Spajanje laptopa na internet preko laptopa?

poruka: 9
|
čitano: 8.448
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Spajanje laptopa na internet preko laptopa?

Znaci ovako, na jednom laptopu sam spojen na internet preko usb-a sa antenicom (TP-LINKA TL-WN422G) i imam jos jedan laptop koji bi htio spojiti preko svog laptopa na internet. Zanima me jeli ikako moguce da na drugome laptopu dobijem pristup internetu tako da ga preko wirelessa spojim na svoj laptop? Na svom laptopu (koji ima pristup internetu) imam windows xp, a na drugome windows 7. Molim vas pomagajte stvarno je hitno, ako niste razumjeli pokusat cu malo bolje objasnit!

to bi izgledalo ovako: internet (router) - tp-link (usb s antenom) - laptop - wireless - laptop (pristup internetu) DA LI JE MOGUCE?

hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Spajanje laptopa na internet preko laptopa?
napravi ad hoc mrezu na laptopu koji ima pristup netu i onda ovaj drugi spojis preko wifi na prvog kao da se spajas na bilo koju drugu wifi mrezu, kako napraviti ad hoc www.home-network-help.com/ad-hoc-wireless-network.html
14 godina
neaktivan

pokusao sam, i kad napravim svoj ad hoc nemoze ga pronaci drugi laptop. a nemogu ga ni ja pronaci preko ovog usb-a. cjeli dan pokusavam i nemogu nikako spojiti drugi laptop na internet

16 godina

-pomalo je nejasno u čemu je zapravo problem?

-imaš router s wlan-om?

-svaki notebook ima i svoj wifi.. (čemu tp-link-USB?)

-spojiš se na router .. i gotovo.

i sve ostale mrežne kombinacije od sheranja adaptera, itd.. su moguće ali zašto je potrebno komplicirati?

koji ISP?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.6.2011 21:14 (ihush).
14 godina
neaktivan

evo ovako, taj router je udaljen i nemogu se spojit sa wirelessom iz laptopa, pa sam napravio kantenu i spajam se tako pa sam mislio taj drugi laptop isto spojiti ne internet samo bi ga spojio preko svoga ako je moguce

16 godina

-moguće je ali vrlo nespretno i pitanje stabilnosti-brzine veze.

Recimo da je kantena dobra i da je signal OK, sheranjem uvjek imaš problem da ovisiš o drugom notebooku, tad je jednostavnije onaj USB-wlan priključiti na željeni notebook..

- naravno, želiš s oba notebooka istovremeno, .. eh, tad je trebalo nabaviti AP ili router s wlanom (ili žica) umjesto USB-wlan-a. Cijena je slična...

Ovako ti jedino preostaje ad-hock mreža (ili crossover) i sheraj adapter...

- .. i 'treće rješenje' još jedan komplet, kantena+wlan, koje eliminira petljanje.

14 godina
neaktivan

a recimo da nabavim jedan router sa wlanom. kakva je onda procedura? kako se on spaja na internet? i jeli moguce, ako je ond vec spojen na internet preko wlana, da se na njega spoje dva laptopa preko wirelessa?

16 godina

-to ovisi o routeru. Neki mogu raditi kao AP. To sve ovisi o softwareu koji imaju. (ISP radi svoj firmware i često su njihove mogućnosti ograničene, dovoljno da se npr nemože izmijeniti IP i sl., uz to rade ograničenja povezana s IPTVom i nedaju korisniku pravo izmjene ....).

-Upravo to je namjena AccessPointa, da prima i šalje dalje signal (repeater mode). Prednost je što AP ima 2-3 antene i predviđen je upravo za to (pa je konfiguracija lakša).

Pošto su sve te 'kutijice' zapravo spoj nekoliko uređaja: switch, wlan, DHCP server, router, ADSL, firewall.. ovisi samo o njihovom softwareu što se može tj dali je namjerno onemogućeno. Ako imaš neki router treba vidjeti mogućnosti originalnog uređaja (tvorničkog, ne ISPovog) i vidjeti dali se može zamijeniti firmware. I proizvođači zapravo ne žele omogućiti sve funkcije pa je ponekad teže doći do točnih infoa.

14 godina
neaktivan

e hvala na svim informacija!

sta mislis o ovome access pointu? http://www.njuskalo.hr/wireless-wlan/tp-link-wireless-n-access-point-oglas-3028614

trebao bi mi jedan do 200-tinjak kuna pa ako imas bolje prepruke do te cijene samo reci!

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.6.2011 16:04 (Pave Techno).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice