicima omogućuje pristup internetu neovisno o zemljopisnoj lokaciji, uz brzinu preuzimanja (download) do 22 Mbps i brzinu učitavanja (upload) do 6 Mbps.
Oprema se sastoji od satelitske antene i modema, koje korisnik može instalirati sam ili uz pomoć ovlaštenih instalatera Intersat Telecoma. Valja naglasiti da je najam opreme besplatan kada potpišete ugovor za neki od ponuđenih paketa.
Najjeftiniji paket za Tooway uslugu Hrvatska pošta nudi za 149,99 kn mjesečno i to za početni paket od 8 GB uključenog prometa. Sljedeći paket dolazi s 25 GB uključenog prometa i koštat će vas 299,99 kn, paket od 100 GB ćete plaćati 649,99 kn, a za Flat inačicu bez ograničenja prometa, mjesečno ćete morati istočiti solidnih 849,99 kn. Ugovori se mogu potpisivati u svim uredima Hrvatske pošte.
Mogli bismo reći da su cijene poprilično paprene, posebice što se tiče Flat paketa, no ukoliko želite pod svaku cijenu u nekoj vukojazbini uživati u širokopojasnom internetu, možda vam neće biti teško zavući ruku u džep.
?
Jel ovo t-com za stalno povećao brzinu uploada i downloada-evo jutros došao sa putovanja pa mi brzina sa 4Mbps skočila na 6.40Mbps a upload sa 0.30 na 0.60Mbps
Ne brini se, to možda nešto slučajno testirali. Prije će ti spustiti brzinu nego što će ti dati više.
Ja evo čekam optiku već 40+ dana i niti da prismrdi za sada.
A za sada sam zadovoljan i s ovim što imam.
Molio bih nekoga za objašnjenje što trebam napraviti. Znači 15.1 mi ističu ugovori, želim odjaviti maxtv , te ostaviti adsl i telefon, što moram uraditi da odjavim jedno i ostavim ovo dvoje, i dali to trebam ranije napraviti. Hvala
Molio bih nekoga za objašnjenje što trebam napraviti. Znači 15.1 mi ističu ugovori, želim odjaviti maxtv , te ostaviti adsl i telefon, što moram uraditi da odjavim jedno i ostavim ovo dvoje, i dali to trebam ranije napraviti. Hvala
Nazovi ih i reci da bi odjavio MAXtv. Ako ovo drugo ostavljaš kod njih, razmisli o nekom od paketu. MAX2 S ili slično. Za ugovor na dvije godine uštediš dvadesetak kn mjesečno... Sve ovisi što ti je sve na raspolaganju. Drugi operateri, mislim.
-zvati SZK, prolistati njihovu stranicu s paketima, ... odlučiti se i eventualno pitati ako nešto nije jasno.
-usmene info ne moraju biti 100% pa čak i od SZKa, drž se papirantih stvari i čitaj sitna slova.
-ako ne nazoveš/ne zatražiš, automatizmom produljuju, pa i ne daju promjenu npr prekid paketa, ali ako ne potpišeš možeš sve. btw čak se i usmeni dogovor preko telefona smatra valjanim ugovorom ako ne postoji drugi i akoga se ne ospori. Kad ga osporiš tad je papirnati ugovor bitan.
Ako ti istiće u 1.mj. onda tokom 1.mj odeš u neki T-centar i tražiš samo ukidanje jedne usluge, u ovom slučaju maxtva-a. Traži da te prebace na max2 S(205/215kn) ili L(241/251kn) i to ti je to. Potrudi se da to obaviš prije tog 15. u mjesecu da nebi došlo do nekog slučajnog automatsskog produživanja. Penala nemaš nikakvih jer si u tekućem zadnjem mjesecu ugovora.